Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
Как се нарязва блат за торта и как се сиропира?
Как се използват прахообразните хранителни оцветители?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
Най-бързо се втвърдяват захарните покрития, съдържащи желатин, така че са подходящи за по-сложни и големи фигури, които трябва да изсъхнат по-бързо. Важно е да знаете, че ако правите фигури или цветя за торта, е добре да ги направите поне един ден или два предварително, за да сте сигурни, че са напълно сухи.
-
Как се нарязва блат за торта и как се сиропира?
-
Как се използват прахообразните хранителни оцветители?
-
Как да намажа тортата отстрани с крем, без да зацапам подложката?
-
Какви материали и техники се използват за създаване на дърво на торта?


. Можеше да се включиш с тази торта в предизвикателството сезони...но сега пък се сещам, че моделът не беше твой, значи добре направи, че тук я пусна.
, та и фондан без захар да направиш, направо съм в шах

. Всеки път става различно. Зависи най-вече от кувертюра. На каква гъстота и пластичност ще го докарам. Но толкова съм му хванала цаката вече, че не се и замислям какво ще се получи. Винаги го правя на око, и дори и нещо да се пообърка нещичко се добавя и се оправя.
Разтопих 50 гр. кувертюр. Цялата операция се извършва на 40% мощност на МВ Когато беше почти готов, набутах вътре 3-4 жили-бона. Те се разтопяват много бързо. Разбърквах буквално на 10 секунди. Отначало се получиха едни ужасни конци. Лепкави, грозни, невдъхващи доверие. Обаче аз си бъркам упорито. След 3-4 разбърквания, извадих купичката и продължих да бъркам. Ужасна работа. Казах вълшебните думички за мамата, лелята и т.н. и о, чудо.....
.Поне се въздаржах да не идат направо в коша и сега уж съхнат
. Трябва си практика в моделирането, а и пуховците не са от най лесните