ЯНУАРКИ сме красиви с бебета щастливи...

• 19 067
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
 newsm65 Мила и аз мислех да я търся тази песен....ужасссс...
Относно забавленията, Петя много се радва на лампите и прозорците, а над леглото имаме прозорец тип капандура с бяла щора...е умира си да я гледа тази щора- явно е много интересна  Joy Вчера пък, застанахме с нея пред огледалото и тя много хареса бебето,което вижда в огледалото, то бяха едни усмивки  Laughing
naiema, Петя кашля доста често, особено като се задави!
Биберони съм пробвала на Авент и д-р. Браун, като че ли вторите ми харесват повече, но тя Петя се дави от всичко- шише, гърда, ръка...
За повръщането- напоследък започна да повръща постоянно, не на фонтан, а пресечено мляко...Милен я нарича "масло-правец", защото понякога толкова гъсто го изкарва, че прилича на масло. Последните дни постоянно си лапа ръчичката и явно я лапа по-дълбоко, защото повръща от нея... Ходи разбери, гладна ли е, преяла ли е...като я познавам, по-вероятно е да не си е дояла, но пък постоянно връща  newsm78
Доника  Hug Hug Hug -разби ме с тази снимка :о)
Лорини, наистина изглеждаш супер! Благородно ти завиждам, аз с тези кг...не знам кога ще заприличам на човек  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Отосно нощното спане...Петя си спи нощем, откакто е родена (само една единствена вечер ме буди през час), но нали е малка и не наддава добре по едно време я буде, сега престанах, но ще видим до кога...Тя пък денем  почти не спи, но явно всеки е различен...
Вчера намазах крустичките със зехтин. Намазах и главичката 3 часа преди баня, след това сложих шапчица. Преди и след къпане напарвих масаж с четка от естествен косъм...не виждам особен ефект, но ще продължа с опитите. Според мен би било супер ефикасно за бебчетата, които нямат много коса (но ние сме космати) , защото зехтинът размеква крустичките, а след това косъмчетата на четката нежно ги премахват.
от сега трябва грижи за косата че ни чака един косопад, нямате си идея.  Sad
Наистина моля мамите с "опит" да споделят за косопада??? Моята коса за сега е доста добре, даже скоро се надявам да стигна до някой салон за подстрижка и кичури...ако ме чака косопад обаче, може да отложа боядисването, за да не я изтощавам излишно  newsm78
Мини, честит рожден ден на принцеса Стефания   bouquet  bouquet  bouquet
Хайде, оставям ви, че днес ще имам гости  newsm44 newsm44

# 166
  • Варна.....
Мини, на малката ти голяма кукла ще пожелая много весели и безгрижни игри   bouquet
Да ти е жива и здрава  Hug
Торбички за кърма  : http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4676
Еспа, благодаря ти мила, ако и следващият пък когато го оставям не мога да се оправя, ще пускам тема. Или  ще питам в блога на Хедра.
Незивисимо от грижите момичета косопада си идва. И аз го чакам. Запасила съм се с продукти срещу косопад, та да видим.
Бърборанче, ако ползваш хубави бои, те даже подхранват косата. При мен от боята косата ми изтънява (пусту русо), но не е изтощена. Дори и след боядисване у чувствам по- жива
А залъгалки- купила съм до момента поне 6. Преслав обаче хареса една анатомична, каучукова на Бейби нова- грозничка е, ама като му харесва на детето.....

# 167
Ехаааа, днес голяма приказка сте направили, не мога да изчета и вече забравих какво исках да пиша,хаха.
Аз днес съм наспана, малката се събуди в 4.30 и за 15мин беше готова, а и не беше пълнила памперс та да сменям и после сън до 8.30, кеф, че и още поспах след това и тамън бях почнала да се епилирам и се сетих, че трябва до лекарката да ида, че 45те дни ще минат и хукнах, та сега съм наполовина епилирана - дясна ръка, мишница и крак, а лявата ми половина, неокосена, хаха. А лекарката се запъна - днес ми било 43ти ден след раждането и не може вече. до 42било, не както аз знам 45.да ходя за направление при личната. ми казах - имам бебе на толкоз дни бе жена - как да губя толкова време да чакам по опашки, аз ако се видя сама ходя да правя женски неща - да скиторя по улиците или за някой и друг час с мойте мацки да изляза... та сега като се наканя пак, ще си ида при една гинеколожка в квартала да не губя време.

за косата - нямам още косопад, но си правя много яка маска веднъж на седмица - хума, вода, бадемово масло, жожоба масло и мажа косата - обще взето скалпа и разресвам. слагам шапка за баня за около 30мин, ама отиде при мен над час, щото гостилницата трябваше да отвори, хаха, и после не слагам шампоан, а само плакна и реша - аз и без това не мога да разреша ако не е мокра.  Laughing

за шишета ние сме на нук - ама почти не ги ползваме, спях чайчетата, че и без това не работят, а вода пие само след баня - иначе не и харесва... но за сметка на това, след баня ревеи хем гладна, хем като дам ревва още по силно и разбрах, иска вода!!!! останах супер изненадана - има си претенции, голям кеф.

за гукането беба от седмица се учи да гука, понякога го казва много сладко, понякога просто казва ГУ, нонякога АГУ, после у, на баща си вика КХ, та се смеем, че аз съм АГУ, а той е КХ. но днес като ми се разгука - много яко и се усмихва яката при това, а вчера дори със смях - със звук, хвана ме неподготвена, не съм си мислела, че така яко ще ми стане когато чуя детето си да се смее.... е начален стадий, но факт.

много се радвам за всички, които са спали снощи, лек ден.

# 168
Здравейте от нас!!!
Ние днес направихме погачата. В малък състав, но от сърце. Имаме си играчки - музикални и развиващи, бебешки дневник - мама няма тътпение да попълва, рокличка... Grinning Вчера с Марти подготвяхме един плакат с надпис Добре дошла, Дари, лепяхме сърчица... та, днес пожелаието от него беше - Дари много да ни обича...  Hug
За кашлянето - и Дария кашля. Даже се бях притеснила дали не съм я разболяла, защото съм от тези, които излизат на воля навън и то от доста отдавна.  Даже и пуснах секрет от носа, дали няма подарък от Шейново. Всичко е ок и напоследък май не кашля толкова... може да е от сух въздух или от слюнка - не знам и аз вече - пусках тема и има и друго бебоци, които са кашляли повечко..

# 169
Записвам се докато зверчето си доспива!
Уж беше махнала нощното хранене,но козата си е коза,като каза,че ще е това в 12 ч и това си му е.В 3 ч пак яде и тази нощ пак се дави това дете.Аман.Баща й вече при всеки звук подскача.Не знам какво вече да правя.Та в 3 ч като я взех да я храня и си остана при мен,че нали не орига като спи,та съвсем.Та и ни сме в отбора на нощното хранене,ама поне си доспахме сутринта след като яде в 7ч ,откъртихме до 10.30.Май и ние сме на промоция днес Laughing

Мини да ти е жива и здрава бузланката.Да е все така усмихнато дете Hug

Ейнджълвайълет(копирах БГ варианта от Кокосчето Joy) и аз съм за събирането.А я сподели рецептата със зехтина плийс.

Това за кой кога е роден,може и да важи за моята щерка,че нали е родена на връх нова година,та все заспива късно,въпреки,че я къпеем към 20 ч,заспива след 22.30.

Патилина и брат ми се роди 4.750.нормално без упойки,а мама имаше само 2 шева.В родилното му викаха "Буцата" hahaha и на 1 месец беше 6 кг и сестрата казала на майка ми (понеже в далечната 88-ма година още се повиваха бебетата) "Абе,какво сте го повили това дете,то е за ританки вече" hahaha
Контейнери ползвам на Авент. Peace
Йоана като е будна я забавлявам с дрънкалки,пеещи играчки и в шезлонга,а най-вече като й говоря.
Аз също съм бивша пушачка.Пушех от 8-ми клас,но ги отказах преди 3 год. и не смятам да ги започвам,а вече и ме дразни дима.

Дониии,як колаж hahaha Ейй щом кризата започва 45 дни преди РД-то,значи съм я втасала,нали и аз съм овца ooooh!
Крусти Йоана няма,май само по веждите.Биберони ползваме на Авент и на Др.Браун.Тя си има много силен сукателен рефлекс още от болницата и всичко смуче hahahaЩом не се отби за 1 седмица,в която беше само на шише заради моите антибиотици...
Та в този ред на мисли с нея сме били и на АМ и на кърма.И двете си имат предимства.При АМ става по-бързо и със сигурност знаеш,че детето ти се е наяло,което с гърдата,особено при тези с по-малко производство,няма как да стане,ама пък кърмата си е безценна...
Моята коса за сега си е ок,ама и аз ползвам Тривитаминол по принцип,та ако започне да пада,започвам третирането.
И аз искам навън вечеее.С колата или без,с бебе или без.Искам пък Crossing Arms
И за финал.....Егати човека-глас ShockedПълна излагация.Сефте.
МаЩам се,че се олях пак. Hug

# 170
 newsm59 nbirthday  bigdance2 на прекрасната кака Стефания!
днес за първи път си направих маската, нямам идея става ли за кърмачки, но щом боя става, що пък витаминна маска да не става..
количката е на промоция в Турция, обаче в магазина нямаше червена и дано до тази вечер я доставят, че нашия познат утре идва насам, ако не в неделя друг познат ще ни я транспортира. ако имате път натам продават ги само в магазини Joker. http://www.joker.com.tr/urun.aspx?stkID=11342
косопад предния път имах доста, не си спомням кога започна, но не се стряскайте, после пак ще ви поникне косата.

# 171
  • София
Днес голяма приказка сте му ударили Mr. Green
Аз пък излизах с Йоанна- много добре й се отрази, спа си през цялото време детето и като се върнахме яде и сега пак спи- ама аз се ядосах, че свекито реши да идва с нас и през цялото време не спря да ми прави забележки, че не е облечена добре Tired, а детето си беше облечено добре и си се чувстваше добре.....изморявам се вече да й давам обяснения и да се оправдавам, без да има защо....извинявам се за оф-топика, ама имах нужда да споделя!
Мини- да ти е жива и здрава Стефания, да е щастливо и засмяно дете  bouquet  bouquet  bouquet
Дони- супер колаж Hug
Относно АМ и кърмата- и ние сме и на двете, че особено вечер кърма почти нямам и тя пищи от глад и ако не й додам си гарантирам изхабени нерви за цяла нощ напред, затова и додавам и престанах да обвинявам себе си, все пак я кърмя, ако не изцяло, поне за част от нуждите й, и това е пак нещо. Иначе да, по-лесно е да дадеш гърдата и да се прикючи с храненето, но пък когато правя АМ, въпреки подготовката, давам да я храни баща й и така аз си осигурявам още малко свободно време за мен.

# 172
Таис благодаря за идеята за торбичките. Ще ги имам предвид. И ето - твоите деца отговарят на теорията - родени следобяд, лягат късно. /Лорини ти си от друга теория  Grinning/.

Мини да е жива и здрава Стефания и голяма да порасне!

Аз също съм доволна от тривитаминола /като го купувах за пръв път се изцепих във ветеринарната аптека: "Искам адзе!!!" Shocked Shocked Shocked. Пък човека ме светна, че било а де три е  hahaha./. Та този тривитаминол го смесвам с жълтък, мед за сгъстяване и алкохол някакъв. Седя колкото искам поне 40 минути /то повече няма смисъл - каквото попие за тези 40 минути това е/. Имаше ефект определено. Сега обаче не ми капе косата, макар че се бях настроила /сигурно защото не я боядисвам от 2 години/.

Мда, навсякъде бивши пушачи, включая и моа. Мразя цигарения дим повече от всякога, наистина бившите пушачи са по-върли врагове на цигарите от другите.

Биберони ползвамна НУК - силиконов и каучуков, имам и един от болницата /взех го щото Марти много го хареса   Wink/.

Барборанче, пробвай с мас. Малко мирише на пържолка, но след 2-то мазане почти изчезват /поне при нас/.

Айде стига толкова и от мен.

# 173
Мюрвет честито за количката.Супер за промоцията Hug

# 174
дааа, честит рожден ден на Стефания.

да попитам за тривитаминол - за какво става въпрос? така или иначе косата, която е расла 9 месеца ще падне, но аз се кефя защото с моята къдрева коса, досега не си личеше как расте - не може да вземе завоя...а след тази бременност е пораснала осезаемо.

за рецептата със зехтин - да се присъединя - каква е?

вчера имах гости - 4ма колеги и ни подариха бейбифон - та не слухтя като куче вече, че и клюки разменихме. почерпихме с 12годишен гленфидих, и на мен ми потекоха лигите - аз рядко пия толкова силни питиета, но в къщи понякога обичам да си сипвам и с едно кафе си правя стрхотен релакс, но от много отдавна не ми се е случвало и се надявам дълго още да не ми се случи - че ми се кърми. като казах кърми - вие мислили ли сте си за кърменето, ако кърмите - колко време ви се иска да продължите и след захранването, а захранването кога искате - 3ти,4ти или 6ти?

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора. - ехаааа

# 175
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 3 нови отговора.
И вие твърдите, че сте заети майки!

Усещам как клубните срещи, ще ги правите в бирарии. Бира и кафе не пия, не защото живея здравословно, а защото не ми харесва вкуса. За да не би да ми стане нещо от толкова здравословен живот съм заклет пушач. За последните 10 години не съм пушила само 10 месеца - докато бях бременна и докато кърмих.

# 176
Мери аз имам мераци да кърмя докато дребното се откаже, но това е прогама максимум, която не знам дали ще се случи, щото ако съдя от първото си дете, което го мързеше да суче и сега го мързи да яде, то това няма как да стане. Надявам се този юнак да си е баш юнак и да си цока здраво, защото ми е страшно удоволствия да кърмя, освен ползи и удобство.

Ще захранвам след 6 навършени.
Пууууу, я ме светнете за таз маска тривитаминоза, че имам кошмарен спомен от миналия път. Как не олисях форевър не знам, но беше страшен шок, та сега чака със свито сърце да започне косопада, макар че си имам един лек такъв още от бременността не е спирал...  newsm78

Снощи пробвах с бирата, ей така хем да пийна, хем да подложа рецептата на изпитание - ц, никакъв ефект, в смисъл нищо различно от обичайното  не се случи.

Мюрвет - бравос, отлична цена и отлична покупка! Безаварийно!

# 177
  • София
Маските за коса ги шпионирам от форума на КМ, но още не съм ги пробвала. Само събирам информация. притеснява ме, че са ветеринарни, а не доказано човешки. Колебая се дали да да ги употребявам докато кърмя.  Wink Иначе в момента косата ми е такава, каквато винаги съм искала - расте, здрава е, не капе, по-гъста от преди. А косопада доколкото си спомням започна след като спрях кърменето. А може и просто да е съвпаднало с 6ия месец. Беше ужасно, само късо подстригване му е майката, докато се урегулират нещата. Нито маски, нищо не помага.... Confused

merrygold дребното спа ли добре след като пийна уиски?  Mr. Green  Mr. Green /не че знам какво е гленфидих ама звучи високоалкохолно.../  Mr. Green Mr. GreenАко още малко ме буди по нощите може да прибегна до такива мерки за успиване на потомството  Wink Wink Grinning

С кърменето живот и здраве смятам да се разделям към 6ти мес. Щ видим като му дойде времето.
Калоян го отбих на 6 мес, а млякото имах още почти година...Ще питате защо...защото беше много алергичен, аз бях на строга диета гонеше ме вълчи глад и въпреки това бебето беше опъпчено от главата до петите. Минахме на лечебно мляко, макар че и то не помогна особено. Както и да е, сега е момък красив и голям, ама е голяма мъка с тия момчена беееее, дано както казват хората момичетата се гледат по-лесно.  Praynig

# 178
За зехтина-3-5 капки extra virgin, преварен-след къпането. Аз не го преварих, не преварявам и като го мажа-нали в шишетата е стерилен готов за консумация. Онзи ден една позната, родила септимври, ми го препоръча. Аз доста се почудих, но реших, че досега никой не е умрял от чист зехтин, а и така или иначе му се просмуква през кожата при мазане. И засега-много добре! Ще Ви държа в течение. Само не зная-предния ден бях започнала и с Био Гайя, та с времето ще разбера кое му е подействало, но е много много по-спокоен. И определено се успокои вчера, след зехтина - не знам Био Гайата  дали е с натрупване, да е започнала тя да действа? Момичето беше категорично, че при тях зехтинът е излекувал силните колики.

За тривитаминола -ето темата, има и по-нови, но са по-размити:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=232559
Страхотно е за къдрава, чуплива  и суха коса, при правите или по-мазнички -различно. Всеки си търси "добрата" за него комбинация. Моята е 2 лъжици тривитаминол, лъжица бадемово или стимулант на Икаров, лъжица лимонов сок и лъжица ракия.

Ветеринарен е препарата, к. означава единствено, че е по-силна концентрацията витамини. Не се ползва от бременни заради вит. А, мисля обаче, че и за кърмачки важеше, но не съм сигурна...Нали този въпрос тогава не ме вълнуваше newsm78! Променят се интересите...... То затова и ние тук си бъбрим, да не вадим душите на отдавна родили и изпозабравили приятелки с нашите наболели теми Wink

# 179
А, ето открих най-новата тема за косата, "допълнена и редактирана" както се казва

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339379.0

Общи условия

Активация на акаунт