Майчинството - счетоводно - 17

• 60 696
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив

Я да видя дали правилно съм разбрала - майчето още не е подало молбата за удължаване от 315 до 410 дни. В този случай да подава ли, за да й изплащат поне до 410ден? И друго - ако нищо не подаде след това няма ли поне 240лв да й плащат?

Трябва да подаде декларация от 135 до 410 я ден.Ще си получава обезщетението за бременост и раждане до 410 я ден.След това,за да получава майчинство /240 лв за 2009 г/ трябва да направи това,което писах в предния си отговор къме теб.

# 601
Благодаря ти  Hug A тя може ли да подаде документите сама в НОИ или това трябва да направи счетоводителката?

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 16:26 от Джоли

# 602
Здравейте мили майчета благодарна съм много че ви има, помогнахте ми много при предните ми въпроси. Сега искам ако можете да ми помогнете и за този. Аз съм от завареното положение за обезщетение по майчинство от 315-410 дни, от фирмата в която работя ми подадоха молбата за удължаване на дните. Молбата са я подали на10-13.03 но още не са ми привели никакви пари, и искам да знам знаете ли вие  колко ги бавят  при удължаване на този период. Ще бъда много много благодарна ако можете да ми помогнете. Благодаря предварително. Поздрави geri1305.

# 603
  • Майничка
Geri1305, НОИ превеждат парите ок.15 дни след получаване на документите.

# 604
Навярно си била в моето положение и знаеш как е благодаря много за отговора ти  bouquet

# 605
  • Майничка
Навярно си била в моето положение и знаеш как е благодаря много за отговора ти  bouquet

Точно в твоето ще бъда след месец, но това е принципната постановка. Laughing

# 606
Благодаря ти  Hug A тя може ли да подаде документите сама в НОИ или това трябва да направи счетоводителката?

документите минават през фирмата, (щом не е прекратена)

# 607

документите минават през фирмата, (щом не е прекратена)
Hug Ще я питам утре дали е. А какво става в случай, че е прекратена фирмата? (Много се извинявам за многото постове, но няма как да звъня на момичето по това време за подробности, а не ми е ясна ситуацията. За съжаление тя пък няма достъп до интернет)

# 608
Излязох в болничен миналата година, но декларацията /след 135 дни/ я подадох тази година. На каква база ми смятат от НОИ обезщетението /6 мес. или 1 год. назад/? newsm78

# 609
здравейте!
извинявам се  Peace, ако въпроса вече е коментиран (темите са много големи), но бих искала да попитем следното:
в заварено положение съм - към 01.01.09 са изтекли 315 дни, но 410 на 26.01.09 - не съм подавала молба за удължаване, защото незнаех.
мога ли сега да подам и какви документи
Благодаря предварително   bouquet

# 610
  • Майничка
Излязох в болничен миналата година, но декларацията /след 135 дни/ я подадох тази година. На каква база ми смятат от НОИ обезщетението /6 мес. или 1 год. назад/? newsm78

6м. От значение е датата, на която започва 45-дневния болничен преди раждане.

# 611
здравейте и от мен, имам питане за моя приятелка,Детето и е на 1година  и 3 месеца ще тръгва на ясли а тя ще се връща на работа та питането и  е в този случай след като детето ходи на ясла а тя на работа ще получава ли 50% от майчинството си до навършването на 2годишна възраст на детето или се спира?
Ох дано сте ме разбрали Grinning че така го написах.

# 612
Мерси   bouquet

# 613
  • Пловдив
здравейте и от мен, имам питане за моя приятелка,Детето и е на 1година  и 3 месеца ще тръгва на ясли а тя ще се връща на работа та питането и  е в този случай след като детето ходи на ясла а тя на работа ще получава ли 50% от майчинството си до навършването на 2годишна възраст на детето или се спира?

Да,ще получава 50 процента от майчинството до 2 години на детето.От работата ще й дадат да попълни съответните документи.

# 614

Да,ще получава 50 процента от майчинството до 2 години на детето.От работата ще й дадат да попълни съответните документи.
здравейте
и ас по същия въпрос детето е на 1.6м. ходи вече две седмици на ясла а аз съответно на работа уведомила съм в счетоводство но те твърдят че нямам право на 50 процента майчинство
и вече две седмици звъня всеки ден но те си знаят своето
какво да направя
ходих в РУСО в града в който живея и работя казаха ми че имам право
но управлението на фирмата е в друг град
благодаря на всеки който ме посъветва нещо

Общи условия

Активация на акаунт