Хубави детски книги от не толкова известни автори

• 115 709
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • най-шареното място
Само запис засега. Чудна тема!

# 421
"Тисту - момчето със зелените пръстчета" на Морис Дрюон.

# 422
Една идея за най-малките. 0-5 години
тук

Ние имаме три от тях. "Тъмна, тъмна нощ" ни е абсолютно любимата. Прекрасни са за малки деца - красиви илюстрации, не много текст на всяка страница, което е + при малките нетърпеливковци, и самите истории са чудесни и смислени, езикът също е добър, с богат за тази възраст речник.

Последната книжка е от серия от 3, които имат елементи с различна текстура.

# 423

Писах и в една друга тема за една българска книжка, която ме грабна наскоро. Толкова ме грабна, че чак в подписа си я сложих. Crazy

Става въпрос за книжката - "Мими и Макс", български автор, доста луксозно издание - дебели корици, много хубава хартия, цялото цветно, страхотни илюстрации, а историята също много ми хареса. Peace

Само онлайн се продава обаче, защото се опитват да саботират високите проценти, които искат книжарниците и да не става много висока цената. Rolling Eyes

# 424
Книжката може и да е хубава, но усещането да я разлистиш и прегледаш в книжарница, в която мирише на хартия, не може да се сравни с купуването онлайн. Да не говорим, че с доставката, на мен лично книгата не ми се струва никак евтина. Не знам какъв процент искат книжарниците /макар, че имайки предвид колко некомерсиална е стоката им и какви са разходите, напълно ги оправдавам/, но таксата  доставка едва ли е по-малко. Да не говорим, че всъщност цената на книгите си е написана на корицата, т.е. е определена от издателствата. Мен лично липсата на алтернатива в начинът за закупуване на тази книга ме отказва.

# 425
  • Варна
За по-големи - "Да яздиш диво пони" - Джеймс Олдридж.
За по-малки - има една поредица за Мартина с много красиви илюстрации, която съм виждала преди време, но сега ми се губи. Мисля, че е на белгийски автор.

# 426
Мими и Макс я има в Жар птица във Варна

# 427
За по-големите деца малко руска литература, която съм чела с удоволствие:
1. "Една много страшна история" на А.Алексин (не се сещах името на автора и това ми даде Гугъл)
2. Опитвам се вече доста време да се сетя и за името на една друга книга, нещо от рода на "Катастрофа в 5а клас". Разказва за едно момиче-отличничка, което получава слаба оценка и решава да скрие дневника...ако някой е чел тази книга, може да ме допълни, ще се радвам Simple Smile
Възможно е двете книги да се намират някъде из библиотеките.

# 428
Мими и Макс я има в Жар птица във Варна

Купих си я, купих си я! Party

Много красива книга, още не съм започнала да я чета на детето, защото имаме други за четене, но като прехвърлих страниците ми хареса.

# 429
За по-големите деца малко руска литература, която съм чела с удоволствие:
1. "Една много страшна история" на А.Алексин (не се сещах името на автора и това ми даде Гугъл)

Бях очарована като дете от тази книга, като за огромно мое съжаление последните страници липсваха...Сега от години я търся по антикварни книжарници, ако знаеш къде да се намери, ще съм много благодарна!

Втората не съм я чувала, но звучи интересно...

А аз се опитвам да се сетя за една книжка пак от руски автор за едни деца, които тръгват на пътешествие през някакви природни забележителности, научна фантастика беше...Много напомня на "Невероятните приключения на Карик и Валя", но е  друга книжка , с подобна тематика.

# 430
2. Опитвам се вече доста време да се сетя и за името на една друга книга, нещо от рода на "Катастрофа в 5а клас". Разказва за едно момиче-отличничка, което получава слаба оценка и решава да скрие дневника...ако някой е чел тази книга, може да ме допълни, ще се радвам Simple Smile
Възможно е двете книги да се намират някъде из библиотеките.

След като цяла вечер не се сетих за името на тази книга, със ставането сутринта просто ми проблесна, а после лесно я намерих из руските сайтове Simple Smile Явно утрото наистина е по-мъдро от вечерта!
Книгата се казва "Три минус или произшествие в пети А клас" на Ирина Пивоварова.

За шушоните на детектива Деткин (Една много страшна история) не знам накъде да насоча Светкавица. Дори не си спомням дали книгата е някъде в къщата на родителите ми, или съм я вземала от библиотеката като дете. Може би в някоя библиотека ще се намери, или пък електронно в руските сайтове. Вчера докато ровичках из интернет бях очарована какви сайтове имат руснаците за книги и с каква любов ги дискутират.

Междувременно се сетих да ви препоръчам и едно голямо издание с дебели корици на български народни приказки под редакцията на Богомил Райнов. Книгата е за по-големи деца, защото приказките са доста дълги, но са много интересни и с хубави картинки. Пак съм я чела като дете, но предполагам, че някъде може да се намери.

# 431
Руснаците не само книгите си коментират с такава жар и такива знания.. аз съм очарована от почти всеки руски сайт на който попадна независимо от насоката.. много интересни и интелигентни хора..

# 432
Книгата се казва "Три минус или произшествие в пети А клас" на Ирина Пивоварова.

Еййй, благодаря ти, че ми напомни за тази книжка.  bouquet Като дете съм я чела, беше ми много интересна. Обаче я нямам, от библиотека съм я взимала.

По повод руските форуми и сайтове, ако видите рускините какви чудеса вършат с ръцете си. Имам предвид шев и кройка, да не помислите нещо друго. Laughing Само при тях си намерих и си свалих кройка  и подробно описание как се шие кукла Тилда.
А каква култура имат.....наистина невероятна нация.

Не помня дали е дискутирана, но да похваля една нова книжка :

Страхотно забавление, чета я с удоволствие. Нищо, че не съм дете. Mr. Green

# 433
Синът ми наскоро прочете книгите от поредицата "Пърси Джаксън и боговете на Олимп" на Рик Риъдър. Беше силно впечатлен и след него и аз започнах да ги чета. Наистина са много живи и вълнуващи. Препоръчвам ги.   

# 434
  • Варна
Сещам се още са "Момчето със златните панталони" - Макс Лундгрен.
Пионерските романи на Цветан Ангелов - "Ключът с деветте брилянта", "Златотърсачи", "Текодонт".

Общи условия

Активация на акаунт