Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 20

• 15 033
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Само минавам за едно бързо дзак ... и да кажа, че вече обмислям отбиването ...

Как ще ме посъветвате да отбия преди да я преместя в детската стая /която ще е готова след няколко месеца/ или като се премести там. Спи при нас на спалнята  ...

# 226
Привет, мами!
Моето юначе вече е, абе на лентичката се вижда на колко е, та всички около мен, най- вече майка ми, много напира да спра да го кърмя като стане на година и половина, т.е. другия месец, и то не постепенно, а да съм го оставела за седмица у тях и той щял да забрави newsm78
А на мен ми е толкова хубаво и мисля поне до 2г. да си се кърмим!
Но пък от друга страна на моменти Косьо не се сеща да суче по цял ден, даже, ако не му предложа няма и да си поиска, което ме навежда на мисълта, че може би е готов за отбиване, но пък сега му никнат 6 зъбчета наведнъж и тъй като не използва биберон пвече от година, а вече дори и за пиене на вода или сок не го ползва, поне докато суче може да си почесва венците...

Ох, извиннете, за дългия и малко объркан пост!!!

Уффф, това с отбиването май трябва първо майките а се отбият и после децата, а?

Спокойна нощ на всички!

# 227
Я да задам един тъп въпрос: Кога считате детето за отбито? Когато окончателно спре да цока ли или когато намали цоканията до веднъж седмично  newsm78? Адски тъп е въпроса, моля не се смейте, но се чудя сега моя юнак почти на 2г и 5м дали да го смятам за отбит или не. Все още идва да си подцоква 1-2 пъти седмично и така е от месец. Понякога суче много, понякога само дръпва веднъж - дваж, сякаш за да ги маркира  Joy.
Другият ми въпрос не е така идиотски: Може ли това рядко сукане да ми създаде някакъв проблем с гърдите? Пия лецитин, слагам и зеле /когато се сетя/, дори и чай салвия си взех по съвет на jenny b, но още не съм го пила. По принцип гърдите са ми меки, не напрягат изобщо, но мляко определено има още.
Bulechka™ , не мисля че точно сега е най-добрия момент за отбиване, но ако искаш да продължиш кърменето само, за да служиш за чесалооооооо  newsm78. Мъжа ми искаше да отбия дребния, точно на възрастта на твоя, но тогава никнеха кучешките. Горкото дете беше толкова нервно, толкова плачеше, че само кърменето го успокояваше. Сучеше като новородено, нямаше начин да го отбия, без да страда и се отказах.
А вие още ли спите с децата си в една стая, че ги кърмите нощем? Моят откакто отиде да спинка в стаята с бати вече не се буди за нощни цокания. Е, имаше период от около 2-3 месеца през които ме навестяваше в спалнята, но се отказа в един момент. Беше някъде към 1г 7м.

# 228
  • Varna
benighted  според мен сте почти отбити, но за отбити аз смятам, че е когато дечко не суче изобщо.

*Devil*  аз нямам идея как е по - добре.

Да ви разкажа за нас: Снощи след третото среднощно цокане реших да се пръсна както през деня с прополисовия спрей.Пръснах аз непосредствено преди тя да суче и уж обясних, че цокито сега горчи, защото спи.Мислех, че ще се откаже, но за моя изненада тя си засука сладко сладко все едно нямаше нищо. Та сега реших,че ще купувам цитросепт и да проверим дали ще и горчи достатъчно, за да откаже нощните цокания.

# 229
а за напръскването по съвет на баба ми може да се ползва и хинин било безвредно за детето ма точно как се прилага не съм пробвала

# 230
... Bulechka™ , не мисля че точно сега е най-добрия момент за отбиване, но ако искаш да продължиш кърменето само, за да служиш за чесалооооооо  newsm78. Мъжа ми искаше да отбия дребния, точно на възрастта на твоя, но тогава никнеха кучешките. Горкото дете беше толкова нервно, толкова плачеше, че само кърменето го успокояваше. Сучеше като новородено, нямаше начин да го отбия, без да страда и се отказах.

Ооо, не! Не само, за да чесане, не това имах в предвид! Аз все ощя вярвам, че кърмата ми, колкото и да е разреде и т.н., дава много полезни неща на детето ми, които ги няма в АМ-то Hug

Я да задам един тъп въпрос: Кога считате детето за отбито? Когато окончателно спре да цока ли или когато намали цоканията до веднъж седмично  newsm78? Адски тъп е въпроса, моля не се смейте, но се чудя сега моя юнак почти на 2г и 5м дали да го смятам за отбит или не. Все още идва да си подцоква 1-2 пъти седмично и така е от месец. Понякога суче много, понякога само дръпва веднъж - дваж, сякаш за да ги маркира  Joy.
Другият ми въпрос не е така идиотски: Може ли това рядко сукане да ми създаде някакъв проблем с гърдите? Пия лецитин, слагам и зеле /когато се сетя/, дори и чай салвия си взех по съвет на jenny b, но още не съм го пила. По принцип гърдите са ми меки, не напрягат изобщо, но мляко определено има още.
А вие още ли спите с децата си в една стая, че ги кърмите нощем? Моят откакто отиде да спинка в стаята с бати вече не се буди за нощни цокания. Е, имаше период от около 2-3 месеца през които ме навестяваше в спалнята, но се отказа в един момент. Беше някъде към 1г 7м.

