Яслата 18- за празника на мама, от мен прегръдка най-голяма

• 19 047
  • 438
  •   1
Отговори
# 90
  • София
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЗАСМЯНИ!!!

Наистина навсякъде е различно. В София общо взето децата се хранят там и около една седмица са до обяд и после остават там да спят. В другите градове като чета адаптацията е по-плавна.
ronkis таксата се плаща от първо до шесто число, но сега сигурно ще е от 4 март поне до 9-10 март. А не си видяла повече от 15 деца, защото от сряда масово намаляват заради вируса. Миналата седмица всеки ден сестрите ми казваха, че са по 24-25 деца и се радваха, че останалите имат баби, които да ги гледат. М/удругото ти позна ли моят Митко любопитно ми е как се държи вътре ако си забелязала?
Аз да ви кажа, че от два дни току вдигне темп. до 37,5 без нищо друго да му има и реших, че пак се разболява, но днес темп. няма и видях, че е избил нов кътник та се успокоих.

# 91
  • София
Здравейте!Да се включа още веднъж за днес!Дейвид не е повръщал,но пък целия ден се оплаква,че го наболва коремчето-току го присвие милия Sick.Сега го пуснах с татко му да се разхдят из квартала.Бяхме по обяд на куклен театър в Лагера-беше много хубаво.40мин. седеше неподвижен  Laughing.Ще го водя по често рпез weekend-ите!
benitta,много добър план си направила за малката.Аз направих грешка-оставих го до обяд от първия ден,а най голямия ми грях е,че когато плака 30мин. на прозореца на втория ден не се появих да го утеша и той се стресира! ooooh!Седях на прозореца и го гледах как плаче отсреща-ама нали трябва да свиква  Banghead Сега не ще и да чуе за градина,а като тръгнеме на вън и започва като навита плоча-не искам на гадина,не искам пи децата  Cry.Трябваше и аз да си го оставям първо за час ,после за 2 часа и т.н.Сега ще си се взимаме до обяд доста време май!Не мога да си обясня,защо не позволяват на родителите през първата седмица да стоят с децата си вътре докато опознаят др. дечица и най вече лелките и сестрите  newsm78.Мисля,че тогава няма да има проблем с адаптацията!

ronkis таксата се плаща от първо до шесто число, но сега сигурно ще е от 4 март поне до 9-10 март. А не си видяла повече от 15 деца, защото от сряда масово намаляват заради вируса. Миналата седмица всеки ден сестрите ми казваха, че са по 24-25 деца и се радваха, че останалите имат баби, които да ги гледат. М/удругото ти позна ли моят Митко любопитно ми е как се държи вътре ако си забелязала?
Мони ,ти ми беше споменала в седмицата когато не бяхме на ясла,че били доста деца в група!За Митко-много е сладък,все като отида там и той идва до мен и ревящия Дейвид и с усмивка седи и ни гледа.  FlutterИначе е много спокоен-така ми изглежда сутрин!

# 92
  • Пловдив
...Не мога да си обясня,защо не позволяват на родителите през първата седмица да стоят с децата си вътре докато опознаят др. дечица и най вече лелките и сестрите  newsm78.Мисля,че тогава няма да има проблем с адаптацията!

Аз до колкот разбрах по закон майката има право да влиза с детето в групата до адаптирането му. Друг е въпроса как ще те погледант сестрите като си го поискаш  Rolling Eyes

# 93
  • София
...Не мога да си обясня,защо не позволяват на родителите през първата седмица да стоят с децата си вътре докато опознаят др. дечица и най вече лелките и сестрите  newsm78.Мисля,че тогава няма да има проблем с адаптацията!

Аз до колкот разбрах по закон майката има право да влиза с детето в групата до адаптирането му. Друг е въпроса как ще те погледант сестрите като си го поискаш  Rolling Eyes

Защото не всички майки имат време да остават с децата си. А останалите дечица се разстройват. Затова.

# 94
  • София

Защото не всички майки имат време да остават с децата си. А останалите дечица се разстройват. Затова.

Нана не съм съгласна много с тебе. Да има и такива случаи, но болшинството от майките (доколкото имам спомен и тук беше така) бяха отпуска когато тръгваха децата и спокойно можеха ако имаха разрешение да влизат с децата си. Според мен трябва да се разреши на всички, а вече всеки да си преценява познавайки детето си дали е по-добре сутрин поне една седмица да влиза вътре с него или не. А когато всяка една майка е влизала децата нямаше да се стресират като виждат някоя нова майка /примерно като Ронкис ама те май свикнаха с нея Laughing/ вътре. Конкретно за моето съм убедена, че това щеше да му помогне доста с по-лесна адаптация.

За Митко-много е сладък,все като отида там и той идва до мен и ревящия Дейвид и с усмивка седи и ни гледа.  FlutterИначе е много спокоен-така ми изглежда сутрин!

Надявам се, че не ми го казваш, за да се чувствам спокойна нали?

# 95
  • София
мама МОНИ не е точно така. Когато Кало тръгна на ясла така се случи, че по една или друга причина моята отпуска изтече и можех да го водя само няколко дена. А той рева 2 месеца.
Колкото до стреса - те се стресират не само от чуждия човек - още един в случая, но и от факта, че едно дете си гушка майка си, а те не. Да не говорим, че според мен така допълнително се натоварва детето, защото ще свикне, че майката влиза с него и после още повече ще реве.
А и честно казано - как си представяш 20 деца и 20 майки в помещението, където стоят децата?

# 96
  • София
Мама Мони,не ти го казвам това за Митко за да си спокойна-наистина така изглежда.Все като искам д аси го представя ми излиза в съзнанието с усмивка и спокойното си настроение и вид-защото така го заварвам всеки път Simple Smile.
nana77,мама Мони е права за това,че децата свикнаха с мен Simple Smile Виждат ме всеки ден и вече не плачат!И още нещо-аз лично направо си представям 20 деца+20 майки,помещението не е чак толкова малко щом се налага.Другото което е-малките по-бързо свикват отколкото тези на по 2-2 1/2г.Според мен трябва да има изключения и да се правят компромиси когато е необходимо в даден случай!

# 97
  • София
nana77,мама Мони е права за това,че децата свикнаха с мен Simple Smile Виждат ме всеки ден и вече не плачат!И още нещо-аз лично направо си представям 20 деца+20 майки,помещението не е чак толкова малко щом се налага.Другото което е-малките по-бързо свикват отколкото тези на по 2-2 1/2г.Според мен трябва да има изключения и да се правят компромиси когато е необходимо в даден случай!

Помещенията във всяка ясла са различни. Това едно. И второ наистина не смятам, че е нормално 20 майки да влизат и излизат всеки ден.

# 98
  • Пловдив
Аз пък мисля, че е време представата за детските заведения да се разчупи. До колкото знам на запад е така.
Някои майки са на смени или с такова работно време, че част от деня са свободни. Какво по-хубаво от това, ако имат желание и време, да могат да прекарват време със своите и с чуждите деца  Peace Мисля, че това ще е един вид помощ на персонала в яслите. Знам, че тук се правят занятия, в които да участват всички деца, но какво лошо ако докато, примерно пеят с госпожата, две-три майки седят и усминато пляскат с децата. Или рисуват заедно, или помагат при храненето на децата. Не мога да разбера защо всичко трябва да е толкова сторго. Едва ли ще се случи картинката 20 деца, 20 майки, защото всеки има различно време и различно желание да е с децата...
Знам, че тези неща скоро няма да се случат в БГ, но все пак тайничко се надявам  Blush Mr. Green

# 99
Когато украсявахме стаята за Коледа, моето дете през цялото време плачеше и искаше да си ходим, за мен по-добрия вариант е да не съм там по време на адаптацията, ако пък майката на някое дете не е там, а др са там, то ще почне да плаче за неговата майка, това си е нож с две остриета, по добре, постепенно да се оставя детето, първите дни за 1 час, после за повече.

# 100
Аз пък мисля, че е време представата за детските заведения да се разчупи. До колкото знам на запад е така.
Някои майки са на смени или с такова работно време, че част от деня са свободни. Какво по-хубаво от това, ако имат желание и време, да могат да прекарват време със своите и с чуждите деца  Peace Мисля, че това ще е един вид помощ на персонала в яслите. Знам, че тук се правят занятия, в които да участват всички деца, но какво лошо ако докато, примерно пеят с госпожата, две-три майки седят и усминато пляскат с децата. Или рисуват заедно, или помагат при храненето на децата. Не мога да разбера защо всичко трябва да е толкова сторго.
В такъв случай няма ли да имат и изисквания към тези майки,  които имат желание да участват във всекидневните занимания с децата  newsm78 Ако не толкова откъм уменията им в работа с деца, то по- скоро предвид медицински изследвания , здравни книжки  newsm78  Например ако някоя от майките е носителка на някакъв вирус (напр. хепатит) или пък е с шизофрения  Confused
Едва ли ще позволят просто ей така всеки родител да ходи на градина заедно с детето си ... И децата като тръгват на градина нали правят изследвания - вероятно за да създадат по въжможност най-безопасна контролирана среда,  и за самото дете ,  и за другите деца които са всекидневно с него ...
Вярно е , че правилата са строги , както и при направен компромис от страна на персонала , после те самите носят отговорност при евентуален инцидент ... Напр. ако занеса торта без сертификат от сладкарницата , няма да ми я приемат в градината ... (ако се разповръщат после децата , кой ще е виновен  Whistling)
Аз незнам как е на запад , нямам представа , но и там сигурно ще да има правила и изисквания някакви , знам ли  newsm78 , предполагам че е по-добре замислено и по-добре организирано , отколкото тука  Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 мар 2009, 14:09 от Мимито & Светла

# 101
  • Пловдив
Ох, не знам... така и така ме карат да давам васерман, колко му е да искат още една-две бележки, че не съм носител на заразни заболяания и съм психично здрава...
В интерес на истината, това което съм чувала за дедските заведения в Щатите е, че критериите за здравословно състояние за доста по-различни от нашите. Примерно, децата не излизат в болнично ако им е текнал носа или карат някакво грипно заболяване. Май само ако са толкова зле, че не могат да играят си остават в къщи. И всеки си ходи с торба с лекарства и освен всичко, персонала ги и лекува.
Не мога да взема отношение кой от вариантите е по-добър. Там май са на принципа на детските центрове при нас и за това е по-свободно. Тук никой център не иска бележки за здравословно състояние  Rolling Eyes
Просто си разсъждавам пишейки  Mr. Green
Ето, тук уж е строго и стерилно и децата са през ден болни. Там сигурно също се разболяват със същата честота  newsm78
Спирам да пиша, че...  Mr. Green

# 102
  • София
Ох, не знам... така и така ме карат да давам васерман, колко му е да искат още една-две бележки, че не съм носител на заразни заболяания и съм психично здрава...
В интерес на истината, това което съм чувала за дедските заведения в Щатите е, че критериите за здравословно състояние за доста по-различни от нашите. Примерно, децата не излизат в болнично ако им е текнал носа или карат някакво грипно заболяване. Май само ако са толкова зле, че не могат да играят си остават в къщи. И всеки си ходи с торба с лекарства и освен всичко, персонала ги и лекува.
Не мога да взема отношение кой от вариантите е по-добър. Там май са на принципа на детските центрове при нас и за това е по-свободно. Тук никой център не иска бележки за здравословно състояние  Rolling Eyes
Просто си разсъждавам пишейки  Mr. Green
Ето, тук уж е строго и стерилно и децата са през ден болни. Там сигурно също се разболяват със същата честота  newsm78
Спирам да пиша, че...  Mr. Green

Строго и стерилно, ама е пълно с майки- простачки, които си водят децата болни на ясла, обаче с бележка от педиатър, че детето е здраво. И от яслата няма какво да направя освен да приемат детето. Щото не могат да оспорят бележката от педиатъра.
Колкото до това да се водят болни децата - ми извинявай, но не искам синът ми да изкара всички вируси и болести, които съществуват на този свят. На когото му е болно детето - да си го гледа.

# 103
Бенита, Ронкис, вашите деца са още нови и ви разбирам, но имайте предвид, че мъниците много боледуват. Крайно нежелателно е да се водят болни деца. На теория може да е ясно, но съвсем друго е като си гледаш мъничето болно и страдащо заради това, че на друга майка не й пука и си е завела отрочето сополиво и кашлящо. Като този филм започне да се повтаря отново и отново, просто става кошмар.
Бенита, айде да походи детенце известно време и тогава да си говорим за теории. Леко дразнещо е. Казвам ти го с най-добри чувства  Peace

# 104
  • Пловдив
 Mr. Green Знам, че ще ми минат тези мухи от главата като претъпнем към ситуацията  Wink
Спирам с разсъжденията по темата. Много почивни дни ми се събраха до втория опит с яслата и вече ги раждам всякакви    hahaha Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт