Хубави детски книги от не толкова известни автори

• 115 690
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Сетила съм се за една книга от доста време и сега откривам, че е преиздавана сравнително скоро - "Бирлибан" от Едуард Петишка   - само си спомням колко много ми беше харесала като дете

http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=5969

# 436
По повод руските книжарници- в Поморие има, не е много голяма, но все пак е нещо.
Извинявам се, ако е споменавана.

# 437

О, благодаря!
Поръчах си ги...
Е, далеч не са всички, които имаше в книжката от детството ни. Няма я онази за ябълката, за различните колела... за Заека, Таралежа и пръчката... и сигурно и други - за тези се сетих сега...
Но толкова се радвам и на тези,които има!!!

Всички тези приказки за които си спомняш, с прекрасните картинки ги има в момента  в   новото руско  издание, в руските книжарници.

Имаш ли случайно линк, име, или издател... нещо, по което да ги потърся? Моооля?..
Нямам руски книжарници... т.е. не и на място, което да ми е достъпно...

Отговарям със закъснение, тъй като се оказа, че книжарницата, която посещавах по-често се е преместила и докато намеря новото и място мина време.За съжаление, книжката на руски е изчерпана, според продавачката е била отдавна издадена ,така че не мога да кажа издателство.Но за сметка на това, от тези на издателство "Парнас", на бълг. език има нова,която до момента нямах- "Елхичката" на В. Сутеев.Сега посред лято четем коледна приказка Simple Smile

# 438
  • София
Имам я - само че това издание не е приказката НА Сутеев, а "осъвременен" вариант ПО Сутеев.  #Cussing out Ужасно МРАЗЯ когато някой издател си позволи да "подобри" текста на автора. Моята е старателно надраскана от мен с оригиналния текст в/у модернистичното издателско виждане...

# 439
Имам я - само че това издание не е приказката НА Сутеев, а "осъвременен" вариант ПО Сутеев.  #Cussing out Ужасно МРАЗЯ когато някой издател си позволи да "подобри" текста на автора. Моята е старателно надраскана от мен с оригиналния текст в/у модернистичното издателско виждане...

Вярно, мен нещо ме усъмни, но не бях съвсем сигурна, жалко.
Има и друга руска книжарница в един от МОЛ-овете, ще проверя скоро и там за оригиналния Сутеев

# 440
  • Pb
Това лято синът ми е на вълна "Рачето Стаматко" (автор Валентин Пламенов, ако се не лъжа).

# 441

'Because of Winn-Dixie' на  Kate Dicamillo беше първата книга прочетена от дъщеря ми. Много интересна и увлекателна. Нямам идея дали я има преведена на български, но мисля че ще е интерессно за английско говорящите тук (понеже аз все се опитвам да намеря книгите за които говорите на английски..).

# 442
  • София
само филм такъв намирам аз...

# 443
Сега се сетих за една , която онзи ден взех от библиотеката .Беше ми любима когато бях малка , сега я чета на дъщеря ми и тя е очарована .
Казва се "Приказка за Стоедин " .
Авторът и е Н.Русев .
Давам ви линк към едно добро представяне в един сайт .
По -хубаво не можах да го кажа . Simple Smilehttp://nerodenapetka.wordpress.com/2010/02/06/%D0%BF%D1%80%D0%B8 … 0%B4%D0%B8%D0%BD/
Дано не се повтарям вече  с някого от темата .

# 444
само филм такъв намирам аз...

Това за Winn-Dixie ли се отнася?

Книгата я продават в 'Амазон' и на други места предполагам.

http://www.amazon.com/Because-Winn-Dixie-Kate-DiCamillo/dp/0763616052

# 445
 Трио,, Тринидад" на Николай Мизийски.  Много ми беше смешна едно време. Помня , че за да ядосват някаква циркова артистка-  сеньорита Хуанита -бяха взели да дресират една гарга и съответно я нарекоха сеньорита Гаргарита.

Malena Malena , заглавието ,за което питаш е  ,,Фаталната запетая". Peace Чудна книжка!

,,Конят без глава". Да не се бърка с Конникът , защото аз я обърках. Бях малка , де. Дървено конче -играчка , в което... е няма да издавам!

Споменахте ли ,,Мунка , малката маймунка" ?

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 00:21 от nivea_blanka

# 446
  • Варна
Malena Malena , заглавието ,за което питаш е  ,,Фаталната запетая". Peace Чудна книжка!
Не мисля, че е "Фаталната запетая" в нея момичето-отличничка Силвия (ако не се лъжа) не получи слаба оценка, а отсъствие и не скри дневника, а коригира номера си в него със запетайка между двете цифри.

# 447
 А ,сега виждам ,че Malena Malena  я е открила сама .Извинявам се.

# 448
Галина Златина ,има няколко книги с приказки и чудни илюстрации.

# 449
Eто още една книга на английски "Frindle" автори: Andrew Clements, Brian Selznick

Книгата е преразказана в учебника на децата за тази година. Доста интересна, за "живота" на около 10-12 годишни ученици и една много строга учителка. Скоро ще вземем книгата за прочит.

Сега четем една която много ми напомня за тази книга която описвахте по-горе. Момичето е гений, но не иска никой да знае и донесе в къщи двойки по всички уроци. Случайно се разбра каква е истината и... до там сме стигнали с четенето  Mr. Green

Ако някой го интересува мога да дам английското заглавие и автора на книгата.

Ако има деца интересуващи се от страховити истории, обаждайте се, мога да дам няколко интересни, но пак на английски.

Общи условия

Активация на акаунт