*** Испанска Пролет ***

• 26 230
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
Габи, няма да се плашиш!Не е за пари!  Mr. Green
Първата ми братовчедка е тук на гости и те чете редовно в Гответе с мен!Върла почитателка ти е.Снощи докато се разговаряхме, тя ме пита, дали чета този сайт и от дума на дума, започнах да ви изреждам от там и стигам до твоето име и тя така  Shocked Реших да я шашна тотално и и казах, ако иска мога да я запозная лично с теб.Тя направо остана с  #Crazy Много ще се радва.  Joy Въобще не е очаквала такова нещо, да се запознае с корифей в кухнята!  Hug

Вес, стискам всички палци, които имам дано да се появите в испанско дотогава   bouquet

# 91
  • La casa de Mickey Mouse
милички днес ни изписват, малкото е добре в момента лудва баща си в болницата  Joy. обаждат ми се постоянно и малкото не спира да крещи  hahaha, поне сега съм спокойна
ако искате аз мога да направя от миналогодишните панирани крилца, до колкото си спомням на децата им хареса и шопска салата, само не знам ако я увкося, до като дойдем ще пусне много вода но ще го мисля, казвайте какво още да приготвя

# 92
Здравеите.Стра6ни сте направо Hug вси4ко сте се организирали и се 4уда аз какаво да взема newsm78,организаторкитр да ми дадат идея .Може да направя баница и да купя от балгарския замаразени кебаб4ета,карна4ета незнам 6те ви селда кои какво 6те прави и 6те ре6а.Сигорно 6те преспим една ве4ер там о6те незнам дали 6те наемем хотел.6те доида обезателно откога се то4а за сре6тата да се запозная сас вас ли4но Hug.целувки и 6те ви селдя о6те нямама нет в нас и 6те отка4а #2gunfire.Целувки и лека HugМоми4ета в кои ден смятате да баде сре6тата  ,4е аз както винаги не разбрах newsm78

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 14:15 от ROZI24

# 93
  • Murcia, Spain/Ruse
девойки,направо се обърках Rolling Eyes
първо да кажа на АНЕТ че ужасно се радвам за  вас Hug
така....значи аз Ще направя макаронената салата,тя си е екстра за предястие.Ще опукам и пуканки , салфетки Ще взема да не се нагърбва само един човек с всичко.и ние не сме по пиенето,нали всички Ще сме с коли Wink

# 94
  • En un lugar de La Mancha...
Vivian,тортата ти изглежда невероятно  Heart Eyes,толкова ,че чак ходих да я издирвам в готварския  Crazy.Как е на вкус ,нещо като сладките салами ли е ?

Дивина,сега се сетих и за теб,няма ли да се навиете за срещичка  Wink?

Вес,чсе още нямаме много опит по дългите пътувания с двете,ама и там ще е едно чудо  ooooh!.

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 23:54 от saby

# 95
Здравейте мили4ки мами4ки
Тук пускам цените на пилешкото / 2.40 /кг/, свинско/ 2.55 /кг/ и ребрата / 2.10/ кг/
все о6те из4аквам да видя крайнат бройка., но ги пи6а за да имате на представа горе долу за каво става на въпрос.

За пластмасовите прибори и пр. Могат да се купят от някой китайски, аз всъ6тност 6те мина 4е ми е близко и 6те понапазарувам. Все едно и съ6то ка4ество, само дето в Карефур са цветни.

Вени, ти заЩо се обърка, аз не разбрах.
Рози, до колкот знам аз , сре6тата 6те е в неделя, на 19. април, нали така.

# 96
  • Spain
o Гери цените са много добри - какво е минималното коли4ество ,което можеш да поръ4ваш знаеш ли ?  а пилешкото за скара могат ли да го нарежат и пържолите или не става сами трябва да се справим .
бяхте писали за шиш4ета - на мен ми харесаха тези които ГАби бяха купили в макро - даже бяха мариновани май - тя ще каже . тези които бяха на Додо на Р.д. да изкажат мнение . хем са и готови .
ех Simple Smile имали нещо за ядене веднага се обаждам  ха ха
 и аз незнам освен тази салата какво да направя .

# 97
Ада , няма минимално коли4ество, има максимално Laughing
А пилетата мога да си разфасовам за пе4ене на сакра, както цели, така и на порции.
Месото съ6то 6те го резем ние. Могат да ни го нарезат на пързоли,но го правят много тънки и 6те узгорят, а и няма да остане месце за 6и64ета.

Моя мъз се ослу6ва, подпотива, нали на скара замирисва, веднага се вмъква....
Ама имам една кирилица, ум да  ти зайде  Sick
Ами айде до...

# 98
  • Murcia, Spain/Ruse
Гери,много инфо ми се събра изведнаж и се обърках JoyА  иначе то мъжете са първи за скарите,даже аз само докато му кажа така и така Ще се събираме и той ,готово,там сме,да не му се надява човек Laughing
Лека и умната Wink

# 99
saby, ето я рецептата за тортата на Карчита: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282781.285
Вкуса и е по скоро шоколадов, не е като на сладък салам. Много е хубава  Peace

geripetrowa, каква кирилица имаш? На форума не ти ли излиза кирилицата? Аз с нея пиша и нямам проблем.

Някой теглил ли е пари от банкомат в Бг от сметка в Испания? Има ли значение в коя банка тук ми е сметката? Комисионните различни ли са?

Никога не съм теглила пари от тук там, но сега ще ми се налага.
Трябва да си правя нова сметка в друга банка, та се чудя коя да избера.

# 100
  • Euskal Herria
Vivian* , аз имам карта на испанска банка - La Сaixa, по-точно сметката е на мъжа ми и аз имам втора карта. Нямам проблем при тегленето, нито с плащането в магазини. Картата ми е Виза. Ползвам я най-редовно. 4% е комисионната при теглене от банкомат - на 100 евро, 4 е комисионна (или като тегля 400 лв, мъжа ми плаща 8 евро комисионна). До колкото разбрах всяка банка-картоиздател, сама определя каква е комисионната. Но ако плащам в магазини като Метро, Била и др, или плащам сметките на мобилните телефони, банката не взима комисионна.
Дано да съм ти била полезна.
На всички ви  Hug!

# 101
  • E-CLM & CH-VD
Някой теглил ли е пари от банкомат в Бг от сметка в Испания? Има ли значение в коя банка тук ми е сметката? Комисионните различни ли са?

Да. Само че не директно с дебитната/кредитната карта, а със специална карта, която за Иберкаха примерно е Мултипаис - първо, че ти решаваш колко пари да сложиш вътре (по интернет е най-удобно) и така няма опасност да ти източат сметката, второ, лихвите са фиксирани, май беше 3? последно/на теглене (няма значение дали ще изтеглиш 3 или 3000?). Знам, че и други банки имат подобни карти за теглене на пари от испанска сметка от чужбина, под малко по-различно име.

# 102
  • Spain
Добро утро М
kAR4ITA   а тази торта дали Ше стане с бискивти мария 4е много се навих да я направя за фин де семана ? на кои бискити прили4ат тези "житен дар" ?

# 103
Вивиан, тортата изглежда много апетитно  Heart Eyes
Ние имаме такава карта в Бг на САМ е-вземат на 100 изтеглени евро 2 евро и някакви стотинки.Няма значение колко ще изтеглиш-те си кобрат на всеки 100 евро...  ooooh!
Карчи, рецептата, която си дала в готварския, си я копвам веднага-моите обичат все нещо с бисквитки  Crazy

За пикникааз ще взема пластмаси за тортата(вилички, чиниики и т.н.)

Вени, няма да се объркваш така  Naughty Споко!Как е дребчо?  Heart Eyes

Анетт, чакам да пишеш вече от спокойна обстановка. Да го нацелуваш малкия герой и всичко лошо да остане зад гърбовете ви  Heart Eyes

П.П- еее, ама много гости в тази ни темичка, много нещо, бееее.Яяяя, да си подготвите балните рокли за април, щото нали помните  Naughty да не загуби някой номинациите!!!  Joy

# 104
YanaDG, Bec, silrai, благодаря ви за отговорите  Hug

Ада, с бисквити Мария става  Peace

Общи условия

Активация на акаунт