Майчинството - счетоводно - 17

• 61 048
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 150
  • В полите на Пирин планина
при Данни от работодател срещу условието " да има 6 месеца осигурителен стаж като осигурено за всички осигурени социални рискове, за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица или за всички осигурени социални рискове без безработица" пише НЕ Е ОТБЕЛЯЗАНО
в първия ми болничен си пише ДА

Това се отнася за самоосигуряващите се лица  Peace

# 151
Здравейте! Имам следното питане. През 2008 г. до 10 юни съм била на работа, а от тогава до края на годината в болнични и отпуск по майчинство. При подаване на данъчна декларация за 2008 трябва ли да предоставя справка от НОИ и какви документи се изискват за да ползвам данъчното облекчение за дете?

# 152
Здравейте! Имам следното питане. През 2008 г. до 10 юни съм била на работа, а от тогава до края на годината в болнични и отпуск по майчинство. При подаване на данъчна декларация за 2008 трябва ли да предоставя справка от НОИ и какви документи се изискват за да ползвам данъчното облекчение за дете?

Вече няма данъчни облекчения за деца  Crossing Arms Иначе в общия случай обезщетенията от НОИ са необлагаеми.

# 153
Вече няма данъчни облекчения за деца  Crossing Arms Иначе в общия случай обезщетенията от НОИ са необлагаеми.
Много благодаря  Hug в този случай излиза, че трябва да декларирам само заплатата, която съм получавала през годината. Не знаех, че са махнали данъчните облекчения за деца   Confounded

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 12:14 от Kisa05

# 154
  • София-Младост

Много благодаря  Hug в този случай излиза, че трябва да декларирам само заплатата, която съм получавала през годината. Не знаех, че са махнали данъчни облекчения за деца   Confounded
[/quote]
Не си длъжна да подаваш ГДД при положение, че си работила само на трудов договор.

# 155
   Здравейте!

Незная дали въпросът ми е за тук, за което се извинявам предварително.

Днес , след дошла заповед ни съобщиха, че изискват от нас да дежурим и след работно време, държавен служител съм. Детето ми е над 3 години и аз го вземам от градина, затова и престой в службата ми след 5,30 до 7,30 ми е невъзможно.  Искам да попитам има ли някакви основания да откажа, а и другите ми колеги са много по-възрастни и никой няма малки деца.

# 156
Здравейте мами   bouquet искам да ви попитам знаете ли дали са приели закона където студентките редовно обучение ще взимат 2880 лева през първата година от раждането на детето?

# 157
   Здравейте!

Незная дали въпросът ми е за тук, за което се извинявам предварително.

Днес , след дошла заповед ни съобщиха, че изискват от нас да дежурим и след работно време, държавен служител съм. Детето ми е над 3 години и аз го вземам от градина, затова и престой в службата ми след 5,30 до 7,30 ми е невъзможно.  Искам да попитам има ли някакви основания да откажа, а и другите ми колеги са много по-възрастни и никой няма малки деца.

Това извънреден труд ли ще се яви?

# 158
Здравейте мами   bouquet искам да ви попитам знаете ли дали са приели закона където студентките редовно обучение ще взимат 2880 лева през първата година от раждането на детето?

Не - трябва да се гласува на второ четене.

# 159
Здравейте мадами,
имам един много спешен въпрос - от счетоводството ми мърнаха първия болничен лист (върнали го от Нои) - този, който е за 45 дни преди термин, поради грешка в някакъв код. Тук код пише 15, като причина и Z 34.0 като диагноза. питах една близка, но според нея няма грешка. От счетоводството ми казаха, че трябва да ида, там от където са го издали и да го поправят, ама дали наистина са го объркали или от Нои са в грешка  newsm78 Та съм в чуденка какво да правя - Помагайте!!!

# 160
  • София-Младост
Здравейте мадами,
имам един много спешен въпрос - от счетоводството ми мърнаха първия болничен лист (върнали го от Нои) - този, който е за 45 дни преди термин, поради грешка в някакъв код. Тук код пише 15, като причина и Z 34.0 като диагноза. питах една близка, но според нея няма грешка. От счетоводството ми казаха, че трябва да ида, там от където са го издали и да го поправят, ама дали наистина са го объркали или от Нои са в грешка  newsm78 Та съм в чуденка какво да правя - Помагайте!!!
Е какво има да се чудиш...отиваш при лекаря, които го е издал и ако има грешка да я оправи. Мотаеш ли се още, ще си получиш парите за Великден чак... Wink

# 161
[quote author=Lady Incandescent link=topic=376322.msg10412588#msg10412588
Това извънреден труд ли ще се яви?
[/quote]

Не се упоменава да е извънреден, просто изискване да има обслужващ персонал по време на обедната почивка и след работно време за да се удовлетворят и закъснелите за обслужване граждани.

# 162
Здравейте,искам да попитам нещо:в момента съм в отпуск за гледане на дете до 2 години и естествено се водя в една фирма,а от вчера се регистрирах като земеделски производител и ще трябва да си внасям осигуровки.Въпросът ми е какво трябва да направя сега-трябва ли да напусна от фирмата и какво ще стане с обещетението(220-те лв) newsm78

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 18:44 от sexxi2

# 163
Здравейте предварително се извинявам за въпроса , но не успях сама да си отговоря на него а изчетох всичко .

В момента съм бременна- 45 дневния ми болничен ще започне на 8 април , но поради ред причини започнахме с болничните от 9 февруари. Та въпроса ми е за майчинство, от кога се броят месеците назад . Защото до 1 септемри се водех на МРЗ след това на 500лв , искам да си направя малка сметка какви пари ще взимам като майчинство.
Благодаря предварително за помоща

# 164
от март 12 месеца назад

п.п редактирах се, не съм догледала  Embarassed

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 22:25 от mini_79

Общи условия

Активация на акаунт