Отговори
# 105
  • Бургас
запис....утре ще се разпиша за да наваксам с темичките

# 106
  • Philadelphia, USA
kris_bo  ние се отопляваме/изстудяваме с климатици и досега не е имало проблем, а бебешкия от самото начало е така. В неговата стая е на метър от леглото му но не духа към него, а успоредно (хм ама че го обясних). Не би трябвало да е от климатика, нали духа сега топъл въздух Simple Smile

# 107
  • София
POНИ и на Марти така му става алено дупенцето като на маймунка, особено като сме с либеро. Мажа с кремче и минава.

За паданията ме накарахте да се замисля, аз не пазя много много Марти. По-скоро го уча да се предпазва. Преди два дни го бях оставила на бабата и паднал от стола за хранене. Прекатурил се отстрани, вчера много гадно падна върху една пластмасова играчка и има синина на бузата. Ама при нас вече доста често се случва, макар че той е доста предпазлив и се пази:

вижте само как пътува, мама като го вози Mr. Green

Иначе и Марти явно обича кисело, днес награби едно парче кисела краставичка и така я смука Shocked, а вчера си пийна и кафе. Както имахме гости, само за момент се обърнах и ми взе чашата, отпи си, не му хареса и я хвърли.  ooooh! Вече не знам къде и колко очи трябва да имам.

Мерилу Виктор много сладко е захапал лимона.

Термометър ползвам дигитален и меря в дупето. Ама все по-трудно става. Пробвах и под мишница, ама то не става. Мъжа ми искаше някакъв безконтактен да взима, ама съм много скептична към точността му Rolling Eyes

За Не-то все се страхувам да не стана от онези майки, който само крещят Не-не-не, а детето си прави каквото си иска. Четох една статия, че трябва да е умерено и на място. Но е много трудно, днес се улавям, че викам не за щяло и не щяло Thinking А не смятам, че има време за възпитание още, защото детето се възпитава от раждането. Иначе как ще разбера и аз и то кога е дошъл момента. От днес се възпитаваме, ми май не става newsm78

# 108
РОНИ, за подсичането - след като я измиеш, оставяй малката сладурана повече време по голо дупе без памперс, да подиша кожата. А ако баща ти пак идва до Англия, кажи му да ти вземе един крем - Судокрем, има го почти навсякъде по аптеки или супермаркети. Той е лечебен за подсичане и много помага / не е за ежедневна употреба, само когато се налага/.
Иначе то подсичането май тепърва ще го борим - моята буболечка никога не беше се подсичала, но напоследък започна много да ака - от храната, кояко вече яде. И започна да се зачервява понякога, аз мажа с този крем и много помага - с 2-3 намазвания и се оправя.

Момичета, да жи питам, преди бяхте пускали едни линкове с таблици коя храна кога се въвежда - мисля, че беше нещо по американската система, ако не бъркам. Аз грижливо си ги даунлоудвах, но ми се развали лаптопа и всичко остана там. Рових рових по линковете на 1-ва страница, но не ги открих. Някой ако ги има, ще ми ги пусне ли? Благодаря предварително!

И да не забравя, честито на месечинки и месечинковци, а и на рождениците!

# 109
orhid, и Виктор си пада по киселото. Един път му дадохме да опита лимон. Никаква отрицателна реакция нямаше, даже напротив.
Лелеее, МериЛу, Виктор е едно голяяямо изключение! Бравос!  Laughing Повечето бебета правят неописуеми физиономии.  hahaha

Вери, и на мен ми беше много интересно за киселото мляко.

Дари, пробвай ето това за баня. Само на косичката да не попада, че трудно се мие. Аз съм го ползвала за Мишел. Както и ето този крем за тяло. Козметиката на Spirig е призната в Швейцария и много препоръчвана за бебета с чуствителна кожа. Много се зарадвах, като разбрах, че тези продукти се внасят вече и в България.

