Майчинството - счетоводно - 17

• 60 938
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте ,аз пак да попитам
Значи излязох в болничен (45 дни)на 30.12 на 6 февруари ми преведоха 300лв. а сега на 6 март 123лв ,да очаквам ли до края на месеца още един превод за следващия ми болничен (който е за преносване 5 дни от 13.02. до 18.02  и после за раждане)или чак другия месец,и как точно ги превеждат по болнични листове (брой дни в месеца) или месец за месец.Благодаря ви предварително.

# 286
  • В полите на Пирин планина
Значи излязох в болничен (45 дни)на 30.12 на 6 февруари ми преведоха 300лв. а сега на 6 март 123лв ,да очаквам ли до края на месеца още един превод за следващия ми болничен (който е за преносване 5 дни от 13.02. до 18.02  и после за раждане)или чак другия месец,и как точно ги превеждат по болнични листове (брой дни в месеца) или месец за месец.Благодаря ви предварително.

Превеждат се месец за месец, но има значение и кога са предадени в НОИ. Казам го във връзка с болничния лист за преносване, който най-вероятно е издаден и внесен в НОИ по-късно.

# 287
  • под шипковия храст
здравейте, момичета!
Имам следния малко заплетен въпрос:
... Един вид да сменя работодателя си докато съм в майчинство, без да го прекъсвам и ако е възможно как би трябвало да стане?
... може да си изчакаш изтичането на майчинството при този раотодател и 1 месец преди този момент да пуснеш предизвестие. така на практика няма да има нужда да се връщаш на работа при него ефективно.
да, благодаря много! много полезна ми беше тази консултация!  bouquet точно така ще постъпя!

# 288
  • Русе
Здравейте!Искам да попитам през 410-те дни здравната усигоровка,която работодателят внася, пак ли е 12.48лв.(както след първата година,когато взимаш 240лв) или е 6% от брутната заплата?
Да си 'побутна' въпроса Wink Момичета,знам,че е обсъждано и че в първия пост пише за това.Но от всичко прочетено аз останах с впечатление,че от началото на 45-те дни преди термина до края на едногодишния отпуск за гледане на дете здравната осигуровка си е 12.48лв, независимо на колко се осигуряваш.А аз в момента карам 410-те дни и от фирмата,в която се осигурявам,ми взимат 24лв, което е 6% от брутната ми заплата (400лв).Моля ви,кажете ми аз ли грешно съм разбрала или счетоводителката на фирмата е решила да ми взима повече   newsm78  Благодаря предварително    bouquet

# 289
Ала-Бала мерси много   bouquet

# 290
Здравейте!Искам да попитам през 410-те дни здравната усигоровка,която работодателят внася, пак ли е 12.48лв.(както след първата година,когато взимаш 240лв) или е 6% от брутната заплата?
Да си 'побутна' въпроса Wink Момичета,знам,че е обсъждано и че в първия пост пише за това.Но от всичко прочетено аз останах с впечатление,че от началото на 45-те дни преди термина до края на едногодишния отпуск за гледане на дете здравната осигуровка си е 12.48лв, независимо на колко се осигуряваш.А аз в момента карам 410-те дни и от фирмата,в която се осигурявам,ми взимат 24лв, което е 6% от брутната ми заплата (400лв).Моля ви,кажете ми аз ли грешно съм разбрала или счетоводителката на фирмата е решила да ми взима повече   newsm78  Благодаря предварително    bouquet

За целия период от 410 дни се внася само здравна вноска в размер на 12.48 лева - 260*4.8 %.

# 291
  • Русе
 Lady Incandescent , много ти благодаря за отговора   bouquet

# 292
Здравейте!Обръщам се към вас с молба за разяснение на едно писмо,което ми е изпратено от НОИ.Което ,разбира се не ми е никак ясно!?Цитирам директно:
''...Покана...на основание чл.40,ал.1 от ЗАНН/ДВбр.92 от 1969г/...г-жо.....Уведомяваме Ви,че следва да се явите в ТП на НОИ...в приемната......за съставяне на акт за установяване на административно
.....

Това го виждам за сетен път. В няколко форума. От понеделник непрекъснато едно и също.
Ние да не сме ясновидци?! #Crazy

# 293

Превеждат се месец за месец, но има значение и кога са предадени в НОИ. Казам го във връзка с болничния лист за преносване, който най-вероятно е издаден и внесен в НОИ по-късно.
благодаря ти за бързия отговор,значи сега ми остава само да чакам да ми ги преведат,а дали има вероятност да имам още един превод до края на месеца? newsm78

# 294
*sofi_val* няма проблем да ти направят и два превода през един месец, щом е по различни документи  Peace

# 295
Здравейте!Майка съм на почти 2-годишно момченце, т.е. на 28,03,2009 ще направи 2 годинки.Въпросът ми е че след като ще започна работа във старата си фирма трябва ли да подавам някъде и някакви документи?Изобщо нямам представа и ще ви бъда много благодарна ако ме посъветвате какво се прави.

# 296
Здравейте!
Понеже нещо не мога да им хвана спатиите как ми превеждат парите от НОИ, да попитам - колко е майчинството в/у 240 лв,т.е. в/у МРЗ? Нали уж не може да е по-малко от самата МРЗ или бъркам?

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 10:40 от Чаено момиче

# 297
пак аз  Embarassed но искам да питам нещо важно за мен,свързано с тази информация
"-   справка за това на какви суми са ви осигурявали –
Справки - Справка за социалното осигуряване
https://socialsecurity.nssi.bg/
Там ще видите осигурителния си доход. За месеците, когато сте били в болнични, ще са повече суми - съберете ги.   "

На този линк след въвеждането на ЕГН и ПИК ми показва за месец януари днив осигуряване 21 и осиг.доход 267.86лв,та тия 267лв заплатата на която ме осигуряват ли е или нещо друго,че не ми стана ясно newsm78

# 298
  • Пловдив
пак аз  Embarassed но искам да питам нещо важно за мен,свързано с тази информация
"-   справка за това на какви суми са ви осигурявали –
Справки - Справка за социалното осигуряване
https://socialsecurity.nssi.bg/
Там ще видите осигурителния си доход. За месеците, когато сте били в болнични, ще са повече суми - съберете ги.   "

На този линк след въвеждането на ЕГН и ПИК ми показва за месец януари днив осигуряване 21 и осиг.доход 267.86лв,та тия 267лв заплатата на която ме осигуряват ли е или нещо друго,че не ми стана ясно newsm78

Да,това е сумата,на която те осигуряват

# 299
Elfita а това средната сума ли ще дойде,тъй като преди са ме осигурявали на минималната,а последните 4-5месеца на по-висока заплата,или би трябвало там да пише зпалатата ми,на която ме осигуряват януари  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт