Хубави детски книги от не толкова известни автори

• 115 883
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
А някой да е чувал за следната детска книга?
В книгата става дума за три момченца - германче, италианче и японче. Майката на едното (или на всичките?) се разболява, и децата тръгват по света да търсят билка, за да я излекуват. ...
И мен ме заинтригува с тази книжка.Можеш да питаш и в библиотеката,може да са чували за нея,а нищо чудно да я имат Hug

# 106
блажка, знам за тази книга, много е хубава наистина. За съжеление не мога да ти помогна, още повече сега когато около мен не остана никой от това поколение. Ако дядо ми беше жив със сигурност щеше да знае как да се сдобием с копие или поне заглавие нещо...  Даже може книгата да е била сред колекцията му от много книги, но.... всичко изчезна  Tired

Може би ако знаеш кой е бил вестника ще можем да намерим нещо  newsm78

kiara, ти като отделно издание ли си я виждала? Съпругът я знае само като притурки от вестник, но нищо чудно да е излизала после отделно. Подозрението му е, че е бил вестник "Звено", но това не е сигурно.
LYLY, аз съм в САЩ. Проверих онлайн каталога на националната библиотека в София, но там индексирането не отива толкова назад във времето. В немските източници и каталози може би има по-голяма надежда да се открие книгата, все си мисля, че е превод от немски. Попадах даже на разни стари заглавия, но ми се струват фалшиви следи.
Не е въпрос на живот и смърт цялата работа, разбира се. Просто ми е гъдел.  Simple Smile

# 107
блажка, знам за тази книга, много е хубава наистина. За съжеление не мога да ти помогна, още повече сега когато около мен не остана никой от това поколение. Ако дядо ми беше жив със сигурност щеше да знае как да се сдобием с копие или поне заглавие нещо...  Даже може книгата да е била сред колекцията му от много книги, но.... всичко изчезна  Tired

Може би ако знаеш кой е бил вестника ще можем да намерим нещо  newsm78

kiara, ти като отделно издание ли си я виждала? Съпругът я знае само като притурки от вестник, но нищо чудно да е излизала после отделно. Подозрението му е, че е бил вестник "Звено", но това не е сигурно.

Не мога да ти кажа  Embarassed
Помня, че като бяхме малки баща ми я четеше и беше интересно. Помня също и че не трябваше да говорим за подобни приказки защото не можело и други подобни.
Не съм сигурна, че е било точно това за което говорим, но помня че имаше точно притурки от весник които прилежно са събрани като книга. Помня също и че са ми казвали че на времето, преди комунизма е имало много хубави книги и разкази които след това са забранени. Дядо ми е разказвал много неща, той беше много навътре по професия - журналист и писател...

# 108
Препоръчвам 2 книги, които последно купих
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=34134
Тя помага на дечицата да не се боят от тъмното, като използват фантазията си. Носи положителен заряд. При нас наистина  помогна и убеди сина ми, че в тъмното няма страшно.
Освен това е много красиво и луксозно издание, разгледайте я, заслужава си  Peace
Препоръчвам и тази
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=28761
за заети родители ,които нямат време за дечицата си. Аз за съжаление напоследък спадам в тази категория. Погледнете я  Simple Smile

Аз да питам някой срещал ли е ново издание на приказките на Сутеев? Много го обичам от моето детство и си пазя книжката, но ми се ще да намеря и за да я подарявам Hug

# 109
Аз!Много се зарадвах, като намерих тези книжки.
Това са две книжки от поредицата "Весели приказки в картинки" ,издателство на Парнас и са с оригиналните илюстрации на Сутеев

Доколкото си спомням, в детството ми беше една по-дебела книжка с твърди корици, която не мога да намеря по антикварни книжарници, а много съм търсила.Така, че може и да не са всички приказки в тези книжки, но най- популярните са там."Кой каза мяу", "Пиленцето и патенцето", "Трите котенца и др", "Под гъбката"

Синът ми ги обожава и ги научи наизуст.

# 110
Светкавица много ме зарадва, безкрайно ти благодаря  Hug
Да тази от моето детство, която пазя е с още много много приказки, дано се намери някой издател да я преиздаде цялата.Моята е на руски.
Сина ми също ги обожава, почти всеки ден му чета по някоя приказка от тази ми книжка  Simple Smile

# 111
Аз!Много се зарадвах, като намерих тези книжки.
Това са две книжки от поредицата "Весели приказки в картинки" ,издателство на Парнас и са с оригиналните илюстрации на Сутеев

Доколкото си спомням, в детството ми беше една по-дебела книжка с твърди корици, която не мога да намеря по антикварни книжарници, а много съм търсила.Така, че може и да не са всички приказки в тези книжки, но най- популярните са там."Кой каза мяу", "Пиленцето и патенцето", "Трите котенца и др", "Под гъбката"

Синът ми ги обожава и ги научи наизуст.

Продават ли ги някъде онлайн, не съм в България от известно време.

# 112
Като ми каза Светкавица, веднага я потърсих с гугъл
Ето я на руски
 http://www.knigomania.bg/product_info.php?products_id=898966
Ето и вариантите на български
 http://www.helikon.bg/books/author/16573/
Дано е добър превода, защото на руски са великолепни . Трудно ми е, като я превеждам на детето , на руски ми звучи по добре .

# 113
Lo6a mama, много съм ти благодарна   bouquet
Толкова се разчувствах от описанието на руското издание...Бабушка ми ги четеше, а аз бях сгушена в скута й....незабравими моменти...
А картинките...ех, картинките....

# 114
Здравейте,темата за книжките е чудесна  Simple Smile така можем да намерим интересно инфо за нашите малчугани  Laughing

Искам да ви препоръчам една прекрасна детска книжка написана и илюстрирана от Мила Попнеделева- Генова и неиния син Боби,книжката се казва Шумоленето и помага на децата да разберат колко интересно може да бъде тъмното,да не се страхуват от него,а напротив да се забавляват Simple Smile

Моите деца я обожават  Simple Smile препоръчвам я с две ръце  Hug

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 22:58 от Jessy I

# 115
.... прекрасна детска книжка написана и илюстрирана от Мила Попнеделева Генова(наша съфорумка)и неиния син Боби,книжката се казва Шумоленето и помага на децата да разберат колко интересно може да бъде тъмното,да не се страхуват от него,а напротив да се забавляват Simple Smile
Е само заради детското участие ми провокира интереса  Peace
Моят син ще навърши 4 години февруари и още няма страхове, но на мен ми е любопитна...Ще я взема  Peace
А и съфорумка - нали трябва да се покрепяме (не само критикуваме  Simple Smile)

# 116
Losha mama,мисля, преводът е добър, запазило се е типичното руска звучение, доколкото предполагат скромните ми познания от руската гимназия, завършена преди 100години.

Olimpia, аз най-много заради картинките я търсех книжката, търся и безуспешно старото и издание / по-богато/ в антикварните книжарници, но като намерих тези две книжки се почувствах като откривател на беценно съкровище.

Това са първите две книжки, които синът ми веднага научи наизуст.И всяка вечер като четем приказки, първо започваме с тях и аз съм "Патенцето", а той- "Пиленцето"

# 117
Olimpia,книжката наистина е направена интересна,а малкия Боби е участвал със собствени илюстраций  Grinning
Хем е забавна за четене,а и картинките са много хубави,пресъздадени като през детски поглед  Hug

# 118
  • Варна
"Братята с лъвски сърца" на Астрид Линдгрен, "Моливко и Сръчко", "Рики Тики Тави" на Киплинг

"Билянка Разпилянка и Живко Ленивко" от Михаил Лъкатник
Много забавна и поучителна историйка, препоръчвам за деца над 4-5 г.
  Това е първата книжка, която си спомням въобще, бях на 4 май .... Simple Smile

"Приключенията на Пластелинчо" беше ми любима, но за съжаление не помня името на авторката, само че беше чехкиня.
Благодаря ти, че ми я припомни. С години си редях несесерите много внимателно Simple Smile

# 119
      Всички книжки с оригиналните илюстрации на В.Сутеев може да изтеглите от тук:
http://puzkarapuz.ru/88413-skazki-i-kartinki.html

Последна редакция: пн, 07 дек 2009, 10:58 от sladko pate

Общи условия

Активация на акаунт