Април почуква на вратата,на бебчетата вече хич не им се чака!

• 20 629
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета,
имам въпрос към вас (знам, че многократно сигурно сте го обсъждали, но не мога да намеря отговор) - от няколко дни имам подуване на ръцете и краката, усещам и лицето си подпухнало. Вчера обаче беше много странно, защото десният крак ми беше много по-подут от левия, направо глезена ми беше изчезнал. Дигах си краката на високо, но не помогна. През нощта е спаднал десния оток, но когато се опитах да си обуя обувките, едвам успях - явно само привидно са ми спаднали краката. Пуснах си урина днес сутринта и довечера ще ходя на лекар, но не съм много сигурна в него. Моля за съвета ви от какво се получават отоците; не вдигам кръвно? не ям солено? Трябва ли да пия повече вода или да я намаля - средно пия по 2 литра?

# 151
  • София
Да се оплача, че от оняден насам ще се побъркам просто - адски ме сърби цялото тяло, все едно ще ми избива някакъв обрив, направо място не мога да си намеря.  Sad И все имам чувствата, че въздух не ми достига, много е гадно... Не знам на какво може да се дължи... newsm78
  Чоколина само да спомена, че и аз имах подобен сърбеж няколко дни преди да родя предния път, които се изяви в ужасен обрив веднага след раждането, които ме тормозеше повече отколкото раната от секциото. После се оказа че и други близнашки мами са имали подобен проблем, дори открихме името на заболяването, но сега не си го спомням. Среща се в края на бременността следствие на високите нива на някои хормони и отшумява една, две седмици след раждането. По-често се наблюдава при двуплодни бременностти или при по-голямо бебенце.

# 152
  • София
Здравейте момичета,
имам въпрос към вас (знам, че многократно сигурно сте го обсъждали, но не мога да намеря отговор) - от няколко дни имам подуване на ръцете и краката, усещам и лицето си подпухнало. Вчера обаче беше много странно, защото десният крак ми беше много по-подут от левия, направо глезена ми беше изчезнал. Дигах си краката на високо, но не помогна. През нощта е спаднал десния оток, но когато се опитах да си обуя обувките, едвам успях - явно само привидно са ми спаднали краката. Пуснах си урина днес сутринта и довечера ще ходя на лекар, но не съм много сигурна в него. Моля за съвета ви от какво се получават отоците; не вдигам кръвно? не ям солено? Трябва ли да пия повече вода или да я намаля - средно пия по 2 литра?

вода трябва да пиеш. но спри солта, газирано, трушии, тестени.
Наблегни на плодове , зеленчуци и Месо-протеините са много важни!
Аз имах същия проблем, изведнъж един ден в работата ми се поду десния крак ужасно. и с диетата ми спадна до сутринта. След това понякога ми се подуваха по малко краката (защото все пак си похапвам и солено Sad но никога като тогава
изследванията ми бяха ок(които се сетих да направя след няколко дни)

За сърбежа - аз имам много рядко, само по корема. И тогава започва едно мазане по 3 пъти на ден и минава.
Днес за първи път не съм на работа. И се чудя какво ще правя по цял ден newsm78 до края на месеца...

ronilaz аз открих един подобен сайт за храни и направо се ужасих. Не е истина какво ядем.

# 153
Aila сещам се че беше пуснала инфо за лекция в Майчин дом за кърменето на 07,03. Знаеш ли дали трябва да се запиша предварително? До колкото си спомням беше в 10,00 ч, нали ?

Аз също имам изтръпване и подуване на ръцете, но док ми каза да не се тревожа било нормално и да ги раздвижвам повечко.
С прането още не съм започнала, защото чакаме да ни направят скрина ( в края на месеца). Нямам търпение вече  Simple Smile
А вчера нашата беба така здраво ме риташе, че направо ме болеше всичко- ребра, корем  ooooh! обаче пък ми е по- спокойно като се обажда. Няма угодия, ей !  Embarassed
В петък и аз излизам в 45-дневния преди термина..... малеее, не остана!

# 154
  • Варна
Чоколина само да спомена, че и аз имах подобен сърбеж няколко дни преди да родя предния път, които се изяви в ужасен обрив веднага след раждането, които ме тормозеше повече отколкото раната от секциото. После се оказа че и други близнашки мами са имали подобен проблем, дори открихме името на заболяването, но сега не си го спомням. Среща се в края на бременността следствие на високите нива на някои хормони и отшумява една, две седмици след раждането. По-често се наблюдава при двуплодни бременностти или при по-голямо бебенце.

Благодаря ти много! Разтърсих се и открих даже как се нарича заболяването - холестаза. Само дето се стреснах от написаното в нета, за моя радост, не ме сърбят чак толкова дланите и ходилата, колкото останалата част на тялото. Ще поискам да ми пуснат такива изследвания все пак, защото, доколкото прочетох има опасност за плода, ако действително е това. Confused Надявам се да не е, а да е само от разтягането на кожата... Иначе бебчо си върви слонче засега, та може и от това да е, както ти си писала. Thinking

# 155
  • София
  suny78 може да питаш в тази темичка за лекцията. Консултативен кабинет по кърмене към МД (Сф) - Ден на отворените врати!
  Аз също ще питам и после ще пиша  Simple Smile
Доколкото знам няма нужда от предварително записване. Просто отивате в уречения ден и час във фоайето долу на МД и организаторите ви водят в залата  Simple Smile
 Ето и инфото отново  Simple Smile
  На 07.03. Консултативният кабинет по кърмене към Майчин дом - София организира лекция на тема "Начало на кърменето и първи дни с бебето". Ако се интересувате - заповядайте от 10 часа във фоайето на Майчин дом. Цената на лекцията е 5 лв.
 Чоколина не се сещам за името, хем търсих но не успях да открия как беше, но мисля че не е това което ти си открила, а и там нямаше информация да вреди по някакъв начин на бебето, освен че е доста неприятно за майката  Simple Smile

# 156
Здравейте и от мен!
Добре дошла на ronilaz !
sunny_777  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover всичко да е наред и да издържиш още малко.
chockolina и аз имам такива сърбежи понякога по корема,по гърдите ,по ръцете и като започна да се чеша и имам чувството ,че навсякъде почва да ме сърби.В небременно състояние ми се е случвало и казват ,че е на нервна почва Simple Smile,а сега незнам ,но малко ме стресна обяснението на Aila за по-големите бебчовци.Дано не сме толко големи ,че да се налага секцио Flowers Four Leaf Clover ,мен все това ме тормози от както казаха ,че вървим по напред.
anel23 и моите крака,ръце и лице се подуват.Който ме срещне и веднага да не би да е албумин,чак звънях на лекарката ми и тя ме успокои да не се вързвам на всички "специалистки",ще изчакам и аз изследванията утре и тогава ще стане ясно.Но с Вики пак си отичах и нямах албумин ,не диета да пазая ами нищо да не ям ,явно е до организъм.Не се шашкай ,изчакай резултатите и те ще покажат.Дори и да имаш само диета се прави и не е толко страшно щом нямаш високо кръвно.
Аз да ви кажа честно не сам по домакинската работа Embarassed Виж в шопинга равна нямам,та в този ред на мисли прането го оставям на мама за докъто съм в болницата.Хем няма да се притеснявам дали било рано и дали нямало да се праши та да прибирам в пликовеи такива,хем ще са "прясно" изпрани Simple Smile

# 157
Цитат на: suny78
С прането още не съм започнала, защото чакаме да ни направят скрина ( в края на месеца). Нямам търпение вече 
А вчера нашата беба така здраво ме риташе, че направо ме болеше всичко- ребра, корем   обаче пък ми е по- спокойно като се обажда. Няма угодия, ей ! 
В петък и аз излизам в 45-дневния преди термина..... малеее, не остана!
Ама, че съвпадения... Grinning И ние си чакаме скрина в края на месеца, затова и още не съм започнала да пера и нареждам.
Тази нощ и нашият мушморок много се въртя, направо като ритнеше имах чувството, че ми избутва органите долу ниско. Дали не се е завъртял седалищно, че иначе предимно горе го усещах. Rolling Eyes
Но утре съм на ЖК, дано ме зарадват с добри новини, дойде време и за моя 45- дневен болничен.
Аз да ви се оплача от мойте пусти гъби, няма отървия,ей! #Cussing out Само не съм прибягвала към стерилизация отдолу Laughing и след 1-2 седмици пак се самонастаняват най-нахално. ooooh! Чудя се кога да започна последното лечение, че да се задържа здрава до раждането, но се страхувам и да не се забавя много. Освен да си направя един по-дълъг курс 1-2 седмичен... newsm78 Досега веднъж Гинопеварил и 3 пъти Гиназол не успяха да ме изчистят. Tired
ronilaz ,mami09  wavey
sunny777 не мисли за апартамента и багажа, всичко ще се нареди... почивай си, да сте добре двамата с бебчо. Това е по- важно! Hug
ssillvvi Ще чакаме новини и от теб! Hug

# 158
Здравейте момичета,
Мисля,4е трябва да намалиш водата.Защото когато приемаш плодове в тях също има достатъчно количество вода.Аз приемам вода само когато ми се пие иначе ям много кисело мляко и ябълки.По принцип при прием на повече вода,тялото започва да отича,защото задържа вода.Аз винаги се водя от това какво иска организма ми.

# 159
  • София
Още малко инфо за отоците:

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/256/37/

http://www.lekar.bg/lek-43/info-439/%D0%9D%D0%B5.%D0%B5.%D0%B4%D … .10.%D0%BA%D0%B3/

http://www.predainatatak.bg/news/about97.html

и на английски:
http://www.babycenter.com/0_swollen-extremities-edema-during-pregnancy_230.bc
http://pregnancy.more4kids.info/148/edema-swelling-during-pregnancy/
http://www.babyhold.com/The_pregnancy_book/Health_Symptoms/Edema … During_Pregnancy/

В последния линк ще прочетеш, че съветват да се пие достатъчно вода. Задържането на вода в организма зависи повече от електролитния баланс, отколкото от приема на вода. Понякога при недостатъчен прием на вода, се задържа водата в организма. По-добре намали солта и кофеина, които доказано задържат вода.
А най-добре се посъветвай с лекаря си!

# 160
  • София
Добър ден! Laughing
Нямате изчитане, цяла сутрин това правя на работа Embarassed, но така е, като не ми се поглежда комп в почивните дни...
Остава ми и тази седмица работа и вече съм със смесени чувства... Хем ми се остава вкъщи при малчо и се опитвам да се пренастроя на вълна бебка, хем не ми се откъсва от сегашния ми начин на живот, контакта с хора и пр. Много ми е объркано и странно, а като си помислиш, направо си е дошъл Моментът. Голямо шубе ме тресе вече.

Вчера си изкарах един страхотен "празник" - бъдещият батко вдигна през нощта с/у 3 - ти 40 градуса Т и вчера периодично също до 39 и нещо, изкара ни акълите с баща му (или поне каквото е останало от тях  Blush)... Не ми се впуска в подробности какъв ужас изживях, и то защото по принцип дребното досега е боледувало 2-3 пъти, да не говорим, че никога с такава Т, от тревоги, неспане и напрежение така бях ошашкала бебето, че вчера цял ден не смееше да мръдне горкото...  Tired
С две думи - повечето, на които им е за първи път се притесняват и то е напълно основателно, че няма да се справят с грижите за Новия човек, мен ме тресат други страхове - как ще смогвам с грижите за две, като е толкова трудоемко и изтощително, дали едното няма да е пренебрегнато и т.н. "розовки мисли"...  Confused
С името сме доникъде Laughing, надявам се и в моя случай Първата среща от близък вид  Mr. Green да спомогне някой от предварително избраните (от мен  Embarassed) варианти да надделее. Че иначе незнам. Whistling

Стискам палци на всички, нуждаещи се от положителн енергия, по - специално на близнашките мами, още да устискат фронта, Жабче, wazse, ronilar (на последната добре дошла! Hug) И какво щастие да очакваш разнополови близнаци... Това ми е било мечта цял живот. Heart Eyes Но... както се казва, ЖЗ ще ги докарам шаренки, нищо, че няма да са близнаци, само дано всичко е наред...  Praynig

Целувки на всички! Heart Eyes

# 161
Съгласна съм с asia_nika . Според мен също така това оттичане се дължи и на факта, че в организма ни по време на бременност има много повече течност (кръв и т.н.), чието движение е затруднено. Затова леки масажи, раздвижване също подобряват състоянието. Същото приемам и за причина за сърбежите- все пак кожата се разтяга...доста...да не забравяме и хормоните...за успокоение винаги може да се консултирате с лекаря си..

# 162
Здравейте! Hug
Включвам се по темата с отоците: аз също имах, но бях към 6-я месец, нямах албумин, а отоците  се дължаха най-вече на това, че не ставах от стола по цял ден и не излизах никъде!Искам да кажа, че нещата са доста индивидуални и е по-добре да не се предприемат драстични мерки преди да се уточнил конкретния случай, така че е най-добре всеки да потърси лекаря си възможно най-рано и да се вземат адекватни мерки! Naughty
Олче, дано вече нямате такива преживелици, много е гадно това с температурата, дано мъника вече е по-добре!Че 40 градуса си е доста! Praynig
И аз в петък съм на ЖК и ще си взема вече болничния 45-дни преди термин!Сега съм се отдала на чистене и подреждане вкъщи, че то време не остана!Сестра ми ми даде дрешките от племенницата ми, които биха ми влезли в употреба, много са сладички и са си направо нови, стана ми едно миличкоооо Heart Eyes
Лека работа на работещите мами, а на другите - повече повече почивка и разходки! Hug  bouquet

# 163
  • София/Люлин
Здравейте и от мен.
Аз също съм от тези влезли в 9 месец,  не знам дали е нормално но хич не съм притеснена.  Имам чувството, че ще съм си вечно бременна. Grinning И аз още не съм прала и гладила дрехите на бебчо, но май е крайно време да приготвя всичко че знае ли човек.
sunny777 стискай още малко. Hug
Добре дошли на новите априлки.  bouquet
Мен ме притеснява това, че не се знае точното тегло на бебето, защото ехографа на моята Доки е стар и се чудя как ще се разбере дали е голямо и дали се налага секцио. newsm78
В 9 месец правят ли се някакви изследвания?
Жабче ти си направо манекен с твоите 118 см, аз съм с обиколка 100 см а уж не съм качила много кг.

# 164
Здравейте момичета , след почивните дни и дългото седене в къщи и на мене ми остана време да пиша . Видях по назад в темата че се говори за музикалните играчки на Фишер Прайс. Аз разбрах че тези играчки при нас в България са много по скъпи от колкато в Австрия например. Имам познати които ще ходят там и ми предложиха да ми вземат. Тука по магазините съм гледала едни цени, които са направо  Rolling Eyes Shocked
Бен 78 , не мисля че спалното чувалче ще ти е необходимо още от началото. Аз съм ползвала такова на времето но след 6 месец и не беше купено а бабите го ушиха. Чудя се аз тези които се продават дали няма да запарват newsm78. За къпането имахме една отделна поставка за къпане, но бебето много се страхуваше и въобще не сме я ползвали и в началто идваше акушеркяа да къпе . За мазането на корема и аз съм ползвала Мама Дона лосиона и като ми свърши минах на най обекновенно бебешко олио и то Българско. проблем не съм имала.
Жабче , аз ще гледам да си взема количка, на която тапицерията да може да се пере. Преди време имахме такава. Никаккъв проблем сваляш е и в пералнята.
За гладенето на дрешките , ще гледам направо от простора да са леко влажни . Така мисля че ще е по лесно.
Мимето85 и Ронилиаз,  добре дошли във форума. Тука можете да намерите много полезна информация. А европейския сайт със забранените продукти е много интересен.
А освен топоцина какъв друго може да се ползва за пъпчето на бебето?

Общи условия

Активация на акаунт