Хубави детски книги от не толкова известни автори

• 115 738
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Ще препоръчам за самостоятелно четене (8-9 години и после), макар че май трудно се намират:

- "Приключенията на Желъдчо в Страната на щуротиите" Наистина там се развива деийствието  Grinning, повярвайте. Автор е литовеца Витаутас Петкявичус

- "Шумът на върбите", Кенет Греъм. Мила, уютна книжка.

Втората също ми е от любимите в детството.А първата задължително ще я потърся, за да я прочетем заедно с детето.

# 166
"Шумът на върбите" наскоро я взех от един антиквар, без да имам представа за какво се разказва. Мислите ли, че е подходяща за 5-годишни?

# 167
  • Пазете Гор
Според мене "Шумът на върбите" е малко дългичка за малките дечица, както и другата книжка. Ще Ви е уморително да им ги четете, пък и едва ли ще запомнят историята от предния ден.
Разказва се за речно пътешествие на едни мили животинки.

# 168
  • Кацнала на едно дърво.
Raliko, за съжаление не знам къде могат да се намерят и двете. В някои библиотеки могат да се заемат.
"Шумът на върбите" не е подходяща, мисля, за деца в предучилищна възраст. Аз с голям ентусиазъм се заех да я чета с големия син, но на него не му е интересна. Много дълги описания, много нещо. Може би за девет-десетгодишни вече става.

"Доктор Дулитъл" на Хю Лофтинг е прекрасна книга за пет-шестгодишни (и нагоре). В нея няма нищо излишно. Намира се в библиотеките все още.

# 169
Raliko, за съжаление не знам къде могат да се намерят и двете. В някои библиотеки могат да се заемат.

"Доктор Дулитъл" на Хю Лофтинг е прекрасна книга за пет-шестгодишни (и нагоре). В нея няма нищо излишно. Намира се в библиотеките все още.

В нашия град питах,но дори не са чували  Thinking

# 170
  • Пловдив
Сетих се за една моя много любима книжка -  "Най-златното злато" на Петя Караколева.

# 171
Дядо Пип от  Величка Настрадинова- много весела история.

Как котките си купиха телевизор/Но не помня авторката от Р Полша/Синът ми много я харесва,  забавна  е за деца на възраст ДГ

# 172
"Шумът на върбите" не е подходяща, мисля, за деца в предучилищна възраст. Аз с голям ентусиазъм се заех да я чета с големия син, но на него не му е интересна. Много дълги описания, много нещо. Може би за девет-десетгодишни вече става.

Мерси, много! Simple Smile

# 173
"Шумът на върбите"- удоволствието се състои в това детето самичко да я прочете.Аз я прочетох някъде във втори клас, ако не се лъжа, но при всички случаи след първи.Много любима ми беше историята и точно както се изрази Куркума -мила, уютна книжка- това е точното определение .

# 174
  • София
Бихте ли ми казали, тези които имате ново издание на "Приказки за страната Алабашия", чий е преводът? Благодаря!

# 175
Някой може ли да ми каже, дали трилогията Lionboy е преведена на български.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lionboy

Става въпрос фентъзи. Момче, което знае езика на котките. Докато търси отвлечените си родители, освобождава 6 лъва от цирка, качва се на Ориент експрес и там българският цар Борис му помага. Така свършва първата книга...
Говори ли ви нещо? Много искам да направя подарък на племенника ми.

# 176
  • Кацнала на едно дърво.
Не е излизала на български, Кейси. Но може някой вече да е купил правата и да чака по-добри времена, за да я пусне.

Всички книги на Петя Караколева могат да се намерят в по-големите библиотеки. Със сигурност ги има в Детски отдел на Столична библиотека за София. Преиздадени са миналата година (или по-миналата).

# 177
  • Пловдив
Бихте ли ми казали, тези които имате ново издание на "Приказки за страната Алабашия", чий е преводът? Благодаря!

Купувала съм я за подарък. Според този сайт преводът е на Петко Бочаров (като старата, която имам). http://www.knigabg.com/index.php?page=book&id=4565

# 178
  • София
Благодаря, явно този сайт съм го пропуснала, а в другите нямаше информация за преводача.   bouquet

# 179
  • София
Благодаря, явно този сайт съм го пропуснала, а в другите нямаше информация за преводача.   bouquet

Между другото, чудесна и не толкова популярна книга, за по-порасналите деца е "Зелени години" на Арчибалд Кронин.

Общи условия

Активация на акаунт