Яслата 18- за празника на мама, от мен прегръдка най-голяма

• 19 047
  • 438
  •   1
Отговори
# 390
ted_, най-добре да питаш на място или по телефона в конкретната ясла какво искат - при нас първоначално искаха 2 лигавника, 2 хавлиени кърпи, пантофи, пижама, 2 комплекта резервни дрехи; всеки месец 1 пакет мокри кърпи и периодично носим памперси (ако детето е с памперс). В някои ясли искат гърне, така, че най-добре питай във вашата, или ако има тук майка с дете в същата ясла ще ти каже най-точно. Успех с адаптацията!  Peace
Мойто Вики си е в къщи и се пъпчи ли пъпчи варицелно, казва сърби ме, боли ме, мажи ме, ама още 3-4 дена и край с това чудо.  ooooh! Добре поне, че температурата премина след първото денонощие.  Confused

# 391
  • Ланкър, планините Овнерог
Тед, при нас искаха 2 пълни комплекта дрехи, които стоят в шкафчето на детето. Отделно първоначално ни искаха 10 малки хавлиени кърпи(с голямата не ми искаха, но тогава пък носехме всеки месец тоал. хартия, сапун, белина  Crazy). Нося да има памперси(не сме го махнали хич), мокри кърпи+пантофи. Не знам на другите места как е, но в нашата ясла е свръх топло и не трябват дебели дрехи.

Само на вас не съм се "поФалила", че Емма в събота се спъна в себе си, падна и си удари клепача в ръба на спалнята  ooooh! Сложихме веднага студена лъжица, но до вечерта все пак й се затвори почти окото  Confused Вечерта й дадох 1/2 Траумил С(хомеопатия) и вчера сутринта беше почти ок, дадох още 1/2 хап и до днес вече почти не личи  Party Пак, че не нацели точно окото  fingerscrossed (пу-пу)

Сега видях........~*~Мис Каприз~*~,

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 14:12 от Гита Ог

# 392
чета че навсякъде, пише гащички тениски и прочие никъде не прочетох боди, а ние още ги ползваме  newsm78

# 393
Бодитата не са добре приети в яслите, защото имат копчета и защото лесно се топят в гърнетата.  Laughing  Затова по-добре купи дълги тениски /или потници- според сезона/ и пращай детето с тях.  Peace
В един комплект дрехи аз съм сложила: потник, тениска, гащички, чорапи, долнище на анцунг и памучна блузка с дълъг ръкав.

# 394
Мда, и при нас не искат бодита. И ги разбирам. На мен ми отнема време да закопчая и опазя бодито на едно чаве, пък какво остава на 20-ина. Потник+гащи в/у памперса и така.

# 395
  • Пловдив
Ние сме с бодита  Blush Знам, че искат потници, но тъкмо съм и накупила бодита, ще си ги износи.   Още не а ми направили забележка  Wink

Ние вече се стегнахме с АБ. Утре ни е последен ден и ще ходим по контролни прегледи, да видим в сряда дали ще ходим пак на ясла. Тя уж започна поплаква като я оставям, ама там и е добре да играе с децата. С това боледуване я хващат лудите вече в къщи.

Мис Каприз,   bouquet newsm59

# 396
  • София
В яслата на Кало не разрешават с бодита. Не е удобно, като ги слагат на гърнето.

# 397
И аз първия ден го пратих с боди,но ме помолиха от утре да е с потниче.
При нас няма и сантиметър напредък.6 дни,през които отказва да се храни и да пие вода там.Плаче постоянно.В четвъртък е бил най-спокоен...Радвам се поне,че е здрав.Постоянно говорим колко е хубаво в яслата,как ще си играе с дечицата,а сутринта започва да плаче още като познае пътя  Tired.

# 398
  • София
Здравейте!ЧРД на Мис Каприз  newsm38 !Ние сме си в къщи тази седмица.Искам да му бия едни ваксини които в момента проучвам.Става въпрос за минингит,отит и ангина, Хепатит А.Заплащат се знам,но точно как се казват  newsm78.Та сега чета,ще се консултирам и по тел. с педиатърката и Мангъров.Ако някоя знае нещо повече от мен(както се вижда при мен познанието е нищожно) нека сподели.Много искам да му ги сложа,че да ми мирне главата.

# 399
  • Пловдив
На мен личната ми препоръча ваксина срещо пневмококи. Даде ми една брошурка, но там няма име на ваксината. Из нета попаднах само на тази Превенар и цената и е като тази, която личната каза...
Дават я, че хваща:
Пневмококовата конюгатна ваксина е показана за активна имунизация срещу инфекции, причинени от Streptococcus pneumoniaе, включващи:
• сепсис,
• менингит,
• пневмония,
• остро възпаление на средното ухо.
И аз съм в размисъл за нея. В момента везните ЗА/ ПРОТИВ са ми точно наравнои не мога да взема решение  newsm78
Иначе в брошурката така е описано всичко, че да ти се изправи косата и веднага да тичаш да я слагат. Джипката поясни, че ние както сме били с Пентаксим, инфлуенцовата част си била свършила работата и виж, как сегашното боледуване не било слезнали в гърдите. Ама дали това е причината или нещо друго.... Та сега ако сме сложили и тази и риска вече щял да е супер малък

# 400
Аз колкото повече чета за ваксините, толкова повече съм резервирана към тях и дори задължителните се чудя дали не е по-добре да се избягват, а пък за доброволни и дума да не става.  Stop
ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им

# 401
Аз колкото повече чета за ваксините, толкова повече съм резервирана към тях и дори задължителните се чудя дали не е по-добре да се избягват, а пък за доброволни и дума да не става.  Stop
ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им

Уф, и аз така  Confused

# 402
И аз не смея да слагам ваксини по желание. Слагахме Пентаксим и толкова.

# 403
  • София
Добро утро!

След 2 седмици вкъщи от днес Кало пак е на ясла. Малко му стана мъчно, но не се разплака.
По отношение на ваксините по желание - мисля, че е малко престараване.
Аз съм слагала Пентаксим на Кало и мисля, че е достатъчно.

# 404
след 3 месечна пауза, че много боледуваше, мира от 4 дни пак е на ясла Heart Eyes плаче обаче и е неспокойна през деня  Sad  преди тъкмо беше свикнала и дори си влизаше за ръчичка с леличките Confused

аз мисля да й слагам за хепатит А  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт