ЯНУАРКИ сме красиви с бебета щастливи...

• 19 118
  • 301
  •   1
Отговори
# 60
Мим, няма да се обяснявам надълго и нашироко, тя Бърборанчето вече е казала нещо по въпроса. Само ще кажа, че и по въпросите за кърменето такива уж учени и компетентни хора говорят сума ти простотии като това да си държиш детето гладно (ревящо, без да го люлееш или успокояваш по какъвто и да е начин), само защото има още 1 час до ядене... Давам такъв пример, щото за това съм изчела не 10, а не знам колко пъти по 10 статии и мисля, че знам кое е доброто за моето дете.  Може постът ти да не е бил конкретно към мен, но мой пост го провокира, затова го чувствам конкретно към мен и затова ти давам обяснение. А за това дали содата е вредна - признавам си - 0 статии съм прочела, но имам просто такова чувство, не знам дори откъде (смътен спомен, че ако се глътне например) и просто попитах. В този ред на мисли - мерси на Мюрвет за разяснението!

# 61
За лекарите и доверието – ужасно много искам да им вярвам, наистина. Ама съм си напатила. Миналата година едва не умориха мъжът ми, заради лекарска грешка му навлякоха белодробна операция, от кото ще си тегли последствията цял живот. И не само това – много неща, лекували са ми несъществуващи неща и са ми навличали други и т.н. Естествено има и лекари на които вярвам 100%, ама трудно се намират. Например гинеколога ми каквото и да ми е казвал – никога не съм го подлагала на съмнение. Сега издирвам такъв педиатър – още без успех, ама се надявам скоро да открия. Кофтито е че в българия професионализма във всяка сфера е под всякаква критика, всеки си мисли че от всичко разбира. Офф отплеснах се, сори за оффтопика. Не е насочено към никого този пост, да не се засегне някой, просто недоспиването ми се отразява на дървената философия и размислите за живота.  ooooh!

# 62
И аз не стерилизирам нищо, мислех, че съм единствена. Мия само с много гореща вода. Гого пак така го гледах, не съм имала проблеми. Но няма и какво толкова да стерилизирам, де, нали сме на кърма. Но когато съм оставяла в шише и съм излизала набързо, после шишето само на чешмата. Не знам как ще го възприемете, но аз не се притеснявам  Wink

# 63
аз ви го казах докато бяхме бременни и тогава имаше обидени
не е въпроса някой да ви каже, не е въпроса да го прочетете, въпроса е вие като майка на това дете какво усещате
изключая хората с ментални увреждания, няма как да си навредим на децата, всички носим глави на раменете си  Peace
моята педиатърка я ползвам само за слушалка, мерилки и теглилки, тя е наясно с моите разбирания и никога не е правила опит да ми се меси

# 64
Съгласна съм, Мини. Забелязвам, че съм станала адски ирационална в преценката си за това какво е добро за детето. Просто чувствам, че нещо се прави така и това е, или че с друго му вредя и не му е добре. Направо си се очудвам – винаги съм била много рационална, а сега....Просто някой неща идват отвътре, сигурно е инстинкт някакъв

# 65
Мим, ти разбута кошера, сега пчелите ще те ужилят по носа! Ха-ха-ха (това е гърлен, смразяваш кръвта, смях).
hahaha hahaha hahaha Joy
макар,че не е смешно-аз на няколко пъти бях правила подобни на Мим изказвания и вече се отказах.има някои теми тук във форума,по които не трябва да се противоречи Stop

# 66
Дами, стига се засягахте на тема гледане на деца. Кой кърми, кой не, кой слуша и не слуша педевци и подобни - ми всеки си прави избора и няма правилен и грешен начин, в смисъл няма черно и бяло. Досадно е да се мерят бебешки мерки и теглилки, майчини амбиции, успехи и падения. Вярвам, че всеки който може да чете и да разсъждава има достатъчно капацитет да направи избор за себе си и за бебето си (в случая). Няма полза от "свади"! Хау! Heart Eyes

Сис по повод начина на раждане във Вита - не мога да кажа, че за 4 дневния си престой съм наброила повече секциа/я ( newsm78). Ама от друга страна факт е, че тук сме 4 от Вита и все секцио...

Слънчогледче вярно какъв късмет - двете дечица приличат на теб. У нас все са бащини клонинги.  Flutter

Кокосче аз капя в устата, а не виждам смисъл от стерилизация, нима си стерилизираш гърдите. Сапун и гореща вода за мен е ОК.

# 67
не е въпроса някой да ви каже, не е въпроса да го прочетете, въпроса е вие като майка на това дете какво усещате

Абсолютно съм на това мнение Peace

# 68
май във всички частни клиники секциото е приоритет newsm78 и за мен също е за предпочитане,но в крайна сметка не всички го желаят,а те се опитват всячески да те убедят Crossing Arms

# 69
Аз лъжичката за капките не я стерилизирам. Мия я с гореща вода и веро.  Peace

Ние днес ходихме на църква да ни четат чистата молитва. Вече сме пречистени!

Сега отивам да чета назад, че много съм изпуснала!  Wink

# 70
хайде едно здрасти и от мен Simple Smile
аз вече съм сама с двете деца, справяме се засега. иван ми е малко хремав, вади последните зъби. бебо раздава усмивки и гука, а иван го имитира и се смее доволно  Heart Eyes

по започнатата тема - аз определено се доверявам на педиатърката, спечелила е уважението ми. статии чета, но с едно наум. и сега спас го гледам по различен начин от иван. не ми се влиза в подробности, всеки сам си преценява. за мен важно е бебето и майката да се чувстват еднакво добре. и подкрепям с 2 ръце, че трябва да се вслушваме в децата, те ни правят родители!

# 71
  • София

Абсолютно съм на това мнение Peace

Това е и мое мнение.. всяка майка си усеща кое е най- доброто за детето и. Това което е добро за едно дете не означава че ще е добро и за друго.

За стерилизацията- стерилизирам шишетата, бибите и помпата. Лъжичката за Вигантола- с мн. топла вода, защото е с метална дръжка и не става за стерилизатора.
За болничните...някой спомена, че още не са му изплатили Декемврийските. По -добре проверете дали нещо по болничният не е грешно и от НОИ да са го върнали. С един телефонен разговор може да се разреши всичко  Peace

Някой назад спомена че си е взел Хъджис с Мики маус и не му допадат. Възможно е да менте. Аз досега само с Мечо Пух съм купувала и съм мн. доволна. За 2 месеца да са ми пропуснали, не повече от 5-6 пъти. Взимам размер 3-6 кг...и тъй като сме вече на горната граница по килограми, и аз самата се чудя, как не са почнали да пропускат. За мен това е Памперса Peace

Сиси, и моят син има косми по челцето, ушите и гръбчето...е, те са по- скоро като мъх и почнаха да падат, но е мн. чаровно Mr. Green

# 72
а някой пробва ли вече тези Пуфис...аз ползвам Либеро за сега и отвреме навреме пропускат,но са една идея по-добри от Памперс.Хъджис не съм взимала. newsm78

# 73
  • София
Забравих да ви пусна линка с дрешките http://www.snimka.bg/album.php?album_id=345696....Това го е имало към вчерашна дата, но всекидневно ще се качват нови модели  Peace

Да се оплача и аз набързо Confused- от сутринта от 10 ч. готвя една манджа на фурна и още не е станала. Оризът се превари, а месото  и картофите май не се опекоха. Много се изложих и ме е яд, ама ще си го ядем, няма как с бебчо е мн. трудно дори нещо елементарно да се сготви, а да не говорим за такива завъртени гозби ooooh!

# 74
Бръм, аз също почти съм изоставила завъртените гозби...напоследък най-често готвя на фурна в плик, защото вероятността от грешка е минимална или както пеят в онази реклама с баницата "става,винаги става"  Laughing
И моята педи ми препоръча направо да капя Вигантола, вместо да ползвам лъжичка, но Петя много се върти и все не успявам...
А за секциото в частните клиники...така име по-лесно. Аз, която бях голям  подръжник на естественото раждане, обаче, второто си дете ще го раждам секцио...само като се замисля за 8те часа мъка, които накрая пак завършиха с операция...явно при някои жени става лесно, при други трудно, при трети (като мен) просто не става! В края на краищата важно е не самото раждане, а резултатът от него, а именно живи и здрави майка и бебе!

Общи условия

Активация на акаунт