Хубави детски книги от не толкова известни автори

• 115 654
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Na tozi link http://freemetaphor.blogspot.com moje da vidite ot pyrva do treta glava...Ostanalite shte bydat kacheni skoro...

# 271
  • Майничка
можете ли да ми препоръчате хубава книга за 11 г момиченце.. за мен всичките в този диапазон са от нетолкова известни автори.. интересува ме нещо ново което мога да си купя от книжарницата, но не е в задължителния списък..

"Мастилено сърце" на Корнелия Функе

# 272
От не толкова известните:
"Какво става с мен? Книга за всяко момче" /има я и за момичетата/, поредицата "Това е тайна" на Томас Брецина, "Лили Чудото", "Хрониките на Спайдъруйк".

# 273
Доналд Бисет, "Небивалици".

# 274
  • София
За самостоятелно четене в първите класове ми беше харесала "Принцеса капчица". Сега не се сещам за автора, но още помня как бащата на принцесата преди 18-ия й рожден ден казваше, че ще става "пълномаслена".  Laughing

# 275
За самостоятелно четене в първите класове ми беше харесала "Принцеса капчица". Сега не се сещам за автора, но още помня как бащата на принцесата преди 18-ия й рожден ден казваше, че ще става "пълномаслена".  Laughing
Принцеса Капчица и принц Ромол. За съжаление и аз не се сещам за автора, но книжката ми беше много любима.   bouquet

# 276
http://www.books.bg/books/author/73591/

Историите за котарака Финдъс и дядо Петсън.
Свен Нордквист

Много са забавни, дъщеря ми е на 4 и половина и се побърка по тях.

# 277
  • Pb
Темата ми е много полезна!   bouquet

Има една поредица на "ФЮТ"  "ВЪВ ВЪЛШЕБНАТА ГОРА".Книжките са от различни автори,но са хубави .В стихотворна форма са - 
http://www.fiut.bg/index.php?page=shop.browse&category_id=75 … art&Itemid=32
Имаме от тази поредица "Горската сладкарница" - една от любимите книжки на сина ми, който е на 3 и половина! Редовно я носи в градината, госпожата да я чете  Simple Smile

# 278
  "Градското джудже", но не помня автора.

# 279
  • София на морето
А хубави кратки БГ стихчета? Съвременни, а не...за хурки и къдели...
Освен Валери Петров не се сещам адекватни детски стихове на български автори... Други мами да ме поправят, ако греша  Rolling Eyes

"Анини приказки" на Стефан Цанев - само дето не са кратки, но просто може да се четат на части. Написани са в стихотворна форма.Много са забавни и лесни за четене!

# 280
Десет единадесет годишни деца могат да четат и Джералд Даръл, ако вече не сте го казали, предлагам "Моето семейство и други животни" и "Птици животни и роднини".
  А за бебешорите - Сутеев. Наскоро преиздадоха "Кой каза мяу"

# 281
  • софия
Едно по-старо издание на приказки на Оскар Уайлд,мисля,че са за по-големи дечица.

# 282
  • Пловдив
Гледам сте изброили много от любимите ми книги. Доста имам и все примъквам от мамината къща.
Добре че изчетох всичко, та се сетих за името на любима моя книжка - "Градското джудже".
Опитвам се да намеря няколко книги и аз. Едната е " Еленът със златните рога" - мисля руски приказки бяха. Много любима ми беше, но не я открих в тази книжарница която сте показали.
Другата, която ще ми трябва най-скоро, беше една книжка, мисля голям формат с кратки стихчета за мъници. Като :
Кукличките малки,
грабнали тупалки,
тупат два дюшека
и подскачат леко.
И все в тоя стил.
Също имах и една с много интересни стихчета с нещо като омоними  Embarassed не съм сигурна как се казва точно затова давам пример:
Стара къща с пет комина,
по върха ѝ Петко мина.
Извинявам се за дългия пост и благодаря за темата и идеите, които сте дали.

# 283
Препоръчам горещо "Шумът на върбите", Кенет Греъм.

# 284
  • София
Уж попрегледах, но все пак да се извиня, ако повтарям някого. Ето няколко супер-книжки от не много известни у нас автори:
- "Приключенията на капитан Врунгел" от Андрей Некрасов
- "Вълшебникът Хотабич" - Лазар Лагин
- "Лодката, която не искаше да плава" от Фарли Моуът
- детските стихове на Йордан Русков
- "Хайди" от Йохана Спири
- "Робин Худ" от Хауърд Пайл

Отделно ще спомена книгите на Луиза Мей Олкът и Франсиз Бърнет, които са си класика.

Общи условия

Активация на акаунт