Слънчицето вече се показва, а АПРИЛЧО лази, ходи и приказва!!! - 2

• 16 161
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
Здравeйте!
Ние имаме 7 зъба 4акаме 8 мия....да ви питам вашите зъб4ета с порти4ки ли са...на Димитри са с голяма порти4ка от пред...тук питах един зъбар и ми каза 4е трябвало операция на юзди4ката между предните зъбки за да се саберат Sad ама не го е преглеждал )някои има ли подобен слу4ей??/

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 12:38 от Marinela flo

# 241
  • Пловдив
Верчо, ужасно  Confused А за коилчаката, ние сме с тази http://www.kasidabg.com/chicco-ct-0-5.html?osCsid=dmrasoj170i62dsbnfob4rlfh0 - супер съм доволна. Трябва да ти кажа, че изкарахме зимата с нея (има и дъждобран), комбинираната ползвам само при лед и сняг, защото е с големи гуми, а тази боксува. С две деца съм возила 4-5 колички, тази ми е най-удобна и за мен, и за детето  Peace
По повод пилешкото месо, май бях писала и преди  newsm78 Може да се повтарям, от ЕГН-то ще да е  Mr. Green Бях на лекция като бременна на една консултантка по здравословно хранене. Тя каза нещо, което много ме шокира, изобщо не се бях замисляла - не яде пилешко, защото пилето живее само 40 дни, преди да го убият, представяте ли си с какво го тъпчат  Sick. Оттогава пилешкото така ми опротивя, то и без това няма никакъв вкус..........Много рядко готвим и за нас. Затова гледам да е телешко, риба, пък дори и свинско. Ако имах баба на село щеше да е друга бира.
polinita, прав е твоят човек  Peace Децата почват да се радват на "партита" най-рано на 2-3 години. Преди това се плашат от разните му там герои и се стресират от присъствието на много хора. За мен първата годинка е празник с най-близките само  Peace Макар че на Теодор на 1 РД бяхме само 10 човека- ние, бабите, братя и сестри....и той пак орева орталъка. А от тортата как се изплаши  Shocked Беше едно симпатично (според нас) мече. Явно я помни, защото коментирахме, че Любина ще има РД и торта и той ми вика- нали няма да е страшна като моята мечка  Shocked

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 12:32 от jul

# 242
Ами Миленчето не се уплаши-бяхме на РД с фея и и се радваше,но слабо и реагираше-затова се чудя има ли смисъл Peace
А ние като имаме само едно зъбче-да го мием ли вече? newsm78

# 243
 jul ,  newsm03 , то не е много смешно...ама с тая торта-мечка  Joy
така, така = разказвай, да знаем, че и аз си мислех за Мечо пУх, ама ти ме разубеди...

за миенето на зъбчето - мисля че трябва! Ама нали си имаме зъболекар сред нас- тя ще се изкаже най-дорбе   bouquet

# 244
  • Добрич
Щом Полинита ми дава думата,да се изкажа Hug

Аз мисля,че ако детето разрешава да му се тръкне  зъбчето-лошо няма да се започва със създаването на навика.

Маринелка,
Сега за тази юздичка(т.нар френулум)-да понякога тя е причината за разстоянието,Но тази интервенция се прави при постоянните зъби.При временните има нормални,физиологични разстояния между зъбките.Те говорят за благоприятна прогноза при нареждането после на постоянните -сгъстени ,сбити временни зъби са в 99% прогноза за проблемно нареждане на постоянните.

За това разстояние при временните не се тревожи,още повече,че когато избият и страничните зъбки те ще съберат малко централите.За мен подобно изказване е доста прибързано,има си срокове които следва да се изчакат.И най-вече за подобен проблем следва да се направи консултация с ортодонт.

# 245
Добро утро  Hug
Ясмина, мисля че Тодоран беше споменала за такива топченца при Марта. Чела съм, че е хормонално и за новородените е нормално (наричат го хормонална криза), но за тази възраст...честно казано не знам. Когато гръмна сензацията за "хормоналните" месни бебешки пюрета есента, точно такива бяха симптомите на детенцето от репотража по БТВ. И помня, че тогава казаха, че храните с хормони се отразяват само на момиченцата и че не се изисква специално лечение, просто да се спре консумацията на такива храни.
Едва ли съм ти била полезна още повече Вени едва ли хапва готови храни ...просто "събрах" всичко, което съм чувала по темата наскоро.
ВАня, завидна памет имаш!!!  Peace Наистина преди време бях питала има ли и други бебета с топченца. Сега разбирам, че има и други като Мартето. Тя има такива още от раждането и оттогава не са се нито разнесли, нито нарастват, все си стоят. Нашата педиатърка също ми каза, че няма място за безпокойство, но... знам ли... Аз реших за известно време да не й давам пюрета с пиле и пуйка. Сега папка само заешко и телешко (свинско и агнешко  още не съм й давала). Но то май в последно време е установено, че и в телешкото има хормони, на които телцата реагират по същия начин.

Верчо, ужасно е случилото се с колата ви! Съжалявам, че ви се струпват такива главоболия! Важното е вие да сте живи и здрави, всичко друго е поправимо. Аз също мисля, че е била открадната, за да се свърши някоя мръсна работа и после са я подпалили.

# 246
Мерси много Нана за инфото....успокои ме  bouquet

# 247
Сега за тази юздичка(т.нар френулум)-

Нашата лекарка твърди, че на Марта й е прекалено къса юздичката и трябва да се кръцне. Ама аз помня, че и на Теди му беше къса, пък нямаше проблеми после с проговарянето. Тя обаче настоява, като минат сополите да ни прати на уши, нос и гърло, за да не е, когато МАрта е още по-голяма, защото ще е по-травмираща за нея тая манипулация.

# 248
Не съм напипвала топченца, но ще проверя довечера. Peace

Реянка, мисля, че няма смисъл от такива неща - феи, клоуни и т.н. Децата ще си се забавляват чудесно, без да има нужда от помощ за целта. Laughing

Верчоооооо, мила, много ми стана тъжно от снимката. Sad Това просто е отвратително! Кой идиот ще гори кола, пълна с пюрета, количка, за детенце..... Много ми стана тъжно.  Sad Sad  Hug

С какво да мия зъбчетата? Паста ли? newsm78

# 249
  • Добрич
Тодоранче,аз обяснявах за юздичката на устната(има и на двете устни),а за говора,сученето и т.н. има отношение юздичката на езика Peace

Лурдес,има детски пасти(аз харесвам Ненедент)-трябва да е без флуор,защото бебетата я гълтат Peace

# 250
Мамиии, днес съм на работа, пиша от офисааа newsm44
Леле леле, не вярвах, че ще дойде момент да съм толкова щастлива от това, че съм на работа. Иначе в моя случай става въпрос само за един ден в офиса (има една спешна задачка) и после евентуално от вкъщи по мъничко, но доста ме устройва този вариант. Колегите ми се радват, ходихме на обяд, говорим си за разни неща различни от бебета и да ви кажа много добре ми идва. Не искам да съм всеки ден на работа, но не мога да ви опиша колко добре ми е сега. И за детето съм спокойна, въпреки че е при свеки. И такива убавини Simple Smile

Верчо, много се радвам, че са по-добре нещата Hug! За количка, аз съм доволна знаеш от Кенгаруту, oсвен това ми препоръчаха една лятна, подобна на моята, с положения за спане, на ABC Design, но в нета намирам само скъпите модели, а тази струвала около 200 лв...

# 251
  • Някъде на път....
hrisi-pisi, и аз не вярвах, че ще започнеш работа някога!  Hug  Heart Eyes
Но... важното е, че се чувстваш добре! Успех, мила!  Hug

# 252
Мамиии, днес съм на работа, пиша от офисааа newsm44

Ставаме 2 мами в офис!!! Party Mr. Green Hug

# 253
Здравейте априлски мами, извинявам се предварително за нахлуването,но тъй като преди година и половина бях една от вас ,реших да мина и да ви поздравя.
Да ви припомня, в 3 месец направих аборт защото мъжа ми ме заряза.
Сега обаче аз вече си има бебе на 2 м и 10 дни и съм в отбора на декемврийките.
Още когато бях бременна влязох да ви се похваля,но за съжаление видях колко ангелчета имате и ми стана много тъжно,затова реших когато родя тогава да ви навестя. Вие тогава много ме подкрепихте и аз много ви благодаря   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Щастие и мир в семействата ви   bouquet  bouquet

# 254
ЛУДРЕС, Hug

А най-смешното е, че написах една статия (за едни скучни неща като цяло) и използвах думичката "веднамагически"  Laughing Емма, да вземеш да я патентоваш, а ние ще почнем да си плащаме за авторските права:) !

eses Hug

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 16:47 от hrisi-pisi

Общи условия

Активация на акаунт