Бетина на мама Иночка е малка МАЙска синеочка!

• 26 699
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
О бисери да искате-

бабук - боклук
льонка - телефон мобилен то друг нямаме
р-то го изпуска в думите - касива - красива, пасе - прасе, кумчо вълчо е въчо въчо,...сега това се сещам.

Утре мисля да я водя на басейн, за първи път ще и е...и много се вълнувам как ще се държи. Но най-хубавото е че днес разбрах че ще имат тържество във вторник ех да ви кажа чак подскачах от радост като видях обявата днес сутринта, втора година ходи там и си викам явно нямат такива неща че са много мънички още и няма да седат да рецитират или пък няма да им се разбира...леле ще е голям цирк от сега го знам, защото имат наистина малки децича. И лелята сутринта ми вика да репитираме стихчето но с висок глас че само си го мрънкала под носа...а з и казах че според мене ще дойде при нас и край....аз така си го представям поне, но дано да греша и да стане готино. Иска просто да я облека в рокличка да е хубава и това е. Явно няма да има костюми при нас. Но нищо аз и на това се радвам много.
Другата новина около мене е, че успях да се дореда до билети за концертите на Майкъл Джексън и след 6 месеца ЖЗ ще имам честта да го видя пак  Laughing за 6 път  Mr. Green и за това нямам търпение вече.... Heart Eyes
Е изклюках ви клюките около нас, по повод гласуването няма да взема отношение не съм била в нито един и ще се доверя на посетилите и общото решение. Ани дано няма проблеми....
Хайде приятен уикенд на всички, на тези които ще работят лека и повече усмивки.

# 151
  • София
весели бисери Simple Smile

мийчето вече говори много правилно...почти нямаме бисери..добре че записвах в дневник Simple Smile
между другото почна много да порти какво се случва около нея, имам си информатор  Crazy а вие?

# 152
  • Плевен
Включвам се и аз с част от бисерите на Траяна:
 последния хит - зюлюнуци = зеленчуци;
Кучо Кучо = Кумчо Вълчо;
знаете за епутка-та, но вече е пепеутка = пеперудка;
мзиЯ = змиЯ;
епсун = сапун

за тези се сещам на прима виста  Simple Smile

# 153
Сега се сещам:

лагам - лягам,
Не икам - не искам.
Влака Тот - влака Томас - разнася една блуза и едни слипове с Томас навсякъде. Какво му стане - не знам. Има ги от поне 1 година. И не им е обръщал внимание. А през последната седмица даже и яде с тях...
Много е смешно като не го виждам и го извикам, а той казва - Ида, мамо, ида Simple Smile
Почти не говори правилно. Едвам го разбирам.

# 154
  • София
Хи-хи, много сладурски думички! Ели, и аз Косьо не го разбирам понякога, карам по досещане според конткста  Mr. Green обаче сега на едно анимационно японско филмче му вика "зяниците"  Shocked аз го асоциирам само със "задниците", но съм убеденя, че такава дума във филмчето няма и няма откъде да му хрумне... та е друго, ама какво  newsm78

Галюшана, М Джексън за 6-ти път  #Crazy ти си голям фен, бе!

# 155
Хе-хе......страхотни бисерчета  Laughing..аз по-добре,обаче да не пиша,какви са нашите,че са само за просветени в шифрованата реч,`щото Иво категорично "изяжда" първите букви и кара на последна сричка,та трябва да си много врял и кипял в общуването с него,та да схванеш за какво точно става въпрос и затова без мама,преквалифицирала се в преводач,трудно се комуникира с него.То нали и затова ходим на логопед,ама нещо е сърдит на каката,та половината занятие минава в кандърмации да влезе и да спре да мрънка....
За срещата-аз съм като Руми-за без оркестър,пък къде,кога и как-нямаме претенции-стига някой да се е убедил лично,че мястото е хубаво и става за деца,макар,че и оркестъра бихме преглътнали- с повече водка,важното е да се съберем и да се видим повече хора/т.е. пак ме пишете като един глас+ към мнозинството/
Галче,евала ти за ентусиазма..аз Майкъл Джексън не го долюбвам особенно,но предполагам,че прави добро шоу.

# 156
Много весели думички правят малките сладури  Joy!
Никол никога не е говорела на бебешки, от самото начало си изговаря правилно думите, единственото, което прави понякога е да размества буквите в думата и както го е казала първия път, така си го казва и до сега. Например: матаронки = маратонки. За сега единствено й е сложна думата върху и до сега си казва "Мами, мечо падна хуху мене"  Joy Явно нещо комбинацията в буквите на самата дума й е сложна, защото си казва "В".
Галче, завидях ти за утре за басейна. А къде ще ходите, има ли детски?
За клюкаренето - много подробно я разпитвам вечер за детската градина, даже си имаме създаден ритуал преди лягане се гушкаме на спалнята, обикновенно иска да се завием през глава под одяло - кане ме на гости в нейната къща и започва да ми разказва "Е, ми значи, днеска в детската градина .........." Тук има и друга уловка, че тя се стреми повече и повече да ми разкаже, за да не си ляга, но пък аз нямам нищо напротив и така придобивам донякъде представа какво става там през деня, а също и това как тя го чувства. Много информация научавам от нея. Например скоро ми разказва нещо и аз я питам "Кой е този Димитър" и тя ми казва "А, бе на баба внучето" и аз  #Crazy и така разбрах, че едната лелка е баба на Димитър от тяхната група. Явно тя му казва "На баба внучето" и нашта веднага копира. Много е наблюдателна и нещо не пропуска, за което съм много доволна.
Офертите не съм ги разгледала подробно, но за Арбанаси с деца - съм НЕ, офертата на Милкана ме заинтригува.
 Hug

