ЯНУАРКИ сме красиви с бебета щастливи...

• 19 107
  • 301
  •   1
Отговори
# 180
Еййййййййй, човек неможе да ви изчете и не мога да се вредя от вас.
Докато бях бременна косата ми  не падаше,обаче  сега започна Cry. Нестига,че ми е тънка и рядка ами и да опада остава.
Този Краси Аврамов наистина е голяма излагация и не ми харесва виенето му изобщо.
И Алекс е отдавна вече само  на кърма,като  се наяде и започва да реве и не иска по-вече гърда,по това разбирам ,че е готов.
Коликите ту ги има -ту ги няма когато ги има му помагам да се изпръцка-масажирам му коремчето и му притискам коремчето с краченца.
Обича да гука ,когато  е на повивалника,скъсва се да ритка,гука и  смее.Забавлява го въъртящата играчка над леглото му,закачих и допълнително шарени играчки и тои си ги гледа и им  "говори". Звуците които издава са КХ, ГУ и ЯУ. Много е сладък,гледа ме в очите и се опитва да мо говори.

Доника,мерси за дневника   bouquet и  аз го търсих в замундата ,но  не го намерих .

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  НА ПРЕКРАСНАТА СРЕФАНИЯ smile3510

# 181
  • София
Честит празник  на рожбичката на мама Мини- да расте здраво и щастливо детенце Peace
Аз май съм най-поспаливата от всички, като се събуди малкият към 6.30-7ч. папка и после пак лягаме -към 9-10 има още едно хранене и пак заспиваме и чак тогава за третото сутрешно хранене ставам #CrazyГолям сън, голямо нещо и все не мога да пия с вас кафето сутрин ooooh!, а на обяд излизаме-и вечерта-ни кафе ми се пие, нито палачинки ми се ядат newsm78
Как се справяте с рязането на ноктите? Имахме малък инцидент с една нокторезачка и оттогава само с ножичка ги режа-най-добре се получава, докато бозае Joy, тогава е най-концентриран в храната, само че не знам къде отиват ноктите-от веждите и от брдичката му растат понякога, че и от гърдите ми даже Naughty
Засега нямам проблеми с косата-само в началото беше започнала да се изправя, но си взех някъв шампоан и маска на Кeune и пак се накъдри Grinning Grinning
Хубава вечер  bouquet  bouquet

# 182
Лелеее, кога изписахте толкова  Shocked. Направо не мога да ви изчета.

Честит рожден ден на малката Стефания на Мини!

Ох, ние допреди малко имахме гости и след това един рев му дръпна, незнайно защо. Пък и не ще да ми каже  Laughing.

Ноктите само с ножичка успявам да ги изрежа. Ама общо взето през 2 дни се налага да ги режа  #Cussing out. То докато го издебна обаче е голям ужас.

Откога почва тоя косопад, че мен много ме е страх? Гледам, че като че ли малко повече взе да ми пада косата напоследък, ама не е страшно все още.

Звуците които издава са КХ, ГУ и ЯУ. Много е сладък,гледа ме в очите и се опитва да мо говори.
Същия е и моя. Аха, и все едно ще ми каже нещо  Wink.

Аз се надявам да имам кърма до 6-тия месец поне, но както е тръгнало... ей го на, тази вечер пак суша  #Cussing out. Много ми харесва самото кърмене, а едно време си мислех, че не би ми допаднало. Мисля обаче после да коригирам това, което остане от гърдите ми.

Аз пък излизах с Йоанна- много добре й се отрази, спа си през цялото време детето и като се върнахме яде и сега пак спи- ама аз се ядосах, че свекито реши да идва с нас и през цялото време не спря да ми прави забележки, че не е облечена добре Tired, а детето си беше облечено добре и си се чувстваше добре.....изморявам се вече да й давам обяснения и да се оправдавам, без да има защо....извинявам се за оф-топика, ама имах нужда да споделя!
И аз получавам същите забележки, но от майка ми. Ужасно е просто. Все го навлича детето и все си мисли, че не съм го облякла добре  #2gunfire. Верно, че ми е майка, ама е много досадно с тия забележки. Добре, че свеки е далече и няма възможност често да се включва и тя.

# 183
вчера имах гости - 4ма колеги и ни подариха бейбифон - та не слухтя като куче вече, че и клюки разменихме. почерпихме с 12годишен гленфидих
merrygold,уискито не е ли Glenlivet Wink
аз се изцедих,нахранила съм Евгени и Дари спи...лягам и аз smile3524
чао до утре,а на нощните птици-приятно кърмене Heart Eyes

# 184
  • София
аз се изцедих,нахранила съм Евгени и Дари спи...лягам и аз smile3524
чао до утре,а на нощните птици-приятно кърмене Heart Eyes

Благодаря...  Tired

# 185
Мини, честита ти ровденичка! Между другото си почти права  Laughing На един месец "малчо" е 5500 г.
Някоя мама беше споделила, че не дава вит Д и се радвам, че не съм аз единствената, нищо, че сме изцяло на кърма  Wink. А се капе в кърма, защото е мастноразтворим и така не остава по лъжичката.
Да ви споделя аз нямам проблеми с кърмата и не съм имала. Но ям адски много ядки - просто обичам, на ден около 200 г сурови бадеми, 100 г сурови орехи и чаша мюсли, сусам с мед и лимон (сусама за калций), пия много вода и чайове разни, но и от биричка не се лишавам, поне една чашка вечер без да се съобразявам с храненето на детето. Никога не знам коя гърда съм давала последно-просто ги опипвам и която ми се стори по-пълна, предлагам нея. Имаше момент, когато и двете бяха меки и се чудех коя точно да педложа  Simple Smile , но се справихме и с този проблем някак. Не предлагам и двете гърди на едно хранене. Ако не му е стигнало, си иска по-късно, може след половин час, може и повече.
На разходки ходим смело през тези чудесни слънчеви дни! Не мога да се нарадвам на времето!
Patilina, искрено завиждам на твоята приятелка. За съжаление мен нямаше кой да ме подкрепи за нормално раждане, а аз толкова исках!   Cry  Не става въпрос за това, че не си обичам детето или че се чувсвам по-малко майка, а за това че сякаш ни отнеха нещо и на двамата с това секцио. Осемте часа контракции не ме боляха толкова, колкото усещането за провал на деня след операцията, невъзможността да се грижа за детето си, мисълта, че той е прекарал цял ден някъде сам и е нямало кой да го утеши...

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 00:28 от zozima

# 186
Мини, да ти е жива и здрава сладураната Стефания!   bouquet

Зозима, знам колко ти е болно за раждането. Знам също, че и каквото и да ти кажа няма да те излекува, затова само ще те прегърна и ще се моля да съумееш да излекуваш сама тази рана възможно най-скоро, защото си нужна на Борис в цялото си здраве и позитивизъм  Hug Hug Hug Вече си там, за него, когато има нужда някой да го прегърне, така че опитай да се успокоиш...  Hug

За косопада - точно тия дни си мислех да ви питам кога да очаквам тая гадост..

Калоян вчера пак ке скъса да реве - нищо не помогна..заспиваше на гърдата, поспи в мен 5 минутки и се събужда..  Tired Накрая легнахме двамата, пак му предложих манджа и заспахме.. И така 4 часа  Heart Eyes След вечеря досега пак 4 часа, ще видим закуската кога ще е..

# 187
Ох ,преди малко мойто чедо реши да повърне всичко,което беше произвело тялото ми като храна за него Sad
И в тази връзка да питам преобличате ли след всяко повръщане,то   ако  е така трябва да имам: 8 хранения=8 повръщания по един кат дрехи= 8 преобличания и ако реши да повърне докато го преобличам  #Crazy

Какво ядете ,аз тука ям едни смотани кренвирши или пушено сега готвя мусака,ама ми се вижда недостатъчно витаминозно,а не искам да пия  витамини щото те и без друго сега ми казват "ама ти бая си дебеличка,много си напълняла  Shocked  "      Иде ми  да ги  #2gunfire Чудя се ,ако спра хляба дали ще е добре  newsm78
Идва лятооооооооооо и искам да съм си както предииииииииии пък  #Cussing out

Сиси спря ли Калоян да прецъква докато суче,щото  Алекс си прецъква още?

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 05:34 от natali81

# 188
Здравейте,мойта принцеса ме събуди рано рано ,сега тя спинка ама аз не мога  Simple Smile.
Да ви почерпя едно кафенце

natali81 ,ох и аз като теб си мисля какво да намаля в яденето хем да имам кърма , хем и да се вталя.Гледах си едни снимки вчера с малката , ами доста зле изглеждам, нямам кантар в къщи за да видя какво е положението ама хич не е на добре.Някой от момичетата беше писала , че ще се разрови за диета ако нещо се намерили я го споделете и с нас. Simple Smile
Иначе с преобличането ами тя Маги не повръща много често да чукна на дърво ама като повърне даже и малко винаги я преобличам не знам вижда ми се гадно детенцето да стои оповръщано,ама пък ако е като при теб на всяко ядене не знам слагай някаква кърпичка на мокрото място под дрешката поне да не и мокри.
Аз пък да ви питам как миете дупето след акане ?
Само да кажа , че нашите чешми не са подходящи много са плитки, а сега вече няма и кой да ми помага като полива , затова аз първо бърша с кърпички после пълня едно легенче с вода и я плискам, ама е една хамалогия.Та се чудех някой не е ли измислил по практичен начин или всички на чешмата ги мийте?
zozima,радвай се , че всичко е наред при вас това е най важното, независимо как си родила това не те прави повече или помалко майка  Grinning.Въпреки, че те разбирам, аз цял живот съм твърдяла , че секциото е най - добро лягаш и не се мъчиш, да ама като ми дойде до главата да избирам как да раждам не щях и да чуя за секцио исках всичко да видя и да почувсвам и много ме беше страх да не се стигне до секцио.Но независимо от това крайния резултат е най важен.

# 189
Ооох, чак сега смогнах да ви прочета  Laughing

И аз да разкажа зе нашите патила. Рая след хепатитната ваксина - нямах представа дали във връзка с нея - започна да яде много нередовно и да качва много малко. Понякога яде 2-3 минути, че и по-малко... Направо ме побърка  ooooh! Най-странното беше, че ядеше по-малко все от дясната гърда. Както каза таткото беше все едно, че не харесва половината от мен... Съответно почнах да цедя тази гърда, ама нали цеденето не е като сукането, тя почна да ме боли... Въобще, ужас Shocked Оня ден яде половин минута и заспа и не можахме 6 часа да я събудим да яде...
Та така, отидохме на педиатър (платихме си преглед, защото нашта педи доста несериозно се отнесе) и се оказа, че бебка си е ок, но има страшно много газове  Shocked Лекарката се хвана за главата като й чу коремчето. Каза да полагаме особени усилия да се оригва след всяко ядене и да я държим по 30 минути изправена...! Е, през нощта това не се случва, разбира се. Лошото е, че като на Рая й се спи, а ни ея държим дърго време права следва един 3-часов истеричен рев  ooooh! Оооооооф, кога ще се свърши това с коликите... Вчера на практика цял ден рева освен времето докато ядеше, докато беше на разходка и докато бяхме при педиатърката... Просто се побърквам вече  ooooh! А и на моменти не е рев, а едно истерично пищене, което понякога е почти без глас все едно е прегракнало бебчето... (Между другото педито каза, че Инфаколът не трябвало да се дава повече от 5 пъти на ден! А ние го давахме преди всяко ядене... явно с нулев успех...)

Иначе и ние казваме някакви звуци като "гу", "о-о", "ау",само че не знам дали не е случайно (например след прозяване или при някаква гримаса), но скоро ще си покаже. И Рая е като Калоян и Виктор на Сиси и Кокосчето - зяпа си в стената дори докато я кърма. Там има една икона на Богородица и младенеца, де, та ние с таткото си обясняваме, че нея гледа  Laughing

Иначе днес сме при драганов да й погледне крачетата. (Мноого благодаря на Павлина и Сиси за координатите  Hug). После ще разкажа, ако каже нещо полезно.

За тютюнопушенето по-добре да не говоря - и мен много ме възмущава как не се спазва законът и не се отделят салони за непушачи. С нетърпение чакам средата на 2010 г., когато пушенето ще стане забранено на всички обществени места (т.е. и всички заведения). Тогава може да има малко живот и за нас - непушачите и дечицата (нищо лично към пушачите  Laughing)

Айде, хубав ден от мен и дано плачът трайно да намалява в нашето ежедневие!!!  Praynig

# 190
  • София
Добро утро!
 Simple Smile
natali81 недей да махаш хляба, може са ти намалее млякото. И аз имам да свалям 10 кила, но още не им е дошло времето...

Smiling_Sisi  да не го боли коремче твоя бебо та толкова много плаче. Аз веднъж ядох дюнер на Оазис при арабина, беше чудно вкусен, но после бях като фабрика за метан  Embarassed А бебата се скъса да се гърчи от корем. Боб, зеле, ядки не ям по тази причина. Погледни му акото дали е по-различно от друг път. Специално гледай за слуз.

zozima  защо не даваш вит. Д?? Казват, че за зимните бебета бил още по-необходим

Катериче дано скоро се успокои детенцето, да не се мъчите и то и вие.

# 191
Честит рожден ден (на патерици) Стефания на Мини!
 И при мен нощните хранения си продължават. Тази нощ обаче прескочихме едно хренене  Wink - яде в 9, в 1 и в 5, ама не си й мисля, че все така ще бъде.
За храненето с АМ според мен си е хамалогия в сравнение с ваденето на гърдата, но наистина при АМ това е предимството, че всеки може да даде шишето. То затова са казали, че лесно майка не се става и аз ,като една от тези, които кърмят, ще съм за известно време плътно до бебето.
 На мен косата не ми пада. Гого , като се роди, също не ми е падала.
Гледам, че някои излизате на разходки, но при нас е много студено ( под нулата) и не смея.

# 192
Добро утро!
vanilla80, мерси за кафенцето
Честита втора месечинка на Цветомир и първа на Антония, Александра и Георги

За преобличането след повръщае – преобличам само ако му е мокро на малкият, ако само се е оцапал – не. Няма насмогване иначе
За кърменето – преди да се роди Сами си мислех, че ще е супер да кърмя до 6тия месец/докато захраня/, но после разбрах, че децата и след това имали нужда от млечно хранене  Laughing, така че сигурно, ако имам кърма ще кърмя до 1  година. Поне така ми се иска. Ще видим какво ще стане.
Снощи пробвах с бирата, ей така хем да пийна, хем да подложа рецептата на изпитание - ц, никакъв ефект, в смисъл нищо различно от обичайното  не се случи.
Шъъъттттт, тоя форум и мъжът ми го чете от верме на време, не издавай сега. Laughing
Май, май тази маска ще я пропусна – ползвам сега едни ампули за разресване и може би и на косопада действат, ще видим
Ванила, и нашите мивки са плитки, за това мия на подвижния душ, е малко се омокрям, ама не е страшно.
Вчера на практика цял ден рева освен времето докато ядеше, докато беше на разходка и докато бяхме при педиатърката... Просто се побърквам вече  ooooh! А и на моменти не е рев, а едно истерично пищене, което понякога е почти без глас все едно е прегракнало бебчето...
Абсолютно позната картинка – така прави вече 4 ти или 5 ти ден – загубих им броя
Ако малкият продължава така с коликите като ям само неща дето не обичам от утре си почвам любимите храни - вчера си купих китайско зеле, броколи, ряпа, моркови и червено цвекло и ще се захранвам постепенно с тях.

Хубав и усмихнат ден от мен  bouquet

# 193
Мацки, да Ви споделя моя опит със зехтина  Simple Smile, четох го тук някъде в интернет и го приложих  Simple Smile В момент, когато детето е спокойно правя масажче на коремчето със няколко капки горещ зехтин + капка масло от мандарина, маслото от мандарина действало успокоително на чревцата, не ми ясно как точно, но това е друг въпрос ... Зехтина го сгорещявам в микровълновата. Незная дали това помогна, или Био Гайата и Саб Симплекса, но малкия сега определено не реве както преди да започна да правя тези неща. Като му мажа коремчето със зехтина правя следния масаж - по посока на часовниковата стрелка, като се започне от долу ниско в дясно - 6 кръга, после 5 секунди държиш крачетата свити към коремчето и се повтаря 3 пъти. Това уж за да се изхожда редовно, не че помага .... А относно изхождането на нас това с памучето не ни помага  Sad Няколко дни ядях мляко с ориз, детето започна да ака дори по 2 пъти на ден / по някога не ака по 2-3 дни /, някоя от Вас чувала ли е дали ориза има слабителен ефект? Или аз си го внушавам  newsm78

# 194
Добро утро и от нас,ние бяхме малко болнички ,но вече се пооправихме newsm10
Честити 1ви месечинки на Антония,Алексндра и Георги! newsm38
Ние ставаме на 2месеца днес и искаме да почерпим

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 10:17 от roksi77

Общи условия

Активация на акаунт