Майчинството - счетоводно - 17

• 61 111
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Не мога да влизам в толкова конкретни сметки.
Пък и си зависи от фирмата дали ще са съгласни.
Предполагам,че отговаряш на мен.Благодаря за което! Hug Значи към нашите от личен състав трябва да се обърна.Ясно.Но питах,дали изобщо още съществува тази форма на допълнително осигуряване,защото дочух,че вече неможело човек сам да се осигурява или да надвнася върху своите осигуровки.Интересува ме,дали още може.А иначе,на 10-ти като ида на работа,това ще ми е първата работа.Благодаря,момичета,страхотни сте!

# 121
Здравейте,

За съжаление бременноста ми приключи с аборт. Искам по-отрано да помисля за майчинството.
Сега съм в 410 дни. Мога ли сега да сключа втори трудов договор?

Съжалявам за което!  Sad

Искаш да получаваш по-голямо обезщетение от сегашното, така ли?

Да.
Половината от бременноста си изкарах в болнични - рискова бременност. Хвана ме стария закон, при който боличните влизаха в базата за изчисление на майчинството. Та представете си 90% от 80% ....

# 122
  • София-Младост
Предполагам,че отговаряш на мен.Благодаря за което! Hug Значи към нашите от личен състав трябва да се обърна.Ясно.Но питах,дали изобщо още съществува тази форма на допълнително осигуряване,защото дочух,че вече неможело човек сам да се осигурява или да надвнася върху своите осигуровки.Интересува ме,дали още може.А иначе,на 10-ти като ида на работа,това ще ми е първата работа.Благодаря,момичета,страхотни сте!
Сама няма как да се досамоосигуряваш. Може , ако със задна дата ти зигнат заплатата, нещо което...

# 123

Щом сега започваш - забрави, няма как да стане.

# 124
Здравейте!Досега сте ми били много полезни,надявам се и сега да ми отговорите на въпросите,за което предварително благодаря!  bouquetИмам следните питания:
1.Когато и двамата съпрузи работят на едно и също място могат ли и двамата да бъдат съкратени,мисля,че преди не можеше,сега незная как стоят нещата?
2.Как се изчислява размерът на отпуската,която се изплаща при съкращение?
Може би трябваше да започна с това,че в момента съм в платено майчинство,което още не е изтекло,свършва ми юли месец.
3.Когато получиш предложение за съкращение,на което не е посочена датата,от кога да считам,че съм съкратена,от датата на връчване?Незная дали правилно се изразявам newsm78

# 125
  • Пловдив
Благодаря,момичета!

# 126
Здравейте.Аз вече изложих проблема си, но явно не на подходящото място и ме посъветваха да се обърна тук с въпросите си.Ето ги и тях:В момента съпруга ми е в платен годишен отпуск,а на мен ми предстои раждане.Как трябва да стане прекъсването на този отпуск,за да ползва полагаемите от тази година 15 дни за татковци.Трябва ли рапорт от ръководителя или автоматично при подаването на молба за новата отпуска се прекратява старата/както е при болнични/.И освен молба какви други документи се представят за тази отпуска.От кой ден може да се ползва.

# 127
  • около Варна
Здравейте, имам въпрос, на който не можах да намеря отговор никъде, ще се радвам ако някой може да ми отговори.
Ще родя второто си дете във времето, когато съм в отпуск по майчинство втора година с първото. Дали ще ми бъдат спрени парите за първото майчинств/240лв./, когато изляза във второ и ако е така има ли начин да прехвърля майчинството. Стана объркано, дано сте ме разбрали.
Благодаря предварително!

# 128
Здравейте!
Искам да попитам за следното- ако започна да се осигурявам в фирма и след представянето на първия болничен за 45 дни преди раждане фирмата фалира, какво следва след това?
Ще получавам ли майчинство през двете годинки на детето или не?
Благодаря предварително!  bouquet

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 15:06 от sportal

# 129
здравейте и предварително благодаря за отговора
Въпроса ми е- моята кума ще е управител на магазин и там ще работи майка на 4 часов работен ден, която в момента получава майчинство. В този случай майчинството трябва ли да се спре, тъй като тази майка ще бъде осигурявана?

# 130
  • София-Младост
здравейте и предварително благодаря за отговора
Въпроса ми е- моята кума ще е управител на магазин и там ще работи майка на 4 часов работен ден, която в момента получава майчинство. В този случай майчинството трябва ли да се спре, тъй като тази майка ще бъде осигурявана?
Да си подаде документи , за да получава 50% от майчинството.

# 131
Здравейте, ако базата за изчисляване на майчинството е минималната работна заплата за всичките 12 месеца, тъй като съм безработна в момента, но имам 12 месеца осигурителен стаж, какво ще получавам като майчинство, 90% от 240 лв=216 лв или 187 лв, което е нетното на 240 МРЗ, или нещо друго? Благодаря за отговора предварително.

# 132
Минималното обезщетение е 240лв. за 2009г.

# 133
Здравейте!
Искам да попитам за следното- ако започна да се осигурявам в фирма и след представянето на първия болничен за 45 дни преди раждане фирмата фалира, какво следва след това?
Ще получавам ли майчинство през двете годинки на детето или не?
Благодаря предварително!  bouquet

Ще получаваш обезщетение за бременност и раждане 410 дни. (от началото на 45 дневния болничен)

# 134
Здравейте, имам въпрос, на който не можах да намеря отговор никъде, ще се радвам ако някой може да ми отговори.
Ще родя второто си дете във времето, когато съм в отпуск по майчинство втора година с първото. Дали ще ми бъдат спрени парите за първото майчинств/240лв./, когато изляза във второ и ако е така има ли начин да прехвърля майчинството. Стана объркано, дано сте ме разбрали.
Благодаря предварително!

при застъпване на майчинствата за предното дете се получава обезщетение 50%

Общи условия

Активация на акаунт