Баба Марта е при нас - ЮНЧЕ мартенички весело раздава!

• 21 788
  • 292
  •   1
Отговори
# 240
Привет,
Айде и ние да се включим към дружината на ясла
днес ние е първи ден за трети път и дано вече да е по успешен от предишмните,и дано всички деца са здравички и да не споделяме тук повече за вируси и болести.

# 241
  • София
happywoman, дано се адаптира бързо и лелките са готини. Пиши как се държи когато го водиш и го взимаш.
mmm_, и на мен както предполагам и на всички, които не са през деня с дечицата им е криво ама няма начин. Живота тече, работата зове и колкото и да ми е хубаво да сме заедно по цял ден е невъзможно. Само се надявам да свикне по-бързо и да е здрава.

# 242
Ей вие ме подплашихте с тия ясли и спиране на майчинство.Ивайла ходи вече 6 месеца на ясла/не пълни де/Само януари и февруари е ходила на ясла докато учех.Сега я спрях пак.Но все още не са ми спряли майчинството............... Rolling EyesИсках да кажа че от 6 месеца е записана на ясла.нещо се обърках вече...

# 243
  • Варна
Здравейте на бързо и от нас.
За сега сме здрави и се надявам да останем така до края на зимата. Но това лошо време не работи в наша полза. В къщи дивеем, защото ни е скучно и бабите му се виждат в чудо. #Crazy Спасението да пуснем филмчето "Колите" и тогава стои мирно и гледа. Толкова го харесва, че по физиономията можеш да разбереш всичката емоция, която изпитва, даже коментира определени ситуации.

На всички болни пожелаваме бързо оздравяване, а на учениците да свикнат бързо с атмосферата в яслата и да няма негативни емоции. Simple Smile Simple Smile

Маслинка нормално е да не ти са спрели майчинските, просто не си подала декларация, че детето ходи на ясла. За сега, доколкото знам, още не правят директни засечки със списъците от яслите, но както вече писах може би ще правят проверки. Ако това стане ще получих писмо, че трябва да върнеш някаква сума пари.

Поздрави на всички и много усмивки.

# 244
Добро утро мили дами !

Поради тази причина не пускам още Ивет на ясла защото после при справка ще трябвало да връщам пари защото от НОИ правят справка с яслите поне при нас така практикуват и няма как да се скрие че детето не е в яслата от момента в които се запише независимо дали ходи или не то се води на списък.

Лек ден на всички !

# 245
  • София
Барборанке, не съм сигурна, че е така, защото Ели е приета от септември 2007г., а тръгна тази седмица на ясла. Преди това не е ходила и ден, което може да се провери.

Днес вече е пика, Ели се разплака от вкъщи и повчаряше, че не иска да ходи.  Cry Tired

# 246
Здравеите момичета. Да ви се похваля , че Евгений вече хич не плаче на яслата сутрин . Влиза си с лелята за рачичка и е спокоен.
 Но трябваше да мине един месец , за да се случи това. Гери и Ели ще свикне , не се притесняваи . Евгений също първата и втората седмица мрънкаше , но сега явно му е хубаво и забавно с децата. Всяко нещо иска време. А и като плачеше сутрин сестрите ми казваха , че това е само докато ме изпраща , през другото време си  играе и се залисва с децата. Всички ще свикнат , само трябва да сме търпеливи .
Пожелавам ви лек и усмихнат ден.

# 247
  • София
trapezica, благодаря за успокоителните думи.  Hug Ели плаче почти през цялото време докато е в яслата. Вчера жената каза, че щом някое дете се разплаче Ели е следващата. Много се радвам, че Евгений ходи вече с желание.  Grinning

# 248
  • Варна
Гери, защо плаче Ели. Не играе ли с децата. Не можели да и дадеш нещо любимо от в къщи и когато и стане мъчно да си го гушка. На моя приятелка детето така свикна с яслата. Ако и е скучно, защо не помолиш лелките да я наглеждат и да я занимават, за да и е интересно.  Hug

# 249
  • София
mileidi, плаче защото ме няма и е с непознати хора. Лелките не знам какво правят, как ги успокояват. Почти нищо не ти казват, като питаш ти изстрелят на бързо 2-3 думи и това е. Било нормално, всички плачат, да знам че е така, но когато е твоето дете ти се свива сърцето. И вчера и днес й дадох една кукла дали й помага не знам.

# 250
Гери, стискам палци да мине този период!  Hug  Praynig И все пак, ако виждаш, че много се тормози детето, спри го, поне временно. Майка ти на линия ли е?
Максим тази нощ ми разказа играта.  Tired Почти не сме спали. Дупето е възпалено, спа без памперс, ако мога изобщо да кажа "спа", не дава ни да го измия с водичка, ни да го намажа, нито нищо. Сутринта се събуди и веднага стана от канапето (преместихме се в хола да ревем, та поне другите двама от семейството да поспят), слезе на пода и се изпика.  Rolling Eyes Значи осъзнава, когато има малка нужда и съзнава, че на някои места не е хубаво да го прави.  Mr. Green За голямата си казва отдавна, но след като свърши работата. А сутринта ми беше ухилен като краставица и не възрази срещу памперса, сякаш през нощта имах друго дете.  Confused

# 251
  • Пловдив
Оффф Гери, като те чета и ми става много мъчно  Tired Представям си как се чувстваш. Милата Ели, дано свикне бързо и тя и да не те разстойва дълго време, че сигурно е ужасно  Confused
За сега нямам никакви намерения да давам Вики на ясли, живот и здраве чака на ДГ ще я пусна  Peace
Вчера бяхме на детски РД в един център и много се зарадвах на Вики как си играеше с играчките и с децата и изобщо не ме търси и каките я заиграваха и те и детето се чувстваше супер, та покрай не я и аз  Heart Eyes Hug За разлика от детето на моята приятелка, което пък само да й види гърба и почва да реве, не признава никой друг освен майка си  ooooh! много неприятно....
Та такива неща.
Иначе сме добре, здрави  Praynig Лудеем, дивеем, все повече думички казва  Laughing

# 252
 Здарвейте на всички.

Аз днес не съм на работа и мога малко да се поровя във форума.На Мики в групата има детенце болно от скарлатина и днес водих дребния на изследвания.Дано всичко се размине.

За майчинството и яслата си зависи най-вече от териториалното поделение на НОИ.При нас се прави засечка всеки месец.Мики тръгна септември на ясла , но тъй като не е целия месец ми преведоха майчинството. На 13 октомври се върнах на работа и съответно за октомври получих 50% от майинството , но само за дните след 13.От 1 до 13 няма нищо.

Доколкото разбрах тук Директорките да градините подават списъци с новодошлите деца.
 Познавам две майки , на които им изпратиха писма и сега им отдържат от заплатите.Много е кофти , защото лихвите са доста неприятни.

Анан , браво на Макси.Културно е детето.
Гери , не се притиснявай ще свикне Елинката.Мики сега толко му се ходи ,че тази сутрин тръгваме навън и той реве ли реве да му взема раничката за градина.Сутрин си взима раничката , шапката и знае ,че ще ходи при децата.Всичко с времето си.

Хйаде после още.
Приятен ден и много усмивки.

# 253
Привет!Да използвам че Стами спи и да се включа Wink
Гери, ще правим изследванията за яслата,че след една седмица е наш ред LaughingНастроила съм се че ще реве,щото хем е любопитен и се закача,хем ме търси.Ето всеки ден сядаме да пием кафе като заведем Мити на у-ще.Все сме едни и същи мами,в началото е срам и гушене,а после не ги пуска да си ходят Mr. GreenВсе пак нова обстановка,нови хора с повечко търпение ще свикне Ели Hug

# 254
  • София
Момичета, благодаря за окуражителните думи.  Simple Smile Обещавам, че повече няма да ви товаря.

Ди, дано Стами свикне бързо и е здравичък. Много се променят децата. Ели като сме в градинката е много "отворена", но когато не е на "своя територия" нещата се променят. Браво на педиатъра, че ти е дал направления, нашата така й не ни даде.
Асе, супер, че Вики се е забавлявала, а ти си успяла да си починеш.
Анту, и двете баби работят така, че не могат да гледат малката. Мисля, че ако я спра ще бъде по-трудно после. Дано Макси вече е по-спокоен и дупето се оправи бързо.

Общи условия

Активация на акаунт