Имаме си февруарка мъничка-Алекса е на Габито сестричка!

• 25 106
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Привет  Hug

Благодаря на всички за милите пожелания и загрижеността!

Ние от 3 дни сме си вкъщи и сме добре.

Накратко за раждането- тъй като, ако си спомняте, първия път се наложи по спешност да ме срежат и родих секцио, доктора каза, че и сега ще трябва секцио. Определихме дата 31.03., но аз имах предчувствие, че ще се роди по-рано \ като знам и Ивана как ни изненада рано-рано\. Стана точно като предния път-на 26.03. сутринта ставайки ми изтекоха водите и потеглихме за болницата. Вкараха ме в операционната и в 10.30 ч Мелита се появи на бял свят жива и здрава. Много мъничка се роди, още по-малка и от Ивана, въпреки че издържа една седмица повече - 2550гр и 45 см. Но нищо, ще порасне, явно такава си ми е природата и не мога да нося големи плодове \то като не качвам никакви килограми през бременността  Rolling Eyes \ .

Сега отново съм се побъркала на тема кърмене-почти по цял ден това правим. Така ми се иска вече да е пораснала като Ивана..........

Ивана остана малко при нашите, докато ние се адаптираме и ужасно ми е мъчно за нея. Само като си помисля и започвам да рева.
Руми, Кате и другите с по 2 деца, вие как сте с чувствата към децата? Аз направо съм се побъркала-ужасно съм объркана, сякаш само Ивана съществува за мен. Много съм поддтисната  Cry

# 226
ЗДРАВЕЙТЕ  Hug И ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МЕН  Laughing  Laughing  Laughing
ПОЧЕРПКАТА ЕЕЕЕЕЕЕЕ

Поздравявам ви с песен, която е посветена на моя мъж (от мен, да не мислите, че за него е написана специално  Laughing) Вижте превода й същевременно, невероятна е...http://vbox7.com/play:c841bd44
Много го обичам, с него създадохме и отглеждаме най-невероятните деца, просто съм щастлива, че се появи в живота ми - направо летя от щастие   Heart Eyes
Слънчоооооо  Hug, добре си дошла и поздравления за страхотното име на бебка! От месеци гледам всеки ден модерен гръцки сериа и точно МЕЛИТА ми е любимка, оттам и името ми хареса  Peace
По-късно ще се включа да пиша за чувствата към 3те дЯца  Laughing

# 227
Олимпия,честит рожден ден!  bouquet
Да си жива и здрава и много,много любов.
Аз мога ли  да си присвоя песента и за моя мъж. WinkМного е хубава.
Slyn4o,много хубаво име сте избрали.Аз реших,че и колкото тежко да ми е да не се разделям с Преси,първо да не се чувства като отхвърлен и второ не знам как щях да издържа без него.Майка го беше вземала при нея през миналата година и няма да ти разправям как се чувствах,постоянно се тревожех за него,добре,че са измислили скайп.Simple Smile

# 228
Олимпия, Честит Рожден Ден!!!
И понеже вече имаш всичкото щастие на света ще ти пожелая само здраве,
за  да можеш да му се радваш /на щастието Grinning/ още много, много години напред!!!
Желая ти прекрасен ден, изпълнен с много изненади!

Слънчо - за чувствата към децата – докато бременеех с Али се чувствах горе-долу по същия начин. Габи беше центъра на вселената ми, а към бебето не изпитвах почти нищо.  Беше ми много болно, че не мога да променя начина, по който се чувствам. Дори бях питала майчетата тук, как е било при тях. Още си спомням думите на Невенска, които ми вдъхнаха малко надежда. Като се роди Алекса обаче и като я видях една такава мокра мишка, някак си всичко се нареди от само себе си. После като се прибрахме в къщи ме налегнаха baby blues и няколко вечери си поплаквах /да не кажа направо ревах на мъжът ми/ как не мога да обръщам внимание на Габи, как тя ще си промени чувствата към мен и няма да ме обича, защото само той се занимава с нея и тя постоянно ме вижда с бебето в ръце...... При мен хормоните и хаотичното ни ежедневието в началото си казаха думата, но сега вече всичко се стабилизира и не мога да си представя дома ми без двете ми съкровища.

# 229
  • Пловдив
Олимпия, честит рожден ден! Да си много здрава и все така щастлива и обичана!

Слънчо, аз бях предупредила, че искам каката да си е при мен вкъщи. Баба й я взе само докато съм в болницата, а сега си е при мен, гостува на баба си само от време на време, за 1 ден и вечерта си я прибирам (така правехме и по-рано). Според мен си я прибирай възможно най-скоро. Вярно, че е трудно с двете и постоянно си нащрек да не направи нещо на бебето без да иска, но засега се оправяме, пък и тя ми е много послушна. Малко нервничи и още свиква с мисълта, че мама не може постоянно да е до нея, да си играем и да й обръщам внимание...че тати трябва да я приспива, вместо мама (е когато мога и аз я приспивам, ама понякога беба реве и не мога да съм при Руми), понякога казва "Не може ли тати да отиде при Ани, а ти при мен?" Обясняваме, че тати не може да я храни и че не може да я успокои и тя го прие. На мен също ми е много мъчно, че не мога да обръщам повече внимание на Руми, но се надявам за напред да имам повече време за нея. Понякога имам чувството, че само й се карам и ми става много болно  Cry

Мамчета, макар и малко късно участвам в един конкурс, моля да ме подкрепите: http://moetobebe.net/konkursi/

Чао за сега!

# 230
Честит Рожден Ден, Олимпия! Много щастливи мигове ти пожелавам!

Мами, а как се справяте, ако например бебето плаче през нощта-не ви ли е страх, че ще събуди каката? Ох, незнам, някак не мога да си го представя и двете вкъщи, а страшно много се измъчвам, че Ивана не е при мен  Cry

# 231
  • Пловдив
Ами тая нощ рева, ама каката беше много изморена и не беше спала през деня, така че не се събуди. Освен това мъжо каза, че в детската не се чувало много (той нали сега спи там Simple Smile )

# 232
  • София
Честит рожден ден, Олимпия!

Да си жива и здрава и от щастие пияна  Grinning!

# 233
  • БГ
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Олимпия!!!    Hug  Желая ти от сърце, много здраве, щастие и любов!!!     bouquet

Slyn4o, привет!!!   Hug  Чудесно име сте избрали за бебка!!! А ти как си, възстановяваш ли се вече? Не се обвинявай за силните чувствата към Ивана, няма как бебка да измести каката от сърцето ти, ще мине време и двете ще станат част от него. Незнам как е с детенце и бебче, но аз нямам на кой да разчитам, така че дойде ли момента ще трябва само ние с татито да си ги гледаме, а ти когато прецениш, че си готова си прибирай Ивана, че и тя ще има нужда от време, да свикне с новата обстановка. Чакаме снимки на Мелита!!!  Heart Eyes

Кате, имаш моят глас!!!  Peace

mama nina, много неприятна ситуация, дано все пак има възможност бабата да остане още малко, а как стои въпросът с идването на твоята майка?

# 234

Oлимпия, много здрава да си и все така щастлива!

Здрасти, Слънчо! Чакам снимки да зяпам Simple Smile  Hug

# 235
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ОЛИМПИЯ! МНОГО ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ ТИ ЖЕЛАЯ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ. И ВСИЧКО,ЗА КОЕТО СИ МЕЧТАЕШ ДА ТИ СЕ СБЪДНЕ. Hug  bouquet

# 236
Благодаря за поздравите, момичета  Hug
Аз направо съм се побъркала-ужасно съм объркана, сякаш само Ивана съществува за мен. Много съм поддтисната  Cry
Много ми е мъчно да прочета това...Аз никога не съм изпитвала такива объркани чувства, а следродилната депресия ми е абсолютно непозната...
Още бременна с Джорджи бях убедена, че много ще я обичам, но мислех, че Костаки ще ми е най-обичаното дете. Е, не е така - обожавам ги и двамата! Всичките си деца обичам еднакво силно, но по различен начин. Момчето ми е слабост - моят малък мъж на живота ми  Heart Eyes Харесва ми колко много лица има - забавен, с невероятно чувство за хумор; сериозен и умен, бързо учещ; чувствителен и нежен, същевременно и див  Heart Eyes
Бебата е принцеската ми - сладка, миниатюрна и фина, постоянно ухилена до уши; дяволита и хитруша - вади ми душата с памук  Heart Eyes
Джули - с нея порастнахме заедно...Най-трудните ми години, борба за оцеляване; борба да не ми я отнеме баща й; всеотдайност да съм най-добрата мама, да има от всичко по много...Умна и разумна, добро сърчице  Heart Eyes
Моят съвет е да си вземеш Ивана, да се гушкате и целувате, докато беба спинка - а първите седмици ще го прави много и дълго  Peace  Не оставяй другите роднини да я гледат изцяло, ще изпуснеш ценни мигове и ще се чувстваш гадно...
Аз почти не разделям малките, оставям Костаки на баба и дядо за не повече от час и половина, защото започва да ревнува и се чувства изолиран, колкото и добре да прекарва с тях. А и си търси сестричката постоянно  Heart Eyes Ако видиш какви неща правя с беба в ръцете, ще ме обявиш за луда - днес например бяхме в един парк за забавления, от рода на Софияленд.  Коки заспа в колата на връщане, бебата обаче не искаше да се отлепи от мен и я сложих в кенгурото. Татито внесе Костаки вкъщи и аз седнах с беба на дивана, събух Костаки, махнах му дрешките, облякох му пижамата, изтрих му ръчичките с мокри кърпички и го сложих в креватчето. Редовно го водя в тоалетна или го обличам, или мия зъбите му, или вързвам маратонки с беба в ръце.
Непрекъснато гледам да седна някъде, за да могат да ми се хвърлят и двамата отгоре, да ги гушкам и целувам поравно  Peace
Надявам се да намериш решение, от което всички да се чувстват добре  Peace
Бързо възстановяване и да гушнеш малката и голямата куклички от нас  Hug
Ще се справиш, ще видиш   bouquet

# 237
  • София
Олимпия, честит рожден ден на патерици! Пожелавам ти най - вече здраве! Бъдете все така щастливо и обичащо се семейство!

Рая вече две седмици е на селото на мъжа ми. Прекарва си страхотно там. По цял ден е на двора, храни кокошките, гони котките...идилия. Не иска да се връща в Божурище, ако ще трябва да ходи на ясла /пиша ясла, защото все още не е прехвърлена в групата на големите. Или поне преди 2  месеца не беше  Wink/ Свекърва ми я е научила на нови песнички и стихотворения. Разказва приказките за "Неволята", за "Златното момиче", за "Житената питка". Научила се е да брои и познава написани цифрите. Абе личи  си,че на свеки работата е с деца в предучилищна възраст  Laughing

Слънчо, и аз понякога си мисля един ден, живот и здраве, като имаме второ дете как ще го обичам? За мен Рая е целия свят...не мога да си представя да обичам друг, да деля обичта си...не знам...много от рано съм се размислила на такива теми мак  Embarassed

Мама Нина - дано проблема Ви бързо се разреши и да дадат виза на баща ти.

Атракция, Rumyana - по коя рецепта правите козунаците. Аз четох козуначената тема, но не мога да се спра на никоя рецепта. Миналата година имах 3 провала и не  ми се ще да се издъня отново. А и моята машина е малка - до 1 кг

Кате - имаш и моя глас.

Аз напоследъм хич не пиша, но редовно чета. Ще гледам да съм по - редовна за в бъдеще  Rolling Eyes
 Целувки на всички!

# 238
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=262831.msg6455199#msg6455199  Ей този ще правя аз тази година, само да се оправя Simple Smile

# 239
Здравейте, сладурковци!  Hug
Олимпия, макар и със закъснение, но с много вдъхновение, за рождения ден ти пожелавам всеки твой ден да е пълноценен, да продължаваш да се радваш на мъничките неща около теб, както и досега, запази своя позитивен дух, разумен поглед над живота и търпението да се справяш с трудностите. Нека твоите любими същества те обичат силно, за да те зареждат за всеки ден с много любов и надежда!!!

Нашият тати вчера имаше РД и ни изненада с една екскурзия до Рилския манастир  Heart Eyes  Децата геройски издържаха пътуването. Обядвахме по път в едно заведение до реката. Даже навръщане минахме през Благоевград да се поразходим по главната улица, за кафенце там нямаше време, защото дечурлигата вече нервничеха жадни за сън  Laughing

До скоро, слънчев ден, сладки мамета и дечица!!!

Общи условия

Активация на акаунт