Хубави детски книги от не толкова известни автори

• 115 659
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
И аз да споделя моите две(е,повече са де ,но ги има вече изброени)
"Мили мой Мио"-автор обаче не помня
"Роня,дьщерята на разбойника" мисля ,че е от Астрид Лингрен

# 241
  • София
бебешор, ако Астрид Лингрен спада към "не толкова известни автори" направо не знам какви ли са останалите Laughing :Мили мой Мио" също е от нея.
Сетих се и за "Сребърните кънки" от Мери Мейпс Додж

# 242
бебешор, ако Астрид Лингрен спада към "не толкова известни автори" направо не знам какви ли са останалите Laughing :Мили мой Мио" също е от нея.
Сетих се и за "Сребърните кънки" от Мери Мейпс Додж
BlushВидях ,че темичката е за неизвестни автори,,,сьжелявам......,но самите заглавия на книжките са по-малко разпространени и аз за това реших да се включа.  bouquet

# 243
бебешор  , и аз от тук научих за "Мили Мой Мио",нищо , че автора е известен.
Наистина първоначалната ми идея беше  да споделяме заглавия от не толкова известни автори, но ето, че и популярните такива имат заглавия, които не са ни добре известни.

Съвсем скоро купих на сина ми две книжки с тънки корици на В.Сутеев от някаква поредица.
Но в съзнанието ми е останал спомен, че когато аз четох като дете приказките му, те бяха в някаква по-дебела книга с твърди корици.

Някой спомня ли си тази книжка и дали днес може д се намери?

Тази книжка я има в Столичната библиотека на пл.Славейков. Взимах я за моите деца. Баткото четеше от нея в начлото на 1 клас, а малкия гледаше картинките.

# 244
mnogo hubavi knigi smile3501 smile3501 Praynig

# 245
Темата е чудесна.. ще я изчета и ще пиша..

# 246
Здравейте, много хубава тема, разлистих няколко екрана назад и много се зарадвах на някои от споделените заглавия.

Ще ви следя с интерес!

# 247
Да се похваля-най-после открих "Приказки зад завесата",че и втората част! Heart Eyes Сега ще ги сканирам,понеже са за малко взети назаем.Ако на някой му е интересно,по-късно може да му пратя отсканираните версии.Лек и усмихнат ден! Hug

# 248
Защо съм пропуснала тази тема досега? smile3555

Споменати са почти всички мои любими книжки.

Не видях "Старчето с карираните панталони" - Ирина Пивоварова
И една за деца от 10 нагоре - "Седемнайсетгодишните" - Боян Болгар. На тринайсет или някъде там я четох на един дъх и дори отнасях шамари, че съм я скрила под учебника правейки се, че уча.

Сетих се:
Всяка събота - Дина Рубина, сборник с разкази. Невероятно духовити истории, една от книгите, които прочетох на около 12-13 с огромно удоволствие.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2010, 22:20 от Анонимен

# 249
Моите любими и досега, са тези с илюстрации на Вадим Лазаркевич. Кратки приказки са и за деца до 1ви клас според мен биха били идеални- шарени са, облички едни бузести такива като мила пухкава бабинка, от подбалканско село.
Ето най известните от тях:

„Комар и Мецана“ от Асен Разцветников;
„Юнак Заю“ от Владимир Русалиев;
„Веселите футболисти“ от Димитър Стоевски;
„Когато бях малък“ от Добри Немиров;
„Горската къщичка“, „Диви крушки“, „Звънчета“ от Дора Габе;
„Петльо и Лиса“, „Сватбата на Червенушко“, „Трите баби“ от Елин Пелин;
„Пролетна разходка“ от Емилиян Станев;
„Работна Мецана“ от Леда Милева;
„Ежко-Бежко“, „Косе-Босе“, „Патиланско царство“, „Патиланчо на село“, „Чик-чирик“ от Ран Босилек;
„Маскираната лисица“ от Светослав Минков;
„Звездобройци“ и „Хвърчила“ от Симеон Андреев;
„Жалбите на Заю-Баю“, „Модерната стрина Зайка“, „Чичова китка“ от Чичо Стоян.

# 250
Моите любими и досега, са тези с илюстрации на Вадим Лазаркевич. Кратки приказки са и за деца до 1ви клас според мен биха били идеални- шарени са, облички едни бузести такива като мила пухкава бабинка, от подбалканско село.
Ето най известните от тях:

„Комар и Мецана“ от Асен Разцветников;
„Юнак Заю“ от Владимир Русалиев;
„Веселите футболисти“ от Димитър Стоевски;
„Когато бях малък“ от Добри Немиров;
„Горската къщичка“, „Диви крушки“, „Звънчета“ от Дора Габе;
„Петльо и Лиса“, „Сватбата на Червенушко“, „Трите баби“ от Елин Пелин;
„Пролетна разходка“ от Емилиян Станев;
„Работна Мецана“ от Леда Милева;
„Ежко-Бежко“, „Косе-Босе“, „Патиланско царство“, „Патиланчо на село“, „Чик-чирик“ от Ран Босилек;
„Маскираната лисица“ от Светослав Минков;
„Звездобройци“ и „Хвърчила“ от Симеон Андреев;
„Жалбите на Заю-Баю“, „Модерната стрина Зайка“, „Чичова китка“ от Чичо Стоян.

Много хубави произведения за деца, но  Дора Габе, Елин Пелин ,Ран Босилек,Леда Милева и всички останали да са малко известни автори???? Shocked

# 251
  • Пазете Гор
Е, за известни, известни са българските, ама колко хора ги четат? Повтаряме имената им, но често не познаваме творчеството им. Няма лошо да припомним.
Известността е катогория изменчива.
Ето, за мой срам  Embarassed, аз научих за Роалд Дал преди месеци, а вече съм на доста почтена възраст. Горкият, той известен, ама за мене си беше никой, кой му е крив Laughing

Селма Лагерльоф и нейния Нилс е отличен избор за момчета с излишък от енергия. И за момиченца, разбира се. А защо не и Жул Верн, за прехода към тийнейджърство - "Капитан Немо", "Плаващият остров". Приключения, романтика...

Ернст Теодор Амадеус Хофман (Е.Т.А. Хофман) и неговите "Приказки" - отлична книга за поотраснали хлапета.

# 252
  • София
"Малкият Никола" на Госини споменахте ли го?
Гениално смешна книга.
От най-любимите.  Grinning

# 253
"На долу по вълшебната река'' Ако не се лъжа, е от Е. Успенски.

# 254
"Малкият Никола" на Госини споменахте ли го?
Гениално смешна книга.
От най-любимите.  Grinning
 Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт