МАМИ ЗА НОЕМВРИ 2009

• 22 806
  • 312
  •   1
Отговори
# 150
време е май и аз да се присъединя Simple Smile
по мои изчисления терминът ми трябва да е 1-3 ноември. толкова съм щастлива. Бебчето не беше планирано, но вече и двамата толкова го искаме, направо немога да си намеря място.
много хубава темичка си имаме, надявам се да си помагаме и на всички леко бременеене Simple Smile
целувки Heart Eyes

# 151
maymunski Hug Hug Hug Hug
Най- накрая и ти да дойдеш! Simple Smile Как си? Леко бременеене и на теб и най- хубавото бебе през ноември Simple Smile baby_neutral

# 152
Здравейте бъдещи НОЕМВРИЙСКИ мами!
Аз съм от НОЕМВРИЙКИ 2008, влизам да ви пожелая лека и безпроблемна бременност.
И един поздрав от мен:

Всичко знам за тебе, бебе!

Мая Дългъчева

Днес татко ме гушна и радостно рече:
„В корема на мама живее човече.
Дали е момченце или пък момиче?
Дали ще е братче или пък сестриче?

То колкото житено зрънце е само,
но спи и расте под сърцето на мама.
И сигурно много прилича на тебе,
когато си бил във корема и бебе.”

Туй, че нашето бебе пораства, е ясно.
Ами как се побира? Не му ли е тясно?
„Не, не се тревожи! – Мама права застава. –
Виж, коремът ми също расте, наедрява.

Все едно е хралупка – тъмна, топла и мека,
все едно е къщурка – и просторна, и лека...
Ден след ден се заобля, ден след ден се издува –
има място за бебчо дори да лудува!”

Вече в кухнята често заседява се мама.
Ние с татко се смеем, че похапва за двама –
два банана изяжда, две филийки препича...
И след малко от глад към хладилника тича!

Ала то е, защото се храни със нея
бебчо, дето в корема и кротко живее.
Как, ще питате вие, като няма устичка?
Ще ви кажа – през някаква тайна тръбичка.

Понякога мама бледа лежи.
Навярно коремът и доста тежи.
Тогава съм мил – безшумно се движа
и заедно с татко за нея се грижа.

Когато заспи, стихват стъпки и песни –
съня и не бива никой да стресне!
Влакчето даже мирува, кротува,
защото и бебето също сънува.

Колко много коремът на мама порасна!
Всяка рокля предишна сега и е тясна.
Вътре бебето шава, премята се, рита
и почуква с юмруче... За мене ли пита?

Знам, не вижда оттам непознатия батко,
но познава гласа ми и този на татко,
затова му разказваме как си мечтаем
скоро заедно с него у дома да играем.

С нетърпение питам: „Защо ли се бави?
И кога ще излезе? Да не би да забрави?”
„Още малко остана – моят татко отвръща. –
Ще ухае на бебе после цялата къща!”

Най-накрая е тук! Вече имам сестриче!
Вижте, то се усмихва! Вижте, то ни обича!
Ох, как искам по-бързо да стане голямо!
Не расте ли и братче в корема ти, мамо?

# 153
mirabela   bouquet Стихотворението е невероятно!!!!! Насълзиха ми се очите!!!! Просто е уникално! Най- искрени поздравления!!!

# 154
  • Бургас
Да ви попитам -трябва ли да споделим на най-близките за нашето щастие или да си го пазим само за себе си докато не си проличи?
Чувала съм какви ли не бабини-деветени...Току-що се наложи да кажа на свекървата и сега се чувствам малко некомфортно.  Wink
Тя малко ме обнадежди като ми каза,че се казвало, за да не бъдел бебчо срамежлив като порасне. Офф, незнам, може би сгреших.

# 155
  • Пловдив Белащица
Весита, аз не съм от суеверните. Единствено чакам да видим на ултразвук всичко наред ли е и ще разберат всички.
И с първото не съм крила, хем беше след стерилитет, дълго чакано бебе

# 156
Mango как каза на мъжа ти за голямото събитие.Сигурно е литнал от щастие.
Веси аз казах веднага щом разбрах, но аз за нищо не мога да мълча по принцип.Даже историята помни една снимка в детската градина, на която съм със залепена с тиксо уста.Но това е друга тема.В крайна сметка ако искаш споделяш или не-въпрос на личен избор. Hug

# 157
  • Пловдив Белащица
За първото ли как казах или сега за този тест. Първият път като му казах, следващите ми думи бяха, че нищо не есигурно докато не го видим на ултразвук, после да чуем сърцето и да мине поне 12-та седмица  Crazy. Повече си бяхме уплашени дали ще е истина всичко до край, след толкова чакане.
А сега, не го очаквахме толкова бързо да стане, та ни беше като лек шок.

Така че нито първия, нито сега сме литнали от щастие. Аз и сега в акъла ми са една камара щуротии. Като толкова съм чела покрай стерилитета.

# 158
Ох няма как да не е така.Аз все си мисля, че покрай хилядите проблеми не разбрах че бременността ми е едно приказно състояние.За втората живот и здраве май пак ще съм така.Важното е всичко да се увенчае с успех накрая. Hug

# 159
Аз пък от самото начало разтръбих на всички  Mr. Green и лентичка даже си сложих... , при все че знам, че първите три месеца всичко може да се случи. Но не вярвам, че самото казване може да предизвика нещо лошо, не съм суеверна...

Затова пък майка ми е. Тия дни ме инструктира да съм носела скилитка чесън в сутиена си и червен конец на китката против уруки....  Crazy

maymunski добре дошла  Hug
mirabela много сладка поема  Peace

# 160
maymunski-добре до6ла  Grinning
Desitalee ако това ще те успокои и аз съм като теб-не ми се спи, въртя се, ставам лягам и през цялото време съм така  Shocked Shocked Shocked направо не мога да се позная-преди едвам ставах сутрин  Mr. Green а сега съм като вампир4е.
Момичета вчера видях точицата  Crazy направо не мога да си намеря място  Mr. Green
Някой дали знае-докторката ми изписа едни глобули за гъби #2gunfire/мразя ги а те все се връщат/-Gyno Daktarin 3 бр.-малко съм притеснена да ги ползвам-нали уж не трябва лекарства първите 3 месеца  newsm78, а ние сме о6те то4ица само?
Мамите от миналогоди6ния ноември дали знаят?
Уф отивам на работа-целувки на вси4ки  Hug

# 161
maymunski добре дошла  Hug
mirabela благодаря за прекрасния стих, страхотен е  Hug
vessita аз предната бременност казах на всички, веднага след прегледа с ехограф. Всеки решава сам кога е готов да каже. Аз сега си сложих лентичката, но все още никой не знае за новината. След 6-та седмица ще им кажа. Мисля, че ще си помислят, че се шегувам  Mr. Green
mango много се радвам за вас. Всичко ще е наред.   Hug Има една поговорка: "Дано да не се случва това, което майката си мисли" Дано да съм я написала правилно.Смислъл, че майката от притеснения мисли все лоши неща-това да не се случи, онова да не е станало  Crazy Спокойно и леко бременеене   bouquet
tsvetkova_elica Norass / Лора много се радвам, че ни следите темата  Hug
desitalee Сакън недей  Mr. Green да ходим с гердани от чесън или мъжете ни да намират в сутиените подобни неща, които пропъждат дяволи  Mr. Green Ох, много ме развесели тази сутрин  Hug
Bureto аз съм ползвала подобни, но бях в напреднал стадий. Прочети какво пише в указанието  Peace
Ние отиваме на консултация, ще взимат кръв от пръстчето на Ели Sad Стискайте палци да не плаче, душичката  Praynig
До скоро!

# 162
Bureto същите Гино дактарин и на мен ги изписваха докато  бях бременна,3 пъти се лекувах с тях,като последния път беше 3 дни преди да родя LaughingМисля че няма за какво да се притесняваш,но ти си прецени.Успех  Hug

# 163
Добро ви утро, Hug

Хайде и аз при вас - по мои изчисления термина трябва да ми е около 4 ноември.
На преглед съм в понеделник, и след това живот и здраве, ще се похваля на всички.Това е хубава новина, трябва да се казва. Simple Smile

Със сина ми казах на всички още в 5та седмица - толкова ми беше развълнувано, че не можех да търпя да не си кажа.

Сега се получи доста бързо и не  ,че е неочаквано, но някакси не мога да повярвам още. Simple SmileДано при прегледа всичко е наред. Praynig

При първата ми бременност няколко пъти ползвах Полижинакс за течение и тем подобни, не съм имала проблеми.

# 164
Хрисси, Честито! Леле толкова много станахме, толкова се радвам!
За казването - при мен знаят само най- близките, моите родители и свекър ми и свекърва ми! А така искам да го изкрещя на всички Simple Smile
Мисля да изчакам да видим сърчицето (живот и здраве) и после може да кажа на някоя друга приятелка Wink
Ивонче, дано при чичо доктор всичко да мине ок, без много сълзички

Общи условия

Активация на акаунт