Майки АВГУСТ 2009-Тема №20!

• 12 496
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
А вие замисляли ли сте се, че когато дойде време да раждаме е най-отпускарският месец - август и повечето лекари ще са в отпуска най-вероятно.[/color][/b]
Помислих си го Tired И ще остана на смяна само некадърните и сега учещите се Crazy

# 196
  • София
bubulina аз съм решила да раждам в клиника Щерев,където сега ми е ЖК. Преди да забременея посещавах  гиниколог в кварталното ДКЦ и съм доволна и от него и от условията и чистотата в кабинета му,но той все пак не изражда бебета, пък и не е в София,където съм сега! Налага ми се да посещавам други специалисти по ЗК и съм ужасена от отношението им от регистратурата до лекаря в кабинета,а пък си и плащам, така и не разбрах кое е безплатното като съм бременна? Да не говорим, че ми се е  налагало по спешност да търся специалист,без направление,без час,ама като се побъркваш от притеснение,как да чакам до след 5дни! Казвам го защото разбрах, че да си бременна излиза скъпо! Явно в тази държава човешкото отношение се купува с пари! Ако имаме възможност ще си платя 1800лв в Щерев, ако не нямам право да мрънкам в държавната болница за раждане уж без пари! Дано повече мами не са на моето мнение,че доста писимистично излезе!

# 197
Sandra  newsm59 Бъди много щастлива, здрава, усмихната, да изкараш една спокойна бременност и финала й да е прекрасен!

giuli Аз сега се връщам от консултация по ЗК. Нямам думи!  #Cussing out Докторката не ме и погледна през цялото време говореше ми с гръб. При нея имаше някакъв колега с който си говореше през цялото време, а с мен се занимаваше сестрата. Когато и разказах че Марков ми е казал че имам много ниска плацента и отлепване тя пак не се обърна. А той каза "Няма ли да я погледнеш на ехографа?" и тя "Другия път по ЗК се плащат само 2 прегледа с ехограф!" Той стана дойде при мен, прегледа ме и ми изписа магнезий. Обясни ми колко много трябва да се пазя и т.н. А тя НИЩО!
Какво повече има да кажа!
Добре, че утре съм в Токуда ако разчитах само на тая незнам какво щях да правя!

# 198
Gerinela аз ако съм на твое място  #2gunfire  Какво значи 2 по здравна каса - поне да те беше попитала не искаш ли да си платиш за ехограф и все пак да те прегледа. Ей затова не мога да понасям повечето лекари в болниците и обикновените ДКЦ. Моята лична лекарка в поликлиниката се скъсва да плюе по Токуда какви некадърници били, но аз досега по-нормално и човешко отношение никъде не съм виждала и никъде не са ми обръщали толкова внимание.  Ситуацията е точно "Гроздето е кисело", защото е високо.
Аз също утре съм на ЖК в Токуда. Ти при кой си?

# 199
  • На плажа
Честит рожден ден на Сандра,много радости и само хубави неща от тук нататък!
Да попитам ,преди две седмици ми взеха кръв за иследвания и доки каза да отида след седмица да ги види,но понеже нямам свободни дни,още не съм занесла изследванията.Дали ще е проблем да ги занеса направо другата седмица,като отида за прегледа?При вас как беше?

# 200
  • София
Gerinela  - тая твойта лекарка нещото слъгва. Аз досега съм ходила на пет консултации по здравната каса и винаги са ме гледали на ехограф и са ми давали снимка на бебчо, като не съм давала една стотинка досега (дори и за прегледа - потребителска такса).

# 201
Sandra Честит рожден ден ! Желая ти здраве , много усмивки и  да гушнеш най - здравото и красиво бебче, което да стопля сърцето ти и да осмисля живота ти!  bouquet

# 202
Gerinela  - тая твойта лекарка нещото слъгва. Аз досега съм ходила на пет консултации по здравната каса и винаги са ме гледали на ехограф и са ми давали снимка на бебчо, като не съм давала една стотинка досега (дори и за прегледа - потребителска такса).

dyndla било е изцяло на добра воля! Наистина по програма "Майчино здравеопазване" на НЗОК се полагат само 2 прегледа. Което не значи, че лекаря ти не може да те прегледа при добро желание  - все пак на ехографа няма брояч на прегледите. Но всичко е изцяло на добра воля -аз лично не мога да си представя проследяване на бременност 9 месеца с 2 ехографа.

# 203
  • София
Sandra, Честит рожден ден, каквото искаш да ти се сбъдне, особено през тази година!

Геринела, добре си го казала - добре, че си на преглед в Токуда. Чак сега като се следя един вид на частно - в смисъл по ЗК са ми всички изследвания, но си плащам ехографа, мога да видя разликата.
Така че може би е добре в тия случаи да се следи бременността и при този, при който ще се ражда. Аз към седми месец си избрах доктор и почнах успоредно да си ходя и на частно и в поликлиниката.

Захира, замисляла съм се. Може би това ще е първото, което ще попитам. Ако се очертава тогава да отсъства кой ще го замества. Ако ме устройва заместника, няма проблем. Все пак повечето хора си знаят кога предпочитат да почиват, та според мен и отсега може би имат идея ще са тук ли август или не.

dyndla, не послъгва. Наистина по ЗК се полагат само 2 ехографа. Въпрос на добра воля на лекаря мен ако питаш, особено, ако е в поликлиника и нищо не плаща за ехограф - в смисъл не го изплаща, консумативи и т.н.

Ние миналата седмица казахме на Ивайла, че мама чака бебе. Аз си мажех шкембака с едно мазило (моя е като в пети-шести месец при първата бременност). Ивайла идва при мен, слага си ръцете на корема ми и казва: Тук са храните!
Татко и и обясни, че там има не само храни. И така. Оттогава не пропуска да каже на роднински събирания, че мама има бебе в корема.

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 10:20 от Сънчо

# 204
  • София
Захира, излезе все едно преписах твоя отговор.  Mr. Green
И за мен е ужасно малко 2 ехографа през цялата бременност, направо им се чудя как на запад не обръщат такова внимание.

# 205
  • София
Zahira™ - мн. интересно. Аз си мислих, че като се ходи е безплатно. Даже един път ходих извънредно и пак не ми взе пари. Явно си е до доктора.

# 206
Сънчо аз така се смях с племенница преди няколко дни. Тя е на 3 годинки и й обясняваме, че в корема ми има бебе и тя: "Дай да го видя!". Аз пак й обяснявам, че е много мъничко и първо ще порасне и тогава ще излезе, обаче тя не разбира и като ми задърпала роклята да й покажа бебето, само дето не се разплака - голям смях беше.

# 207
Zahira при д-р Илиев в 15,00ч. Той е млад, но много внимателен и по телефона се държи изключително мило!
А ти при кой ходиш?

# 208
  • София
Момичета, аз стигнах да заключението, че това което е по ЗК е недостатъчно.Дали ще плащаме или не, зависи къде ни е ЖК и ако е в държавна болница - от благоразположението на лекаря. Те добре знаят ,че по ЗК нищо не става, но си познават слабостите в системата и как да ни преглеждат безплатно,нали така съм минавала при други специалисти,даже и през регистратура не съм минавала за потребителска такса. Начини има,алтернативи на тези дето ни претупват също. Само ,че аз знам как забременях и колко съм дала не по ЗК! Доволна съм от частната клиника и не ми пука,че роднините роптаят,нямало нужда ,а кой ще ражда детето на сина им?

# 209
Zahira при д-р Илиев в 15,00ч. Той е млад, но много внимателен и по телефона се държи изключително мило!
А ти при кой ходиш?

Gerinela виждала съм го д-р Илиев и забелязах, че е доста натоварен. Аз ходя при д-р Кирякова, живот и здраве при нея бих и родила.
giuli и при нас ги има тези подмятания - едва ли не аз съм се глезела и нищо им нямало на държавните болници, всички жени оттам минавали, а Токуда видиш ли колко било лошо, всичко било прехвалено и със сигурност имало нещо нередно. Да ама като лежах в болницата при предишната неуспешна бременност мъжа ми сам се убеди какво значи нормално и човешко обслужване. И общо взето това си е изцяло наш проблем. Не желая този така прекрасен момент да бъде очернен от недодялани и невъзпитани лекари.

Общи условия

Активация на акаунт