АПРИЛ и МАЙ - пети купон без край

• 57 854
  • 401
  •   1
Отговори
# 195
И Мери не хваща варицела. Без да е кърмена  Mr. Green
Явно ще да е от храната  Laughing

Иначе е добре. Порастна с 5 сантиметра и отгоре. Научи се да ползва нож и вилица и не ще ква да е риба, а само сьомга. Кога стана Манго калайджия, кога му почерня задника.  Mr. Green

# 196
Мале през какво е минал малкия Боян. само здраве и късмен му желая.

По въпроса с варицелата. Аз не съм кърмено бебе и до ден днешен варицелата ме подминава (пу пу пу). И двете ми деца са кърмени и двете се заразиха  и я изкараха Thinking
По принцип за да избият пъпките по-бързо е хубаво да се стои на тъмно и да пийне малко червено вино. Аз не съм я дърала затворена. Излизаше си навън, но без контакт с деца. След 9-тия ден вече не я спирах да контактува с деца и си беше навън Имай си едно на ум, че много им пада имунитета и може да ти се зарази мн лесно от най-травиялна настинка

# 197
Аз също не съм карала варицела. Като бяхме малки, брат ми се разболя. Майка ми ни сложи даже в едно легло да спим, ама аз се оказах кораво к........е. Не прихванах.... Преди 2 години, когато Боян се разболя, пак спах с него в едно легло, ама пак ме подмина.... А малкия ми брат - на 24 години, само един път дойде да види Бобко и се зарази и се олепи целия.... Пу, пу.... И аз не знам как се опазих. И от скарлатина 2 пъти се отървахме - имаше в детската. Сега наше приятелско детенце е болно, с Т над 39 градуса.
Само внимавах за пъпките, че бяха по лицето, да не се чешат. Мажехме колкото пъти се сетим с ментолов спирт и после с Далацин.

# 198
  • Sofia
Сарсарилке Hug   bouquet Друго незнам какво да кажа, ужасяващо е!

За кърмените деца и болестите - Виктор не е кърмен, Марти е. И двамата еднакво боледуват, варицелата я изкараха, като Мартин се беше изпъпчил абсолютно целия...Вики имаше 10 ина пъпки. Аз съм привърженик на кърменето между впрочем Peace

# 199
Ама молим ви се, айде да не почваме пак темата за кърменето и боледуването. С тия петгодишни деца отдавна кърменето не е актуален въпрос. Аз изказването на Еми го приех само като закачка, дано не сте го възприели съвсем сериозно и вие.

Истината е, че кърмената Ирина практически не боледува и е пила антибиотик само веднъж, защото имахме съмнение за начало на вирусна пневмония и двете с докторката не се решихме да рискуваме, а и тя се влачи с кашлица 3 седмици до този момент. Брат й, който също беше кърмаче бая време, изкара де що има болести, че и цял куп екзотични страдания, за които повечето педиатри не вярваха, че могат да застигнат дете на неговата ниска възраст. Но аз отдавам тия неща на обстоятелството, че мъжките като цяло са по-мухнати (така се казва по нашия край, ако не сте го чували - по-кекави значи), а и ми е първо дете и се шашках на всеки сопол и давах лекарства за щяло и нещяло и от това само му събаряхме имунитета зорлем.

Та като съм взела думата, да се оплача, че моята маймуна още не е пипнала варицелата и вече се чудя дали някога изобщо ще я хване.

Хубавата новина е, че в неделя ходих на Формулата в Истанбул и много ми хареса. Сега остава да тръгна и по футболни мачове, и може да ме обявите за чисто ненормална.

# 200
  • София
Ми закачка беше...

# 201
Аз защото питах дали да я изведа,ако знаете 3 дни детето подържа 39,8 - 40 градуса.Откачих.При все че пъпките завехнаха вече и няма никакъв проблем с тях.Аз го отдавам на токсините от гадния вирус.Днес дзверко е вече добре,но пък на вън е такава жега,че.....
Не знам как ще се разправям с детската, че са писали карантина 20 дни,а Джипито ми даде само 10.
 А при нас положението с гледането е трагично.Ако не съм аз няма кои.А сега точно започва сесията в колежа и ще ми е адски натоварено.
Спомняте ли си колко дни ви беше карантина за варицела?

# 202
Леле sladka hapka ако знаеш колко ти завижадам за Формулата:)

# 203
Ооо, Сладка хапчице, за мачовете аз съм по-луда, но сега не мога да си изровя снимките от Армията (преди 100 години). Ако не съм споменавала, сега е време да споделя, че Дария от новородена има членска карта в "Червени завинаги", често в неделя са на фенклубните сбирки, а каква мъка е в последно време вкъщи Sad

А болничките наборчета бързо да оздравяват, че е време за басейни, мореее sun sun sweating

# 204
  • Sofia
Ми то от закачка на закачка .... Mr. Green Кака ви се върза и отговаря сериозно и отговорно  Wink

# 205
Сакън, Весе! Нимой с лошо! В тая тема аз съм каката  Mr. Green Няма да ми бараш титлата, ей!!!

# 206
Сарсалике, като прочетох за Боян и се уплаших - какво си преживяла, направо ужас! Добре, че всичко е свършило добре. За лекарите - нямам думи, но не ми се коментира...

Я, закачка за кърменето Simple Smile

Хапке, да ти кажа, Гого е също като Иринка - пил е антибиотик само веднъж и то заради ушите (които за първи път го заболяха чак като тръгна на детска) - просто и ние с педиатърката тогава не искахме да рискуваме, защото не се оправяше няколко дни без антибиотик и така.... Колкото до варицелата - аз също не съм я карала и като се разболя Гого, си правих изследване за антитела заради малкия и се оказа, че имам изградени антитела. Педиатърката каза, че някои деца карат варицела без клинична картина и изграждат имунитет. Ако Ирина не се заразява, направи й такова изследване и може да се окаже, че ги си е изградила имунитет. По принцип е странно да не се зарази - има над 90% вероятност от заразяване.

# 207
Силве, къде правихте изследването? Мога ли да отида без направление от личната?

# 208
Силве, къде правихте изследването? Мога ли да отида без направление от личната?

Ние също бяхме без направление - на мен ми взеха кръв още докато бях в Шейново, след което мъжът ми занесе кръвта в Институт по вирусология (ако те интересува, ще погледна къде беше адреса, но някъде около затвора беше). Платихме 40 лв. за изследването. Но всичко стана през педиатърката ни - тя се обади в Шейново и във въпросния институт. Предполагам, че може и с направление от личен лекар, или дори и да е платено - пак чрез личния да те насочат. Ако искаш, ще разпитам педиатърката като се чуем следващия път.

# 209
Май е по-добре аз да разпитам моята, защото няма начин да нося кръв за изследване от Стара Загора в института по вирусология в Сф, а не знам дали тук се прави такова специализирано изследване. Ама като си знам джипито, ще ми каже да не се халосвам  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт