От днес АПРИЛките нетърпеливи си имат четири талисманчета щастливи!

• 19 422
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
                                       party006  Gaja, Честит Рожден Ден!   party006
 Flowers Sunflower Flowers Rose Flowers SunflowerЖелая ти здраве, още много духнати свещички върху тортата и сбъднати желания! Flowers Sunflower Flowers Rose Flowers Sunflower

Съни, Hug Hug Hug
Мария и аз не съм го срещала този Персил. С Дани ползвал Персил Сензитив, но и Саното ме заинтригува. Thinking

За обличането на бебчетата знам, че в началото нямат добре изградена собствена терморегулация и трудно може да прецени човек топло ли им е или студено,т.е. не се потят. Помня Дани като се роди лятото...беше ми много трудно да преценявам как да го обличам, хем да не го претоплям, хем да не е много леко облечен.

Кенгуру ни подариха на погачата, но да сме го ползвали 1-2 пъти, нещо не му се понрави на кенгурчето.

За раждането със затворени очи при мен си идваше от самосебе си. Имах много силни напъни и нямах време за викане и цъклене, по-скоро пъшкане да е било в паузите. Но ако се напъва долу ниско не виждам как ще излезнат кръвоизливи в очите, но лекарите си знаят работата. Thinking

# 151
  • Някъде там...
Ето тук има картинки как изглежда Саното, както и ориентировъчни цени: http://papagal.net/index.php?main_page=index&cPath=79_91
В началото на бебетата им работят само потните жлези на крачетата и на главата. Затова и нямат собствена терморегулация и лесно могат да бъдат претоплени или изстудени, на мен това ми е най-големия страх, че няма да знам колко да ги обличам.  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 15:29 от Жабче

# 152
Благодарности на mara casy  bouquet за труда и вниманието което е отделила за справочника ни,задоволих любопитството си ,а сега и рони
ако на второто включване сподели ще спя спокойно Simple Smile
Nanny за обличането на бебето не е чак толко трудно -обличаш го като себе си не е нужно повече или по-малко.Бабите имат навика да навличат децата и така веднъж ме викнаха под пара ,че Вики пищи и не спира да реве от 10-15 мин ,а като се прибрах и като видях как са я навлекли им казах ,че ако и тях така ги навлека ще пищят Simple Smile Мен са ме съветвали да се ориентирам по себе си и така винаги съм правила с Вики ,това,че е бебе не означава ,че трябва да е по-дебело облечено,а когато спи и няма движение се покрива с пелена,одеало или др. съобразено със сезона.Да ти кажа за напъните съм съгласна ,че докторите си знаят работата ама въпроса е там ,че напъваме ние Simple Smile,а в най-важния момент ако сам не усетеш няма и да чуеш какво ти обясняват.
Момичета ако се чуете с Дидка попитайте я за имената на бебките (ех пусто любопитство Simple Smile)

# 153
  • Бургас
деси054224 за какво са два пакета пмапери, един пакет има 98 бройки, ти да нямаш няколко бебета

За обличането на бебето аз знам за първата годинка да е с една дрешка повече от нас и наче клкото сме ние облечени

# 154
Здравейте, мамчета!!!

Gaja, честити рожден ден!!!! Нека получиш най-прекрасния подарък през април!!!!  newsm59  party023

Честито и на Дидка!!!! Дано двете й съкровища бъдат живи и здравички, много послушни и само с радост да даряват мама и тати!!!  ylinfant  ylinfant

При мен нещата са наред! На рождения ден си изкарах страхотно! Ходихе във Веселото село и там имаше много танци..... От много време не бях ходила на заведение да танцувам!!!

Сега като разберете какво ми се случи във вторник..... Ние нали живем в планината и във вторнк вечерта се прибираме с мъжа ми и още едно семейство към нас, но пътя беше много заледен и на едно място колата не можа да продължи нагоре. От там трябваше да я обърна на заден, но когато дадох назад и задницата й тръгна да се върти, а от дясната страна на пътя има дере. Аз като се притесних и започнах да плача, от там решихме другото момче да свали надолу колата и в момента, в който излязох от нея тя тръгна надолу и повлече и мен. Тръгна точно към деретооо....няма те представя какъв стрес изживях. При което няколко секунди колата се свличаше надолу и аз с нея и изведнъж спря! #Crazy Тогава, аз изтичах при мъжа ми и другото момче се качи в колата. Добре че всичко с нас е добре!!!! Не успях да падна и няма никакви поражения, само огромната уплаха, която изпитах! Вчера вднага отидох на лекар и всичко с бебока е наред!!! Но ми казаха повече да не карам. За съжаление не мога.... Sad Но мисля, наистина щом вляза в 9 месец да огранича шофирането!!!! Трябва определено много да се пазим вече!!!!

Много  Hug от мен!!!!

# 155
Еххх докато ви изчетаааа ooooh!

very nice,благодаря за инфото Hugако се сетя нещо ще питам Peace

ани4ка какви са тези изследвания  за които пишеш,нещо по-различно ли е newsm78

Гледам,че пишете за Саното.Аз за тази марка научих преди няколко години.Тогава,а и сега рядко намирам препаратите им.Има само на някой места и то не всичките им продукти.До колко знам това е израелска марка,купувала съм си тяхни препарати за почистване и са страхотни,мн силни и почистват здраво без мн мн да се напъваш да търкаш.За праха не знам не съм го ползвала.Мисля да си ползвам Тео бебе.Моя приятелка е на такъв от раждането на детенцето и до сега е с него и няма проблеми Peace

Съни мила толкова се радвам че пак си тук Hug Hug Hugхайде почивай си и когато можеш само драсвай да знаем че си добре. Praynig

За напъните също съм чувала че добре да е със затворени очи и да се внимава за да не се отлепи ретината ама то Божа работа Praynig

Ние с бебка сме добре засеега,тя ту е активна ту си кротва ами явно това ще е положение виждам че повечето сме така.Важното е да ги усещаме Heart EyesКупих си на Себа мед някаква ново лосионче излязло с фитостероли/каквото и да значтова/и се мажа вче от 2-3 дни.Ами да ви кажа родих се Partyкоремчето ми стана гладко и вече изобщо не ме сърби.Това е положението понякога евтиното ти излиза през носа.

Щях да забравя,Гая мила честит празник бъди мн здрава и силна и със хубаво здраво бебче в скута април  newsm59  bigdance2 newsm38  ura

# 156
yana_kuncheva написала съм това което ми дадоха,може би различните марки памперси имат различни бройки ,моя пакет е от 37 бр мисля!Може би около 20 памперса ще са достатъчни!
Съни добре си се завърнала  Hug
emanuela88 какво си изживяла само  ooooh! ,недей да караш когато е заледено !Добре,че не ви се е случило нищо лошо!
И на мен ми е любопитно как се казват първите ни бебчета Blush

# 157
anel23 браво за достойното представяне по телевизията. Значи си имаме и тв звезда.  bouquet

sunny777 радвам се, че отново си при нас. Почивай повечко, че малко остана.

emanuela88 - какъв кошмар си преживяла, не е истина какво е можело да се случи. Добре, че всичко е приключило без произшествия.

*dessi* страхотни линкове си ни изпратила. Благодаря ти   bouquet

# 158
На вас  ли ви е любопитно?!Аз ще умра от любопитство Mr. Green

Gaia, да ти е честит рождения ден  bouquet Да си най- щастливата и най- обичаната,а през април най- сладкия подарък!

Емануела,направо настръхнах Shocked Добре,че всичко сега е наред!

Мамочка, снимката е разкошна Heart Eyes Малката толкова сладко  те е гушнала Hug

Съни,добре си ни дошла Hug Звучиш много добре и дано така да продължава Praynig

Mara Casy
,благодаря ти за информацията за медела.Аз ходих до аптеката да търся кремчето на Авент,но странно,че дори не знаеха,че Авент има такъв крем.Въпреки че марката е доста разпространена. Препоръчаха ми обаче друга марка,което пак си е чист ланолин и няма нужда от отминаване.Но оше не съм си взела.Вие кога мислете да почнете да се мажете? Аз все си мисля,че ми е малко рано.Все пак имам два месеца до термина.

# 159
Gaja,  newsm59

Жабче, за съжаление някои от производителите на платове и дрешки използват силиконови омекотители,с които прикриват по-ниското качество на платевете,от които са изработени дрехите им. След няколко пранета /а може и след първото/, този силикон се отмива и дрехите стават доста по-твърди. Жалко,но факт!

Момичета, някой чувал ли е дали в МД-София има възможност таткото да присъства на раждането? Нашият татко май твърдо е решил, че иска да е до нас през цялото време, но не знам дали точно в Майчин дом това е възможно...

Аз съм вече трети ден вкъщи и започва да ме обзема някаква странна треска-до сега все си повтарях, че има мнооооого време,ама като се замисля,че утре влизам в 36г.с. - май не е толкова много времето...

# 160
Здравейте мамчета!

Gaja, Честит рожден ден мила  newsm59  Желая ти здраве и едно хубаво пухкаво бебоче  Hug

Аз докато изчета първите 6 страници и вие сте написали още толкова  Crazy
Kafenceto, и мен ме предупредиха, че може и по-рано да тръгне бебчето, но ние много си я харесваме датата 5 април и се моля да устискам до тогава  Praynig
Коментирате столчетата за кола, моята количка е 3в1, има зимен легнал кош, столче за кола и летния вариант. Скоро ще кача снимки в албумчетата. Аз мисля че всичко ще си ми влезе в употреба  Peace
Мамочка, ама много сте сладки  Hug
Жабче, аз си купих Сано Маскима течния. Сестра ми переше с него, на 5 кг пране се слага половината от капачката му. Има страхотен аромат и дрехите са много мекички, използва се без омекотител. Слага се в отделението за праха за пране, поне тя така правеше и не е имала проблеми. Аз като се прибера в Бургас се мятам вече да пера дрешки и да приготвям  Peace
bore_kk, аз съм в 34г.с. и бебка ми казаха, че е 2300 вече. Нормално си е като килограми, не се шашкай  Hug
Янче, Десинка, аз си взех Саното от Пикадили, 2 литра течен беше 21-22лв. Деси, а ти от къде до твоя офис го взимаш, нали на мен ми е до вкъщи?
Suny777, радвам се че си добре мила, почивай повечко  Hug
Ох на мен в Майчин дом ми казаха да си нося само неща за лична хигиена за мен, за бебка нищо. Там всичко имали. Но аз нали съм Петко неверника, та пак мисля да сложа това онова в сака  Rolling Eyes

Много се радвам, че името, което сме избрали за бебка ви харесва. Ние искахме да е хубаво и българско име  Heart Eyes Деси, и Камен е страхотно име  Peace

Целувки от мен, че много се увлякох   bouquet

# 161
Gaja, Честит Рожден Ден!   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Мария,нямам и аз май спец. отделение за течен перилен препарат  Rolling Eyes

desi054224,много дълъг списък  Rolling Eyes  Grinning При нас за бебето искат само 10 бр. памперси

За обличането на бебето-аз съм обличала също с една дреха повече от мен  Rolling Eyes

emanuela88,наисти щом ти се отразява зле не шофирай Peace

Момичета,Дидка 123 ми прати смс,благодари на всички ви за подкрепата   Hug

Мамочка,големи сте сладурки  Heart Eyes

Аз вчера ходих да си взема 45 дневен болн. и бебето се е обърнало,затова и толкова ме болят ребрата,според гинекол. ми е едро бебе  Rolling Eyes и пак според нея ще е момче  Shocked Вече ще ме сбъркат,в 5-ти месец момче,в 6-ти момиче,сега пак момче  Shocked ужас ,а всичко в розово взех  ooooh! и  комплекта за изписване даже  ooooh! И ми забрани да раждам до 25-ти март,после можело  Crazy

Отивам да шетам

ще добавя всички писали ми на лични  Hug

# 162
Здравейте момичета досега не съм писала ,но през цялата бременност бях с вас и четях какво пишехте . Моят термин беше 21/04/09г. е родих на 19 /02/09 г.в 32 г.с.  две момиченца 1490 гр. и1420гр
Вмомента са в кувиози дишат сами и вече се хранят .Родих в Майчин дом и ако искате моя съвет не раждайте там ....условията и отношението са ужасни дори да си платиш .Аз нямах избор защото бебетата са много малки и там е най-доброто за тях .Сега мога да ги виждам веднъж в седмицата и то ако в отделението не е натоварено ,иначе сведения ми дават всеки ден .

# 163
betybo, да са ти живи и здрави малките съкровища и много скоро да си ги гушкате вкъщи!
Страхотна новина-имаме си още една вдойка близначета!

А какъв е бил проблема в МД? При кого си раждала?

# 164
Аз сигурно съм последната, която ще честити на Дидка.... Embarassed
...но ще го направя от сърце!
Диди, да са ти живи и здрави малките шушулки! Да растат бързо и безгрижно!

betybo, да са ти живи и здрави и твоите две слънчица! Flowers Sunflower Flowers Sunflower

Жабче, 'хвани' и буквата"h" в линка, за да не се чудят някои мами, защо не се отваря. Peace Мерсаж за инфото! Hug

dena_klv в моя случай, когато раждах всички мене чакаха, да ми дойдат напъните. Не са ме карали да напъвам без аз самата да усетя, че трябва, а и напъните бяха толкова силни, че и да исках не можех да не напъвам. Но всичко е толкова индивидуално, понякога напъните са слаби и наистина трябва да се вслушваш какво ти говорят.
 Ох, да ви кажа, стигне ли се до напъване, работата е почти свършена и болка не се усеща толкова...

Io_io , не съм чувала за МД дали може таткото да присъства. На други места обикновено тази услуга се заплаща, но я има. Thinking

emanuela88 ей, пази се и ограничи по възможност разходките с Бу-то.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт