Яслата 18- за празника на мама, от мен прегръдка най-голяма

• 19 047
  • 438
  •   1
Отговори
# 270
  • София
ronkis за втори път засичаш този отворен прозорец и изобщо повече не се чуди ОТИВАЙ ПРИ ДИРЕКТОРКАТА И СИГНАЛИЗИРАЙ ЗА ТОВА! Стискам палци бързо да се оправи детенцето Hug Не го пускай още да спи.

# 271
  • София
Ами 2 пъти им казвам за прозореца.Те си правят оглушки,щото са по 80кг. жени и кръвта им ври явно.За тях е екстра,но за децата...ето резолтата!Аз да ви кажа вече отказвам  smile3507 Не издържам и заспивам права,а до 20......още 3 часа.Дейвид спа спокойно 4 часа от 11 до 15.Сега е весел.Ходи с една шапка,която не иска да сваля от снощи!Явно му е топличко на ушичките!Утре сме при педиатърката за направление преди обяд,а от 14 имам час при Райнов в ИСУЛ!Дано не каже АБ защото съм сигурна,че не е за АБ,а е вирус или истинка!Ще ви пиша утре!Мъжа ми няма да ходи на бач. та ще ни извозва...ох кога ли ще ми вземе едно коленце за 2-3000лв. да си се движа!   car003 Не мога без кола Tired

# 272
  • София
ох кога ли ще ми вземе едно коленце за 2-3000лв. да си се движа!   car003 Не мога без кола Tired

Като започнеш да работиш  Mr. Green

Кало стои нон стоп на инхалатора, сега като че ли малко е по-добре поне няма Т. Решили сме обаче с една друга майка да ходим при директорката. Трябва да се направи нещо.

# 273
nana, вървете и дано да има ефект  Peace Аз, лично, много се кефя на нашата директорка - няма тън-мън при нея  Naughty Болното дете е болно, независимо дали е с хрема, кашлица или Т. Не че родителите пак не злоупотребяват и не носят измислени бележки, но тя си държи на своето; на последната родителска среща се беше развихрила и обясни, че няма да търпи подобно отношение от едни и същи родители (не спомена имена, естествено) и че въпреки, че вече е на нож с няколко джипита, както и валят жалби срещу нея в общината (егати наглите хора  Shocked), ще продължава да отстоява позицията си. Евала  newsm10

# 274
Аз пък имам сериозен проблем..
Александър до миналата седмица ходеше с удоволствие на ясла..Има 6м стаж и влизаше и излизаше с усмивка..
Какво се е случило не знам, но...в понеделник тръгна с нежелание, като отидохме и видя сестрата се разплака и не искаше да влиза...И това след 6м ходене...направо не знам какво да си мисля......но все пак тръгна..Във вторник изобщо не успях да го облека сутринта..Не само не си донесе дрехите, както обикновено, ами като му ги приготвих аз се разсърди, хвърляше ги по земята и..изобщо...видимо се разстрои...Оставих го в къщи и се постарах да не му обръщам никакво особено внимание, да му е скучно в къщи и..изобщо...бях ужасна майка този ден...дори в собствените си очи..В сряда детенце някак се съгласи да отидем..там се разплака като влизаше..Като го взех изглеждаше спокоен, казаха,че е бил много добър и послушен (иначе все ми се оплакват, че напоследък е станал агресивен и се чудят как да се справят с него..)И..днес пак не успях да го накарам да тръгне..Просто каза,че не иска..Оставих го до обяд с баща му и отидох на работа..Като си дойдох, детето си беше спокойно, усмихнато и..изобщо не му е липсвало това, че ме няма, или детската ясла..
Т.е..не плаче за да е с мен..Просто не иска да ходи там...
Сериозно съм притеснена..какво може да се е случило.. newsm78

# 275
  • Върху лъчите на Слънцето.
*щурчо* , разпитай го доколкото е възможно, но не наведнъж, а му подхърляй въпроси от време на време, свързани с яслата. Възвожно е сестрата да е причината. Възможно е, също, той нещо да е сгафил и тя да го е наказала или да му се е скарала по-строго, а той да не го е приел добре. Може и още някое дете да има замесено... вариантите са различни. Вярно е, че понякога на тяхната възраст си измислят, но и много истина могат да ни кажат. А и самата истина прозира в очите им, когато говорим с тях. Още повече, че всяка майка познава детето си. Аз не бих разбрала кога твоето дете фантазира, разказвайки ми нещо така, както ти... и обратно. Мисля, че с помощта на интуицията си (която ще ти подскаже кога и как да задаваш въпросите), за няколко дни ще рабереш какво се е случило. Но "леко и меко".
Притесненията ти са съвсем основателни - и аз така бих реагирала.
Пиши как се развиват нещата. И бързо справяне с проблема - дано е нещо мимолетно!

# 276
  • София
Здравейте!Връщаме се от педиатърката:Дейвид е с червено гърло,възпалени уши,съмнение за стафилококова инфекция и подържа 37.5 -37.8 Т.Видимо иначе е жизнен.А и нослето си му тече.Кофти работа.Отказа сега да ми даде направление за УНГ в ИСУЛ,чак в понеделник-не било ставало така лесно! #Crazy Въпреки това в 14 сме при доц.Райнов в ИСУЛ,а направлението ще му го занеса в понеделник или вторник допълнително!Направо се ужасям от мисълта за АБ. ooooh! с неговите алергии към такива медикаменти!Хайде пожелайте ни успех!
nana77 Тони ми обеща до лято да ми купи подарък за това ,че съм перфектната майка и съпруга  Crazy......Честита кола...да си я ползвата с здраве и без аварии! Peace

# 277
Ами...сутринта се събуди с течащ нос..От вчера подсмърча, но...днес вече не става за ясла..Така,че..дори не съм опитвала да го водя днес..
Иначе, естествено го подпитвам..
Той обаче ми отказва да говори за яслата.
Това, което много силно ме впечатли обаче дойде не от разговор, а по-скоро от негова игра..
Миналата седмица в четвъртък, като се прибра от яслата в къщи, се тръшна на земята и не ми даваше да го съблека..
Започна да говори неопределено :
"Видя ли! Пак стана инат.За това те оскубах. "
И след малко:
""Като стана сега инат, ще те накажа"
..
Думата "Инат" аз не я употребявам. Той няма от къде в къщи да я чуе..Предполагам,че сестрата го е нарекла така..оскубала го е и го е наказала..
Все още не знам за какво..
Но..предполагам, че е бутнал някое дете..
Това е дълга история..Датира от края на втората седмица откакто тръгна на ясла..Тогава ми се оплакаха за пътрви път,че бутнал дете. Аз се притесних, понеже в къщи не е бил агресивен никога. Обаче..той пак в игра ми каза,че сестрата го сложила в едно креватче..и аз мислех,че се е опитала да го приобщи към идеята да спи там..
Обаче..на следващия ден й споменах какво ми е казал и тя каза: "Ами ДА.Наказах го в креватчето,защото той бутна дете и аз се притеснявам да не нарани някого и...".. Притесних,че от формата на наказание и ..изобщо от мярката..
Да си призная, не разбирам как може да накажеш дете на 2г...смятам,че отговорността за поведението на децата в такава възраст е на възрастните, които са около тях..
Но..не казах нищо.. Опитах се да говоря с детето , но..като че ли ефекта беше обратен..
От тогава той категорично отказва да спи в яслата...и..аз не го насилвам. Взимам си го на обяд, понеже успявам да се организирам сутринта да свърша неотложните неща, които изискват да съм в офиса..а след обяд довършвам от домашния комп, докато спи (той спи по 3-4 часа, ако изобщо заспи)..
Обаче...след това наказание имах една изключително тежка седмица. С много рев, много стрес на детето и будене нощем с писъци: "ИСкам мама да ме гушне"..и то докато го гушкам, а той се опитва да се отскубне от мен..
Тогава бях се панирала много, ама и сестрите се бяха панирали, защото ревеше цяла сутрин..
Аз говорих с тях и им казах,че вероятно е от наказанието..май спряха да го наказват..
Обаче...напоследък дойдоха много нови деца..
Те реват по цял ден..и обстановката явно е изнервена и от към сестрите и от към децата (защото Александър много се изнервя, ако се вика около него, или ако се плаче..)
И..явно пак е почнал да става агресивен...по критериите на сестрите..(може и форма на привличане на вниманието да е..знам ли..)
И..те пак са го наказали..
Обаче...въпроса е как точно са го наказали..
Детето видимо е стресирано от тях..
А те видимо са гузни..
Но..да си призная..психиката на детето ми е по-важна от всичко друго..
Но и не иска да е агресивно..а те явно с техните реакции към неговото поведение задълбочават проблема, вместо да го отстраняват..
И..сега съм се вкарала в едни размисли..
До понеделник е ясно,че ще сме си в къщи.., но..ако нослето се оправи до тогава..направо ми се е свило сърцето на топка от сега..
А не искам да се налага детето с капризи..и..ако се окаже каприз...ще е много фатално ..
И..ей такива едни размисли..
Извинявам се за дългия пост..

# 278
  • София
Здравейте,

Аз отдавна не съм писала тук, защото Марти изкара почти 2 месеца в Плевен при нашите, защото исках да е напълно здрав за ваксинацията, която трябваше да му се прави още ноември.
Сега отново си е при нас и е редовен посетител на яслата. 10 дни след ваксината (пусти ваксини дано да ги направят препоръчителни, та да не си тровя детето, защото сега дори и да искам да ги откажа, не знам кой лекар ще се съгласи да впише фалшиви ваксини в картона за яслата) изкара нещо като настинка, даже и хрипове имаше, но овладях положението с пулмекс бебе, стеримар и помпичка за носа, както и ряпа с мед за кашлицата. Случката се стана точно в почивните дни в началото на март, та за сега въобще не е отсъствал от ясла и май ще направим първи цял месец.
nana77, не знам какво ти е мнението за хомеопатията, но бих те посъветвала да пробвате и този вариант за лечение, защото не е така агресивен като АБ.

# 279
  • София
Момичета искам помощ от вас!Пуснала съм си в продажба GSM апарата NOKIA 5310!На няколко места пуснах обяви и преди няколко дни получих 2 е-maila с клиенти за него,но на англ. език  newsm78 Аз не съм много в час,та мога ли да се допитам до някоя от вас или направо да пейстна 2-те писма които получих и да ми кажете първо какво ви е мнението,да не са някакви измамници и най вече да ми ги преведете  Praynig Ето ги и тях:
1)Thanks for the mail...Indeed am Mrs Oore from England and am interested in buying the item for my Client  who was in Nigeria for an important meeting,due to urgency i will be paying you 400USD for the item plus the postage cost to him in Nigeria...

So, I want you to get back to me with your bank information like below so that i can make the payment..

Your Bank Name....
Your Bank Address....
Account Number....
Account Holder's
 Name...
Swift Code....
Iban....

Also you can see the shipment address below...

Name....Temi Tope
Address...15,Agbowo Road
City...Ibadan
State...Oyo
Country..Nigeria
Zip Code...23402
Tel...+2348082637156

I will be expecting your message now...

Thanks a lot...

Mrs Oore......

2)Hello,

Thanks for your mail... I really need this item for my son schooling
in West Africa, as a birthday gift, so i will give you 250e for the
item and 100e for the shipment through EMS SPEED POST OFFICE to my
son address below.

Full Name :- Kunle Dada
Address :- 50 Anfani Road
City :- Ibadan
State :- Oyo
Zip Code 23402
Country Nigeria.

Wish i know this offer will be alright for you, And i will be
making the payment through Bank to bank transfer to your account which
is save and secure for both of us. Now the Information below will be
needed for the payment.

Full Name
Bank Name
Account Number
Item Name
Country.

I am waiting for your bank information for the payment,So that i can
be able to contact my bank right now for the payment to be made.

Regards.

Извинявам се за дългия пост,но незнам какво да правя!Тел. се продава за 110 евро или 220лв.!
Дейвид на обяд в 13 вдигна 40 градуса температура.От 14 трябваше да сме в ИСУЛ,но сега спи и вече е 37,7Т.Ще го изчакам да се наспи и тогава ще го заведа!Какво му стана на това дете незнам  Cry

# 280
  • Пловдив
Еййй тези доктори няма да е научат да дават направления за иследвания на децата и за специалисти също.
А аз до колкото знам направленията за децата са неограничени като бройка  newsm78
Аз също подкрепям съвета да се пробвате с хомеопатия  Peace Дано се оправяте бързо

Щурчо, много странни истории покрай вас. Относно наказанието на двегодишните... личното ми мнение е, че го предпочитам пред физическото с шамари. Поне моята хубостница няма как да я накараш да си вземе поука когато прави нещо нередно. Вярно действа само за момента, но аз не съм от родителите, дето ще си оставят деаца да им се качват на главата и да не се съобразяват с хората около тях. От всичко, което съм чела за възпитанието съм си извадила извода - децата се наказват за толкова минути на колкото години са. И наказанието трябва да е свързано с направената от тях беля или извеждане от полето на игра - да седи на стол или при нас да поседи в коридора.
За мен, обаче е недопустимо дете да се наказва със седене в легло, в стол за хранене или със самото хранене - точно защото се получават такива ракции - да не искат да спят или да се хранят... И това ми е странно как ще го направи човек, който професионално се занимава с деца  Shocked
За скубането... няма какво да кажа даже  #Crazy
А агресията сигурно наистина идва от това, че атмосферата там е напрегната. Обаче идея си нямам как може да се бребриш с този проблем. На знам дали не трява да говориш по-обстойно със сестрите... Ако трябва и с детски психолог направи консултация, да не вземе да направи накоя страхова невроза. Аз лично съм имала такъв проблем от учител, но като по-голяма - в първи клас. И психоолг е помогнал на майка ми да се справи със ситуацията  Peace

Да дам отчет как е при нас положението  Mr. Green
И днес останахме за обяд в яслата. Тази сутрин, обаче има ше малко драма. Влезна в гардеробната с желание, но се заигра там и не искаше да тръгне към стаята. По скоро си играеше на гоненица с мен. Сестрата излезна да я повика, но с нея излезна другото ново детенце, което доста плаче, а и бая гласче си има и тя се стъписа като го видя и започна да дава заден. Не се разплака, но продължаваше да показва, че не иска вътре. ПОсле сестрата се намеси да я друпне вътре и като затвори вратата и удари ключа... вече чух как се разплака  Sad Не останах да слушам до кога е плакала. Като я взех изглеждаше доволна и щастлива, запъхтяна от игра... повече не била плакала... хапнала си обяда... изобщо... мисля, че добре се справя.
Да видим  в понеделник ка ще е. Ако пак се случи същата случка, ще помоля сестрата да остави вратата отворена и да си влезне вътре при децата пък на Рая като и доскучее да тича из гареробната ще си влезне сама  Peace

# 281
  • София
... От всичко, което съм чела за възпитанието съм си извадила извода - децата се наказват за толкова минути на колкото години са. И наказанието трябва да е свързано с направената от тях беля или извеждане от полето на игра - да седи на стол или при нас да поседи в коридора...

Междудругото, в яслата на Марти няколко пъти са го наказвали заради това, че е ухапал или ударил друго дете. Винаги когато отивам да го взимам ми казват ако се е "проявил" в подобна светлина, както и какво е било наказанието - точно извеждане от кръга на игра за известно време.

# 282
  • София
ronkis, къде си пуснала обявата? Тези писма ми изглеждат много съмнителни. Ето долу горе какво казват:

"Благодаря за мейла. Казвам се г-н ООре от Англия и се интересувам да закупя устройството за мой клиент, който беше на важна среща в Нигерия. Поради спешността на въпроса, ще ви платя 400 долара плюс пощенските разходи до Нигерия.

Така че бих искал да получа от вас вашата банкова информация, посочена по-долу, за да направя плащането:

Име на банката...
Адрес ан банката...
Номер на сметката...
Име на титуляра на сметката....
Swift код....
ИБАН номер....

Може да видите и адреса за доставка:

Name....Temi Tope
Address...15,Agbowo Road
City...Ibadan
State...Oyo
Country..Nigeria
Zip Code...23402
Tel...+2348082637156

Ще очаквам вашето съобщение.

Багодаря.

г-н Ооре

Второто съобщение е почти идентично с първото. Не ти ли изглежда съмнително????

# 283
  • София
Catty m направо си ми изглежда доста съмнително,точно така си ги преведох и аз с моя англ.Исках някой да ми потвърди.Много ти благодаря  bouquet
Да ви разкажа за нашите преживявания вчера с Дейвид.След като се върнахме от педиатърката която постави диагнозата съмнения за стафилококова инфекция  Rolling Eyes ,Дейвид в 13 часа вдигна 40 градуса Т,беше като парцал.Купих му от аптеката едни лепенки за които ми каза,че били много ефикасно средство при Т,залепих му една и му дадой 14ед. Панадол(за неговите 14кг.).Така спа до 16.Пропуснахме часа за УНГ в ИСУЛ при д-р Райнов и отидохме в 16.30 при него.Разбира се след като предварително го информирахме за състоянието му!Така отидохме в 16.30 пред кабинета му където имаше поне 15 деца чакащи уж с час за профилактични прегледи.Дейвид беше мноогоо зле,все още с Т ,отпаднал и дори заспа пред кабинета!Помолих го на няколко пъти да ни приеме т.к. човека си вървеше по списък на записаните часове т.к. детето не е добре.Е,минаха 1.30мин. пред кабинета.Накрая се развиках и му казах,че детето е с 40 градуса Т и няма да чакам повече да си дърпат сополите на др.видимо вече здрави деца.Веднага ни прие-явно съм имала ужасен вид!Направи му преглед за 2мин.-уши възпалени,гърло също,наличие на Т!Седна на бюрото си да пише рецепта без да сметне за необходимо да ми обясни какво ум е на детето.Наложи се да му вадя думите с чингел от устата за да разбера до колко положението е сериозно.Написа един ферман с лекарства сред които и Аугментин и ни пусна да си ходиме.По път за вкъщи нещо не ми даваше мира и реших да се обадя на д-р Мангъров!Човека веднага ни повика в кабинета си за преглед.Върнахме се при него.Заключението:детето е с вирусна инфекция,няма налична диагноза налагаща да се пие АБ(все едно да си сложите гипс на здрав крак за да не си го счупите е неговия пр.).Не е с отит или ангина или с каквото и да било.Да има червено гърло,червени уши,но проблема идва от гърлото,а от там и в ушите!Сега продължаваме да капеме по 5 капки 3 пъти на ден от Отипакса и по 5 капки 3 пъти на ден Ксилометазолин в нослето,но не да лекува хрема,а да лекуваме гърлото.Така с тази комбинация се очаква едновременно подобряване на състоянието в ушите и гърлото.И си следиме Т.Каза ни да очаквам подобрение след 5-тия до 7-мия ден,че сега му е пиковия момент на вируса като 2-ри,а днес вече и 3-ти ден и да не се плаша,че вдига Т!Така,че избегнахме АБ.Ако разбира се направи някакъв отит или ангина веднага ще предприеме мерки с лечение чрез АБ.Но за сега просто няма какво да се лекува с въпросния Аугментин!И другото което ми каза е,че острите възпаления отит и ангина се появяват след 5-тия до 7-мия ден от вече налични симптоми като гърлобол и т.н.Дейвид е зле от 2 дни и няма как да има ангина.Хубавото е,че нещата са взете от рано под внимание и сега в къщи на топличко,на лек режим,тишина,спокойствие,лека храна и възможно повече течности.А д-р Райнов каза:да пие Аугментина по време на хранене  newsm78Аз:да,но той с 39-40 градуса Т не иска да яде изобщо и не е ял (вчера)вчера цял ден.Той:аааа ще яде ще яде .Аз:ама как ще яде,кой човек му се яде когато има Т.Нямам думи просто......Мангъров каза,че е добре да мине на диета,лека храничка,по малко даже от колкото му се яде и да пие обилно течности.Ами това е,Дейвид ме дърпа да го гушкам.Чао за сега.Радвам се,че не сме на АБ,дано не се влоши,а да се подобрява,че вече 3-та нощ без сън и направо не издържам.Лек ден!

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 09:22 от ronkis

# 284
  • София
ronkis, какво имаш предвид под 14 единици Панадол? Ако е 14 мл., това е прекалено много за еднократна доза за вашата възраст!

Сега имало някакъв страшен вирус, явно сте го лепнали Sad Дано се оправи бързо Дейвид. Не се притеснявай, че не яде, Бобо не яде почти един месец, основно мляко, сокове и вода пиеше, отслабна, но сега пак си хапва добре.

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 10:43 от catty m

Общи условия

Активация на акаунт