Отговори
# 195
  • Sofia
Лукрециана, да не си прещипала някой нерв? Изведнъж ли те заболя или постепенно? С една дума - сецна ли се или е друго? Защото, ако е сецнато - лежане му е майката! За съжаление всякакви мазила сега са неподходящи за кърменето...Sad Иначе може да си настинала.
Не че ти помогнах много, ама...  Hug

# 196
Коте, отведнъж стана като се наведох към фурната и храс! А аз кърмя сега наистина и не ставам за лекрства, а за лежане само мога да си мечтая:)))

# 197
Добро утро и от нас Simple Smile
Искам да ви питам за Вигантола - аз малко се притеснявам да не му се затвори много бързо фонтанелата и съм в голяма дилема дали да не давам един ден 2 капки, а на следващия 1 капка  newsm78
Определено има разлика в отвора, откакто давам, а пък не мога да преценя дали е бързо или бавно...Разбира се, ще чакам доки да каже, ама на едни наши познати с детенцето стана беля с тоя вигантол и аз малко се притеснявам... На вас по колко капки ви изписват?

Хубав ден и много  Hug

На нас ни изписаха по 2 капки,а от втория месец по 4.

Иначе добрЮтро и от мен Hug

Честити месечинки на порасналите бебоци и техните мами.Леле,ами аз сега се сетих,че ние утре ставаме на един месец...Кога мина това време ooooh!
Ние сме "войната вкъщи" през нощта и "лека нощ,деца" през деня.Наско заспа в 8.45ч.,след като не беше спал цяла нощ /и ние бяхме солидарни с него,не по наше желание Mr. Green/ и сега пропускаме яденето в 9ч. Ама как да го будя след като е будувал и ревал през нощта? Ако го събудя няма да заспи и пак ще се почне с люшкането и това,което аз наричам пеене "оооооооо",като последното "о" е силно изразено Joy
Оф,много глупости написах,но това е,защото вече незнам къде се намирам.На очите клечки трябва да си сложа,за да ги държа отворени... Tired

# 198
Честита месечинка на Габриела и Хилендара! Да растат здрави и послушни деца!

Тази сутрин Крисито е много спокоен, да чукна на дърво да не урочасам нещата, и отивам да пийна едно кафенце и за пръв път от доста време да закуся  Grinning Пис-че и аз мислех че коликите на баткото трябва да минават и те почти бяха спряли, ама може би защото и капките му спрях и започна всичко отначало  Rolling Eyes , нооо трябва да си ходят вече, че го изтормозиха Heart Eyes
За вигантола и на нас ни изписаха първо по 2 капки, а сега след консултацията вече сме на 4.
Фокси от поста ти лъха толкова свежест, как го правиш  Hug А аз няма да се оплаквам повече че ми се спи Embarassed

# 199
Здравейте и от нас! Надявах се днес да понапече слънчице ама нейсе ще чакаме Март. Честита месечинка на Габи и Дара! Мартеничке  hahaha това с плюенето и ние го открихме вчера както си сучехме само изплю цицата и с присвити уснички издиша през устата много ефектно му се получи Joy това сигурно го тренира за Инфакола защото нещо хич не го кефи вкуса му голямо мръщене и въртене е като му го давам.
Акта за раждане при нас беше готов за 3 дни и си го взехме само срещу личните карти  Peace
Сега ви оставям и отивам да се развихря  newsm79 hang cook Лек ден и  Hug от нас на всички

# 200
Лукрециана,това може да ти го оправи добър рехабилитатор!Аз имам координатите на доказал се такъв,но е в София.Потърси информация за Варна!

Фокси,на мен пък ми казаха за Вигантола точно обратното!Сега по 2 капки,а после по 1 капка.. newsm78 Да кажат и другите мами как са им предписали вит.Д-то...

# 201
Здравейте!

Относно вит.Д доста четох за него и реших да не давам дори и да ни го изпише педиатъра.Първо,че почти никъде вече не се дава допълнително добавка от вит.Д профилактично,второ,че предозирането е опасно,трето,че сме на АМ,а там си добавяме напълно дневните дози.И когато педиатъра дойде на посещение и я попитах дали да давам,тя каза,че отдавна не го практикува с което ме спечели на нейна страна.А и се оказа,че сме с малка фунтанела,така че добре че не го почнахме.Разбира се,че ако има обаче медицински причини ще пием и ние,но дано не ни се налага.А иначе за дозировката мога да кажа само от това което съм изчела - при изключително кърмени деца по 1 капка дневно,на АМ без.

Честита месечинка на Габи и Хилендара!!!!  bouquet

# 202
Хм, сега пък ме стеснахте с този Вигантол? Не съм чела нищо за него, и смятах,че е безобидно newsm78 На  нас ни изписаха по 2 капки дневно, за следващия месец не ми кзаха дозировката!

# 203
Хм, сега пък ме стеснахте с този Вигантол? Не съм чела нищо за него, и смятах,че е безобидно newsm78 На  нас ни изписаха по 2 капки дневно, за следващия месец не ми кзаха дозировката!
Не се притеснявай!Все пак това е масова практика тук и сигурно повече от 90 % от дечицата,вкл.и ние като малки сме пили вит.Д.Въпрос на избор е дали да се дава профилактично.При наличие на проблем да,но иначе...Сега се сетих,че в последната темичка на януарките се дискутира този въпрос и относно страничните ефекти има написано май но 3-та стр.от една мама.

# 204
Добро утро мами!Хайде няма ли да има бебета днес newsm78 newsm78 newsm78
На Хилендара и Габриела честита месечинка Hug Hug
След предната нощ..таи беше приказка..пу пу да не са ни уроки,спинка малкото ангелче почти  цялата нощ,само на два пъти поиска да гушне до гърдата на мама а не толкова да се кърми Wink
С тати сме се наспинкали и сме готови за дълга разходка..взимаме количката,бебчо, млякото си е в мама и потегляме..
Фокси,мила днес ти печелиш приза за най недоспала...или пък cutesmallcat ..то май ние трите много често си го делим....ако има и други който не спинкат предайте се Wink
Аз съм много доволна от този ЛЕФАКС за колики..мисля че ни помогна,и както Гея ми каза масажирам коремчето и това май му харесва на бебко,пък и го успокоява.
Днес при нас ще е 13 градуса..а утре 15 ура ..ще  има разходки

# 205
Ехо, едва изчитам  Simple Smile но да се запиша и тук с една ръка  Crazy

# 206
  • Велико Търново
Хайде и от мен почерпка за нашата първа месечинка
Момичета благодаря за поздравите за малката мишка! Мартеничке да е живо и здраво и твоето съкровище   bouquet
Нашата принцеса тази нощ не беше от най-поспаливите и още не мога да се освестя на кой свят съм. Ама ще я дебна да заспи и се гътам и аз, че да имам сили за довечера  Laughing
А и на нас не ни изписаха Вигантол, даже мислех да звъня на лекарката да я питам, да не би да е забравила. Резултата след вчерашната ни консултация - вече сме 4400 грама (+ 850 грама) и 55 см (+ 4 см). Пораснало е на мама човечето!

# 207
Здравейте и от нас   bouquet
Честита месечинка на Габи и Дара да радват много мама и тати  Heart Eyes

Ние си поспахме тази вечер, с малки прекъсвания, ама бива Simple Smile Аз пак има питанка от вчера нослето на бебка започна да хърка от време на време сякаш има хрема ... ама тя няма .... поглеждам в нослето  ... нищо за чистене няма  newsm78  Та взех да се притеснявам да не е някаква настинка, въпреки че няма други симптоми  Thinking Ако и при вас е така моля споделете, че вече изкуквам   Sad

# 208
Честита месечинка на Габи и Хилендара   newsm38
Утре са малчовците  newsm32 newsm32 на Фокси, ами ние дето сме на 30-ти  newsm78 кога да черпим?
Аз тази нощ се зарадвах, че сме спинкали добре, но се оказа, че тати дондуркал дундичка от 22ч. до 02ч. И най-интересното, че на татито не му минало през ума, че това дете трябва да яде - аде и на баща не е случило горкото  smile3555

# 209
Ето ме и мен, мислех да се включа за добро утро, а то станало обед вече .... ама 2 часа се хранихме този път .... с 3-4 почивки от по 10 минути  Tired
Честита месечинка на Дара и Габи!
А утре колко месечинки има ..... нали няма 29, 30 и 31 февруари .......

Да се включа и аз за Вагинтола. На нас ни го изписаха от 20-тия ден, като педито каза по 1 капка сутрин, но и да капнели 2 или 3 не било проблем. Да го давам сега докато е зима и няма много слънце, като постепенно ще го разредим, а през лятото ще го спрем. Преди седмица ходихме на преглед и всичко е ОК с малката, казаха ни да си продължаваме така да се храним и да пием Вигантола. И аз не съм запозната със опасностите, които съществуват при приемането му  ooooh!, но ние сме само на кърма, а и аз не пия никакви витамини или добавки та си мисля, че няма да навредя на малката.

Вчера не успях да пиша за еднократната помощ - взех си заповедта от Социално подпомагане и акта за раждане. Казаха ми, че между 15-ти и 23-ти март мога да отида в пощата да ми я изплатят. Т.е. получава се месец от подаването на молбата до получаването на парите.

Айде, чао от мен, че пак ревем ........ този глад ....... #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт