Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
Как се нарязва блат за торта и как се сиропира?
Как се използват прахообразните хранителни оцветители?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
Най-бързо се втвърдяват захарните покрития, съдържащи желатин, така че са подходящи за по-сложни и големи фигури, които трябва да изсъхнат по-бързо. Важно е да знаете, че ако правите фигури или цветя за торта, е добре да ги направите поне един ден или два предварително, за да сте сигурни, че са напълно сухи.
-
Как се нарязва блат за торта и как се сиропира?
-
Как се използват прахообразните хранителни оцветители?
-
Как да намажа тортата отстрани с крем, без да зацапам подложката?
-
Какви материали и техники се използват за създаване на дърво на торта?

- тъй като когато пека блата за тортата си изрязвам за дъното на формата колело от хартия за печене, запазвам си изрезката от квадрата от който съм разяла и при мазане и украса отстрани я слагам около тортата. Дори и да се изцапа, после просто маха и готово!
.
, като за първи опит си се справила чудесно, а с направеното от остатъците вече ме довърши
- 2-3-4 лъжици. Разбърках и с лъжица наливах директно без да ги мажа. Изнесох ги на терасата за половин час и след това съвсем лекичко ги поогънах. Те си изкочиха самички. Станаха едни лъскави.... като от кутия със скъпи бонбони. И понеже са в такива формички, децата заявиха че по-вкусен шоколад не били яли.... горките, тоя кувертюр редовно го хрупат, ама явно от формичките...... Пластмасата е страхотна. Не лепне по нея. Китайскоамериканска му работа.....
, ако повечето майстори са като теб производителите на сладкарски приспособления направо ще фалират 