Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 73

  • 32 852
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Рая, за млечно-маслен никога не слагам яйца (все едно в карамеленият да сложа яйца, а той също е млечно-маслен). Слагам само в крем Ванилия (така се води млечният с яйца)

# 91
  • Мнения: 1 122
Рая аз последно правих такъв крем за тортата от Тортеното предизвикателство, но само с брашно, без нишесте, но това не е кремът от сладкарници Неделя, а обикновен млечно-маслен крем. Става вкусен, но малко е тежък на вкус.

# 92
  • Мнения: 208
Аз за маслото знам , както и това че крема трябва да е изстинал , просто досега винаги като съм правила млечен крем е бил с яйца и затова малко се позачудих на рецептата.
Пепи това означава че и ти не слагаш яйца в млечния крем , така ли ?
Мисля с нишесте да го правя , с брашно има един особен "брашнен вкус"

Май няма да стане същото защото брашното и нишестето попиват/сгъстяват по различен начин и после има разлика като се сложи защото и блатовете попиват по различен начин. Thinking но това си е мое мнение  Peace

# 93
  • Мнения: 2 172
Запис, за да следя красотите тук! Hug

# 94
  • Мнения: 310
Момичета, Руската мастика 2 със същата глюкоза ли се прави, с която се прави фондана? Защото в рецептата пише "течна"   newsm78
ai-ai невероятна торта си направила, не можах да повярвам на очите си като я видях.Поздравления и да ни радваш с още такива хубави тортички   Peace

# 95
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, Руската мастика 2 със същата глюкоза ли се прави, с която се прави фондана? Защото в рецептата пише "течна"   newsm78

Да, със същата. Написано е течна, защото по диетичните магазини има и такава на прах. Виж в библиотеката има снимка аз каква ползвам.

# 96
  • Мнения: 359
А не е ли по-добре, човек да си купи уреди направени точно за това? Ето тук например има разни нещица. Това е във връзка с предложенията от предните страници.

За тази Руска Мастика 2 нещо не се получи при мен като хората. И с Patchwork Cutter и тази маса също нищо не направих...Ще трябва да се тренира повечко.

# 97
  • Мнения: 310
Пепи, знам коя глюкоза използвате, но като видях "течна" си помислих да не е тази от аптеката. Благодаря ти   Hug

# 98
  • Мнения: 1 965
А не е ли по-добре, човек да си купи уреди направени точно за това? Ето тук например има разни нещица. Това е във връзка с предложенията от предните страници.
Даааааааа, по-добре е наистина. Особенно ако имаш една торба излишни пари и ги вложиш в такива играчки.
Този линк, за тази фирма която си дала се появи съвсем наскоро. Дотогава, единствено на прословутата Кадемлия имаше играчки по нашата част. Цените там са световно известни. Наистина е много хубаво да си имам оригиналната пръчка с топче отпред, /простете моето невежество, но не и знам името/ но когато лелка Костадинова ми се усмихна и ми я предложи срещу 20 лв.....  Rolling Eyes .......а, нЕма нужда, благодаря!!!! А и ако не се занимаваш професионално и нямаш възвръщаемост на средствата.... тогава вече пазаруването се превръща в безумие.....  Имам си едно правило в живота, откакто се помня: НЕ КУПУВАМ НИЩО, КОЕТО МОГА ДА СИ НАПРАВЯ САМА!!! Държа да отбележа че това си ЛИЧНО МОЕ мнение. Моля, да не се приема като нападка или повод за нов спор в темата.   bouquet

# 99
  • Мнения: 2 185
А пък въпросната оригинална пръчка, за която говори ванчето ( тази на Уилтън с топчето ) има такъв прекрасен ръб точно по средата на топчето, че ми иде да я метна в коша всеки път като я видя  Crossing Arms . Металните инструменти са хубави и гладки, ама сигурно и цените им са хубавки  Thinking

# 100
  • Велико Търново
  • Мнения: 13
Ето ме и мен  newsm03 незнам да ли ще ми харесате тортичката ,но пък детето страшно се зарадва а и беше супер вкусна
http://picasaweb.google.bg/vily.niky/NewFolder7#
доста се потрудих и ми беше забавно  до следващата baloni

# 101
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Аз лично намирам за много оригинални хрумванията на Ванчето и Пепи и ползването на нестандартни "инструменти" ми харесва.
И понеже съм от тия дето напоследък ръсят доста пари по тортеното си хоби съм си намерила и оправдание - повечето от тия инструменти се купуват еднократно и са за цял живот Simple Smile Но ако можех да им намеря заместител нямаше да си ги купя.

# 102
  • София
  • Мнения: 2 130
За инструментите - с каквото човек свикне, с това си е най-добре. Би ми било интересно някой да ми каже как точно се е достигнало до сегашния консенсус на най-стандартните инструменти за моделиране (вероятно споделената практика), но ако по средата на миналата година (това ще рече по средата на тортената ми практика) не си бях купила едно комплектче с малки инструментчета, досега да съм свикнала с други, подръчни джаджи и изобщо да не си и мисля да си купувам такива. Повече инструменти се купуват в началото, преди човек да си понаучи възможностите...мислиш си, че в интрументите е всичко.

# 103
  • у дома
  • Мнения: 1 581
еееей Синеочке, сега ако кажеш и по коя рецепта е тая торта, дето сега  я видях, цена няма да имаш. Страшно ми хареса разреза, или просто съм гладна Wink Както и да е  - моля те да ме ориентираш, коя рецепта изглежда така, защото в момента виенската филхармония е на гости в стомаха ми Praynig Praynig Praynig И сироп и всичко, ако са измислени от теб комбинациите. Предварително благодаря.

Заповядай  Grinning

# 104
  • Мнения: 7 091
А пък въпросната оригинална пръчка, за която говори ванчето ( тази на Уилтън с топчето ) има такъв прекрасен ръб точно по средата на топчето, че ми иде да я метна в коша всеки път като я видя  Crossing Arms


Аз я метнах с фина шкурка  Laughing

Повече инструменти се купуват в началото, преди човек да си понаучи възможностите...мислиш си, че в интрументите е всичко.

Това е много вярно.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт