Бели и червени, тук са януарчета засмени

• 16 669
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
Ние днес също бяхме на консултация вече сме 4400 и 56 см.Сложиха ни ваксина, педиатърката ни каза че тази вечер може да вдигне температура и че било нормално. На някой случвало ли му се е и за колко време детето се оправи.

# 211
Аз се включвам набързо за Miele-то - нашта пералня е такава, втора ръка, имаме я от 4 години и няма грешка, малко прах иска, пере си супер  Peace Верно не е сушилня  Laughing ама си е Miele. И ние снощи с Митко се зачудихме за сушилня или миялна машина  newsm78 - имаме място за едното само  Thinking Айде, че пак реве...  Confused

# 212
  • София
Здравейте!
Помните ли ни?!  Blush  Не съм писала отдавна, че с двете деца трудно ми оставаше време и за нет.
Преди една седмица пуснахме каката на градина и резултата беше след 4 дни - болна. За капак и мъж ми се разболя и накрая и Явор. Много се притесних за него , защото Алекс докато навърши една година не ми беше боледувала. Сега вече е добре, е все още има малко сополки и му хърка нослето.
Не съм изчела всичко и не съм много в час с коментираните теми , ще се опитам да наваксам.
Ние се кърмим , понякога имам чувството че не му стига много. Постоянно се притеснявам какви храни да ям , че от време на време ни излиза един обрив по бузките. Според педи бил от някоя храна , която не му е понесла. беше ни изписала и капки фенистил, но не видях голяма полза от тях.
За един месец е наддал 1 кг. и 5 см , и в резултат сега е 4200 гр. и 55 см.
Сега на 17.03 сме на консултация и ще видим какво е положението.
Я кажете вие каква ваксина слагахте - пентаксим ли?
pavlina_k , Алекс ми е имала зелени акита и нейната докторка тогава ми беше казала , че стават зелени когато са по-силни коликите.  На Явор са му жълти акитата.
Надявам се вече да се включвам по-често. Като ми остане време ще покажа и нови снимки и от нас.
И един въпрос към кърмещите мами - след всяко кърмене ли се до изцеждате с помпата?
Лека вечер от нас и  Hug

# 213
Ето ме и мен.Бая сте понаписали, цял ден ви чета и все не остава време за писане.Ни есме добре ,като се изключи неакането.Давах Дуфалак, но се поуплаших от изчетеното по темата и го спрях, не че имаше ефект, но ..
Започнах да давам лъжичка сок от ябълка и май е по-добре,но паузата си е 3 дни.
Ние се приспиваме в повечето случаи на ръце и на мен не ми оставя да плаче, но понякога когато трябва да свърша нещо незабавно , я оставям и поплаква малко и заспива, но не спре ли да плаче я взимам.
Днес се разходихме здравата, нали от утре започва да вали та се възползвахме до последно на хубавото време.
За зелените акита и аз знам, че са от колики .
За  газовете -и кърмените бебета гълтат много въздух поне моята е така. Ня кой път след храна се уригва по 3-4 пъти, някой път не, особено вечерно време не се урига а си спи и аз не я мъча.
Аз катао я изведа я обличам с боди ,ританки , гащеризон и вълнена жилетчица// Бабите са се постарали да имаме// , шапка и отгоре одеалце
Отивам да я понося, че плаче вече.

# 214

Павлина - ако все пак решиш да се цедиш, по малко и за да спира кърмата сама - можеш да я използваш за лицето и шията си - маски, и за растения да поливаш по малко - аз не се цедя, само като са напрегнати и това правя.

Мери, без да се заяждам, но откровено ти се карам... как на цветята, мила? Нима цветята да са по-важни от бебето? Все пак кърмата на майката е специално за нейното бебе, а не за растителния свят в спалнята и. Макар и нищожни количества по-добре ги дайте на децата и не лишавайте козметичната индустрия от продажби в момент на криза.

# 215
  • Варна.....
За църквата да кажа аз- вчера водих Пресли - стана на 40 дена. Това било първото представяне на детето пред Бога. До 40 ият ден и майката не бивало да влиза в черква. Четоха ни молитва и на двамата. На Вас не ви ли четоха??
Благодаря ви за споделеното за това как обличате бебчетат навън. Аз си мислех, че няма да го извеждам докато се стопли и за това не му купих космонавтче. Е поръчах вече. Ходих да гледам и за някакви обувчици, но цената ме втрещи- 36, 38, че и по 40 лв. имаше.
Блях..........
Бели Ружи , дано с това да ви свършат неприятностите и болестите. Аз не се изцеждам след всяко кърмене- само когато ще оставям детето, две - три кърмения. Ако се изцеждаш стимулираш лактация.

# 216
tais, какви са тия обувки бе  Shocked Shocked Shocked. Тия са луди.  #2gunfire
Между другото ортопедите казват, че обувки детето трябваро да обуе чак като се научи да ходи самостоятелно и то само за навън. Дотогава терлички и подобни.
Това ми хареса, ще си спестя тези 40 лв. за след 7-8 месеца или там когато проходи  Mr. Green. Дотогава бабите ще плетат терлици  Laughing.

Лелеее, видяхте ли това. Ужас  Shocked Cry Cry Cry. Пазете се!

# 217
Бели РужиHug

Аз изцеждам само ако ми е намаляла кърмата (то тогава няма кво да изцедя де ама бутам там  Laughing). Тя и Таис е казала, но и аз да потвърдя - бебето суче Х мл. от гърдата ти. Ти доизцеждаш У мл. В резултат тялото ти получава "сигнал", че бебето има нужда от Х+У мляко и произвежда толкова, а реално не е необходимо. Та в крайна сметка - съветвам те да не цедиш (не че нещо вредно, просто няма нужда, а е и досадно  Wink), освен ако не трябва да посъбереш малко кърма за дни когато не си при бебето.  Ако усетиш намаляване на кърмата - бебето по-често на гърда, за да стимулира  Peace

Сега видях, че Алекс на 1 месец е със същите размери като Калоян, който е на 2 месеца  hahaha (на мама мишката малка.. Heart Eyes)

Мацки, не знам, ама сега ще ми е сефте да къпя бебо сама. Как ли ще я оплескам  Rolling Eyes  baby_neutral (то вече я пооплесках като забавих толкова къпането, ама кво да правя..) Днес цял ден рева. Ама то сигурно щото пак нямам кърма  Crossing Arms И на мен ми писна с тия кризи, не мога да ги разбера що така... Crossing Arms Не го отлепих от мен, накрая сука май нещо и заспа (от умора най-вероятно), та ще видя утре как е.. Ох, събужда се, отиваме да се чипкаме! Хайде, лека и безревлива нощ!  Hug

Сладурчеста, тръпки ме побиха  Confused И повече това, че нямало предупредителни знаци  Confused Confused

# 218
 Павлина, може твоята да е по-читава. И моята беше в кухнята, на една стойка над пералнята. Беше супер-ефективно, ама сауната нещо не се връзва с готвенето. Беше Горение и звучеше като депресиран локомотив. Накрая ми писна от нея и я пратих на безсрочна почивка далече от цивилизацията (Благоевград).

Мене днеска ме гони една чуденка: в боянската църква правят ли кръщенета? Някой има ли идея? Другата ми чуденка е от няколко дена: Защо не давата "това го знае всяко хлапе", бях много добра на тая игра. Ся ми остана само Стани Богат да изявявам безкрайния си запас от тотално ненужни знания. Да му се невиди и на NG!!!

Зозима, недей се хаби, има кой да прави излишни забележки на тема кърмене и хранене.

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 22:07 от Иники

# 219
Ох и аз да се разпиша,ако не сте ме позабравили. Нямам много време за компа. Много плаче Вики, все иска на ръце и като заспи гледам и аз да си почина малко. Ние се приспиваме изцяло на ръце. Не може иначе, колкото и да е уморена трябва да се гушне, лушне и шушне в ухото и така заспива. От два дни е открила, че спането по корем е най-удобно и сега така спим. Сама си завърта главичката на двете страни и има малко мир вечерно време и аз да си почина. Храним се само с АМ. Кърмата ми спря отведнъж и не слезе отново. Колко кутийки сме натрупали вече не е истина.  Утре сме на консултация и на ваксина. Ако имам време ще мина да се отчета.

# 220
Другата ми чуденка е от няколко дена: Защо не дават "това го знае всяко хлапе", бях много добра на тая игра. Ся ми остана само Стани Богат да изявявам безкрайния си запас от тотално ненужни знания. Да му се невиди и на NG!!!
Иники Да знаеш, всеки ден си чакам детското предаване  Mr. Green и все го няма ; и точно като теб съм останала само на "стани богат"  Mr. Green Mr. Green
Пък ние днес пак бяхме на разходкааа  Grinning запознах детето с квартала  Laughing и мама се порадва на кафе в открито кафене

момичета 8 ми март идвааа

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 23:09 от stelaruseva

# 221
hahaha hahaha hahaha
Стеле, ти за тези снимки ли влизаш в нета бе душа  Mr. Green

# 222
  • София
Стелеее, ти нямаш сърцееее Simple Smile
Таис, гледах ги на КиК за40 и лв...ама му взех едни буйки, е китайски, за 5 лв...И без друго са само за фасон
Сиска, няма страшно. Георги си го къпя главно аз и то сама. Свекърва ми го къпа първите три дни и миналата седмица, като излизахме

# 223
Добро утро!
Понеже съм първа тази сутрин да черпя кафенце

Стеле, може ли така да ни дразниш  Laughing

Аз цяла нощ сънувах глупости и се събудих в ужасно настроение.  #Cussing out

А аз пък се сетих да питам, кога мислите да кръщавате бебоците? Хайде мамите с опит да споделят.

# 224
  • Варна
Добрутро!

Моята мадама като заспа в 22 часа и чааас преди малкос е събуди:) Ама сега нещо мрънка.

За кръщенето ще е лятото, че искаме да е в Калофер, а малко път имаме до там, та нека малката да порасне.

Май хрпеса ми значително се пооправя! Голям страх с негоо.... Sad

За съжаление времето днес ще е ужасно, та в къщи май ще си стоим и ще висим в нета:)

Общи условия

Активация на акаунт