ЯНУАРКИ сме красиви с бебета щастливи...

• 19 053
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
Рокси , да са ви живи и здрави малчовците!
Извинявай  Hug, като съм чиститила по-горе съм изпуснала Кристиян! Голяма патка заспала съм  ooooh!
Радвам се че сте здравички вече!

# 196
Добро утро!
vanilla80, много хубаво кафенце си ни сервирала.

Честити месечинки на всички, които празнуват!

Малката пиявица се е впил в мен, та аз използвам да се поровя из нета.

Хич не се тормозете с храните. Колики си имат бебетата, ако ще нищо да не ядете. Газовете се образуват от власинките на зелето, когато преминават в червата. Млякото няма власинки. Няма логика. Аз ям от всичко по малко и не виждам да има разлика в поведението. По скоро нервите и притесненията на майката са тия, които му влияят. Поне така ужким казват последните изследвания по въпроса.

Аз ако повърне много го преобличам, ако е малко, само го избърсвам хубаво с мокра кърпичка и то изсъхва за секунди. Честно казано нямаме чак толкова дрехи, че да го преобличам след всяко ядене. Той вече по-малко връща, но пък как се улива като яде...
natali81, защо не му слагаш лигавник, от тия непромокаемите, че поне само него да переш.

Ей го на и той цяла сутрин рева. Не можа да се оригне след сутрешното ядене и след това следваше 2 часа рев с малки прекъсвания. Добре че баща му беше тук да го разнася, че аз пък трябваше да хапна, да се изкъпя и т.н.

# 197
Благодаря за кафето Ванила.

Честити месечинки на всички!

Марти не връща чак толкова много, за да го преобличам, но за сметка на това памерсите пропускат  Sad. Особено е кофти нощем /щото нали заедно спим/ - той се разсънва, после се чудя с какво да го забавлявам /най-често му давам да суче, разбира се  Laughing/.

Зозима - не ги преживявай така нещата. Аз също исках да родя естествено и то много, но моят лекар каза - "не! Толкова си се борила за това бебе /друга история/ и сега искаш да рискуваш". Мога само да предполагам какво ти е, но не бива да мислиш само за това - не прави грешка да съжаляваш /и да преживяваш/ неща, които не можеш да промениш - казвам ти го защото аз често правя точно така, а това съсипва само теб. Hug.

Аз пък вечер пия по чаша бира, ако има. Даже ако нещо ми докривее си сипваме малко уиски двамата и се отпускаме. Алкохол и кафе не пиех изобщо докато бях бременна, но сега в момент на кърмене си позволявам /за да се разгради до следващото - поне така бях чела/.

Иска ми се да кърмя до 6-7 месец. Де да знам и аз  newsm78. Вярно, че след това пак трябва мляко ама по-дълго ми се вижда досадно...но не се знае на каква "месечина" ще съм после /то зависи и от други неща/. Единственото което е кофти, е че нямам цикъл, от което ми излизат едни вътрешни болезнени пъпки  ooooh!.

Аз мия в легенче. На чешмата не може да се регулира температурата понякога, а и в банята е доста студено.

А пищенето е при нас през ден - единственото, което ме крепи е, че все някога ще свърши. Иначе си ям всичко, а без хляб изобщо не мога да ям. Той хляба е доста полезен и изобщо не е правилно да се изключва от менюто.

Хайде стига за сега./пак има писали преди мен  Laughing/

# 198
Да се разпиша и аз,да не остана по-назад.Сакън Flutter
Ха,добър ден!Честити месечинки на всички!
Рокси,радвам се,че сте ок! Hug
Мерсаж за кафето!
За миенето на наакано гъзе...аз мия на чешмата в банята.И нашата мивка е плитка,ама за сега още става.Иначе ако сме в хола я мия на чешмата на бара,която е доста голяма и е с душ като на Иван Звездев.Е,позволявам си да я мия там когато мивката е празна,не въху чинии hahaha.
За коликите започчнах да й давам от два дни пак Инфакол,че нали в неделя и понеделник се съдра от рев,та от вчера положението е по-розово.Тази нощ яде и в 1 ч и в 4 ч. и после в 9 ч и сега спи.Снощи си седя повече от час в шезлонга и се скъса да се хили и да си закача висящие играчки,та и аз успях да сготвя и изгладя.За заглеждането и тя зяпа във възглавницата,дивана,щорите,но най са й любими червените лампи на тавана в спалнята.То мятане на крака,ръце,хилене,дори и през нощта като я преобличам не пропуска да им пусне една усмивка.Като повръща,обикновено се дави(щурането му),та общо взето аз й помагам да излезе навън повърнатото и не се цапа много.Не я преобличам,само забърсвам,ако има нещо малко.
А относно това как гледа докато суче...ще ви демонстрирам..поглед тип :"дзверо сака да апе" hahaha Ето:

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 11:08 от daninceto

# 199
Здравейте момичета, чудно слънце навън и след следващото хранене се юрваме навън. мъжът нали е без работа е тук с мен и ми е много по лесно, с изключение на нощните смени и някой настроения, които си изкарвам на него ми е супер още. а и реших проблема с цеденето - от време на време ми трябва изцедена кърма, а имам колкото за нея, не ми остава за цедене, че като изцедя 100мл - гърдите ми се спукват после - и ме е страх, че и стрии ще ми излязат - ще кажете, бебето е по важно, най-важно е наистина, но пък и първо дете на 30, а ми се иска после да изглеждам на 25,хаха. Благодарско на Лорини - тя беше говорила как изтича от другата като кърми и се светнах и си го събирам - кърмя от едната, а под другата държа контейнерче и така на всяко кърмене събирам по 20, само от изтичане - дето така или иначе ще попива по подплънките, хаха.знам, че е от предното мляко, ама за по веднъж става, че съм на сватба след 10ина дни и ще оставя малаката с тати, а и после ще цедя и хвърлям, че мисля да пийна нещо. Във връзка с т'ва - Киша - има Гленливет и Гленфидих, имам ги и 2те в къщи, аз лично харесвам повече Гленливет-а. А някой ме избъзика как е спала малката след уискито - ааааа, аз казах черпихме, ама аз не съм пила, колкото и да ми се иска, ей ся на сватбата ще пийна  #Crazy  Laughing и ще цедя, няма го напивам малчето

Иники абе я кажи как качи изображение от фейсбук-а? искам и аааааз. и да си кажа за цигарите - аз спрях 2месеца преди да забременея - бях кума на сватба и 3дни празнуване и на финала се разболях и не можах да стана от леглото и не можех да пуша, хаха и спрях. Сега сънувам от време на време, и може би бих запалила, та затуй се надявам да мога да кърмя поне до година - за да не пуша,  Embarassed , по заведенията не ми се пуши, че и безтуй яко задимено, ама понякога ми се иска ей тъй - от рахат да кръстосам крака, да запаля цигара и да пия едно питие, като бях в Куба на почивка преди няколко години, останах месец там - малеее, туй пурите било много яко, я с Мохито , я просто с чист ром.... еееех, като бях ергенка какъв живот - аз нали съм екскурзовод. само да кажа латино държавите не ме изкефиха много, аз предпочитам Азиатските.

Ванила - при мен на чешмата чучурчето също е ниско и просто загребвам с шепа и плискам, тя обожава да и мием дупето и вече като се оака наистина вика да я сменяме, не обича с оакано дупе, хихи, то кой ли обича....

Зозима - въпрос - абе дай някоя статия за този витамин Д3, на мен също не ми се дава и говорихме с любимия и сега давам по капка през ден, но иначе гледаме слънцето да я напича като сме навън - я ръчичка, я чело....

ухххх, много писах бе, пожелавам ви лек ден,
честитка за месечинките и благодаря за кафето. аз вече пия кафе, пак по малко от преди ама съм събудена поне и минах както преди, не закусвам, но пия много вода, чай, за късмет таз лактационна криза около 40тия ден я минах с много мляко, дано все да имам достатъчно и пожелавам същото на който иска.
  bouquet

# 200
здравейте,
днес ме чака количката долу и ще излизаме-пак е слънчево,че е и по-топличко една идея Wink
няма да ви казвам пак за моето кърмене ooooh!-сутринта след 1 час кърмене,след още 1 час пак се събуди озверял и съответно си получи АМ-сега си спи доволно,но на следващото хранене пак ще се пробвам Crossing Arms
Зозима,защо страдаш толкова за тези няколко часа,в които не се били с бебчо-в крайна сметка ти си му предложила според мен по-лесния вариант-помогнали са му да излезне,не се е мъчил да излиза,а накрая се е показал и розов и доволен,а не синкав.поне аз така приемам нещата и затова този вариант е по-приемлив и аз мен и за бебетата ми.а и все пак не може да сме неотлъчно заедно,дори и в първия момент Hug
Евгени доста само веднъж е повръщал,но често подлива Laughing.ама с тези памперси не знам какво да правя-вечер все още го оставям да спи на една страна и на сутринта му е мокро кръстчето от едната страна #Cussing out,а иначе самият пампрес не е много пълен...
за храненето-хапвам си каквото искам,че и шоколадче и кола пия Embarassed,а колики няма Heart Eyes.вече спрях и Инфакола,който давах за всеки случай..
иначе Вигантол си давам,защото трябва,макар и да забравям понякога...а лятото го спирам,защото сме постоянно навън Peace
приятен ден от мен   bouquet

# 201
Аз вече се притесних-моя шошко си мълчи и не гука! Играчките само ги заглежда, посяга некоординирано, но не мога да кажа, че си играе. От самото начало до преди десетина дена като плачеше и мрънкаше, викаше аааа или еее, а при къпане го избиваше на латино вариатни като ай-ай-ай в стил Антонио Бандерас от Десперадо. Още от раждането много се подсмихваше и дорио хихикаше насън. Обаче откакто го емна последната силна серия колики-почти не се усмихва и никакви членоразделни звуци не издава освен страдачески рев. Да не би да изостава, защото е роден 35 седмица? Утре ще питам педито, че сме на преглед. Досега-и сукателния му рефлекс е мн. добър, и движения и главичката държи. Ама ето вашите колко си бърборкат, а ние депресирани го раздаваме и мълчим.

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 11:21 от Angelviolet

# 202
Леле, мацки, лафът върви с пълна пара! Абе ние като бременни както си стояхме пак вкъщи не дрънкахме толкова  Laughing  Laughing И така ме сърбят пръстите да пиша, да пиша, да пиша.. И като почна да пиша всичко забравям  Joy
Да се похваля - имам напредък със слинга!!!  newsm44 newsm68 След цяла сутрин рев и неколкократно приспиване на ръце, слагане в леглото и наново събуждане като го сложих вътре той си заспа и вече 10-тина минути си спи  Grinning Grinning Сигурно скоро ще се събуди пак, но пък е нещо.. А в слинга пак криво ми изглежда, но той не противоречеше този път, така че сигурно му е било удобно..

Данинце, дзверо ного лошо гледа  hahaha Калоян пък като ще захапва се ококорва, ама яко, отваря широооко една уста и почва да се облизва и така апетитно подхваща зърното, та чак на мен ми се приисква да засуча  hahaha

Катериче, ха добре дошла при бебетата с многото газове. В Пирогов на единия ехографски преглед (с най-хубавия им апарат) лекарката се хвана буквално за главата - имал страшно много газове.. Досега обаче не ми е ревал толкова много. Та, в тази връзка, Калимби - да, предполагам, че това е причината за рева.. Зехтинът не помогна, поне сутринта (Калоян най-много сутрин реве, през деня също, вечерта и през нощта, слава Богу - не).  Обаче знаете ли кво ме учуди и ме стресна леко... Като казах на педи за тези плачове (то по тела стана, че няма да го водя при всеки рев я) (оффф, събуди се..) Та като й казах първото нещо, което ме попита беше дали на мен или на Митко са ни никнали рано зъби  Shocked Щото такова пищене или от зъби или от газове.. А на мен вече ми беше направило впечатление, че е почнал да се плюнчи нещо.. Моля ви, успокойте ме, че и вашите бебета се плюнчат.. Как така зъб на 2 месеца..  ooooh! Как ще го кърмя със зъби??  Shocked Аз искам до късно да го кърмя де, ама не може ли да отложим мъчението с няколко месеца... По тоз въпрос - ще го кърмя до 6-ти изключително (поне, стига кърмата ми да позволи  Praynig, а може и до по-късно, зависи кога прояви интерес към твърдата храна), след това - не знам, честно казано... Всичко зависи от това кога ще се върна на работа, как ще се организирам и така.. Но мисля, че най-много до 1.5 години ще му давам да суче, по-нататък вече малко странно ми е..  Mr. Green

Последно, че дребо проплака вече - Натали, поспря да цъка, в интерес на истината.. Не съвсем, но доста намали цъкането. А нищо не съм правила. Може би при нас е било от млечницата наистина (то още има, но нали се лекуваме, та може лека полека да спре..)

Пуст мерак за писане  Laughing - Angelviolet (е, не мога на БГ  hahaha) - и Калоян откакто е с колики гадни само се мръщи и реве, мноооого рядко да пусне усмивка, и то когато спи.. Мисля, че тая болка им идва в повече и то нали знаеш - като те боли как да се хилиш.. Споко, като мине тоя период ще има да се смеем с бебоците  Heart Eyes

И аз мисля да излезем днес  Heart Eyes

# 203
Angelviolet и моят мълчи – или реве или неоъсзнато се усмихва - ама не гука. Ама споко не всички деца се развиват еднакво, ама всичко ще си дойде постепенно. Ето и какво прочетох за деца, родени преждевременно
„And if your baby was born prematurely, you'll probably find that he'll need time before he can do the same things as other children his chronological age. That's why most babies born prematurely are given two ages by their paediatricians -- their chronological age (calculated from their birthday) and their adjusted age (calculated from their due date). You should measure your child against his adjusted age, not his chronological one. Don't worry. Most doctors assess a premature child's development from the time he should have been born and evaluate his skills accordingly.”

# 204
И ние сме на линия вече,
тази вечер пак беше що годе добре..Заспа в 23ч после се събуди в 03,30-07-10ч та и аз си отпочинах като хората. Ама тия памперси ме изнервят вече, в 23ч я бях сменила и така заспа и послее в 03,30 като се наяде се изходи разбира се и аз взех да сменям и какво да видя, гърба и наакан. Много е гадно посред нощ да сменяш цялото бельо.  Tired
Количката са я доставили но ще ми я донесат чааккк неделя, е пусти мерак, исках днессс.  Sad
Моята кика, издава някакви несъзнателни звуци, гледа ме как казвам агу и си криви устата, много е сладка... Flutter

# 205
Сиси и Йоана като е гладна така сладко премлясква и си хваща двете ръце отпред тип "вечна дружба" Joy И тя вече се плюнчи много,то за това все се дави я  от плюнка,я от повръщяно ooooh!
За захранването смятам след 6 месец,а кърмене-докато имам.Е,не повече от 1 годинка Peace

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 11:37 от daninceto

# 206
  • Варна
Честит рождн ден на Стефания!С известно закъснение  EmbarassedДа расте здрава и щастлива , да се радва на безгрижно детство!
Вчера теглихме малък слончо - станал е 5,350 , за 1 м е качил 1,600  Crazy На мама голямото момче
murvet77 честита ви количка , хайде навън , че тук поне едно слънце е грйнало.За памперсите - и Дани все напишан , ама аз и от първия си знам , че така става , каквато ще и да е марката
Зозима разбирам те напълно , много е тежко , когато нещата не зависят от теб и не можеш ти да вземеш решение .

# 207
Сиси,лошо няма,ако е зъбче,макар да е малко рано Hug.На Дари й избиха първите две зъбчета наведнъж на 4 месеца и половина,а аз дори и не разбрах,че има такива намерения Embarassed.знам,че колкото по-рано избият,толкова е по-лесно-по-меки са венците.а за кърменето със зъби-не знам,винаги ми е било интересно,но щом искаш да кърмиш дълго,все ще имаш "лукса",да разбереш как е Wink

# 208
Честити месечинки на вече едномесечните и двумесечните! Simple Smile

Любопитке, вчера си мислех да пиша, за да питам как си, къде си, че напоследък като че ли се загуби. И ето, че може подсъзнателно да си получила сигнали и да се разписваш днес Simple Smile Щях да те питам.... Нали ти беше питала дали някой кърми в тандем. Доколкото знам твоят батко е сукал сравнително сълго. Сега проявява ли интерес и става ли кърмене в тандем?  Rolling Eyes

Ейнджълвайълет (ха сега да ви покажа как се пише на БГ  smile3533 но ако си кажеш името и то е по-лесно, с него ще те наришаме, да не се мъчим  smile3521 ), и Виктор не се смее, не гука, не посяга към играчки. Донякъде го отдавам на ранното раждане, а донякъде и на характер на детето (татито каза, че и той като малък не се е смеел). А аз така исках едно нахилено бебе  smile3506 И на Сиската като я знам каква е усмихната, така ще и ходи един нахилен Калоян, но знае ли се Simple Smile Като гледам и други неусмихнати бебета има.
Иначе Виктор вече прави опити да си надигне и раменете заедно с главата и има няколко успешни  newsm44

Сиси, и на мен ми е странно как ще е кърмене със зъбата уста  Joy Той сега на моменти така хапе, че чак крещя от болка и не ми се мисли занапред. А сега си се плюнчи ей така заради повръщането и като прибавим езика на д-р Ливайн, каринката е пълна  smile3521

А за преобличане след всяко повръщане не става. Дори да имам желание. Ами то като го взема да го разклатя да го преобличам и често чистите дрехи веднага стават мокри. Затова караме на варианта мноогооо лигавници (и аз и той си ходим с лигавници  Joy ) пък поне отчасти да не се мокри Simple Smile

Катериче, дано премине този период, че знам е много изнервящо и изморително и за двамата.  Praynig

# 209
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 3 нови отговора. и това само докато чета
почвам подред...ние сме добре...сутрин е ухилена до уши, а вечер киселее, ама много...по няколко часа и се гушкаме много...е снощи заспа рано и с Коко успяхме да се "порадваме" един на друг...
витамин Д и аз не давам...дадох само два дни и мисля да и давам най-много ден-два в седмицата...пък то така или иначе остава по лъжичката...Био Гайа-та я спрях и да ви кажа положението е същото като преди...гшкане му е майката, ама тя пък и рядко има колики...газове има, но явно не толкова болезнени...

вчера купих puffies и да ви кажа добри са...тея ластичета отстрани са хубави...

за кашлянето и Катерина от време на време кашля, а пък като ревне също...по-скоро се дави...

Барборанче, пробвай с мас. Малко мирише на пържолка, но след 2-то мазане почти изчезват /поне при нас/.

а пък със зехтина мирише на салата... newsm62

Усмивката(Сиси) на едни приятели на леля ми бебето се е родило с две зъбчета...а ако си решила да кърмиш до късно ще го има и това със зъбите...

за процеса на кърменето...аз и слагам една тензухена пелена понеже и изтича от устата, не успява да изсмуква всичко...някой ден ще я удавя с тая моя кърма Joy а лигавниците не помагат...обикновено и се мокряр ръкавите...

kalimbi аз пък една вечер ядох китайско и на другия ден милото беше много зле...цял ден рев...в китайското слагат мононатриев глутамат който е много коварен за бебета...е прочетох го късно... Sick

а за кърмодобива както Криси е казала ЯДКИ, СУСАМ и от мен СОК ОТ МОРКОВИ, СОК ОТ ЯБЪЛКИ...

да ви кажа и нещи интересно...наистина е много важно ранната среща на майката и бебето...една от мамите във форума, родила наскроо....yanast е поискала почти веднага детето си, веднага го е кърмила и така е продължила...е детето е изписано само минус 50гр...после не и казвайте на Zozima, че излишно драматизира...в пълното право си е...така както някои не кърмят, така за други това НАИСТИНА Е БЕЗЦЕННО...

Пожелвам ви успешен от към кърмене, пълен от към детски усмивки и слънчев ден... Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора. и това за капак[/color]

Общи условия

Активация на акаунт