Германската Нова Медицина на д-р Хамер 3

• 68 778
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Момичета за майката на една позната искам да попитам,малко така отгоре-отгоре,но и аз не знам много подробности.

Значи белят и се краката,т.е. кожата на стъпалата и много я боли.Това от какво може да е или поне някаква насока Praynig

# 331
Цитат
Значи белят и се краката,т.е. кожата на стъпалата и много я боли.Това от какво може да е или поне някаква насока

Не е честно... Confused
От любопитство ли само или жената знае за ГНМ и тьрси помощ...

# 332
Не,не е от любопитство.Тя живее в чужбина,а дъщеря и ме помоли да и направя от капките на д-р Бах.Та си мислех ако поне някаква насока имам да мога да се ориентирам от какво е причинено това и за такова състояние да и направя комбинацията.
Малко отгоре-отгоре са нещата,но ми казаха в последния момент и имам нещо като 2 дни да реагирам. Confused

# 333
Кожата е 4ервеният ектодерма зародишен лист.
Конфликти на раздяла,най 4есто.
Не знам как тези капки биха помогнали...

# 334
Здравейте! С интерес чета темата и намирам много полезни и точни прозрения в нея   bouquet

Исках да попитам за сина ми на 2,6 год. Той изкара на 1,6 г. вирусна диария и вследствие на нея "отключи" непоносимост (алергия) към глутена - целиакия. Преди това не е имал никакви хранителни проблеми или алергии, освен леки обриви по дупето, както повечето деца. На какъв конфликт може да се дължи тази алергия? И дали е следствие на разрешен конфликт или на съществуващ?
След дългото му диагностициране (около месец) при което детето буквално се стопи, започнахме безглутенова диета и той бързо се възстанови. Твърди се (сравнително отскоро) че диетата е за цял живот, а аз самата имам познати със същото заболяване като деца, които са го преодолели след 5-тата год., може би са разрешили конфликта в себе си... Peace

# 335
M Nik, за конфликтите не знам, но за непоносимостта към глутена имам лична история. Около 30% от възрастните имат непоносимост (различно е от алергия!!) към глутена в по-силна или по-слбо изразена форма. С безглутенова диета се оздравяват стените на червата и след време е възможно отново да се поемат без проблеми малки количества глутен. Много е важно да не е топлинно обработван или пък това да е било при температури под 100 градуса. Така могат да се правят тестени изделия от кълнове и брашна, както и каши. Непоносимостта по-скоро е въпрос на стил на хранене, отколкото на конфликт (лично мнение  Peace)

# 336
Christian ако е конфликт от раздяла бих могла да и направя такива за тъга и подтиснатост например...нещо такова имах предвид,т.е. да понася по-лек това,че не е тук.

Поправи ме ако съм на грешен път Peace  Според мен ГНМ и д-р Бах се допълват взаимно Hug т.е. ако се разбере какъв е конфликта по ГНМ може да се пият такива капки с които ще се преодолее по-лесно конкретния страх или каквото и да е друго.

# 337
Имам "малък" проблем със сина ми: на 1 г. и 10 м. е; тази вечер вечеряхме, той яде филия хляб, преди това кашу и бадеми, накрая му дадох соево кремче, което мисля е ял и преди, но ако е било е доста отдавна. 10-15 минути по-късно му се поду единия клепач, търкаше го непрекъснато; след малко се поду и другия; излязоха му пъпки, като подути, две под първото око и една на нослето.
Измих го, мислих да го заведем до Пирогов, но прецених, че преди всичко ще му сложат алергозан и се въздържах. Много му се спеше и го сложих да спи, но като го съблякох видях, че такива червени участъци като пъпки, ама не са пъпки, има и по тялото - около пъпа, на гръбчето една голяма, на свивката на мишниците, отстрани на коремчето...
Не ми се е случвало подобно нещо и не знам какво да правя???
Първата ми мисъл беше "алергия", но се замислих, че такова нещо не му се е случвало и нали няма алергии..... newsm78

Някой да е преживявал подобно нещо?
Моля за някакви насоки?
Да разреша ли да му слагат алергозан???

# 338
   Съвесем абсолютно същото нещо ми се е случвало преди няколко години, когато изядох една рибна консерва и,
разбира се, тогава реших, че съм реагирала на храната. Определено не знам защо се е получило при детето
ти така, но ако мога да те успокоя, че само след няколко часа нямаше и следа от подутините и петната
и не се е случвало никога повече
. И аз съм любопитна от какво е. Все още съм склонна да вярвам, че това,
което ядем, особено комбинирането на някои неща, може да оказва влияние по подобен начин. На моята
дъщеря, например, страшно и се зачервява около устата от някои домати, дори и да са био, но само за час-два.

# 339
Благодаря зя утехата!
Вече минаха два часа, но има обриви и около шията.... Явно ще го гледам цяла нощ, няма да мога да спя...

# 340
nenaatoa  неприятна ситуация, сигурно си доста притеснена. Сигурна ли си, че е реакция към храната? Не е ли възможно да е свързано по-скоро с някакъв конфликт и просто да е съвпаднало с храненето. Надявам се да се разреши скоро ситуацията  Hug

# 341
Изобщо не мисля, че е от храна - това беше първото, което ми хрумна, после си казах "Глупости" ..... и започнах да мисля. Не мога да се сетя за конфликт, всичко си е като всеки ден...
Изглежда има подобрение - като го погледнах преди малко ми се стори, че като че ли е поспаднало малко... дано!

# 342
Изобщо не мисля, че е от храна - това беше първото, което ми хрумна, после си казах "Глупости" ..... и започнах да мисля. Не мога да се сетя за конфликт, всичко си е като всеки ден...
Изглежда има подобрение - като го погледнах преди малко ми се стори, че като че ли е поспаднало малко... дано!
Изчакай да видиш пълната изява на болестта, до утре ще е ясно.  Peace
Нека да поспи детенцето, това много помага. Обривите не са само в епидермалния слой изявени, вътршните органи също страдат. Това може да ти е от голяма полза - да откриеш конфликта, ако се появят и други оплаквания.

Храната сигурно може да е причина, особено ако има натрупване и/или нежелание от самото дете, което обаче не е споделило..

# 343
Коментирани ли са проблемите с щитовидната жлеза? Хипофункция? въобще, ГНМ как определя автоимунните заболявания?
Аз напоследък имам постоянни обриви и въобще не мога да определя на какви конфликти се дължат ooooh!, не може ли да са свързани с хипофункцията на щитовидната жлеза, която имам? Видях, че е споменато, че при алергии страда най-вероятно и някой вътрешен орган Thinking

# 344
Да кажа, че тази сутрин отново е с подути клепачи (жална картинка), но поне са изчезнали червенините и петната по тялото. Друго няма. Пък и няма как да сподели какво му е, още не говори...

Общи условия

Активация на акаунт