Гоблени-46

• 48 807
  • 449
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Здравейте майсторици Grinning
Кога сварихте да изпишете три !!! страници Crazy
Виждам среща се заформя - ще дойда, макар да нямам нищо ново за показване Hug Последно в Джинджър кафето ли остава?

Unknown_lady много красиво се получава - давай смело Simple Smile
Харесват ми много пейзажа на djuri, орхидеите на silvanapei, чудния пейзаж на Хипатия, и този на Зори, абе въобще си падам по всички пейзажи Hug
Венипух и ти напредваш, вижда се Peace

# 46
  • Пловдив
Хайде и аз пуснах подаръчето на моята жертвичка  smile3503
Да го чакат нейде из Софийско....  smile3521

# 47
Здравейте мацки
Най-накрая си дойдох от Бургас и не мога да ви изчета.За 1 месец сте изписали толкова мнооого.Поне ще имам какво да правя следващите дни Simple Smile
Толкова съм доволна,защото ходих до София и пих кафе там където си правите срещите.Стана съвсем случайно-зад Мак Донълдс.Познах го по снимките които сте побликували от срещите ви.
Иначе реших от Бургас да си купя гобленче ама направих много голяма грешка.Трябваше да си го взема само с гобленов бод обаче продавачката ме омая с един и без да мисля го взех.На фирма "Royal Parish".Вътре има :
1.Cross stitch
2.Half cross stich
3.French knot
4.Backstitch
5.Long stich
И всеки един бод има значение с колко ката конец ще бъде...трябвало да стане релефен.Мале като взех да го шия това нещо няма оправия и сега си стои така самичък изоставен.Иначе е мн красив...едно момиченце с роза.
За сега толкова от мен,а вие продължавайте да творите  newsm10

# 48
  • гр.Добрич
Здравейте на всички. Редиците ни с всеки ден стават по-големи.

Честита ни нова темичка. Кетри Hug

Започнах с голям мерак вчера Дименшънчето, но се оказа че 18-та ми идва много ситна. Май ще си купувам лупа за него. Цяла вечер се кьорих и малкия иска  да помага, защото преди му давах да направи някой бод, но сега аз не виждам дупките. Laughing

Ето го рамкиран и Фервакото:
http://images.spinki.multiply.com/image/1/photos/2/600x600/13/P1 … mp;nmid=110197611
Не са го опънали като се разбрахме, но поне знам че няма да повторя в това ателие.
Гърбовете на вашите гоблени как изглеждат? Върху моят има залепен 1 бял лист хартия и то така нагънат Sad Аз си мислех, че трябва да е твърд.
http://images.spinki.multiply.com/image/1/photos/2/600x600/14/P1 … mp;nmid=110197611

# 49
  • варненка от София
Spinki, Вервакото ти е много хубаво, не зная какво си искала при опъването, но и така рамкирано  ми харесва, но си спомням, че много сериозна беше цената на рамката, а за гърба наистина е малко претупан. Тук в ателието на ул. Кюстенджа отзад слагат дебел картон и са го закрепят с телбод, стабилно е, ще снимам и ще покажа.

На теб не ти ли се идва на срещичка във Варна?

# 50
did_tag,
ший с два ката конец кръстчетата и с един кат бекстича.
Може ли да видя схемата?

snowdrop,
по- едра е 25.Тя има 25 нишки на един инч.
1 инч е равен на 2.54 см
28 каунт е с 28 нишки на инч и отговаря на Аида14

irein,
изобщо не е грешна покупката ти:)
Доколкото си спомням този комплект не се намира лесно по магазините-реални или виртуални:)

# 51
  • гр.Добрич
Марулке, тъй като гоблена е неравен от всички страни, се разбрахме да оставят по 3 бели квадратчета от всички страни за симетрия, но отляво няма празно, а направо започва гоблена. Отделно си мисля че е много опънат, защото на места се крият белите редове. Под този бял лист на фърба се вижда къде точно свършва панамата. Тя просто е обърната, а аз си мислех че ги изрязват. Както и да е, наистина много си харесвам гоблена, рамката излезе 50лв.

Обмислям идеята, но следобяд щеше да ми е по-удобно. Докато станем, да закусим, 1 час път. Mr. Green

# 52
  • Пловдив
did_tag,
ший с два ката конец кръстчетата и с един кат бекстича.
Може ли да видя схемата?
Засега толкова, дано се види нещо, че нямам скенер в къщи и пробвах с фотоапарата.

Аз ще почна с 2 ката, ама ако не ми стигнат конците, никъде не пише на разбираем език каква марка са.

# 53
  • Варна
spinki и моите първи рамкирани гоблени имат такава подобна хартия отзад, но последните които правя в ателието на ул Кюстенджа изглеждат по-различно Simple Smile Ето така:
или така, ако имат пластмасово паспарту

# 54
http://picasaweb.google.bg/anelia503/2#5306381628739477938
схемата и ключа на тази африканка има ли някой
ще бъда безкрайно благодарна ако някой ми помогне да си я изтегля от някаде
  bouquet
  bouquet

# 55
  • Пловдив
анджето, аз я имам, но нещо не се справям с качването на схемите, така че, ако искаш - дай имейл на ЛС и ще ти я пусна  Peace
А, като си говорим за Ланарте... някой знае ли с какви конци комплектоват оригиналите си  newsm78 Все имам чувството, че няма да ми стигнат, а уж съм доста пестелива  Thinking

# 56
Хей Варненки, пишете ме и мен за срещата. Ще дойда с най-голяма радост!
А това VERVACO  ми напълни душата....

# 57
SPINKI,претупали са ти рамката и доста пари са ти взели,но гоблена ти е прекрасен. Погледни от друга гледна точка - нека да има малко кусури,за да не ти го урочасват  Wink
UNKNOWN LEDY,SNOWDROP,не съм ги поръчвала от никъде тези гоблени. Една приятелка беше ги открила в някакво магазинче в София и ми ги беше купила по моя поръчка/скоро след това тя каза,че магазинчето е закрито/.
DID TAG,мисля,че конците ще ти стигнат за 2 ката/съдя по тези,които са у дома/ или поне така ми се струва.Пробвай,защото и аз мисля да ги шия така,ама първо ти  Wink за проба  Mr. Green

# 58
  • варненка от София
http://picasaweb.google.bg/anelia503/2#5306381628739477938
схемата и ключа на тази африканка има ли някой
ще бъда безкрайно благодарна ако някой ми помогне да си я изтегля от някаде
  bouquet
  bouquet

Анджи, качих я тук. Имай предвид, обяче, че оригиналът се шие на тонирана панама, която си е специфична за Ланарте и не може да си я купиш отделно.

В Аксиома има малък модел на африканката и е за около 23 лв.

# 59
spinki,след това Вервако   Shocked ми иде да си сваля гоблените от стената  Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт