ЯНУАРКИ сме красиви с бебета щастливи...

• 19 050
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
Моето бебе се роди в полунощ,до сутринта не беше при мен уж да си почина,ама аз не мигнах цялата нощ,и на сутринта след визитацията в 9 ч ми я донесоха да суче и от тогава си е все при мен Laughing.Роди се 2,950 кг,изписаха я 2,920  кг .т.е само -30 Peace

# 211
Лорини, сега погледнах от снимките направени за да кажа аз кога съм закърмила, тя е родена 08,38ч, закърмена е в 10,20ч. роди се 3330гр изписаха ни 3270гр, значи -60гр. беше непрекъснато при мен и когато заплачеше я слагах на гърдата, явно е имало резултат.

# 212
  • София
Момичета , и аз минавам на бързо да се разпиша, че ще се храним и излизаме да се порадваме на хубавото време.

За косопада- предният път наистина беше мнооого. Добре, че една приятелка ме беше предупредила и не се шашнах толкова.  Като се решех ( над тоалетната), от косми, просто не и виждах дъното Close   Наистина по- малкото манипулации, по- драстична пострижка  и минимум третиране  на косата помогнаха да се справи Peace

Както каза Niema.по 8-9 часа минимум прекарваме в кърмене. Аз го храня на 2 часа ( явно не му достига папането) а самото кърмене продължава около 1 час. То повече от 1 работен ден прекарваме в кърмене.

Щях да питам мамите-  действащи счетоводителки....знаете ли нещо за промяната на Закона за семейното подоходно Облагане?  След като управляващите месеци на ред тръбяха как този закон ще подпомага семействата с деца, сега излиза че тихо-мълком са го отменили #2gunfire без никой думичка да каже.....Кажете имате ли инфо?

Моето бебе се роди в полунощ,до сутринта не беше при мен уж да си почина,ама аз не мигнах цялата нощ,и на сутринта след визитацията в 9 ч ми я донесоха да суче и от тогава си е все при мен Laughing.Роди се 2,950 кг,изписаха я 2,920  кг .т.е само -30 Peace

Данинце... Hug Hugнашите дечица май са астрални близнаци- като чета и вие сте се родили в Новогодишната нощ и по същият начин заспивате късно.
......... И на мен бебо ми го дадоха на другата сутрин и го закърмих.

# 213
  • Бургас
Ей, ама голямо писане, аз толкова наведнъж не съм чела от следването си  hahaha
Да се изкажа и аз набързо , че смятам да излизам в това хубаво време  Simple Smile
За косопада - ами аз нямах след раждането на Мима, дори ме хвали фризьорката, че косато ставала все по-хубава, въпреки кичурите  Wink Ох, дано сега пак да е така  Praynig
Витамин Д - не давам  Naughty Педиатърката каза, че няма нужда, а и Ники е с малка фонтанела. Не, че иначе щях да давам...
За кърменето със зъби - няма никакъв проблем, освен в началото. В началото усещат нещо различно в устата и така ме захапваше Мима, че направо свят ми се виеше. Ама като не и обърнеш внимание на хитрата физиономия, и спря  Simple Smile
Днес става на 40 дни и ще ходим в църквата за сарандосване...Чао!
Бръм - законът е махнат заради налагането на плоския данък. Като няма скала, не се изравняват доходите и всичко се плаща на момента. Ох, написах тъпотия, ама да - няма облекчения за деца вече

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 12:35 от Алина

# 214
ами Лорини - моята сладурана беше при мен след 4часа след като я родих и остана до изписването при мен,изключая когато ги къпеха,ама ходех да гледам, та на изписване беше 70грама по малко... и кърмата ми слезе на 2рия ден, а коластра съм цедила и по 20мл .... но Зозома, няма място за съжеления. всяко зло за добро... знаеш ли какво се е разминало...

# 215
Данинце... Hug Hugнашите дечица май са астрални близнаци- като чета и вие сте се родили в Новогодишната нощ и по същият начин заспивате късно.
......... И на мен бебо ми го дадоха на другата сутрин и го закърмих.

Абе май има нещо такова.Сро-дих-ме-се Laughing Hug

# 216
е,не съм сигурна,че има такава зависимост:
-Дари се роди 4250 и е изписана 4190-60гр
-Евгени се роди 3750 и е изписан 3590-160гр
и двамата ги сложих на гърда на втория ден Peace
по-скоро тя си беше лакома от самото начало,а и сега е Heart Eyes

# 217
Иники абе я кажи как качи изображение от фейсбук-а? искам и аааааз.

Направи си вретикална визитка, зимаш линка и го слагаш като собствена снимка. На визитката можеш да избереш какво точно да се изписва. Като мениш съответния компонент във Facebook, се променя и във този фаил.

Странна работа сме това българите - имаме добър закон, зачитащ правата и на пушачи и на непушачи, който обаче не се спазва, но вместо да се направи така, че той да се спазва, се прави друг, който е откровенно рестриктивен и съответно съвсем пък никой да не спазва. Хем си знаем, че масово не можем да спазваме елементарни обществени правила, хем нови си правим, че да не останем без нещо за нарушаване случайно. Очевидно ще ви е по-добре ако не се спазва нов закон, а не този който не се спазва сега. Обичам я тая страна!

# 218
Няколко дни не съм влизала и сега не мога да ви изчета ooooh!, но се отказах и ще пиша!
За изварянето веднъж дневно изварям шишето /което ползвам за плакнене на устичката, при това се налага да изстисквам водичката,защото Георги нещо не люби пластмасите /, биберона /който не ползвом, но знае ли се../ и няколко лъжички за капките против колики. А вит. Д капвам директно в устичката.
Крусти и ние имаме ама с тая коса - трудна работа да ги махна! Но ще упорствам! То на мъника в същност му харесва да го реша - заспива блажено! Heart Eyes
Гого има на ръчичката червено конче със малка златна паричка от накит на прабабата на мъжа ми - по-скоро са за удовлетворение на бабите - лично аз не вярвам на глупости. Смятам, че който вярва в уроки го "хващат", но мен не ме ловят Wink
И аз в родилното си поисках бебо веднага - родих след обед и цяла нощ не спах и го гледах, гушках и кърмих...  Hug, но въпреки това теглото му падна с 300гр. Батко му пък не искаше да сучи веднага, засука около 20 часа след като се роди и пак с такава разлика го изписаха....
Още не съм качила снимки в общия албум, но обещавам да го направя, ето го и Гого:

# 219
Бреееееееей Билянааа,много Убав тоя Гого. Heart EyesКандидатки за снахи приемаш ли?

Червен конец не съм слагала,но имам една светена вода от раждането ми (майчина или бабина вода й казват) и с нея й мия лицето понякога Peace

# 220
Здравейте мамчета Hug
За косопада - явно при мен действа на обратно, откакто съм забременяла до сега косъм ми не е паднал,а преди това беше ужас много падаше ooooh!
Мървет честити ви  придобивки!
Марио и той кашля като реве,някой път и от слюнка.Памперсите са ни на превършване и мисля да взема по 10-на бройки от няколко вида,бяхме на памперс ама взеха нещо да пропускат,сигурно съм оцелила ментета Mr. Green,препоръчаха ми тези Пуфис както е писала Лорини,ще ги видим!
Колкото до раждането - аз се радвам че родих секцио,макар че ми го дадоха на 3-я ден да го кърмя , че после трудно се възстанових и че престоя ни в болницата ни беше 10дни и какво преживяхме,като ме приеха в родилното  доктора ми каза че може да ме помъчи за нормално,можел да предизвика раждане,да обърне бебето ,шансове 50 на 50,как да се съглася щом има дори и малка опасност за мен и бебо,както се е оказало, Марио се е бил увил 2пъти в пълна връв и при това седалино разположение как е щял да се обърне,навсичкото отгоре е бил посинял и обдишван след като са го извадили,та не ми се мисли ако се бях съгласила за нормално раждане какви последици щеше да има.

# 221
Никола пък като се роди изобщо не можеше да суче. Чак на втория ден след сума мъки успя. Той просто нямаше сукателен рефлекс сякаш. И от шише едвам ядеше. Казаха, че щото бил по-раничко роден. Така че въпреки че е роден нормално изостанахме с кърменето в началото. Ама няма дя се гръмна по случая. Важното е, че е жив и здрав. Храниха го в началото с АМ, щото ако беше спаднал още малко на тегло, трябваше сигурно в кувиоз да го слагат. Той се роди 2700, а го изписаха 2560 гр. Последния ден качи 40 гр. Много се мъчихме, ама после като се научи да суче... и сега си наваксва  hahaha.

Сиси, и ние сме в отбора на плюнчещите се  Mr. Green. И ние ревем така както го обясняваш. Незнам да не би и на нас да вземат да ни растат зъби  newsm78. Щото пък вече не се гърчи от колики, ама де да знам, може пък сега така да ги преживява - с яко рев. Не казва какво му е.

# 222
  • Русе
Хелоу! На 24.02 на консултацията нашата док каза да давам от Вигантол-а поне 2 шишета, което по 2 капки на ден си е доста време newsm78. Иначе вече сме 58см. и 5100гр. Поставиха ни ваксина п-в Хепатит в крачето, но малката се държа като герой и не плака много. На ортопед няма да ни праща, освен ако тя не прецени, че се налага. Аз раждах нормално. Бебка се появи в 15:10, а ми я дадоха на др. ден след визитация към 7:30-8ч. Така, че зависи от болницата. Кърмата ми слезе доста по-късно. Нааканото дупе го мием в повечето случаи на мивката в банята. Първо, естествено забърсвам с влажни кърпички. Това е от мен,че тигърчето се разяри. Heart Eyes

# 223
Аз също си мисля, че това с косопада не би трябвало да протича еднакво при всички, затова и се дразня като почнат да ми обясняват как щяла да ми опада половината коса -и то при положение кадето вика моя мъж, че дори ида ми опада пак ще има колкота за две мацки. Ама незивисимо от това се дразня на такива обричащи прогнози!
Зозима, аз те разбирам, и при мен беше така, макар и  точно на обратното-беше ме яд, че в МД ме оставиха да се мъча макар и само 3 часа, като беше ясно, че няма да направя разкритие-само за да угодя на "школата" им!!! Трябваше ли да почна да усещам как съзнанието ми напуска тялото и да се примоля за секцио 5 мин. преди бебето ми да даде тонове, че се задушава!  А те да ги чакат тези 5 мин. докато машината, а не майката им го покаже, че нещата не вървят на добре! И такива ли медицински причини чакат-после да тичат с носилките по коридорите!!!!!!!  И аз  няколко седмици след това потропвах, като се сетех! Като се сетех, че вместо предвиденото ми в друга болница секцио, можеше да ме оставят тялото ми да бъде разкъсано или бебчето да се мъчи и задушава! Но леля ми каза въобще да не го мисля в план "можеше",  че щом всичко е минало благополучно и двамата се чувстваме добре, значи се е случило по най-добрия начин! И аз му потърсих положителната страна, казах си: "Е, поне пробвах и от двете, та от 2 в 1 да имам база за сравнение."  Ако можеш, приеми, че Господ си знае работата и за сметка на случилото се, нещо друго лошо не се е случило! Нали знаеш- и секциото, и натюр си носят рисковете, гаранции и при двете няма, добре че всичко мина! Ти и така си се намъчила толкова много и си си изстрадала истински раждането! И съм съгласна, че майките в повечето случаи си чувстват дали ще успеят да се справят сами или не и желанията им трябва поне малко да се зачитат! Не капризите, а желанията и вижданията им за раждането на "ТЯХНОТО" дете.   Иначе аз, момичета, след кратката си среща с раждането натюр, шапка свалям на родилите по нормален път и затова мъжете просто на ръце трябва да ни носят-че ги раждаме и че им раждаме прекрасни дечица!А иначе след секциото кърмата ми слезе на втория ден

# 224
Данинцето,
За памперсите аз минах на 3-ката на памперс - също са еластични отстрани и май попиват повече newsm12
За косопада - първия път наистина много ми капеше косата след като родих, сега  - почти не, ако не се броят 1-2 косъма при ресане. Явно не винаги нещата протичат еднакво!
Angelviolet, не оставай с лоши чувства към лекарите! Аз и двата пъти като започнеха силните болки обяснявах на лекарката, че е време да ме среже / като преди това имахме уговорката и силно желание от моя страна да родя нормално/, а си ги родих без нито един шев... Така че най - вероятно са се наслушали на такива молби и затова ... Hug

Общи условия

Активация на акаунт