Баба Марта е при нас - ЮНЧЕ мартенички весело раздава!

• 21 792
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро на всички ы!

Браво на малките ученици все така да са ! Hug

Добре де мацки  да ви питам сега като пускате децата на ясла спират ли майнчиството на половина , че с Криси нямах този проблем но сега масово се твърди че го спират и започва да се получава половината .Ще съм благодарна да споделите как са нещата сега .

Щъки да не четеш Здрач или втората книга от поредицата аз гледах филма страхотен  е и ви го препоръчвам и чакам с нетърпение втората част на филма .

Е това от мен лек ден на всички сега отивам да си почесам крастата в Ларедутската тема  Mr. Green

# 226
Ади лека от мен,че съм се запалила да чета тука едни книги с едни вампири и върколаци  Mr. Green

Опппа, още един фен се задава  Wink  Joy

# 227
Ох кики,ама тя таз писателка така увлича,че незнам.Снощи до 1:30 съм стояла да чета 3-тата книга.

# 228
Добро утро!
Браво на Ели и Мацо,все така послушни да бъдат и да свикнат без проблеми. Hug
Барборана,имам информация че се дава половин майчинство да навършване на 2г.
Аничка,намерила си метод за приспиване Wink
При нас нищо ново,ядосвам се на големия.Иначе засега сме добре,тази седмица трябва да взема направления за изследванията на Стами.Лек ден!

# 229
  • София
Барборана, до една седмица от тръгването на детето на ясла се подава декларация в НОИ и от там до 2г. ще се изплащат половината пари т.е. 120лв. Майката трябва да се върне на работа или да си пусне болничен или отпуска.

# 230
Барборана, до една седмица от тръгването на детето на ясла се подава декларация в НОИ и от там до 2г. ще се изплащат половината пари т.е. 120лв. Майката трябва да се върне на работа или да си пусне болничен или отпуска.
Тук сигурно се има в предвид по цял ден когато са на ясла.

# 231
  • София
Щък, до колкото знам няма значение дали детето е до обяд или стои цял ден. НОИ ги интересува, че детето ходи в детско заведение.  В последната декларация, която сме подали има точна, в която пише, че детето не посещата ДЗ и ако това се промени в 7 дневен срок се декларира. Искам да ви покажа декларациите (имам ги запазени) ама са в WORD и не знам как.

Ели пак ме посрещна плачеща и повече  от вчера. Направо ми се къса сърцето. Cry

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 14:20 от GERY80

# 232
  • София
ГериHug Hug Hug.

# 233
Максим вчера заспал на десерта, с лъжица в ръка.  hahaha Станал последен от всички (а заспал пръв). Днес заспа в количката. Голям поспаланко ми е.  Blush Посрещна ме с радостни писъци, иначе не могли да го свалят от пързалката. Казаха, че имам дете-мечта.  Blush
Аничке, и аз мислех, че няма как да мине съвсем безболезнено този период, ама ето на, че може. Ама той Максим си ми е такъв - който му подаде ръка, тръгва след него.  ooooh! сега като го питаш 'къде отиваме', вика 'яша' (ясла).  Grinning

# 234
  • Варна
Момичета това за яслата и обезщетенията е точно така както го написа Гери.
Ако се върнеш на работа, пуснеш отпуска /нормална, а не за гледане на дете до 2 год./ или болничен ще получаваш 50 %. Ако детето е на ясла, а майката в отпуск за отглеждане на дете до 2 год. не се получава нищо.
Наскоро имахме ревизия от НОИ във фирмата и специално попитах ревизора и той ми каза, че имали спуснато вътрешно указание и започват проверки по ЕГН на децата посещаващи ясли, за неправомерно получавани майчински.
Поздрави и усмивки. Grinning Grinning

# 235
Момичета това за яслата и обезщетенията е точно така както го написа Гери.
Ако се върнеш на работа, пуснеш отпуска /нормална, а не за гледане на дете до 2 год./ или болничен ще получаваш 50 %. Ако детето е на ясла, а майката в отпуск за отглеждане на дете до 2 год. не се получава нищо.
Наскоро имахме ревизия от НОИ във фирмата и специално попитах ревизора и той ми каза, че имали спуснато вътрешно указание и започват проверки по ЕГН на децата посещаващи ясли, за неправомерно получавани майчински.
Поздрави и усмивки. Grinning Grinning
Бабината им трънкина. #Cussing out имам много богат речник с цветисти фрази трябва да знаете,но умишлено ще си ги оставя за себе си,защото това е голяяяяяяяяяяяяяяма простотия...  Crossing Arms замълчавам.

# 236
Здравейте и от мен.  Днес заведох децата на градина , защото два дни се гледахме . Малко бяха настинали , но вече отшумя и днес са на линия. На Евгений раната му завехна , има коричка , но тя ще падне. Сестрата сутринта пак се извини за случилото се и каза че много съжалява . 
Гери и мен Евгений ме посрещаше със сълзи на очи на обед като го забирах , това е от радост че те вижда детето. Ще свикне малката. Тази сутрин Евгений много малко мрънкаше докато му обувах пантофите , но си влезна сам при децата . Трябва време и Ели ще свикне да ходи с желание , но при едни деца е нужно повече , при други по-малко.
Хаиде чао ви от мен и лек ден на всички.

# 237
Добро утро!Как сте?Гери,Ели как е днес с яслата?Сутрин плаче ли?АнАн,направо си го представям твоя хубавец Grinning
Ние днес осъмнахме с хрема,нослето тече като кранче ConfusedКапнах му капки и витамини,че дано ни се размине с малко.Айде,лек ден!

# 238
  • София
Ди, дано сополките на Стами спрат и се размине боледуването. Какво те ядоста баткото? Какви изследвания ще пускаш на малкия? Ели се качи сама, чукна даже на вратата, едно жена отвори и я взе. Кофтито е, че имаше едно дете, което плачеше и Ели ревна. Днес на първи път я чух сутринта и ми стана много криво. Дадох й да си гушка една кукла, дано с нея е по-спокойна.
Анту, браво на Макарони, че ходи с желание и е спокоен.  Heart Eyes
trapezica, радвам се, че момчетата са добре и настинката е отшумяла.

За заспиването: имаше период, в който й казвах "Чао" и излизах, но от доста време не ми дава да излеза иска да легна на спалнята. Кофтито е, че в повечето случаи заспивам и ставам след половин-един час и ми е много криво. Определено предпочитам да заспива сама, но ще изчакам, защото сега покай яслата ще й дойде в повечко.

# 239
  • София
Ох, милите душички.
Сега ги пращаме по учебни заведения, когато искат да се гушкат.
Толкоз ми е криво. Алекс не е на ясла, но не сме заедно по цял ден.
Сутрин имаме половин час в който ме гушка, понякога и баща си.
Вечер пак. Макар и с мен да е цели три часа вечер.
С баща си около половин час, хапват салатка и после баня и пръскане и то мина.
Вярно, сутрин с удовлствие ни казва чао, ама ....

Общи условия

Активация на акаунт