Хубави детски книги от не толкова известни автори

• 115 877
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Олимпия няма защо   bouquet аз само линка намерих, Светкавица   bouquet даде хубавата идея    bouquet

Купих си тези от Хеликон, превода и на мен ми хареса въпреки, че пак на руски са ми по мили, ама аз съм си русофил.

http://www.helikon.bg/books/author/16573/

Здравейте,темата за книжките е чудесна  Simple Smile така можем да намерим интересно инфо за нашите малчугани  Laughing

Искам да ви препоръчам една прекрасна детска книжка написана и илюстрирана от Мила Попнеделева- Генова и неиния син Боби,книжката се казва Шумоленето и помага на децата да разберат колко интересно може да бъде тъмното,да не се страхуват от него,а напротив да се забавляват Simple Smile

Моите деца я обожават  Simple Smile препоръчвам я с две ръце  Hug

Точно тази и аз я препоръчах по напред  Simple Smile
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=34134
Любима стана на сина ми !

Всички книжки с оригиналните илюстрации на В.Сутеев може да изтеглите от тук:
http://puzkarapuz.ru/88413-skazki-i-kartinki.html

Мерси много и на теб, но аз предпочетох да си ги купя като книги  Hug
Имам я на руски но взех тези за други скъпи дечица.

Момичета аз се почуствах изведнъж виновна, че го сложих Сутеев в тази тема, за не толкова известни автори.
Всъщност човека е гений и ми е любим, но мислех че малко хора го знаят.
Сега съм приятно изненадана ,че има много почитатели  Hug

# 121
       В линка, който дадох има приказки неиздадени от изд.Парнас, като: "Различни колела", "Мишлето и молива", "Петелът и боите", "Ябълката", "Капризната котка" и др. Peace

# 122
       В линка, който дадох има приказки неиздадени от изд.Парнас, като: "Различни колела", "Мишлето и молива", "Петелът и боите", "Ябълката", "Капризната котка" и др. Peace
Да така е благодаря ти много   bouquet. Но аз имам Руската книжка, където ги има. Има и ""Елхичка" "Що за птица ?"(Гусь е любимия на сина ми герой, все за него иска да му чета).
Но линка ти ще помгне за тези, които я нямат   bouquet
Дано някой издател я преиздаде цялата и ако може да е с твърди корици и оригиналните илюстрации  Wink

# 123
Сина  ми много трудно си харесва книга . . Но "Индианец е шкафа" от Лин Рийд Банкс много му хареса и я прочете много бързо. Не съм я чела и незнам с каква художествена стойност е.

# 124
Ето и моите любими детски книги
1. Робинзон Крузо
2. Тайната градина
3. Том Сойер
4. Приключенията на Мартин Идън - малко книжле но много ме впечатли ( автор не помня)
5. Капитани на фрегати (повече за момченца, но колко пъти съм я препрочитала и аз)
6. Малкият принц
7. Имам и много други любими автори -Маин Рид, Марк Твен, Астрид Линдгрен, Ангел Каралиичев, Емилиян Станев, Джек Лондон
а и колко приказки съм изчела - народни, японски, индииски, турски, руски и т.н.
С удоволствие ще прочета тези които съм пропуснала с детето. Вече имаме доста материал благодарение на вас.

# 125
Приказка за Стоедин на Никола Русев  Peace
И за възрастни е супер интерестна, това е вечната книга за сестра ми.

# 126
  • нейде там, където ....
Ето и моите любими детски книги
....
4. Приключенията на Мартин Идън - малко книжле но много ме впечатли ( автор не помня)
.....
Джек Лондон

# 127
Страхотна тема!   newsm74Не знам доколко е полезна, но определено ме върнахте назад в детството и ми стана едно такова топло и уютно...
Да добавя "Вилервале в южното море" на Бенгт Даниелсон. Ако вече сте я споменали, пак ще я кажа - толкова пъти съм я препрочитала, че нищо не пречи да й повторя заглавието и тук, нали?! Simple Smile
Имаше и още една свежа детска книга, чието заглавие обаче не мога да си спомня, колкото и да се напъвам. Ставаше дума за едно момче, което отива през ваканцията при дядо си и двамата съчиняваха всеки ден по едно стихче, или разказ или история по различни теми или правила, например - стихотворение, на което всяка строфа трябва да започва с буква от азбуката.  Едно от стихотворенията се казваше: "Бръмбарът поет Матеус".  Върти ми се из главата някакво заглавие от рода на "Моят дядо и аз", ама не се подписвам! Авторът беше холандец, ако не се лъжа! newsm78

# 128
Не съм изчела всичко, което сте писали, но ще се включа с риск да повторя някого. Най-успешните засега при сина ми, който е на 2г. са "Котето Том" и "З Laughingайчето Питър" на Беатрикс Потър, с невероятни картинки и точно за неговата възраст. Знае ги наизуст (може да те заблуди, че чете) и си импровизира по картинките допълнително.
И на мен са ми били любими.

# 129
Момичета, сега търся на Самуел Маршак  "Плува ,плува корабче".
Скоро ми помогнахте с книжките на Сутеев, дали някой е виждал преиздадена тази на Маршак?
Страхотна е, аз я имах , като дете, със страхотни илюстрации, но нещо не мога да я открия у майчини а ми се ще да я чета на детето. Наизуст помня само тези стихчета от нея:
"Трима мъдреци с един леген, тръгнали да плават в бурен ден.
 Ако ли здрав бе старият леген, разказ дълъг,  имахте от мен" и
"-Къде беше днеска, мила Писко?
-Бях при кралицата английска.
-Какво видя, какво там има?
-Видях аз мишка на килима." и
"Аз давам ви честна дума, че вчера видях по друма,
три свинки дебелогуши , без шапки  и без ботуши,
аз давам ви честна дума"

Нещо руските автори много ги пренебрегват нашите издатели  Crossing Arms
Но грешат с това ...
Аз(предполагам и доста майки на моите години) съм израснала с тези книжки и искам и детето си да запозная с тях.

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 15:28 от Lo6a mama

# 130
  • Пловдив
Нещо руските автори много ги пренебрегват нашите издатели  Crossing Arms
Но грешат с това ...
Напълно споделям. Тази седмица приключихме "Приказки" на А.С.Пушкин, издание на ПАН. Марти много ги хареса, а аз с удоволствие си ги припомних. Купих му и "Крокодилът Гена" на Е. Успенски и сега искрено се забавляваме с нея. Дори каката започна да я чете и вечер трудно си я поделяме. Купувала съм за подарък "Конче-гърбоконче" на Ерешов и с това май се изчерпват известните на мен преведените от руски книжки за деца. Продължавам да издирвам за каката "Момиченцето от Земята" на Кир Буличов, а за Марти "Надолу по вълшебната река" на Успенски.

# 131
Страхотна тема!   newsm74Не знам доколко е полезна, но определено ме върнахте назад в детството и ми стана едно такова топло и уютно...
Да добавя "Вилервале в южното море" на Бенгт Даниелсон. Ако вече сте я споменали, пак ще я кажа - толкова пъти съм я препрочитала, че нищо не пречи да й повторя заглавието и тук, нали?! Simple Smile
Имаше и още една свежа детска книга, чието заглавие обаче не мога да си спомня, колкото и да се напъвам. Ставаше дума за едно момче, което отива през ваканцията при дядо си и двамата съчиняваха всеки ден по едно стихче, или разказ или история по различни теми или правила, например - стихотворение, на което всяка строфа трябва да започва с буква от азбуката.  Едно от стихотворенията се казваше: "Бръмбарът поет Матеус".  Върти ми се из главата някакво заглавие от рода на "Моят дядо и аз", ама не се подписвам! Авторът беше холандец, ако не се лъжа! newsm78

Моят прадядо и аз - Джеймс Крюс - благодарение на тази книга мога да съчинявам безсмислени рими по цял ден, при все, че нищо не разбирам от поезия  Joy
А Вилервале е феноменална книга, споменала съм я още в началото на темата  Peace

# 132
pachikrak, благодаря  bouquet, така се казваше книгата! Много се радвам, че мислим еднакво!!!! newsm10
За руските автори, подкрепям с две ръце! Peace

# 133
Аз бих искала да помоля ако някой има идея къде може да намеря дори в електронен вариант за предпочитане "Приказки зад завеста",на Камил Беднарж,приказки за опери и оперети ,с такава корица си я спомням

# 134
"Приказки зад завесата" беше една от най-любимите ми детски книги, и аз бих я купила ако знаех откъде!

А на Успенски освен "Крокодилът Гена", в същата книга беше и историята на момченцето Фьодор, което се обиди на родителите си и избяга на село с котарака, кучето, намери си трактор, който ядеше кюфтета и тем подобни ужасно смешни истории. Моите може би най-ранни спомени са от вечерите с тази книга. Буквално се давех от смях. Има цели пасажи, които още помня наизуст. Особено "Когато хмелът цъфти" за пияната крава и за раздавачът Печкин и сврачето Крадливко:
"Кой е, кой е?" - пита сврачето отвътре оставено само.
"Аз съм раздавачът Печкин, нося списание "Мурзилка"
Сврачето мълчи, защото не знае нищо друго освен "Кой е". Печкин чака, чака и пак чука.
"Кой е, кой е?" - пита сврачето дисциплинирано да пази вратата.
"Аз съм раздавачът Печкин, нося списание "Мурзилка" ...

И така, докато Печкин не вдигна температура и Фьодор не го намери в окаяно душевно състояние на стълбите отпред.  Laughing

А котаракът помня, че го "въртяха лапите" от възрастта.  Mr. Green

Моля да ми кажете откъде да я взема, не успах да я намеря предишния път, когато някой ми беше пратил линк на книжарница.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт