Как и изобщо, представяте ли си вашето погребение....?

• 9 612
  • 139
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Повече се плаша при мисъл за смърт на хора, които обичам, отколкото да се замислям за своята. След смъртта няма страшно, страшното е преди това.

И аз така. И все по-често си мисля за това и се ужасявам при перспективата. Понякога ми се иска пак да съм малка и майка и татко да са млади, все по-често ме налягат детски спомени и си мисля, че това време никога няма да се повтори. Май остарявам Confused А толкова далечно ми изглеждаше.

# 31
и през ум не ми е минавало да си мисля за този ден-знам че и той ще дойде но ми е мн рано още.единствено съм казала на съпруга ми че желая да ми бъде направена аутопсия(срещу заплащане ако трябва)защото имам проблем който е загадка за лекарите и бих искала да се разбере какво точно е да не би да е наследствено-заради децата ми,да се вземат мерки

# 32
Любимите ми бели рози!
Любимата ми музика!
Бял ковчег!
Отгоре само мрамор, никаква пръст!!!
Мразя на гробищата да преливат вино върху гроба(а толкова го обичам това червено винце)!
Беше споменато от една съфорумка-"непрежалима за мъжа ми"!!!
Е , това е божа работа, кой ще мине по-напред по реда си!

# 33
Нали знаете колко скъпо удоволствие е да умрете:
около 100-150лв за поп,още толкова за най-долно качество ковчек,трябва да си предплатите наема за гробището(това съвсем сериозно,бягайте докато сте живи,че после...) и още туи-онуй,сладко жито и т.н.т. А и ако искате да се помещавате със свой близък,който се е споминал преди вас,трябва да се заплати една не много малка сумичка за да му извадят костите и после,като ви приберът в дупката,пак да ги поставят. Едно погребение може да глътне хилядарка Mr. Green Кримирането мисля,че беше добра оферта за живущите в София защото само там се прави(ако не греша) и не е кой знае колко скъпо,но тези от другите градове трябва и транспорт да си плащат(каква несправедливост)  Mr. Green
Че поради тази причина хич не ми се мисли...

# 34
  • София - Бургас
Сега се замислям над това, след прочетеното в темата.....
Мислила съм само за това, че не обичам гробищата, той кой ли и обича...но цялата тази тъга с ходенето да отдаваш почит всеки път, като че ли не тъгуваш всеки ден за близките, които вече не са на този свят...Тази, кал, пръст, земя, плевели, поддръжка, горе споменатото леене на вино и т.н...Не, знам сомо че бих искала да ме кремират, а пепелта да бъде изсипана в/у море, обичам морето, океана, водата, на красиво място.....
Иначи все още ни си представям ритуала, струва ми се толкова далеч, дай Боже, знае ли човек....

# 35
  • Варна
То хубаво си го мислете за разпръскване на праха-на хубави места,и на фона на любима музика!Но няма как да стане в нашата държава!Или поне при нас така се получи!За жалост се случи най-лошото на етърва ми,и девер ми си направи от сребро едно рогче с капаче,което да си го носи на синджир на врата ,с идеята в рогчето да сложи малко от праха на жена си!Но като докараха урната, тя беше така запечатана,че беше невъзможно да се осъществи това,което той си беше запланувал.Тъй,че никой не знае к'во слагат в тези урни!                                                                                                                                                                                                                                  А по темата - и аз искам кремация и да не се занимават близките ми с глупости!

# 36
   Честно казано искам никой да не плаче.Представям си , че госпъл хор пее много весела песен   bigdance2на гроба ми.А аз  държа в ръка  малка виличка, за десерта, който ме очаква  на Небето.Сериозна съм.Това  за виличката го прочетох в една книга и много ми хареса.Ще трябва да  си напиша  завещание, инъче току-виж са ме оплакали и загробили съвсем по традиционному Tired.Само надписа на надгробния камък не мога да  си измъдря.Искам да е нещо  мнного обещаващо, че като го прочетат , хората да не се  натъжават, а да им се прииска така да живеят, че  да  дойдат и те  на това място, като им дойде  момента.

# 37
Искам катафалка с перденца. Миналата седмица се задръстих с колата точно зад една стара катафалка с ковчег и един умрял дядо в него. Е, ми много ще ми е кофти да ме зяпат в задръстванията. А после лека кремацийка... Не ми се гние, не е хигиенично. А, да, надявам се да съм стар и грозен труп.

# 38
  • София
За какви неща мислите - хич не си хабя сиви клетки за този момент.

# 39
Не,не съм,никога.
Чак се стреснах от заглавието на темата.

# 40
Като реша да мра newsm78,а в скоро време ще се беся,ще оставя 2000лв на тези които ще дойдат на погребението ми да се напията,като маймуни за мое здраве. Praynig
Може да ме закопат в земята и без ковчег -няма смисъл да хабят от парите за пиене.Да ми докарат поп ,който да дръпне една реч,съставена само от глупости и всички присъстващи да реват от смях.
Искам да ме закопаят на село-защото аз съм селяк.Цел живот съм бил срастнат със земята и накрая си отивам пак там.
На гроба вместо цветя да има бутилки ракия,на надгробния ми камъкда пише "Добър беше,но за там си беше" Sunglasses

# 41
  • на правилното място, в точното време
Не искам карамфили - мразя ги. Предупредила съм, че ще стана  и ще ги махна.
Иначе надписа - "Н....    се прибра у дома" 
За виличката за десерта - стига да има десерт и с пръсти ще го ям, стига да съм го заслужила  Sunglasses

luna   Peace

# 42
Понеже не искам да си представям нещо страховито Naughty...с мъжо все се бъзикаме. Joy
Да ни удари гръм,да умрем за секунда(без да усетим нищо).Да излезе вятър и да издуха остатъка Whistling... да не се davat  пари за кремации,погребения и т.н.Той да е на доста преклонна възраст ,понеже съм все пак с 12 год.по млада от него Sunglasses

# 43
не искам и да си помислям за този ден,живее ми се Tired

# 44
Надявам се само да не умра преди родителите си или след сина ми. Всичко останало са подробности, които не ме вълнуват особено.

Общи условия

Активация на акаунт