# 157
  • София
Темата за бисерите много ме развесели,въпреки,че последната седмица ми идваше да се хвърля от някъде.
 При нас бисерите са много,защото Иван почти нищо не казва като хората.Много се забавлявам на неговото "кукуска"-това е наименованието му за кус-кус за закуска.Другото характерно за него е,че пак е обратно на хората,някои от които не могат да казват р и го изговарят като л.Да обаче моя синковец р-ка на почти всяка дума,която започва или съдържа буквата л.Последен пример е произнасянето  на реря,вместо леля.

# 158
  • София
Добро утро!
Ехооо, спите ли???

# 159
Спим, Руми, спим... Прави пред компа... Тая седмица ме стопи.. Вчера гледах новините, че работещите не обръщали достатъчно внимание на децата си. Еми, мен имаха предвид! Като се върна вечер само искам да си лягам, едва правим една "битка" с Марто, четем някаква книга.. Добре че вчера се успа с мен в 9,30.. Трябва да му благодаря. Та ме загриза съвестта де... Ей го - довечера щом се пибера трябва да му стягам багажа за другата му баба и дядо, вместо да се видим в събота и неделя и да се разходим.. Детето се чуства добре, не тъгува особено за нас, обаче мойта съвест.. тя ме изяжда...

Имар, на кус- кус, Мартин му вика "вкус - вкус". Не че го обича.. даже ме пита "Мамо, ти защо обичаш вкус - вкус?" Simple Smile

# 160
Докато сме още на тема интересни думички, сетих се за още една Ивкова: "ядудка" - ягодка

# 161
Добро утро, дами! Руми, мерси за кафенцето, а ти защо не спиш?  И аз съм на работа, това "отработване" ме убивааааааааа.
А днес бил световен ден на съня, жалко, че не можах да го отбележа както си му е реда.
Вчерашния петък 13-ти ми беше много "спънат" ден в работата, а вечерта за капак - в групата на Никол имат карантина - варицела. Сега пак се рових в нета за тази ваксина. Много ме е яд, в понеделник като ходихме при педито и аз я питах за тази ваксина, тя каза, че досега не е издвал никой при нея да си слага такава, каза, че ако желая ще провери пазара и ще ме информира, но накрая ми каза "А, бе я я остави Никол да изкара поне една варицела, стига толкова ваксини". Освен това сега като четох, всеки който е бил болен от варицела има вероятност на по-късен етап да развие херпес зостер, докато тези които не са боледували от варицела не могат да развият този вирус.  #Crazy Много ме е страх от тези шарки  Praynig
Анна, как е Евка? Ти пази ли я от Мони?
Хубав и слънчев ден!  Hug

# 162
Буби, няма какво да те е страх от шарките.. Пък и варицелата е от най-леките. Мартин я изкара преди 4-5 седмици.. Нищо страшно, само пъпки, за седмица минават. За възрастните е опасно, доколкото знам.

# 163
  • София
Боби, дано Ники я размине или леко я изкара  Praynig
Аз за първи път чувам за ваксина, но май няма да я слагам...

Мъжката част на моята фамилия подобаващо отбелязва Деня на съня, днес  Mr. Green

# 164
Здравейте, дами!

Днес било деня на съня... newsm78
За нас всеки Божи ден е такъв!
Ставане по-рано от 10:30 не е имало от векове. Пък баща му на сина ми спи до към 14:00 часа понякога. Ние се връщаме от разходка, той още в леглото...

За бисерите мога да ви кажа само разни негови виждания за нещата от живота, защото той от малък си говори почти правилно и няма кой знае какви странни думи. До скоро не можеше да казва прахосмукачка и викаше нещо от сорта на "баснамонумачка".
И понеже ни с баща му не си "мерим" думите пред него и за това често в парка ми се случва да изявявам огромното желание да се разтвори земята и да ме погълне...
Вчера заплаши едно дете в парка, че ако не тича след него ще го ошамари!  Embarassed
Снощи след къпане още в хавлията пръцка и аз провеждам съответно малоумен разговор: "Дупето пръцка ли?"
Той: "Не, не пръцка дупето, Ники пръцка"
Аз: "Е, Ники няма ли дупе?"
Той: "Не, няма дупе"
Аз:"Е какво има Ники като няма дупе?"
Той: Гъз!

Това ме е срам да му го запиша в дневника, но ще трябва.... Заедно с онова прозрение за лайното, което не е сърце.

Хубав ден ви желая и забавления с малките всезнайковци!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт