От днес АПРИЛките нетърпеливи си имат четири талисманчета щастливи!

• 19 443
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Gaja,честит рожден ден!Бъди жива и здрава,и много обичана жена и майка!

Enigma ,приятна среща с твоето момченце,да кажеш после на кого прилича Heart Eyes

Мамочка,снимката ви наистина е прекрасна Flutter

bore_kk ,заповядай  Hug:
Раждане с цезарово сечение,
Кърмене след цезарово сечение,
Секцио,
Секцио-не се плаши Grinning
Възстановяване след секцио

Жабче , Hugсъчувствам ти за безсънието,много е неприятно,аз също се чувствах преди известно време така Tired.Още мъничко,не остана,дано бебките са поспаливи и успееш да си вземеш съня след като се появят Heart Eyes

magdalena.savova ,добре дошла в клуба на страхотиите newsm43.Аз като достоен представител на сънуващите кошмарни сънища мога да те успокоя че няма страшно  Mr. Green.Започнах почти всяка нощ да раждам,или да скачам от едни високи скали... в едни дълбоки води Whistling,няколко странички по-назад бях писала за най-кошмарния си сън Tired,но вече взе да не ми прави впечатление...Не се тревожи,и не търси някакъв смисъл в сънищата,явно просто си по-емоционална в момента,и това се отразява Wink.Аз така си го обяснявам Sunglasses.

Desi_D ,много гадно с тая болежка Confused,почивай си повече щом така те отпуска,пък дано почувстваш облекчение и при движение в най-скоро време Hug.

Горещо разисквате темата за бебешки пранета,препарати,омекотители-прииска ми се и на мен да започвам,но имам още неща да купувам,и мисля на един път всичко Rolling Eyes

Слинг и/или кенгуру не съм ползвала,ще са ми интересни впечатленията ви.mara casy  bouquet за информацията по въпроса,и за линковете.

Еееей  sunny_777,здравей Hug!Браво че вече си си вкъщи,почивай си,ние продължаваме да стискаме палците бебчето по-дълдо да стои на топличко в коремчето fingerscrossed.Пази се Hug.

# 136
Gaja, ЧРД! Голяма да порастеш и много щастие в тази година от живота ти! Най-хубавия подарък да го получиш около Великден!   bouquet
Мамочка, снимката е много специална.   bouquet
Благодаря ви за отговорите относно чуденката ми за по-тапициращите връхни дрешки. Въпросът ми беше поради моето безумие да обличам върху себе си повече от необходимите ми дрехи.  Embarassed Това е причината да се притеснявам, че ще навличам дребната по мое усещане.
За течните перилни препарати - всеки път си искам и дозатор да ми дават, защото ми изглежда по-завършена опаковката така. Обаче си ползвам отделението за нормалния прах.
Омекотител не мисля да ползвам засега.
После ще се появя пак, че кръвното ми играе номера.  Tired

# 137
Здравейте и от мен!
Gaja, Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава и пухкаво бебече на финала!
Съни 777, радвам се вече сте си у дома!
Sisely, коя е твоята офталмотоложка и работи ли по здравна каса? Скоро и аз ще трябва да отида на преглед.
Явно не съм само аз със странните сънища.....
По късно ще пиша пак.

# 138
  • Враца
gaja  newsm59

пожелавам ти много  txtloves  loveuuu newsm44 ,
много скоро да станеш mamma  на едно здраво и красиво  ylinfant smile3504

и да си много  newsm62

айла

къде мога да видя как се прави този слнг за който говориш че ще си правите с приятелката?

# 139
  • Някъде там...
Мария, ти ме накара да се замисля сега.  newsm78 В упътването на моята пералня пише, че течните препарати за пране се изсипват в отделението за прах и аз така си правя, въпреки че съм се чудела дали не изтича не където трябва. Иначе си имам едно допълнително съдче, което се слага, когато переш с белина. Но не ми е хрумвало да сложа направо мерителната чашка вътре при дрехите. В Саното на прах си има чашка иначе. А и аз обикновено си купувам големи разфасовки от прах за пране и чашки си имам в излишък даже - на тях си пише и в грамове и в милилитри.
Сънииии, радвам се да те "видя".  Hug Стискай още, не даваме на момъка да излиза още.
Дена, аз го имам на мейла въпросния справочник. Автор е mara casy.

Аз съм взела едно кенгуру, таткото ни категорично отказа да се увива в слинг.  Mr. Green Имам и слингове - с халки и без, кумата ми ще ми даде нейните. Иначе не виждам начин да се оправя с две бебета накуп.

Днес си личи, че мъжът ми го няма, нали?  Mr. Green  Joy

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 11:56 от Жабче

# 140
  • София
Gaja, ЧРД! Здраве ,щастие и любов  ти желая  и  невероятно красиви преживявания със семейството ти и  новото ви бъдещо попълнение   bdbaloni  bdbaloni  bdbaloni  bdbaloni !!!!!

Мамочка , Hug  разтопих се на твоята снимка  Heart Eyes ! Каква сладка картинка сте   Heart Eyes !

Олимпиас , аз съм същата  Crossing Arms . Давя  се постоянно . И като се задавя,от кашляне чак сълзи ми потичат  ooooh! .

Жабче , аз и моя баща (Бог да го прости )  сме на една и съща дата - 5 . А   с  мъжо не сме . Той щеше да е на една дата с бебето  Heart Eyes ,ако не бях секцио  Tired .

И в този ред на мисли ... не знам какви априлки  сме  Heart Eyes ,като половината май ще сме  мартенки    bouquet .

# 141
Жабче исках да те питам за този Солпадеин / за обезболяване след секциото/ - дали е ок да се пие в случай, че имаме възможност да кърмим веднага след раждането или трябва да се конслутирам... сигурно вече си писала, ама не си спомням, пък ми е направило впечатление, че при теб случайни неща няма, т.е. предполагам, че си проверила доста неща преди да решеш да вземеш точно Солпадеин като обезболяваващо / аз съм пълен лаик по отношение на лекарствата /....
Момичета някой знае ли вече как се казват нашите мили близначки - мен пък това ме човърка тея дни... няма ли как да научим....или пък е някаква тайна...

# 142
 Жабче, някои перални може би имат отделение за течен препарат за пране. Това го четох в мартеничките. Но аз така съм свикнала и нямам никакъв проблем до сега.

Съни, много се радвам, че ни пишеш!!!  Hug Почивай си сега за да порасне момъка голям и силен, та чак тогава да излиза на среща с вас!  

Kafenceto мартенски априлки ще сме  Heart Eyes  baby_neutral
Мамочка, наистана много нежна снимка с твоята малка голяма принцеса  Heart Eyes
 Рони  Hug удържай го това кръвно, много е неприятно знам.  Confused

# 143
  • Някъде там...
Кафенце, извинявай, не съм разбрала.  Embarassed
mara casy, акушерката на курса за бременни ни го каза това за Солпадеина, а мъжът й все пак е гинеколог, та би трябвало да е ОК. Мога да погледна и в листовката му какво пише, че аз направо го пъхнах в чантата за родилното...
Мария, нямам специално отделение за течен прах, в отделението за прах на гранули си го сипвам, но понеже тръгва да тече нанякъде и съм се чудила къде се излива, та затова се замислих.  Rolling Eyes

При мартеничките като гледам какъв бебевалеж започна... другия месец очаквам и при нас същото.  Blush

# 144
  • Бургас
Мария искам да те питам кой  е детския Персил

# 145
*dessi*, много ти благодаря за информацията. Веднага ще я разгледам най - обстойно.

# 146
Ето пак забравих, исках да споделя какво ми каза една мама със секцио - КОНТАКТУБЕКС - вазелинче за мазане на белега след секцио, 1 път дневно - 1 месец... аз лично мисля да си взема един, пък вие се чувствайте информирани  Hug Hug Hug
за циците ми препоръча ЧИСТ ЛАНОЛИН, който не трябва да се мие преди кърмене / а за мамите от германия на medela - purelan100 -което си е пак чист ланолин, просто е немски/
също така ми каза, че по време на кърмене е хубаво, за да се намалят коликите на  бебенце да се избягвата всякакви бобови, цитруси, краставици, кафе, какаови, сини/прясни сирена...
очаквам мамите с опит да коментират по-горе написаното, макар че част от нещата вече сме ги коментирали...все пак преповтарянаето на мен ми действа успокоително, особено като прочета нещо, което съм запомнила, се чувствам по-подготвена...
радвам се, че съни писа...  bouquet

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 12:32 от mara casy

# 147

Яна, Персил имат бебешка серия/0-18мес/ - течен препарат, прах на гранулки и омекотител и детска серия/1-6 год./ - течен и прах. В България май  все още ги няма тези серии. На мен ги го пратиха от Гърция.

Ето това е на външен вид, ако го има някъде тук.

# 148
  • Бургас
Здравейте, аз отдавна не пиша /няма нищо интересно/, но ви хвърлям по едно око от време на време  Mr. Green. При нас второто секцио вече е сигурно- плацентата е много ниска и бебето е с крачетата на долу, което значело че доста трудно ще излезе нормално, но с тази плацента няма как да се случи  Close, не съм особенно щастлива, ама това е положението.
Влизам с конкретна молба към момичетата от Габрово и региона- предстои сега в събота да пътувам на там за 3-4 дена и ми се иска да имам кординати на добър гинеколог ако нещо се случи /или някой тръгне да излиза/, да съм подгответа. Благодаря предварително на всички    bouquet   bouquet  bouquet

# 149
Ето списъка,които на мен ми дадоха,но определено моя е 5 пъти по дълъг  Mr. Green
за бебето
2 комплекта пелени
2 пакета памперси
хавлия и сапун
клечки за уши
2 ританки
2 камизолки

за майката
2 нощници
еднократни чаршафи-3 бр
чаршафи
лигнин