Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви документи са необходими за получаване на детски надбавки?
Какви документи са необходими за акта за раждане и еднократната помощ при раждане?
Какви документи са необходими за получаване на еднократна помощ при раждане и след това в здравната каса?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви документи са необходими за получаване на детски надбавки?
-
Какви документи са необходими за акта за раждане и еднократната помощ при раждане?
За акта за раждане са необходими лична карта, удостоверение за граждански брак, бележка за семейно положение и копие от удостоверението за граждански брак. За еднократната помощ се изисква попълнена декларация, актът за раждане, бележка за семейно положение и копие от удостоверението за граждански брак. Освен това е необходима и бележка относно пордеността на раждането.
-
Какви документи са необходими за получаване на еднократна помощ при раждане и след това в здравната каса?
Необходимите документи за получаване на еднократна помощ при раждане включват акт за раждане, бележка за семейно положение, банково извлечение с подпис и печат и номер на сметка. За здравната каса се изисква акт за раждане, бележка за семейно положение, декларация, бележки за доходите от последните 12 месеца на двамата родители и банкова сметка за изплащане на парите.
-
Как да се справя с хъркането на бебето и какви са причините за него?
-
Какво да правя, ако бебето ми стане неспокойно и плаче, когато суче за продължителен период от време?

Много бързо свършва.Добре че сега смесвам,та караме вече 4-5 дни.Но ако не смесвам..незнам 
Дали не трябва все пак да ги лишаваме от това удоволствие например да правимпаузи поне от час и половина. То наистина е порочен кръг иначе и не мога да обслужа големия ми син
Какво да правя

Колкото повече плаче, толкова повече сили събира за още плач! Дайте съвет какво да правя!Кърмя го на поискване, сменям му памперсите, давам капки за колики/имаме ги в изобилие/ и пак нищо! Сърцето ми се къса като плаче, опитвам се да съм спокойна, за да е спокоен и той, но не всеки път се получава - и аз имам сърце, не мога да стоя безучастно!