веси,  Laughing  Laughing  Laughing

# 110
Аз пак по никое време да се включа...

Рони Судокрем има и в БГ аз съм супер доволна от него на алено червено дупе мажа и на следващото сменяне на памперса вече е Ок, е ако е по агресивно на 2рото мазане минава. Самимами е права от човешките храни има проблем на изхода поне при нас това забелязвам.

Като гледам как ядат кисели храни мъниците така им се радавам ... аз по принцип не ям изобщо плодове- защото са ми кисели ама всички-  е 2 банана в годината я хапна я не това е , и сега ме е страх да не се е метнал на мен Иво не иска нито плодови пюрета нито сок.Скоро му давах някакъв на Хип -черен тип касис-  не помня какъв и се чудя защо прави физиономии  Sick ми то като го опитах си е кисел , и опитва го баща му и вика : е вие не сте добре, сока е супер сладък, чак горчи от сладост  ooooh!

Ние ще сме от пътуващите по празниците, организирахме се една група пратихме бебетата при бабите и отиваме в Еленския балкан в някакво село Мииковци  Rolling Eyes наехме си къща и ще разпускаме на тишина  Wink

Веси Марти направо се е предал милия  Joy добре возиш.  

Ето и моя разбойник какво прави, като трябва да спи пък не иска  Heart Eyes

Аиде лека нощ написах се за 4 дни напред Mr. Green

# 111
  • София
Добро утро! Днес сме първи на линия, ама като заспа снощи в 8 и сега се ококори рано-рано (хич не ми завиждайте, през това време се събуди 1001 пъти).

Да почерпим виртуално, днес ставаме на 8 месеца, мерките и теглилките по-късно, че не се справям сама с кантара:

Подстригването беше, за да се изравни косичката, че има дълги, средни, къси косъмчета, а отзад едно петно съвсем къси, и като е почнала да расте, поне да е равна, че после съвсем няма да искам да я подстригвам. Татето ни мисли, че се сгъстява като се "лъсне", обаче аз не съм на това мнение, то иначе всички щяха да имат хубави и гъсти коси (като мене  Mr. Green).

Хубав и весел ден на всички, ние ще ходим да гледаме как попа кръщава бебето на моята приятелка, което днес става на годинка(и в тоя ред на мисли на мен толкова бързо ми хвърчи времето, че чак ми се плаче,докато се обърна и ще е пораснала  Sad).

Ето ни и мерките: 7250 г.(+250г.) и 69см. (+1,5см.)

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 13:53 от cveta3

# 112
Добро утро и от мен Simple Smile
Първо благодаря ви момичета за съветите Hug,ще потърся това кремче,пък дано нямаме вече проблеми с дупето Mr. Green
все забравям _ALISA_ да ти похваля сладура видях го на снимките за колажа има страшни гъзарски дънки   Flutter Grinning
Хайде хубав ден от мен Wink

# 113
Здравейте и от нас  Hug

Вики също досега не се е подсичала а откакто започна да яде пюрета започна да ака по често и много и се зачервява дупето. Аз я мажа с крем "Здраве" и бързо и минава  Peace.

cveta3 - честита ви месечинка   bouquet
Ние този месец няма да ставаме на 8мес. нали сме на 30-ти  Mr. Green Joy.

_ALISA_- и Вики така прави когато не и се спи играе си на криеница  hahaha.

vesi21 - явно мама добре вози  Grinning ,но все пак детето се държи .

За падането наистина има такива случаи в които падането се отразява по късно . И е доста опасно дано не ни се случва на всички  Praynig

Хай де лек ден от мен  Hug

# 114
  • Пловдив/София
Здравейте и от нас.

cveta3 - честита ви месечинка   bouquet

vesi21 - Марти направо ме разтопи като го видях как пристъпва,браво й на теб,че на толкова неща си го научила  Hug   bouquet

Оф и Йоана има проблем с дупето,мажа със Судокрем,ама да видим,още не й е минало  newsm78.

За падането - миналата неделя Йо падна много гадно,бях я оставила на фотьойла,а баща й до нея-оправя една играчка  Close . И изведнъж,чувам зверски рев, нашата принцеса така се извъртяла и паднала точно в/у ръба на масата  #Crazy . Беше се ударила под нослето,малко кръв й тече,направо се побъркахме ,много се изплашихме,ама всичко е наред  Praynig  Praynig  Praynig .
Направо за 2 сек. не мога да я оставя необезопасена  Crazy,бясна е  Crazy.

Айде лек ден!

# 115
Хайде да се запишем в новата, вече стара темичка  Wink
Мимче   bouquet
Честито на празнуващите и ималите повод за празник   bouquet
Всичко бебоци са страхотни  Heart Eyes

Митенцето е добре, не ме оставя на спокойствие - иска да ходи детето. Вдига ръце и започва да вика, за да го хвана и да ме разхожда из апартамента. Обикаля си и сам кошарката, прави опити да вдигне някоя играчка, като се е хванал само с едната ръка и прикляка.... НО не пълзи, само се върти по коремче и мрънкоти и иска прав! Редовно ме води до рафта с играчките, където разтребва, избира си една за гризане, хваща я с едната ръка, като същевременно с тази ръка се и подпира, а с другата хваща друга играчка или продължава да разчиства останалите - и така стои прав, от време на време залита, като се измори - сяда и така.

За НЕ-то - няколко пъти съм го казвала сериозно по време на хранене, когато е искал да хване пълната лъжица и последва страшен рев, налагаше се да го гушкам, за да се успокои. И при нас НЕ-то ще е нещо много трудно, понеже сега го казвам с усмивка и на игра (особено вечер след баня, като се борим за кърпата - той дърпа и аз дърпам и викам нененене и той се залива от смях).

В общи линии е това.
Приятни почивни дни ви желая.

# 116
Да се включа и аз малко късно за памперсите-ние ползвахме елкос, но ги бяха спрели да зареждат и преминахме на шампион дори от тях вземам 4 +.
Дупето мажа с бочко при всяко миене. И аз забелязвам почевеняване на дупето,макар че не го държа наакан, може би е както казвате от различните храни.
Сега има нещо излязло на гушката от няколко дни и в понеделник ще ходим да го види педи, аз мазах с три дерм но нищо , дори имам чувство че се зачрви повече.
От четвъртък пак сме с хрема и кашлица, само преди две седмици беше така , направо ми писна от болести тая зима #Cussing out
Пием сироп и капем капки,дано ни се размине и този път АБ.Баща му се скъса да носи вируси в къщи  #2gunfire
Това е от нас,чувствам се много гадно.

# 117
  • София
Само да кажа за дупето - когато на Яна и се подсече или е по-зачервено мажа 2 пъти поред с крем Здраве и е минало. Иначе до скоро мажех с Бочко при всяка смяна на памперса, но вече почти не я мажа или много рядко - то и тя е като шило, не стои мирна, че да я мажа Grinning

И ние сме ранени - вчера падна от дивана по очи на пода - върху килима, ама май имаше някаква играчка и сега има малка раничка на челото точно между очите и червеничко около едното око. Явно колкото и да ги пазим, ще има такива неща, нали юнак без рана не може Grinning Дано само винаги да ни се разминава с безобидни ранички Praynig

# 118
Днес още две малки принцеси стават на 8 месеца...моето Веси и Вики на мама rozi_ozi

# 119
Честито на празнуващите   bouquet
За падане  и блъскане не ми се говори, всеки ден поне по една цицина, но съм го оставила на пода, а той сам като си се катери  и изправя да му мисли  Thinking Проблема ми  е вече, че  ограденото на пода пространство вече се преодолява с лекота. От два-три дни на преден план е  изправянето, изправя се щом има опора. Дори  и като спи, по накое време се обръща по корем и тръгва да се катери по таблата.
Вече 7-ми ден сме на лечебна хумана заради разстройство, то това разстройство беше точно един ден в който и отидохме на лекар и тя каза поне 10 дни да яде само лечебното мляко. От  2 дни по един - два пъти на ден към хуманата добавям фризо и след това все се случва да повърне  ooooh! и не мога да разбера от фризото ли е  така или просто се случва  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт