Турски език за начинаещи 3 - Хош гелдиниз

• 58 934
  • 445
  •   1
Отговори
# 120
И аз установявам, че слушането при мен е основен проблем. Много ми е трудно, като не мога да слушам уроците на живо. Мъча се да гледам сериали на турски, песни на турски - да свиквам фонетично с езика, ама трудна работа. С граматиката криво-ляво ще свикна, може би ще я понауча, но говоримо çok zor. Стефи, мерси за инфото - ще влезе в употреба.  Hug

# 121
ZOR DEYIL bUBA  bouquet  :bouquet:ISTERSEN KOLAY

# 122
Евет ,бурада им.
Опитах се да преведа  69 -та но не разбрах само като информация или дословно с пряката реч и вън от това биях на 52 -ра серия и не ми се искаше да си съсипвам усещанията и да карам от зад напред.Има ли смисъл?
Но сериите са все по напрегнати .До 67 съм

# 123
  • В тъмната гора.
Евет ,бурада им.
Опитах се да преведа  69 -та но не разбрах само като информация или дословно с пряката реч и вън от това биях на 52 -ра серия и не ми се искаше да си съсипвам усещанията и да карам от зад напред.Има ли смисъл?
Но сериите са все по напрегнати .До 67 съм

Превеждат се само диалозите и монолозите, като отделяш сцените с точки или звездички. Писала съм ти на лични, каним те да ни помогнеш.

# 124
Мишел, много блогодаря!
 Срам е да си призная ,но зациклих на 28 тема в другия форум "1001 кърпичките извадете ..."и не мога да вляза в следващите теми. Embarassed
Да, ще участвам с удоволствие в преводите  щом знам ,че не е безсмислица.Като дете съм изучавала турски и ще се радвам да си го опресня. Сега моля те ,ярдъм ед бана ор хелп ми....  bouquet
и с тези бели букви нещо не мога да се оправя, но кажи от коя серия да се вмъкна на преводите и какви срокове да спазя.Ще се организирам бързо.Щтеше да е по -лесно ако имахме текста от турски.

# 125
buba_bs , разбирам те, джанъм, това наистина е проблем. Опитвай се да четеш на глас, например.
Стефи виждам е намерила полезен сайт, отново.  Hug

# 126
  • В тъмната гора.
Мишел, много блогодаря!
 Срам е да си призная ,но зациклих на 28 тема в другия форум "1001 кърпичките извадете ..."и не мога да вляза в следващите теми. Embarassed
Да, ще участвам с удоволствие в преводите  щом знам ,че не е безсмислица.Като дете съм изучавала турски и ще се радвам да си го опресня. Сега моля те ,ярдъм ед бана ор хелп ми....  bouquet
и с тези бели букви нещо не мога да се оправя, но кажи от коя серия да се вмъкна на преводите и какви срокове да спазя.Ще се организирам бързо.Щтеше да е по -лесно ако имахме текста от турски.

Къде да ти пратя някои неща да ги редактираш и поправиш? Можеш ли да ползваш системата за лични съобщения?
Имаш ли скайп чрез който да се вързвам с теб.Аз най-вероятно не владея езика като теб и ще се налага да си пишем.

# 127
Каиги, Мистик, има ли някакво правило за поставянето на ударението в думите на турски?

# 128
Мерхаба от мен  Hug

Каня бургазлийките и бургазлията тук на благотворителен базар  Grinning
От 10-12 Април на Тройката  Heart Eyes

# 129
  • В тъмната гора.
Каиги, Мистик, има ли някакво правило за поставянето на ударението в думите на турски?

Имаше такова нещо, но ще проверя в учебника малко по-късно тази вечер. Ще се радвам Каиги да обясни обстойно.

# 130
По-принцип е на последната сричка ударението, но има и изключения. Ако искате  по-подробно мога да ги напиша.

Желаещи за упражнения има ли?

# 131
Желаещи за упражнения има ли?
табии джанъм табии  bowuu Hug

# 132
Момичета, много ще съм ви благодарна ако дадете малко инфо за ударенията, че нали сами се учим да говорим  Grinning

Давай, Каиги, давай упражнения, че клеясахме  Mr. Green

# 133
  • Виена
Мерси за поканата за великденският пазар ,сега момичета отцъствам защото имам проблем с женита.АХ ЖЕНИИИИИИИИ?
сКОРО ЩЕ СЕ ВКЛЮЧА .РАЗБЕРЕТЕ МЕ МОЛЯ....

# 134
Мерси за поканата за великденският пазар ,сега момичета отцъствам защото имам проблем с женита.АХ ЖЕНИИИИИИИИ?
сКОРО ЩЕ СЕ ВКЛЮЧА .РАЗБЕРЕТЕ МЕ МОЛЯ....

кажи какъв е проблема, да помагаме  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт