Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 73

  • 32 854
  • 306
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 2 130
Шеметче, не е трудно, ама е много пипкаво. Да направи човек 10-тина, става, но докъде ще стигнат те...мисля, че тогава направих около 60 и ми се разказа играта...Но онзи, професионалният вариант не ми се получава на мен, нямам нито мраморна повърхност, нито тези отработени движения с шпаклата, за да навивам еднотипни пурички:))) Точно от този източник и аз си взех идеята тогава:)

# 76
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Шеметче, не е трудно, ама е много пипкаво. Да направи човек 10-тина, става, но докъде ще стигнат те...мисля, че тогава направих около 60 и ми се разказа играта...Но онзи, професионалният вариант не ми се получава на мен, нямам нито мраморна повърхност, нито тези отработени движения с шпаклата, за да навивам еднотипни пурички:))) Точно от този източник и аз си взех идеята тогава:)

само да вметна, изглежда по-сложно отколкото е  Mr. Green аз също се пробвах по този начин ето тук и напред , тук и напред стъпка по стъпка  Peace

ai-ai, страхотно са се получили тортите  smile3501

# 77
  • Мнения: 2 708
еееей Синеочке, сега ако кажеш и по коя рецепта е тая торта, дето сега  я видях, цена няма да имаш. Страшно ми хареса разреза, или просто съм гладна Wink Както и да е  - моля те да ме ориентираш, коя рецепта изглежда така, защото в момента виенската филхармония е на гости в стомаха ми Praynig Praynig Praynig И сироп и всичко, ако са измислени от теб комбинациите. Предварително благодаря.

# 78
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Дими за демонстрацията на мраморната плоча ми направи впечатление че всички сладкари гледаха показното изпълнение на майстора та явно и те имат много да учат и в никой случай не е лесно. Аз след дълъг размисъл реших че може и да се пробвам ако ми потрябват няколко бройки но като цяло съм замислила една поръчка на готови пурички ама още не мога да реша колко и какви да си взема - то като им плащаш транспорта от Англия поне да си купиш наведнъж всичко иначе оскъпяването е много голямо, а и няма комбинирани кутии пък разфасовките са големи - та още мисля  newsm78

# 79
  • Мнения: 634
Обещах торти ,но по ред причини не успявах да ги покажа ,така ,че най сетне успях.

# 80
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Извинете за спама обаче на Албена карамелените торти направо ме замайват и винаги са разкошно изглеждащи само седя и преглъщам пред монитора.

# 81
  • Мнения: 634
Шемет,защо не пробваш ,толкова лесно се правят.?Ако имаш нужда от помощ казвай.

# 82
  • Мнения: 1 173
Аз да попитам за тази Бяла Неделя - на сладкарница Неделя. Нали има отделна тема пусната и гледам големи суперлативи ...
Обаче нещо млечния крем ме притеснява - само мляко и брашно(нишесте) . Без яйца какъв ли вкус ще има ?  newsm78
Има ли някой впечатления от тази торта или поне да е правил крем само от мляко с брашно

# 83
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Албенче не мога да намеря карамелената част иначе до сега да съм се пробвала.

# 84
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Аз да попитам за тази Бяла Неделя - на сладкарница Неделя. Нали има отделна тема пусната и гледам големи суперлативи ...
Обаче нещо млечния крем ме притеснява - само мляко и брашно(нишесте) . Без яйца какъв ли вкус ще има ?  newsm78
Има ли някой впечатления от тази торта или поне да е правил крем само от мляко с брашно

Рая, мисля, че и масло има в млечния крем.

Аз напоследък като правя млечно маслен, млечния ми е с брашно (или с брашно и натурално нишесте)

# 85
  • Мнения: 634
Рая,в този крем госпожата сложи на един литър прясно мляко 400гр.захар ,брашно 180гр.,50 гр.нишесте и 200гр.масло,само не разбрах кога га прибавя .Аз между другото пробвах ,но нищо не се получи,стана си обикновен млечен крем ,а това което видях по телевизията беше пихкава смес,която гребеше с шпатула.Може би трябва да изтине кремът и тогава да се разбие с маслото

# 86
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Може би трябва да изтине кремът и тогава да се разбие с маслото
Поне 8 часа.

# 87
  • Мнения: 7 953
Маслото се разбива отделно и се смесва внимателно със студения крем.Ако се добави и малко разбита сметана става още по-пухкав и вкусен.

Рая,тортата е хубава.Мисля,че крема е без яйца,заради изисквания към сладкарските цехове.

# 88
  • Мнения: 202
Извинявам се,че пак ще спама.Само да кажа благодаря на тези,които ми отговориха.  bouquetАми то аз съм за бой,наистина.Пропуснах Тортената библиотека и направо се забих из темите,сама да събирам информацията и като ми се смесиха едни понятия,все едно някой ми говори на японски.Ама сега се поориентирах и почвам да експериментирам.Не знам само каквото и да направя да се хваля ли после или да не разводнявам темата..... newsm47

# 89
  • Мнения: 1 173
Аз за маслото знам , както и това че крема трябва да е изстинал , просто досега винаги като съм правила млечен крем е бил с яйца и затова малко се позачудих на рецептата.
Пепи това означава че и ти не слагаш яйца в млечния крем , така ли ?
Мисля с нишесте да го правя , с брашно има един особен "брашнен вкус"

Общи условия

Активация на акаунт