Според ме детето е отбито, когато изобщо спре да суче!!!
Рядкото сукане не би трябвало да ти причини проблеми, аз поне нямам, когато не е сукал често, дори повече от 24 часа!
Да, моят син още спимка в една стая с нас, иначе трябва да ставам по 5 пъти на нощ ппоне, а така изобщо не мога да поспя, понякога даже го взимам при нас на спалнята, много рядко, когато е много неспокоен!!

# 231
  • София
Sofi82, можеш да пробваш с вода, но не е гаранция, че ще стане. Аз почти бях махнала така нощното - вечер обяснявах, че гърдите ще спят, и ще има само водичка, и горе-долу минаваше номера, даже го затвърдихме с едно наше пътуване за 10 дни в чужбина, като я оставихме при баба й - и там се е будела за водичка по 1-2 пъти. Но - като се върнахме, се разболя (хрема), и след многократните будения заради запушен нос сега пак суче нощем, но нямам сили пак да минавам през ревове.

Днес опитах лепенките - интересното е, че беше възхитена, че ще лекуваме гърдите и от обяд до вечерта изкара без да суче - само идваше да се увери, че още са болни и са с лепенки Grinning. Мисля събота-неделя да ги ползвам по-често - иначе минава на проверка през час, а вече нямам толкова мляко и става болезнено. Дори се чудя какво стана с това мляко - преди гърдите ми се пълнеха за час-два, а сега няма нищо, ама наистина нищо - дори и глътчица мляко, и тя дърпа на сухо. Инволюция? newsm78

# 232
  • Пловдив
Дори се чудя какво стана с това мляко - преди гърдите ми се пълнеха за час-два, а сега няма нищо, ама наистина нищо - дори и глътчица мляко, и тя дърпа на сухо. Инволюция? newsm78

Mr. Green Май да  Peace При нас беше така, но броя на кърмене беше вече нищожен. Някак и тя самата си даваше сметка, че освен да си изцапа устата с кърма... друго не прави, но пък нямаше против да си се гушне и да се пробва дали ще изцеди още нещо. Съответно аз като се дръпна, защото ми е неприятно, също нямаше против  Rolling Eyes

# 233
  • София
Анна има много против даже, тя си суче и на сухо Confused, а като ми писне и я попитам - има ли мляко, се дръпва и казва "Не", и после пробва на другата гърда.

# 234
benitta днеска за тебе си мислех вие към колко почнахте да давате признаци за отбиване ти сигурно си го разказвала ма ме мързи да търся назад  Embarassed
ние да ви кажа много вода почнахме да пием и май май скоро ще се отбиваме къде с помощ къде без, днеска идва и само два пъти си цоква и това е не е като друг път и заспа без цокъне, беше много изморена и я мързеше да цока  Mr. Green та се замислям скоро да я спирам е след като изникнат последните кътници което се надявам да е скоро.

# 235
А при инволюцията, по-конкретно когато млякото е вече много малко, винаги ли боли или друг вид неприятно усещене докато детето сучи? Имам предвид при всички ли жени, за да си го имам едно наум като показател, че кърмата ми е вече на изчезване, в случай, че детенце още не може да ми каже това?

# 236
  • София
Desi_sunshine, не е точно болка, а по-скоро неприятно усещане, защото детето суче на сухо, без мляко. Но това е след като е изсукала млякото - т.е. - не е нужна инволюция непременно  Simple Smile, може да стане и когато детенцето е по-малко - на мен ми се е случвало преди, когато Анна не може да заспи по 1 час - суче и се мести ту на едната, ту на другата гърда, докато накрая нищо не остане, но тя пак си дърпа нещо. А при теб ми се струва твърде рано за инволюция въобще, аз мислех, че и на мен ми е рано - по-скоро влияние оказва факта, че от 1 г. ходя на работа и кърмя сутрин, вечер и нощем, и само събота и неделя през деня. Явно от това млякото вече много е намаляло.

# 237
  • Пловдив
 Rolling Eyes При мен усещането за сукане на празно в гърдите си беше същото като и в началото. Не точно болка, по скоро неприятно сещане. Все едно усещам вакума. Разликата в края на кърменето (аз още не съм 100% убедена, че сме били в инволюция), че го усещах много явно не в гърдите, а по-скоро в корема. Може би е тази връзката с контракциите на матката. Преди когато имах повече мялко почти не съм усещала това гъделичкане ниско в корема, а накрая почти всеки път.  Rolling Eyes

# 238
  • София
Гъделичкане в корема нямам, ама сигурно защото досега не съм чела за такъв симптом. Laughing

# 239
  • София
  Разказ на Хедра за дългото кърмене и в частност за нея и неината дъщеричка - http://xedra.wordpress.com/2009/03/25/credo/

Общи условия

Активация на акаунт