ЯНУАРКИ сме красиви с бебета щастливи...

• 19 125
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
Зравейте от мен,

аз да си кажа, че от много акъл в главата ищото много съм чела, си докарах лактационна криза  ooooh! Та това с майчиния инстинкт, май не винаги го владея много ... или съвсем съм си забавила някъде главата ooooh! Добре, че чета почти всичко, което пишете, та днес съм почнала да изпълнявам почти всички методи... Даже сега съм с бира пред ПС-то и чакам горкото ми гладно дете да се събуди.

Иначе вчера ни пречистиха и вече смело можем да се показваме пред света  Simple Smile

За лъжичката - не я изварявам, само я мия. То и шишето, в което съм изцеждала, както и помпата не стерилизрам всеки път, а от време на време.

За докторите - не че не им вярвам, но още се нанядам да открия педиатър, който по-да ми пасва на разбиранията. А за това, че вече неколкоратно стават дразги във форума - мисля, че е излишно, а те стават, когато се появят назидателни коментари. В крайна сметка нали това е мястото да намираме различни мнения, които да ни помагат да взимаме решения за себе си. И е нормално от време на време някоя от нас да звучи на някои странно - като знам аз каква съм станала, а бях един изключително рационален човек Simple Smile Така че ви благодаря, че обсъждате толкова много неща, а аз мога наготово да се възползвам  Simple Smile  Hug  Hug  Hug

# 76
И момичета, с какво почиствате нослето, ако видите, че има нещо... Аз започнах да капя физиологичен разтвор, че много хърка и все с отворена уста спи, но не зная дали и с какво да почиствам

# 77
Espa, много ме разсмя с тези елфчета и тролчета! Joy Joy  Аз като правих поръчката на дрешки, не можах да се сдържа за това "елфешко" костюмче:

http://www.mothercare.com/Mothercare-Elf-Dress-Up/dp/B001GCMRNE/ … 8031&mcb=core

а за зимно космонавтче му взех ето това тигърче, което явно вече е извадено от каталога, и ще Ви го покажа върху моя син- ако успея да вкарам снимка де:

за нослето-аз освен Тонимера или там кой каквото си ползва-моето е от подаръците на училището на сп. 9 месеца, след напръскване използвам помпичка за нос-подари ми я моята приятелка, която докато бях бременна, гледах как я прилага върху нейното бебе и си мислех, че аз такава садистка няма да бъда, ама... изкарва такива неща, които и не подозираш, че се укриват в това малко носле #Crazy и е единственият начин бебчо да спре да хърка и поне замалко да диша спокойно. Аз вече единия и силиконов накрайник успях да го загубя в канала по невнимание. Можело да се прави по 3 пъти дневно, ама на мен и един ми е предостатъчен като го гледам как страда. Иначе хъркането при кърмените бебета в Майчин дом ми обясниха, идвало от някаква преградка, к. образувала кърмата... Shocked.? Там акушерките и за очичките казаха както тук вече писаха момичетата-памуче с чиста вода, отвън на вътре и без да се повтаря със същото памуче.

Аз да Ви кажа го карам натурално на мах, като сверя тук, че е нещо, през което повечето бебчета минават - и пъпчиците не му ги третирах с препарати, само зехтин след къпане,  кремче след измиване на дупето след наакване.

А за кърменето-аз пак да си кажа колко съм благодарна на момичетата от доброволческия консултативен кабинет към Майчин дом, които ме научиха как да закърмя по телефона. И съвсем малко кърма да имаш-битката не е загубена, ако 2-3 дена се посветиш само на това да си я върнеш и запазиш спокойствие.  На мен ми се случи 2 дена след излизане от родилния. А ето вече втора кутия Фризолак изхвърляме, ползвана само за едно хранене   chef  И пак да си кажа за рибката и биричката колко добре действат.

Бърборанче, и аз съм твърдо за секцио за такива като нас, нищо, че само 2-3
 часа имах удоволствието да пробвам от натуралното! И те ми дойдоха в повече-на техния фон после изобщо и не забелязах секциото да ме е боляло!

# 78
 Днеска барбарона каза ГУ. Това е поредното му постижение, което показва колко е гениален.

За люспичките по главата педиатърката му "изписа" преварен зехтин.

И аз много естествено го гледам. Даже си свалям лещите понякога, за да няма нищо изкуствено между нас. За съжаление тогава само той ме вижда. Всичките му лекарства са от естествени съставки, а млекото му е самата природа в метална кутия.  Mr. Green

Знаете ли, чe:

...повечето хора си умират да натрапват снимките на децата на де що жертви могат да намерят? И аз съм от тези хора!

Отлитам за Марс.

Възхитете му се, моля ви се.

А сега, отивам да ми сложат една изкуствена коронка на естествено проядения мъдрец.

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 16:31 от Иники

# 79
пробвам пак за снимка, ама този път ще я дам като линк:  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=346028

Ралче, ти проявяваш зрав разум-аз преди да забременея, ако нещо ми беше голямо, си го купувах с идеята да си го нося като забременея-така си и стана, с големия корим мъкнех приятелки мой калибър да пробват вместо мен, случайно да не пропусна, а сега съм с 4 кг. от горе и действам на хазарт-я ми стане, я не като си върна мерките. Обаче не мога да се сдържа-ако няма да е за мен, ще е за бебето, за къщата, за подарък, а бе  #Crazy

аз до към 3 месец мисля да стерелизирам-не само, че ми се образува плесен в ъгъла на тавана от тоя стерилизатор, ами и мен като са ме "стерелизирали" дълго нямаше сезонен вирус да  ме подмине -добре че из разни студентски квартири по Европата станах човек и ми укрепна имунитета. та от много личен опит съм против прекалената стерилност-не че не си мия ръцете по 50 пъти на ден.

Иники, сега и ти много ме разсмя Joy! Много ти е сладко бебето-поне има защо да го натрапваш. За да го натрапя и аз така  това правило ли трябва да е спазено?Адресът на картинката трябва да е пълен, реален адрес - трябва да започва с http://и да завършва с .gif , .jpg или .png

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 16:51 от Angelviolet

# 80
Angelviolet , даваш на снимката десен бутон, и избираш PROPERTIES, копираш LPCATION-a, който завършва на jpg. и го вмъкваш тук. Дано да съм го обяснила разбираемо.

# 81
natali81Heart Eyes!
Мерси, чудесно го обясни, както се вижда! Ето го най-накрая и моето малко пантерче.

# 82
http://media.snimka.bg/2146/010547670.jpg

Я да видя дали при мен ще се получи

Добре де и аз го копирам и ми излиза само адреса

ееее незнам защо при мен не се получава.
Отивам на снимката , после пропъртис и на   location копирам само адреса

# 83
Само питам набързо :
как се справяте с напикаването на хавлията след миене ? Shocked
Това е всеки път ! Отпуска се и докато го сложа на подлоган е опикал ! Какво им подлагате ?

# 84
Здравейте момичета,аз от тази седмица вече съм сама  Grinning, до тук с помоща на бабите и въпреки, че търча ту при Маги,ту в кухнята или при стирката ми е по - спокойно.
Днес да ви се оплача щяхме да излизаме на разходка облякох се , екипирах Маги и какво натиснах на тая количка и като се килна от едната страна нали има няколко позиции на коша еми мъчих се, мъчих се да я оправя,Маги в спалнята такъв рев рева / хич не обича да стои навлечена и с шапка/,накрая се изнервих зарязах всичко и си останахме у дома.
За педиатрите е факт , че всеки различно нещо казва и да се чудиш на кой да вярваш ето сега за Вагинтола на мен изрично ми каза да не капя директно в устата , а в лъжичка с няколко капки кърма,и да знаете колко ми е трудно да се изцедя дори за няколко капки в тази лъжичка то или не става първите минути или като започне да пръска и все не в лъжичката, а Магдалина реве ли реве нали преди ядене и ги давам.
Вчера бяхме на педиатър всичко е наред нямаме локсации  Grinning,питах го за рахита нали имахме първи признаци но каза,че явно педито се е застраховало уффффф отдъхнах си.
Не знам защо като бях писала за тези признаци имаше момичета които се стреснаха от моите писания не студени ръце е признак на рахит, а потни и хладни ръчички и кръченца,следващото било изпотяване на главичката което ние слава богу нямахме.И да моята педиатърка ми каза, че високите температури в стаята могат да доведът до рахит странно ама така ми каза.

Я да ви питам аз родих в началото на януари смятах, че лохиите са ми свършили ама ето на вчера и днес имам малко слузесто кафеникаво течении  newsm78, да се шашкам ли?Смятам да посетя доки ама тия дни ми е невъзможно.

# 85
Само питам набързо :
Това е всеки път ! Отпуска се и докато го сложа на подлоган е опикал ! Какво им подлагате ?
хехе не се справяме и нашите хавлий са вечно опикани  Hug

# 86
  • София
Само питам набързо :

Подлагам една бархетна пелена на целия повивалник и отделно една тензухена-под дупето....ако стане беля да е само на тензуха. Лорини беше споменала, че слага лигнин под дупето- мн. добра идея Peace.....но не знам под лигнина слага ли друга пелена  newsm78 за да не е студено на телцето?

Инки, Angelviolet , ама много са ви сладки бебоците  Heart Eyes

Сиси_8227....ползвай иконката"Вмъкни изображение". Ти си ползвала"Вмъкни връзка", затова излиза само линк Wink

# 87
sisi_8227 , трябва да следваш и инструкциите, к. мисля че Лорини беше публикувала наскоро

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

т.е. да го копнеш  като при отговора използваш "вмъкни изображение"  , появява се това  и тогава посредата копираш локацията

Мерси, Бръм! Сега видях, че и ти си обяснила. Аз също слагам лигнин и захлупвам пишока с тензухената пелена, с която го бърша след миене, че аз изплаквам почти при всяка смяна. Аз влажните кърпички хич не ги броя за вкъщи-в училището казаха, че с тях фекалиите само се размазват и резултата е подсичане

# 88
Ха, здравейте отново   bouquet
Съжалявам, ако съм обидила някой с мнението си, не е било съзнателно. Естествено, че сме възрастни хора и всеки сам решава какво и как  Hug
Angelviolet, много сладко елфското костумче, ще взема да го поръчам
Стела, няма спасение, или поне аз несъм открила. Единствено бърза реакция да отскоча и да се прикрия зад гардероба, за да не ме опикае и мен
Иники   Joy  Joy
sisi_8227, после маркирай адреса и натисни бутона „Вмъкни изображение” под бутона В
Лено, като гледам май си в лактационната криза около 40тия ден. Стискам палци бързо да премине  Hug

# 89
  • София
И при нас винаги е мокра пелената hahaha
А вчера и днес като я държа по повече време без памперс, заради подсеченото свекито само пере пелени /защото аз заявих, че аз няма да тичам да пера всяка изцапана дрешка или лелена, и че за тази цел си има пералня, тогва тя каза, че ще ги пере тя и аз вдигнах ръце- като иска да си усложнява живота, да действа/.
Иники, Ейнджъл- много сладки бебоци Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт