Отговори
# 255
  • гр.Варна
Здравейте!
Ние отново имахме тежка нощ!незнам дали ни се събират и 2 часа сън Rolling EyesКриси цяла нощ плака и си пипа ушенцето.Накрая го приспах в количката му,на която не се беше качвал от месеци.След 15 мин се събуди с рев и после всичко наново.Отново е с 38.2 Т.Днес го водих  на УНГ и при педка,но освен слабо зачервеното гърло и сино възпалените венци,друго няма ShockedИмаме 16 зъбчета,а мислех,че е рано за кътниците,макар някои от Вас да бяха казали,че дечицата им имат вече такива.
Искам да питам мамите с кътници,по-трудно ли избиха от другите зъби??
Приятна вечер  bouquet

# 256
Хриси, много съжалявам, че пак сте си имали "забавления".
Амалия отдавна е със 16 зъба, да -много по-трудно избиха кътниците- те са все едно два зъба едновременно.

целувки от нас!

# 257
Ламелинда, мисля че Хриси пита за следващите зъбки. Тези, за които пишеш са предкътници. Тях повечето априлчета вече ги имат. Дано се оправи Криско, че направо се измъчи милото детенце. Ушите как са, да не е от тях? Мен редовно ме боляха като малка и наистина е ужасно.

# 258
  • Попово
Здравейте момичета  Hug
ние сме добре, стягаме рожденния ден на Тошката полека полека и багажа на тати, че първи април наближава с бясна скорост  Sad  иначе тошката е добре, само дето изобщо не слуша, хапе сестра си и скача на бой на батко си  Mr. Green
аз ходих по доктори, да ми махат едни вирусни бенки и още не мога да се съвзема, отвратително беше  ooooh!
имам един молба към софийските мами- сестра ми търси почасова работа с немски език (владеене перфектно), ако някой има идея или нещо в предвид може да ми пише на лични   Peace

# 259
Здравейте и от нас!
Пак голямо затишие в темата.
От няколко дни Дари луди ни прави. Сутрин докато тръгнеме за градината има чувството, че 1 милион нервни клетки ми умират. Неиска памперс, неиска определени панталони, после иска да я носа, или пък неиска мен а само баща си или обратното. Тръгваме с такова закъснение, че ако работех за някой друг, да са ме уволнили отдавна. Вечер неиска да си легне преди 22.30, сутрин става в 7.00.
Поради тая причина последните няколко дни съм супер скапана и заспивам малко след нея.
Енергията ли не си изразходва, въпреки, че задължително като я взема от градината я водя в парка, просто незнам. Или пък зъби и растат??
Пепена, не бях чувала, че има вирусни бенки, но добре, че си се отървала. На мен ми излязоха едни през бременността, ама май не са точно бенки. Казаха, че щели да се махнат, но само частично ми изчезнаха.
Хриси, съчувствам ви, дано всичко бързо да минава.

# 260
Поли, аз също махах вирусни - голяма разправия е, гориха ми ги с ток и беше доста неприятно...

# 261
  • Beyond the Frontiers
Добре де, как се разбира, че са вирусни. След бременността съм цялата в бенки и тези безцветните брадавички. Гадост.

Ами аз освен да се оплача, няма какво да се похваля....Минахме контролен преглед за бъбреците на Борис при специалист и единия му бъбрек е значително по-малък от другия  Cry Пращат ни на допълнителни изследвания. Гадното е, че за да се направи Борис трябва да лежи 3 часа и по-всяка вероятност ще се наложи пълна упойка. Пък аз въобще не съм съгласна. Честно казано доста ме притеснява тази упойка. Sad

# 262
Аз пък за първи път чувам, че имало вирусни бенки. И на мен през бременността ми излезнаха безцветни образования, но повечето изчезнаха вече.......... Явно ще трябва да се поинтересувам по въпроса и да са пообразовам....

mama_na_kiki, при Руми кучешките и кътниците горе-долу еднакво тежко прорязаха. Гери е със 16 зъби до момента и ще видим при нея как ще е с последните 4 млечни.
В последно време като чета за Кики и премеждията ви, много ми прилича на едно нещо, което жаргонно му казват "горе на черешата". Ако не се лъжа в Германска нова медицина или в ТЕС съм чела за тези състояния. Много съм боса по въпроса, но ще се опитам някакси с мои думи: При дадена тежка болест или силно емоционално преживяване, като насилствена раздяла с любим човек, детето примерно вдига висока температура, при което мозъкът си изгражда разни асоциации и при сблъсък с нещо, свързано с неприятната ситуация, проявява същите симптоми.
Интересното е, че може дори миризма или думичка да е катализаторът и хоп "горе на черешата".
Естествено аз спирам, че не съм компетентна, а материята е ужасно сложна, но и интересна, за който му се чете....

elku - elena, изобщо не знам какво да напиша...... стискам палци да вземеш правилното решение и всичко да завърши с хубав край. Все пак на доста дечица им се налага упойка, ако е за добро....... успех

P0LLY, добре дошла на Дари в редиците на бебешките пубери. Точно вчера препрочитах статиите за "Първо юношество" от първа страничка (много ви благодаря за тях). Въпреки, че съм прочела сумати книги и вече съм го изживяла с едно дете, всичко се забравя и сега с Гери се сблъсквам отново, при това с особен вид "овенски пубертет", гарниран с борба за надмощие между двете сестрички.
Сега като пиша си ровя в спомените си в главата ми и първото, което ми изниква за тази възраст на Руми е, "Не-не-не-не-не-не-не-не...." - отговорът на всеки въпрос, изпълнен напевно.
Е, Гери е кратка и ясна, просто раздвижва  вдигнато показалче в знак "не".
От няколко дни и аз не мога да си позная детето - абсолютен инат, за всичко иска да се наложи и е почти невъзможно да я изманипулирам и залъжа, докато не получи това, което си е наумила, а до скоро толкова лесно успявах да й пренасоча вниманието.
Нейните най-използвани думички са "Аз" и "Мен" - всичко иска сама да прави и да се доказва, особено над кака Simple Smile

Лека нощ, нашата едва ли ще е от най-леките. Гери все ме буди по 2-3 пъти

# 263
Леле Хриси, вие пак сте през изпитание  Rolling Eyes. Освен приятелска прегръдка и пожелание скоро да отмине, друго не мога да предложа  Hug.
Между другото в момента сме в период на никнене на кучешки при Бобо и кътници (17-20 зъби) при Кико. При Бобо настават диви истерии, вдига на няколко пъти висока температура, вкл. и вчера когато се пипаше и за ушето. Днес Кико е в подобна ситуация, но без ушето. Та нищо чудно при Кики тази криза да е заради зъбките  Thinking. Панадола не му ли помага? Бобо го 'дрогирах' с 5мл снощи и спа до сутринта  Mr. Green

Ели, ама и вие през какво минавате  Cry. Много съм боса по болестните въпроси, ама това спешно ли е да се киригира сега?  newsm78

Нашето парти мина днес. Беше в Островът на съкровищата. [Илит сега да си запуши ушите, щото вече са резервирали там  Laughing]. Залите и за децата и за родителите са много приятни. Нашите възрастни гости за съжаление се бяха настанили по кофти начин на най-широките части с маси и за младите имаше две миниатюрни масички с диванче и фотьойл, но се надявам да са се чувствали ОК въпреки неудобството  Blush. Тортите бяха страхотни и децата си поиграха добре. За съжаление нямам снимков материал, защото Кико стана много кисел и не спря да плаче, та се изнесохме много бързо и забравих диска със снимки, но веднага що го взема ще споделя приятни спомени с вас  Heart Eyes.

Иначе съм се вкарала в един кредитен филм, дето на никой не го пожелавам. Надявам се скоро да приключи и само хвалби да останат  Crazy.

Срещата, за сряда ли остава и кой ще идва и кой ще координира?  newsm78

# 264
  • София
Най-сетне намерих малко време за мене си, но определено не мога да насмогна с четенето. Като гледам, че последно съм чела на 8.01 направо срам ме хваща.
Ние сме добре уж. Аз ходя нощем на работа, денем се забавляваме с Вики. От скоро почна да ходи на една частна ясла, но като гледам няма да ходи още дълго. Детето добре свикна там, не е плакала изобщо, сутрин като я преоблека тръгва сама по коридора и ми праща въздушни целувки. Но проблем с възпитателните имам огромен и май няма да се разберем. Първата седмица я взимах на обяд, обядваше си в къщи и всичко беше наред. Втората седмица се опитахме д я оставяме да обядва там и аз да я взимам след това и тогава възникна първия проблем. Тя не иска да яде там. Ама и как да иска, то и аз не бих яла такива боклуци. Първия ден имало (а сега да видите какво се предлага на деца в частна ясла за храна) БОБ С НАДЕНИЦА. Естествено диването не е яло такива неща и цитирам "върти главата като ниваляшка" И като се почна една одисея. Връщам се от работа в 7, Вики става в 7,30, закусваме, оправяме се, към 9,30 я водя, от там докато се прибера, напазарувам или нещо друго станало 10,30. Естествено при положение, че трябва да излизам в 11,30 дори не си правя труда да лягам. В 11,30 "бодра, бодра" и гледаща с бялото на очите отивам в детската кухня, взимам храната и се замъквам до яслата. Давам храната и към 13,30-14.00 се прибирам в нас. Към 16 паля краката и заминавам да я взема. В 17 отивам на работа. Вече започна често да ми се случва да заспивам в маршрутката по пътя на отиване на работа. Добре че там напрежението е огромно и се разбуждам като от студен душ на 5-тата минута от влизането. И така до следващата сутрин, когато историята се повтаря. Мислих си, че с това ще оправим проблема с яденето, но не би. Тя явно не е свикнала да яде от други хора и не искала. Пак се почна едно прибиране след ядене на обяд там в нас да си яде и се оказва, че си изяжда всичко в нас, ясно е колко е яла там. После пък се оказа, че те я гощавали с наденица, кренвирш и пастет и на моите протести всеки път казват, добре ще знаеме и все така. Иначе добре се грижат, напикани гащи са ми връщали няколко пъти. На фона на децата по 3-4 години с памперсите там, нашата гордо заявява пиш и отива до тоалетната на нейната си дъска и ходи там. В нас се е научила да се бърши (естествено аз минавам на контрол след нея) и да си пуска водата в тоалетната. Остава и да се научи да си вдига гащите и цена няма да има  Laughing Освен този проблем се оказа и проблем със спането и приспиването и от леличките на ръце. Тя в живота си не е заспивала в ръцете на някого, та сега ще я учат. Точно 2 пъти остава да спи там и след това 4-те почивни дни (аз си ходех на работа да не си помислите нещо друго  Party ) ми изпили нервите от рев и от искане да ходи до тоалетна, да пие вода и какво ли още не за да не оставя сама да заспи. вярно че след тези 4 дена си се върнахме на обичайната процедура със спането, сама си ляга, дава целувки, нещо си си говори и т.н, но си заспива сама. Ходенето в яслата я отприщи много да говори, прави изречения, отговаря на въпроси, задава въпроси, тика дистанционното в ръцете ни със заучената реплика "Он Джетикс" и който каквото и да гледа трябва да преустанови това си занимание. Брои на английски до 5 (но на български не може). За азбуката не сме и сънували такива умения като на Петърко. Сега усилено се учим да духаме свещ ( от 2-рия път се научи), но да казва че е на 2 години май няма да се научи скоро (а миналата година казваше, че е на една ooooh! )
Ох отплеснах се, ама толкова много неща има които искам да споделя, толкова много ми липсвахте Hug Надявам се вече да съм по чест гост в хубавата ни темичка.
Опитвам се да кача едно клипче на Вики да се посмеете малко с нас. Малко е кратко, но не ми дава шанс, то и поради това се получи ефекта  Laughing http://bebeapril2007.multiply.com/video/item/37/Viki_pee_i_oste_nesto.avi

Последна редакция: нд, 15 мар 2009, 03:38 от 450

# 265
Здравейте,чудя се как досега не съм писала при вас.Имам си едно априлче ,родено на 11 април 2007 година.Приемате ли попълнения?

# 266
  • Попово
Приемаме и още как  Simple Smile
добре дошла  Hug

# 267
  • В една далечна галактика...
Здравейте всички  Hug

Попрегледах надве-натри, радвам се за новините, които научавам за вас, макар и все по-рядко  Simple Smile

Може ли някой да ми каже какво стана с Априлсксия пленум, че изтървах нишката - май ли ще бъде, юни ли ще бъде или отпадна като вариант?

Ая, виждам, че ще се виждате в сряда. Къде? (макар че едва ли ще мога да дойда - сряда и четвъртък са ми почти невъзможни Sad )

# 268
добре дошла на новата мама,Татянка Hug,а вие забелязахте ли че тя има 4 деца family6 newsm74 newsm74,не мога да се нарадвам на такива смели жени,аз с 2 деца понякага полудявам Embarassed
450-как издържаш на този режим-то и нямаш избор де Wink,а ниваляшка-какво означава #Crazy

# 269
Добре дошла, Татянка Hug

Къде ги преброихте 4 деца в подписа, аз виждам 3. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт