Хубави детски книги от не толкова известни автори

• 115 722
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Stelfy, благодаря, много ме зарадва отговорът ти!   bouquet
Ще си я взема и аз.

# 376
На Леда Милева препоръчвам и тези издания:

В "Двете пътечки" са включени повечето популярни стихотворения, а в "Изгубеното хвърчило" - приказки в стихотворна форма. Самите издания са качествени и с твърди корици, първата сме я чели доста вече без да й се отрази на външния вид. Малко по-скъпички са обаче (18-20 лв едното). Има и трети том с пиеси, за него нямам впечатления.

# 377
Дъщеря ми от месец на сам е впечатлена от Билбо Бегинс на Толкин, съпругът ми й  я разказваше, скоро й купих едно луксозно издание и много й се радва, мисля да разпечатам дъгите, но да видим кога ще се навия.

Има и едникниги за феи също много хубави - http://www.egmontbulgaria.com/books/di_fairi.htm

Тази за Билбо Бегинс вярно е много интересна ...това всъщност е предисторията на "Властелина на пръстените" доста е увлекателна за деца пък и не само  Laughing

# 378
Здравейте момичета,

Иска ми се да избегна рекламата и затова първо ще ви кажа, че ви препоръчвам нещо, написано от моята майка! Но така или иначе ви го препоръчвам : ) и затова реших да споделя с вас за това в тази страхотна тема : )
Преди 1-2 дни на БГ пазар са вече 3 книжки от поредица "Джобни стихчета" - нарекохме я така, защото това са кратки стихчета за мъничета. Книжките са:
Писана
Жабурана
Хубави дни

Книжите са със стихчета, по 12 страници, много красиво и богато илюстрирани. Стихчетата са писани през последните 10 години за моите племенници, а последните 3 години - и за моето априлче 2008 (затова има и стихче за Априлче : ) Стояха си мирно събрани в една тетрадка и на безброй рецепти (мама е педиатър), докао не реших да я изненадам с тази прекрасна идея и след много лутане и перипетии всичко се сбъдна! Сихчетата са за най-малките, за около 2-4 годишни, някои и за по-големи Simple Smile Кратки са и се помнят лесно, много са образни : ) Надявам се да ви харесат! Благодаря много на издателство Колхида, които ми подадоха ръка (за разлика от други прехвалени известни детски издателства, които дори и не поискаха да видят какво им предлагам, защото издавали само световноизвестни приказки или лицензирана литература или копродукции...няма нищо лощо в класиката, но има и тръпка в новите неща)...Момичета, държа да отбележа, че аз нямам никаква финансова изгода тези книжки да бъдат продавани, но имам огромното желание те да се харесат на мъниците и да ви зарадват : )

Много съм щастлива, че всичко се сбъдна и мога да споделя с вас радостта си : ) мама още не знае, защото чакам книжарниците в моя роден град да заредят книжката и така да я изненадам : )

Ще се радвам на вашите искрени отзиви!

Благодаря!

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 16:41 от helenblondy

# 379
  • Pb
helenblondy, искрени поздравления! Много приятни книжлета - илюстрациите мн. ми допадат, а стихчетата са толкова звучни и мили. Бих ги купила!

# 380
  • Sofia
helenblondy, поздравления и от мен! Страхотна изненада за твоята мама! Аз поръчах първите две за сега. Благодаря на авторката им, дано има и още!   bouquet

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 21:30 от Morena

# 381
Прекрасни са!В стила на най-доброто от съкровищницата на българската детска литература.И такива, каквито биха се харесали на децата с пъстрите и весели илюстрации.Могат ли да се намерят по книжарниците?

# 382
helenblondy, поздравления за книжките! Браво на майка ти и браво на теб, че си организирала издаването!

# 383
Благодаря за милите думи, момичета  Hug Morena - ще се радвам на споделено мнение : ) Светкавица - от издателството ми споделиха, че са заредили "всички" книжарници. Проверила съм само в Хеликон - там вече ги има : )

Благодаря отново и прекрасен уикенд!

# 384
Не видях дали е написано заглавието на една моя любима книга, която дадох да четат и не ми върнаха  Sad  "Замъкът на момичето в бяло" от Константин Кирица, много приятен юношески роман  Peace

# 385
helenblondy , чудни стихчета!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Ще има ли още книжки от тази поредица?

# 386
  • София
Взех си и трите, много сладурски и стихчета и картинките. Пъхнах първата Жаба жабурана под възглавката на щерката, довечера ще я четем Hug

# 387
  • у дома
"Две години ваканция" на Жул Верн - авторът естествено е известен, но това не е от много известните му книги. Запомнила съм като една от книгите, които най-много ме впечатлиха в детството.
Това е и моята любима книга. Предложих я в Малкото голямо четене и всеки ден си гласувам за нея.  Grinning  Донифан, Бриан... какви симпатяги! Heart Eyes
И моята любима книга от юношеството,чела съм я много,много пъти-я дайте линк къде да гласувам и аз  Embarassed

# 388
  • София
Ей, тези двете купих наскоро и сега четем книжката за момченца с моят прелестен внук.

# 389

Общи условия

Активация на акаунт