Хубави детски книги от не толкова известни автори

• 115 666
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
gargamela търся по-скоро в текстов вариант,за този сайт знам,благодаря.

"Макс и Мориц" е любимата на мъжът ми,имаме и  антикварно издание,синът го четеше преди с голямо удоволствие.

# 226
# 227
Мъжът ми ми говори за някаква книжка, която баща му му е чел- за някакви пингвини ( Пин, Пинпин, Пинпинпин... ? ). Някой да се сеща заглавието?

Шесте пингвинчета от Борис Априлов!

И тя ми е сред любимите, а пиесата съм гледала в различни варианти.

Браво на вас !   bouquet
Имелда, той мечката не си я спомня, но помни как е карал да му я препрочитата хиляди пъти и с това пин-пин-пин... Викам да се пробвам  Laughing

Аз се сещам за Юнгата Нуличка от Вл. Льовшин (може да сте я споменали)...и  Антон и Точица от Ерих Кестнер...

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 06:37 от Пумукъл

# 228
# 229
  • Пловдив
"Училище за клоуни" на Едуард Успенски  Grinning.

# 230
Еличко и Габърко от Павла Ковачова
Мимето от Асен Босев

# 231
Аз да се похваля!

След няколко десетилетия/ ужасно звучи, но това е положението/ съм отново горд собственик на Мечо Клепоушко..Още не мога да се начудя на късмета си, толкова я търсих тази книжка и ето, благодарение на форума и по-специално на
gargamela/Пак мерси, мерси, мерси!  bouquet/ книжката е вече отново моя!Дори си пофантазирах, че това е оная, моята изгубена книжка...

Поръчах си още три забравени детски книжки, които бях чела, но не съм имала лично и днес чак не ми се ходеше на работа, идеше ми да си остана у дома с книжките.

# 232
  • Кацнала на едно дърво.
Мъжът ми ми говори за някаква книжка, която баща му му е чел- за някакви пингвини ( Пин, Пинпин, Пинпинпин... ? ). Някой да се сеща заглавието?

Шесте пингвинчета от Борис Априлов!

И тя ми е сред любимите, а пиесата съм гледала в различни варианти.
Намерих я преди половин година в една антикварна книжарница.  Grinning И тя е илюстрирана от баща ми, а я нямаме (много старо издание е и кой знае кога и на кого я е подарил, та ние я нямахме...).
На Борис Априлов е и поредицата за Лиско, също много хубави детски книги (но Борис Априлов е известен автор, де Laughing). Лисковите приключения са преиздадени, мисля, от издателство "Дамян Яков".

# 233
А дали някаква част от изброените от вас произведения ги има в библиотеките, някой знае ли?

# 234
Доста книги са изброени  newsm78  Поне в моя град,тази която търся,в библиотеката я няма Sad

# 235
  • sofia
Одисей - чела съм я сигурно сто пъти, на село нямаше телевизор и летата там изкълвах цялата бабина библиотека, че даже и в местната се записах
Обожавах рисунките на тази
Африкански приказки - май още е жива някъде из библиотеката, моята беше с меки корици
Този пинокио
И тези.......като разтварям някакви приказти ново издание и все очаквам видя илюстрациите на тези книги. Бебетата са ми цели и здрави.

# 236
Съвсем скоро купих на сина ми две книжки с тънки корици на В.Сутеев от някаква поредица.
Но в съзнанието ми е останал спомен, че когато аз четох като дете приказките му, те бяха в някаква по-дебела книга с твърди корици.

Някой спомня ли си тази книжка и дали днес може д се намери?

# 237
  • sofia
Съвсем скоро купих на сина ми две книжки с тънки корици на В.Сутеев от някаква поредица.
Но в съзнанието ми е останал спомен, че когато аз четох като дете приказките му, те бяха в някаква по-дебела книга с твърди корици.

Една червена, дебела, остава да разровя библиотеката при майка ми. При последното ровене открих една на руски, по-нова от другата.

# 238

Една червена, дебела, остава да разровя библиотеката при майка ми. При последното ровене открих една на руски, по-нова от другата.

Точно така!Как искам да я намеря, защото тези, които купих са малка част от приказките на В.Сутеев.А така се харесаха на детето, той от тях за първи път започна да разказва по картинки

# 239
  • София

О, това е една от любимите ми детски книжки. Да,  дбела е, с твърди корици и прекрасни илюстрации. Вътре има доста приказки: за патаенцето и пиленецето, корабчето, Под гъбката, Пръчица вълшебница, Що за птица е това, Мързеливата котка, Ябълката, Различните колела, за суетния гъсок, моливчето, децата и дядо Мраз (не ги цитирам точно). Търсих я много години и с голям срам признавам, че 'забравих" да я върна в кварталната библиотека (единственото място на което я открих). Тя е една от "настолните" книги на децата ми. Дори тази вечер четох на малката от нея.

Общи условия

Активация на акаунт