Хубави детски книги от не толкова известни автори

• 115 707
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Сетих се за едни книжки, с които съм израснала от 2-годишна и още ги помня кажи-речи наизуст, със сигурност ги знаете - става дума за приказките в картинки на Владимир Сутеев - "Пиленцето и патенцето", "Кой каза Мяу", "Трите котенца" и "Под гъбката". Наскоро видях, че още се продават онлайн, някой помни ли ги?  Simple Smile

# 391
Сетих се за едни книжки, с които съм израснала от 2-годишна и още ги помня кажи-речи наизуст, със сигурност ги знаете - става дума за приказките в картинки на Владимир Сутеев - "Пиленцето и патенцето", "Кой каза Мяу", "Трите котенца" и "Под гъбката". Наскоро видях, че още се продават онлайн, някой помни ли ги?  Simple Smile
Весели приказки в картинки!  Grinning 

# 392

По-напред в темата  си ги припомнихме,  аз също много ги обичах, а съвсем скоро намерих нови издания, които купих за сина си,  той  също много ги хареса.

В една руска книжарница има по-голям сборник с всичките му приказки, но се чудя дали да го купя, детето ми не знае руски.

# 393
светкавица и ти си ги гледала в двете кули.. и аз много им се чудих.. и си мисля че заради картинките си струва, а текста в преразказ.. междудругото и други руски книги ме очароваха там.. май няма да им устоя..

# 394
В двете кули има руска книжарница? Къде точно?

# 395
Старият щърк - Константин Константинов

# 396
  • София
Може би питането ми не е за тук, но пък и за нова тема не мисля, че е оправдано...надявам се някой да може да ми отговори Simple Smile

В новите издания на Книга за Джунглата на Киплинг, има ли все още разказа за Рики Тики Тави?
За съжаление моята стара книга одавна я няма,и не знам дали ще я намеря, а това ми е една от най-най-любимите приказки....
Или евентуално ако я продават отделна като книжка(видях, че има руски такива издания, но  дали има и БГ)?

# 397
Може би питането ми не е за тук, но пък и за нова тема не мисля, че е оправдано...надявам се някой да може да ми отговори Simple Smile

В новите издания на Книга за Джунглата на Киплинг, има ли все още разказа за Рики Тики Тави?

Аз имам изданието от 2006г. на 24 часа.Има го този разказ на стр.244

И сега да се похваля!
Като бях първи клас имах една прекрасна книга с приказки на различните народи от тогавашните съветски републики.Казваше се "Господарят на ветровете", много я обичах!Но я дадох на едно дете, което не ми я върна.След дълго търсене къде ли не, миналата седмица я намерих в една антикварна книжарница и си я поръчах!Така и се радвам, като на огромна скъпоценност!

# 398
  • Sofia
"Господарят на ветровете"  навремето съм я чела от приятелка и сега и аз си я поръчах, та Светкавица, много добре те разбирам за емоциите, които изпитваш. Simple Smile

# 399
  • София
Ето тези двете книжки препоръчвам, богати с илюстрации и не много текст, за дечица, които не могат да слушат дълго време приказки. Прекрасни са.

http://www.prikachi.com/images/973/3269973X.jpg

http://www.prikachi.com/images/273/3273273J.jpg

# 400
  • София
Подходяща за 6 - 8 годишни е "Акция Тарантул" от Слав Караславов. Това е криминална история. Действието се развива в един пчелен кошер, а са насекоми.
http://biblio.stage.bg/index.php?newsid=4412

# 401
  • София
Сетих се за едни книжки, с които съм израснала от 2-годишна и още ги помня кажи-речи наизуст, със сигурност ги знаете - става дума за приказките в картинки на Владимир Сутеев - "Пиленцето и патенцето", "Кой каза Мяу", "Трите котенца" и "Под гъбката". Наскоро видях, че още се продават онлайн, някой помни ли ги?  Simple Smile

Къде, къде, къде???
Моля???
Веднага ги купувам!!!
Много ми бяха любими - ама книжката си беше на брат ми... искаааам!

И в тази връзка - някой помни ли / виждал ли е "Градът на сивите птици"?

И виждал ли е някой някъде да се продава "Живял един разсеян от улица Басейн" на български?

# 402
  • София
под гъбката е преиздавана, може би има останали  бройки... http://www.knigi.bim.bg/Pod-gubata_6793.html ако не може във Фют да имат може да питаш директно.

# 403
  • BG
 снимката е линк

# 404
Голямото ми дете току що привърши с четенето на "Царството на цветята" от Морис Карем.
Лошото е, че изданието е старо, като това:

Общи условия

Активация на акаунт