Хубави детски книги от не толкова известни автори

• 115 685
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • нейде там, където ....
Eто още една книга на английски "Frindle" автори: Andrew Clements, Brian Selznick

Книгата е преразказана в учебника на децата за тази година. Доста интересна, за "живота" на около 10-12 годишни ученици и една много строга учителка. Скоро ще вземем книгата за прочит.

Сега четем една която много ми напомня за тази книга която описвахте по-горе. Момичето е гений, но не иска никой да знае и донесе в къщи двойки по всички уроци. Случайно се разбра каква е истината и... до там сме стигнали с четенето  Mr. Green

Ако някой го интересува мога да дам английското заглавие и автора на книгата.

Ако има деца интересуващи се от страховити истории, обаждайте се, мога да дам няколко интересни, но пак на английски.

Може ли заглавието и автора?

# 451
  • Варна
Цопвам се тук с "Румцайс" на Вацлав Чтвъртек - 2 - 6 год. (ако сте я споменали, извинете!)

# 452
За какво се разказва тази Румцайс? Ако може да снимате две три страници ще сте ми много поезни...

# 453
  • Варна
http://az-deteto.bg/knigi/rumtsays/74/kniga.html
Това е изданието от моето детство. Има и ново издание. Сега видях, че е в списъка от книги за ІІІ-ти клас.
Д-р Дулитъл на Хю Лофтинг също е като за малки деца, но има малко расистки схващания споделени вътре. От сорта на - черните хора са по-глупави от белите хора.

# 454
  • Варна
, а тук има съдържанието на книгата и описание.

# 455
  • Sofia
Хоп и аз тук.
От друга тема за книжки харесах заглавието и днес си получих книгата, та искам да я препоръчам. Само прехвърлих малко и смятам, че определено си заслужава.
"На малките- за звездите и планетите" от Ефрем Левитан.
Запознава децата с астрономията, препочръва се за 5-8годишни. Моята е в идеално състояние, на харесвано от мен издателство - Радуга/Москва - 1989г.  Със страхотните илюстрации на Сергей Алимов( "Азбука на вежливостта").

Може и да се повтарям..
Много ми е полезна темата, балгодаря на автора и всички участвали, толкова идеи събрах и съответно си  набавих книгите...
  bouquet

# 456
  • София
За какво се разказва тази Румцайс? Ако може да снимате две три страници ще сте ми много поезни...
Разбойник с меко сърце, който стреляше с жълъди, вместо с патрони. Направи пръстенче на жена си от сплитка слънчеви лъчи. И т.н. и т.н. Как се казваше синът му?

От друга тема за книжки харесах заглавието и днес си получих книгата, та искам да я препоръчам. Само прехвърлих малко и смятам, че определено си заслужава.
Запознава децата с астрономията, препочръва се за 5-8годишни. Моята е в идеално състояние, на харесвано от мен издателство - Радуга/Москва - 1989г.  Със страхотните илюстрации на
  bouquet
Тази много я обичах, като бях малка.

# 457
Страхотни сте Simple SmileБлагодарности за прекрасните идеи Peace

# 458
"Парцаланка и облачето" на София Прокофиева

# 459
Разбойник с меко сърце, който стреляше с жълъди, вместо с патрони. Направи пръстенче на жена си от сплитка слънчеви лъчи. И т.н. и т.н. Как се казваше синът му?

Циписек.

# 460
  • София
Ах, благодаря ти! От вчера се опитвам да се сетя.   bouquet

# 461
  • Юпитер- Сатурн
Запознава децата с астрономията, препочръва се за 5-8годишни. Моята е в идеално състояние, на харесвано от мен издателство - Радуга/Москва - 1989г.  Със страхотните илюстрации на Сергей Алимов( "Азбука на вежливостта").
От къде може да се поръча  Simple Smile

# 462
  • София
 И аз се включвам със същия въпрос- откъде може да се поръча тази книжка?
Дъщеря ми е на 7 години, много се интересува от планетите, но си е мъничка и все не намирам подходящи книжки по тази тема, все са обяснени по доста сложен начин нещата.

# 463
  • Sofia
Стари книги аз предимно от нета пазарувам( има доста онлайн книжарници и обяви) -  заглавието в гугъл и от там ровя къде, за колко и така.
Или по сергиите за стари книги и реалните антикв. книжарници.
Дано намерите! Simple Smile

# 464
Морена , благодаря и аз ще потърся .
Не знам дали по-напред  друг не е споделил , но аз харесвам и приключенията на Лиско.Авторът е Борис Априлов .

Общи условия

Активация на акаунт